Paskaiciau cia ir pasimeciau tai zadinti mazuliuka nakty ar ne?
suneliui 11 dienu. ar reikia ji zadinti? kolkas taip ir dariau. gal laukti kol pats atsikels?
Viena vieninteli karta esu kelusi nakti maziu, tai kai parsiveziau is ligonines. Bet daugiau nekeliu ir puikiai po vakarinio maitinimo 22 val ismiega 6-7 val. ir tai jau tapo norma.
Mamytes nakti ir pacios miegokite, ir neziurekite i laikrodi, vaikiukas musu laikrodis o jis "suskambes" kai jam reikes. mums reikia pailseti taip pat
Mamytes nakti ir pacios miegokite, ir neziurekite i laikrodi, vaikiukas musu laikrodis o jis "suskambes" kai jam reikes. mums reikia pailseti taip pat
Mano vaikas pats nakti keliasi. Kiek man atrodo, tai suskausta pilvuka ir pabunda, o tada jau ir niam nori
Jei nesikeltu ilgiau kaip 6 val., tikrai zadinciau pavalgyti, o naujagimi iki 1 men, manau, ir po 4 val. kelti reiktu (nors jei svoris gerai auga gal ir nekelciau . Na bet tas kelimas... Vaika uztenka truputi prabudinti ir jis jau sugeba valgyti, o tada toliau miega
Jei nesikeltu ilgiau kaip 6 val., tikrai zadinciau pavalgyti, o naujagimi iki 1 men, manau, ir po 4 val. kelti reiktu (nors jei svoris gerai auga gal ir nekelciau . Na bet tas kelimas... Vaika uztenka truputi prabudinti ir jis jau sugeba valgyti, o tada toliau miega
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 08 02, 15:51)
suneliui 11 dienu. ar reikia ji zadinti? kolkas taip ir dariau. gal laukti kol pats atsikels?
.....kam žadinti- kai bus alkanas, pats pabus...čia mūsų mamos būdavo grafikas kada maitinti mums, tai ir žadindavo..........mano mažylė irgi primus 3 mėn miegodavo beveik visada nuo 23 iki 6 val ryto...aš net naktį pabusdavau, kad pieną nusitraukti prieš rytą, nes krūtys būdavo tokios kietos, skaudėjo...- pieno daug prisigamindavo, nes dieną kas valandą valgydavo......bet čia tik pirmom dienom, poto neprireikė nusitraukinėti- iki šiol maitinu.......kas valandą ir naktį dažnai valgom
Zadinti nereikia. Mazuliai sugeba padaryti nakti ilgesne pertrauka (tiesa ne visi). Megaukis tuo.
Nors... kai manoji per ilgai miega, o as pajuntu, kad mano krutine nuo ilgo jos nevalgymo akmeniu pavirto, o MP per krastus pilasi, atsargiai jai ikisu i burnele, o mazule aplaizo ir, supratusi esme, pratustina
Net nekyla minties nakti zadint savo miegancio sunelio.buna 6-7 val ismiega.
priklauso, kokio amžiaus mažiukas, kiek mama turi pienelio ir kiek ta "visa naktis" tęsiasi, nes visas šitas procesas tikrai yra kur kas platesnės reikšmės nei "alkanas/nealkanas"
pirmomis dienomis ligoninėje bent jau mums rekomendavo žadinti vien dėl to, kad pas mamą pieno gamyba prasidėtų, ir kad kūdikis prisitaikytų prie naujo gyvenimo, nes mamos pilvelyje jis maistą gaudavo juk pastoviai
aš ilgiausią intervalą tada dariau 4val, vėliau pratęsiau iki 5val, tada iki 6val ir t.t., žodžiu, pereiti prie 7-8 ar daugiau val nevalgius rekomenduočiau labai palaipsniui
beje, pieno gamyba normalizuojasi maždaug per 2 savaites, tai jau vien dėl to bent šį laikotarpį reikėtų žadinti, kad neatsitiktų, kaip ne vienai mamytei pasitaiko "savaitę pamaitinau ir pienas baigėsi..."
mano stebukliukas jau nuo 1 mėn išmiega pilnai visą naktį, nekyla net minties jos žadinti jei išalksta pati paprašo
As nezadinu jis buna nevalges nuo kokios 21val iki 5val ryto.
Viskas priklauso nuo to kaip maziukui auga svoris ir panasiai....reiketu del sventos ramybes pasikonsultuoti su pediatre...
Viskas priklauso nuo to kaip maziukui auga svoris ir panasiai....reiketu del sventos ramybes pasikonsultuoti su pediatre...
nesuprantu kam reikia zadint?kai vaikas nores valgyti,tai pats atsikels.reikia tik dziaugtis tokiu geru vaiku
as savaja zadindavau pirma savaite.. nes pati regis visa para butu galejus miegot, pabusdavo tik kai po kranu pakisdavau apipraust... kitaip niekaip
o dabar nakti miega po 6-8 valandas, o pazadinta valgo daugiausiai 5 minutes ir vel luzta tai kam gi ja kelt tada kai nori pati atsikelia ir pavalgo tada normaliai
o dabar nakti miega po 6-8 valandas, o pazadinta valgo daugiausiai 5 minutes ir vel luzta tai kam gi ja kelt tada kai nori pati atsikelia ir pavalgo tada normaliai