zadinau pirmaji menesi kas 3val
QUOTE(Sella @ 2011 05 08, 08:55)
Mūsų pediatrė liepė nežadinti mažės naktį.
As tai nezadindavau. Jai jau miega tai reiskias taip jam reikia ,budavo kad nubunda,bet labai jau retai kada. Db tai jau ismiega visa nakti
niekada nezadinau maziukas ir taip 3-4 kartus nakti keliasi, taip kad nereikia ir zadinti buna, kad ilgiau miega, yra kelias naktis visai neatsibudes valgyt, bet as jam paciam leidziu pasirinkti
Pirma men. zadinau ,bet po to tai ne jeigu nuo puse 11 vakaro ismiega iki 7 ryto be valgymu tai turbut taip reikia jos organizmui jeigu butu alkana tai ooooo.... netyletu ,skandala sukeltu
Mano dukrytė po pirmo savo gyvenimo mėnesio pradėjo miegoti visą naktį. Žadindavau pati, bet ne visada sekmingai Tiesa, maitinu MP. Pediatrė pasakė: "jeigu miega, tai nežadink. Naktis ir yra tam, kad miegoti". Aš ir apsidžiaugiau, kad galiu naktim ilsėtis. Ir ką jus galvojat... po poros tokių savaičių pastebėjau, kad pieno laaabai sumažėjo Teko keisti režimą ir gerą savaitę maitinti vos ne kas dvi valandas dieną/naktį. Tai tada ir sužinojau, kad norint kuo ilgiau maitinti lelių MP, būtinas naktinis maitinimas! Ypač tarp 3 ir 8 val Va taip va. Todėl mes bent porą kartų naktį pavalgom.
bandziau zadinti pirmas naktis,bet vistiek kaip miegojo taip miegojo,isvis nevalge,bandziau zadintuva nusistatyt,kas dvi val.kad tik kiek nors suvalgytu.Bet daktare sake jei miega tai ir nezadinti,tai buna kad nakti pati prabunda,bet buna kad iki ryto isparpia
gimdziau KMUK,tai zinoma liepe zadinti kas 3 val,bet net neketinau to daryt ir labai tuo dziaugiusi,nes mazyle pati nubusdavo kas kokias 4 val,o svoris augo normaliai todel nemaciau jokio reikalo taip elgtis
aisku,jei neisnesiotukas ar reikai svoriuko,tai nera nei kalbos,bet musu atveju viskas buvo gerai ir to pasekoj nuo 3 sav mergina pilnai ismiegodavo visa nakti nei kart neatsikelusi valgyti,o svoris ir toliau augo normaliai
aisku,jei neisnesiotukas ar reikai svoriuko,tai nera nei kalbos,bet musu atveju viskas buvo gerai ir to pasekoj nuo 3 sav mergina pilnai ismiegodavo visa nakti nei kart neatsikelusi valgyti,o svoris ir toliau augo normaliai
niekada nezadinau, pats vaikutis nubunda, kai valgyt nori, tai jis mane pasizadindavo
Perskaičiau nemažai literatūros ta tema ir susidariau nuomonę, kad naktinis maitinimas svarbus tiek mamai, tiek naujagimiui. Naktinis maitinimas skatina laktaciją. Naktinis pienukas yra riebesnis ir maistingesnis nei dieninis. Naktinis maitinimas įtakoja ir geresnį svorio augimą. Daug kur rašoma, kad alkanas mažylis gali ir nepabusti. Tiesiog jis miegodamas kaupia energiją...
Aš pirmą mėnesį naktį žadindavau kas 3 valandas. Ir pažadintas mažiukas taip už krūtinės griebdavo, kad vaje vaje Dabar galvoju, kad jei būtų buvęs sotus būtų taip negriebęs ir godžiai nevalgęs. Šiuo metu sūneliui 2 mėn. ir naktį nebežadinu. Užmigęs 22 val. pats nubunda 3 val. ir paprašo. Jei turėsiu antrą mažylį ir šis naktį nesikels valgyti, tai pirmą mėnesį bent vieną kartą per naktį žadinsiu. Man tikrai nesunku bent kartą per naktį atsikelti ir pamaitinti. Tada ir pienukas gerai gaminasi, ir pačiai ramiau dėl mažylio svorio augimo. Juk pas mus gydytojai tik suėjus 1 mėn. pasveria. Ir tik tada įvertinamas svorio prieaugis. Gerai jei pakankamai priaugo, o jei ne, tai paskui gali tik gailėtis, kad nežadinai.
Aš pažįstu mamytę, kuri nuo gimimo vaikučio naktimis nežadindavo maitinti ir šis po mėn. atsidūrė ligoninėj dėl išsekimo. Ir tikrai ne dėl to, kad pas mamytę pienuko buvo per mažai, o dėl to, kad vaikutis "tingėdavo" atsikelti pavalgyti.
Aš pirmą mėnesį naktį žadindavau kas 3 valandas. Ir pažadintas mažiukas taip už krūtinės griebdavo, kad vaje vaje Dabar galvoju, kad jei būtų buvęs sotus būtų taip negriebęs ir godžiai nevalgęs. Šiuo metu sūneliui 2 mėn. ir naktį nebežadinu. Užmigęs 22 val. pats nubunda 3 val. ir paprašo. Jei turėsiu antrą mažylį ir šis naktį nesikels valgyti, tai pirmą mėnesį bent vieną kartą per naktį žadinsiu. Man tikrai nesunku bent kartą per naktį atsikelti ir pamaitinti. Tada ir pienukas gerai gaminasi, ir pačiai ramiau dėl mažylio svorio augimo. Juk pas mus gydytojai tik suėjus 1 mėn. pasveria. Ir tik tada įvertinamas svorio prieaugis. Gerai jei pakankamai priaugo, o jei ne, tai paskui gali tik gailėtis, kad nežadinai.
Aš pažįstu mamytę, kuri nuo gimimo vaikučio naktimis nežadindavo maitinti ir šis po mėn. atsidūrė ligoninėj dėl išsekimo. Ir tikrai ne dėl to, kad pas mamytę pienuko buvo per mažai, o dėl to, kad vaikutis "tingėdavo" atsikelti pavalgyti.
kažkaip ji pati keldavosi kaip laikrodukas kas tris valandas. Dabar eina trečias mėnuo, tai nežadinu naktim, pati pabunda paryčiais ir tada maitinu.