Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat vaikui sukramtytą maistą?

aš neturiu žodžių, kad dar išviso galima apie tai diskutuoti blink.gif o tos mamos kurios kramto savo vaikam nenori kieno nors kito sukramtytą maistą valgyti? g.gif apsivėmimas vien nuo tos minties. vargšai vaikai...juk su šakute galima sutrinti, tas tai visi gal išgali nusipirkti. apie čiulptuko nulaižymą taip pat galvoju- negi sunku įsimesti vandenuko arba galima susisukti drėgną vatą ir viskas, nereikės nieko laižyti ir kišti į burną.
Atsakyti
QUOTE(cara @ 2006 11 25, 02:05)
aš neturiu žodžių, kad dar išviso galima apie tai diskutuoti blink.gif  o tos mamos kurios kramto savo vaikam nenori kieno nors kito sukramtytą maistą valgyti?  g.gif  apsivėmimas vien nuo tos minties. vargšai vaikai...juk su šakute galima sutrinti, tas tai visi gal išgali nusipirkti. apie čiulptuko nulaižymą taip pat galvoju- negi sunku įsimesti vandenuko arba galima susisukti drėgną vatą ir viskas, nereikės nieko laižyti ir kišti į burną.

100 proc. pritariu smile.gif
Ir dar... Angliavandeniai pradedami virškinti burnoje. Tie kurie susmulkina maistą sukramtydami, padaro vaikams meškos paslaugą, nes šie jau gauna apvirškintus angliavandenius. Be to, burna- nešvariausia kūno vieta ( gausu įvairiausių "mikrobų" dėl sugedusių dantų, dantenų ligų ir pan. ). kam kūdikiai turi valgyti tai, ką suaugę jau apvirškina ir apseilioja. feee....
Atsakyti
Pilnai pritaru: jokių sukramtyto maisto ir nulaižyto čiulptuko davimų schmoll.gif
Atsakyti
Buvau net uzmirsusi, kad egzistuoja/egzistavo kadaise toks reiskinys doh.gif Tema primine. Esu apie tai girdejusi, bet manes tikrai taip nemaitino, kiek zinau, trindavo per sieteli ar sakute.
Suprantama, kad taip darydavo senoves kaime, nu bet dabar, kogda nasi korabli borozdiat... vienzo, dabar tikrai netruksta informacijos apie higiena, ir visur aiskinama, kad visokios bakterijos ir t.p. kariesas gali buti perduodamas vaikui tokiu budu. Kramtyti vaikui maista - o kodel tada neristi paaugusio kudikio prie stalo kojos ir neiseit gyvuliu liuobti? ir kam isvis valytis dantis? ir kam zindukus pirkti - surisai i skuduriuka sukramtytos duonos ir davei zisti? ir kam dar planuoti tuos vaikus- gimdai bele kada bele kiek? ir t.t. lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 20:03)
as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau, blink.gif  is vis, tema apie iki 1m vaikus, o ne apie tokius, kuriuos jau mokinama neimti apciulptu saldainiu, cia ir kalbos nebuvo... schmoll.gif  neperdekit, moteriskaites 4u.gif

kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau biggrin.gif  ir nesu garantuota, kad kada neaplaizysiu saukstelio, kurio maitinsiu vaika savo tongue.gif ir jam nebus taip blogai kaip gali kai kurios pamanyti, manau mano burna daug svaresne, nei rankos, kurios paduotu vaikui zaisliuka, o jis ji kis i burna tongue.gif  tai tada irgi nehigieniska lotuliukas.gif

tikrai nedaviau ir neduosiu sukramtyto doh.gif .juk be to , kad labai nehig. - tai ir visas maistingas medž. pačios ir suvalgot. aš taip pat ne visada trintuvę turėjau, bet rasdavau būdų, kaip viską susmulkinti smile.gif
Atsakyti
Mano vaikui jau 1.2 metai, bet as NIEKADA per visa sita laika nesu isidejusi jos ciulptuko i burna (nebekalbu apie maisto kramtyma swoon.gif swoon.gif ), ir nesu susigrudusi maisto sauksto i savo burna tam, kad nuimciau kaupa, ar paziureciau maisto temepratura...Fui.... schmoll.gif Paziureti ar ne perkarsta sauksteli galima prideti prie lupos (neissiziojus) arba paziureti pirstu, jei rankos svarios (man tai daug higieniskiau, nei grustis i savo nasrus smile.gif ).
Esu macius (net pazistu viena moteri), kuri kiekviena sauksteli, pries duodam vaikui, susigruda i savo kariesuota burna, nulaizo, ir tik tada kisa vaikui... Nu naturaliai pykina ziurint... Vargsas vaikas... verysad.gif Zodziu, KLAIKU!!!!!
[/quote]

Pritariu. Vieną kartą pasibjaurėjau, kaip viena mama viešoj vietoj apsipatenkinusi maitino savo rubuilį desertine varške prieš tai pati apčiaumodama šaukštelį. Fuij. O jau čiulptuko "nukenksminimas" mamytės burnoje tai iš vis vimdo.

Papildyta:
QUOTE(Sandrag @ 2006 11 22, 11:33)
Savo vaikams stengiausi nekramtyti, o trinti sakute arba per sieteli, nes smulkintuvu nebuvo tuo laiku 4u.gif taciau niekada nedarydavau problemos is to, kad nulaizyti nukritusi ciulptuka. Jei motinos dantys tvarkingi-vaikai negaus jokiu bakteriju schmoll.gif Tai toks naturalus procesas, kaip ir maitinimas krutimi-vaikas gauna motinos piena su tomis paciomis bakteijomis, kurias mama turi kune, tuo paciu ir burnoje. Plius seilese yra priesbakteriniu medziagu, kurios neleidzia baisesnems ligoms uzpulti. Neveltui suo zaizdas issilaizo 4u.gif Ir net medikai pirmiausia pataria, jei susizeidete ir neturite vaistineles-laizykite zaizda mirksiukas.gif isvengsite kraujo uzkretimo 4u.gif

Iš kur tokių tamsių žmonių randasi doh.gif
Atsakyti
maistelio tai niekad nekramciau, bet ciulptuka tenka nulaizyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liseklis @ 2006 12 19, 09:39)
maistelio tai niekad nekramciau, bet ciulptuka tenka nulaizyti  ax.gif

na man mintis kramtyti maistą, tai absurdiška blink.gif niekada to nedarysiu schmoll.gif o čiulptuką kartais ir man tenka nulaižyt blush2.gif
Atsakyti
Feeeee doh.gif ,vaikui renki ka skaniau nupirkt ,o cia sukramtyta maista kai kas kisa i burnyte.Nesuprantu tokiu mamu blink.gif
Atsakyti
Nei pati norėčiau kažkieno sukramtytą maistą valgyti, nei tuo labiau savo vaikui duočiau. Šlykštu, kaip kažkas rašė savo kariesą vaikui perduoti. O čiulptukų laižymas yra visai tas pat. Mačiau kažkada kaip lauke vaikui numetus čiulptuką mama paėmus nulaižė ir vėl jam padavė. Nu nesamonė didžiausia, kodėl aš turėčiau žemes laižyti, ką negalima įsidėti buteliuko su vandeniu, arba prisegti čiulptuką, kad jis nenukristų. Akmens amžius doh.gif
Atsakyti
Net į galvą neatėjo vaikui maistą kramtyti. Beje, blenderio neturiu, maistą trindavau su mediniu šaukštu per sietelį.
Atsakyti
nea, siais laikais yra trintuviu.
Atsakyti