Įkraunama...
Įkraunama...

Ar žadinti naktį maitinti

QUOTE(tauteee @ 2010 04 08, 17:37)
drinks_cheers.gif po pirmo isejimo i lauka, vaikis nakti ismiegojo nuo 00.30h iki 7.00h.keliskart pati keliaus ziuret,ar jam viskas gerai  lotuliukas.gif bet nezadinau, parpe laimingas,tai kam trukdyt maziukui miegot  wub.gif  4u.gif

ne veltui mamos instinktas veikia (atsikelti patikrinti ar vaikui viskas gerai) - naujagimiui ilgai miegoti pavojinga, nes jo skrandukas mazytis, maisto i ji nedaug telpa, todel naujagimis nugrimzta i labai gilu miega vien tam, kad taupytu energija...

jei visa nakti miega didesnis kudikis (tarkim, 1,5 - 2 men) - nieko bloga. nors tais atvejais, kai kudikis mazo svorio, butent naktiniai maitinimai gali buti labai svarbus, todel ju nereiketu praleisti. bet jei vaikas sveikas ir gerai auga - tai viskas tvarkoj.
Atsakyti
sveikutės,

na, kai man ligoninėj patarė žadinti dieną kas 3 val., o naktį- kas 4 val, tai taip darėm- net žadintuvą užsisitatydavom, kad nepramiegoume... o kai giminaitė pasakė, kad nereikia žadint, tai net supykau už tokį patarimą... kad ką čia, man tai sesutės liepė žadint, bet .... viskam savas laikas... to tai niekas kažkodėl nepaaiškino... nors buvau skaičius knygose, bet pamiršau matyt... ir kai pirmą kartą mažė išmiegojo gal 7-8 val., net nusigandau, ar čia viskas gerai... dbr kai jau mums eina 4 mėn., tik džiaugiuos jos ilgu miegeliu... or vat štai pati per naktį galiu sėdėrti SM lotuliukas.gif
o kad ilgas nevalgymas, turbūt ypač mažesniam, negerai, tai ir aš esu skaičius... paskui vaikutis būna labai alkanas, pradeda staigiai griebti, netaisyklingai žįsti, gali pradėti net springti... tfu tfu tfu, taip nebuvo 4u.gif
Atsakyti
Jei vaikas normaliai priauga svorio, tuomet nezadinti, o jei per mazai, tai zadinti ir maitinti.
Atsakyti
o kam zadinti..? patikrinti vaika galima..bet kam zadinti..nelabai suprantu ??
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2010 02 09, 20:37)
jei vaikutis miega ir pats nesikelia valgyti - zinoma kad nereikia jo zadinti smile.gif
miegoti reikia kartu biggrin.gif  thumbup.gif

Pritariu drinks_cheers.gif as tai tik dziaugiuosi,jeigu nereikia nakti keltis blush2.gif
Atsakyti
Aš jau net bijau, kad naktį keltis sugalvotų.. Akių niekaip neatplėščiau.
Vaikas žino kada jam valgyt reikia ir kiek reikia miegot wink.gif
Atsakyti
aisku kad nereikia zadinti, tegu miega saldu miegeli thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Manau kad vaikelio zadint nereiketu. Jo organizmas pats zino kada ir kiek jam reikia valgyt.
Atsakyti
Manau, kad žadinti nereikia, nes mišinukai yra sotesni už MP, tad vaikelis ilgiau ir miega. Kai išalks, tai pasakys, kad nori biggrin.gif
Atsakyti
skaiciau vienam zurnale gyd. straipsni, kad zadinti nereikia,kai praalks pats prabus biggrin.gif
Atsakyti
mes pavalgom paskutini karta 24 val ir tada ismiegam iki keturiu. Ketvirta paniurzga, gauna papuli, ir ji tik trumpai pazindziusi vel uzmiega iki rytinio pamaitinimo ( 6.30). Tada jau parsideda musu dienele. Manau nereikia zadnti. Netgi nezadinus nakti leliuka galima pamaitinti, jei jau mazo svorio ar pan.
Atsakyti
nereikia zadint! smile.gif nebijokit, kai vaikutis bus alkanas tai pats pabus biggrin.gif o tik po gimdymo liepia zadint tam, kad pienuko greiciau atsirastu smile.gif o kai jau jo yra, tai vaikutis turi pats rinktis kada jam valgyt smile.gif
Atsakyti