Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat vaikui sukramtytą maistą?

Sveiki,mano mama taip pat sakė,kad man pakramtydavo maistą,nes tada blenderių nebuvo. Bet dabar jau tikrai nebe tie laikai. Man patiko vienos mamos žodžiai, kad iš pagarbos savo vaikui neduotų. Aš taip pat. Juk vaikutis viską suvalgys ką jam pasiūlysite, o gerbdamos jį, neturėtumėte gadinti jo maisto. Sukramtyti vaikučio maistą manau galima, jei nėra kitos išeities arba esant tam tikrom aplinkybėm. Gyvenime visko pasitaiko, bet man iki šiol sunku kovoti su savo tėvų pasakymais "mūsų laikais", tuo metu aš visada pagalvoju "o tai buvo prieš 30 metu". Taip, žmonės nepasikeitė, nepradėjo valgyti akmenų, ar gerti jūros vandenį. Bet mūsų technika, pasiekimai, mokslas vis žengia į priekį, atlieka įvairius tyrimus ir vis stengiasi mums palengvinti gyvenimą. Tad nereikia grįžti atgal į praeitį ir kažką daryti taip kaip mūsų tėvai darė vien dėl to, kad mes būdami kūdikiai nuo to nenumirėme. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mopule @ 2011 06 03, 15:37)
...sunku kovoti su savo tėvų pasakymais "mūsų laikais", tuo metu aš visada pagalvoju "o tai buvo prieš 30 metu".

Kad ir pries 30 metu ne visos kramte doh.gif
Mane augino pries 38 metus ir kol nekramciau maista sutrindavo per sieteli, paskui sakute pasmulkindavo, bet jokio kramtymo schmoll.gif
Gal todel as nei sunui nekramciau, nei dabar auganciai dukrytei nekramtysiu schmoll.gif Man nepriimtinas toks maitinimo budas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2011 06 09, 12:58)

Mane augino pries 38 metus ir kol nekramciau maista sutrindavo per sieteli, paskui sakute pasmulkindavo, bet jokio kramtymo  schmoll.gif

Mane irgi taip maitino, taip kad tikrai ne visos kramte schmoll.gif
Atsakyti
Mane augino prie 31 metus, bet kai mamos paklausiau, ar tais laikais maista man kramtydavo, tai jinai man vos ne pirsta ties smilkiniu pasukiojo.
Beje, o burnoje daugiau bakteriju , nei s...oje, taip kad lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 11 16, 18:06)
drinks_cheers.gif sukramtytą maistą, na čia jau žodžių nėr  doh.gif Smulkintuvė ir laiko sutaupytų ir higieniškiau būtų 1000 kart  mirksiukas.gif Pas kiekvieną savos bacilos. O čia suaugęs vaikui  blink.gif

Sutinku 100%
Atsakyti
taip taip, as irgio sutinku, nebent kas nori savo vaikui perduot Helicobacter Pylori, tada prasom tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2011 06 25, 23:52)
Mane augino prie 31 metus, bet kai mamos paklausiau, ar tais laikais maista man kramtydavo, tai jinai man vos ne pirsta ties smilkiniu pasukiojo.
Beje, o burnoje daugiau bakteriju , nei s...oje, taip kad lotuliukas.gif

Paskaičiau temos pavadinimą ir blink.gif bet įsiskaičius vistiktai nors ir nežinojau ankščiau apie tokį smulkinimo būdą ir šiek tiek šlykščiuosi, bet kita vertus tai nėra taip jau blogai kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Bakterijos bakterijom nelygu, ir tas pasakymas, kad burnoje daugiau bakterijų nei s...oje, beje nuskambėjęs jau iš keleto.. tai lotuliukas.gif
Kaip jūs su vyrais bučiuojatės? Taigi šlykštu, ve, fe, fui seilės, neaišku ką prieš tai valgė, gėrė. Ar visada prieš tai patikrinat ar išsivalė dantis ir tarpdančius bei liežuvį bei gaiviai dvelkia skalavimo skysčiu.
Vaikui kas duoda sukramtytą maistą ir tai gaunasi natūraliai nemanau, kad čia nepagarba vaikui, tiesiog toks mamos ir vaiko ryšys. Gera mintis buvo apie tai, kad sovietiniais laikais bjaurėjosi krūtimi maitinančia motina. Dabar beje irgi rastumėt ne vieną kuris pasibjaurėjęs būtų jeigu pvz. lektuve šalia sėdinti moteris sugalvotų pažindyt savo kūdikį. Girdėjau net tokį atsiliepimą "Tai ką jina negali į tualetą nueit susitvarkyt blink.gif ".
Taip manau yra ir su tuo kramtymu. Jeigu pačios nekramtot tai ir nekramtykit, bet užpakalio su burna tai atsiprašant lygint irgi nereiktų schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barislovas: 17 rugpjūčio 2011 - 21:26
Mano manymu, šiais laikai yra visokių smulkinimo aparatų ir tiesiog to daryti net nereikia.
Atsakyti
manau tam tikru atveju tai nieko baisaus. bet siaip tai slykstoka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bundze @ 2011 09 14, 10:39)
manau tam tikru atveju tai nieko baisaus. bet siaip tai slykstoka smile.gif

pritariu, tikrai slykstoka drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nelaikau jokios savo kūno vietos "nešvaria", nes kiek išmanau anatomiją jis visas padengtas tam tikra bakterine mikroflora, kuri bet kada gali " supiktybėti" esant tam tikroms aplinkybėms, taigi matau racijos maisto smulkinime/ suvilgyme seilėmis, kaip kad daro gyvūnai savo jaunikliams ar dar ne taip kaip mes nuo savo instinktyvaus žinojimo atsiriboję mūsų močiutės. Ir jei jau taip skubame su tuo kietu maistu, kol vaikas dar neturi pakankamai dantų, gal ta mamos pagalba ne toks ir blogas dalykas, kai pagalvoji. Ne smulkinime čia iš ties esmė,aišku kad yra visokių tam būdų, kam kas patogiau/ prieinamiau tuo metu- šakutės, grūstuvai, blenderiai, kaip sakot. Bet maistą pakramčius kokį dar gaunam šalutinį efektą - Seilės padeda nebrandžiai kūdikio virškinimo sistemai geriau atlikti savo darbą. Nesiplėsiu, kaip ten kas vyksta, nes nieko nenoriu įtikinėti savo teisumu ar ne. Tiesiog norėjau palaikyti mamas, kurias vidinis balsas ragina taip elgtis, nepaisant to, ką sakytų medikai ar kiti. Ir tas, kurios su papildomu maistu neskuba apskritai ir stebi savo vaiko pasirengimą. Mes visos savaip teisios, nes yra taip, kaip galvojame. O kad nesuklystume turim pačius puikiausius mokytojus- motinišką nuojautą ir savo vaikus
Atsakyti
Man nepriimtinas toks maisto smulkinimo būdas ax.gif Aš galvoju taip- pati nenorėčiau maisto valgyti iš kito burnos, todėl ir savo mažyliui taip smulkinto maisto nedaviau. Juk tokiu būdu ką perduodame greičiausiai, tai yra Streptococus mutans (bakterija, sukelianti kariesą), kuri gyvena pas suaugusiuosius. Seilės ir visą kitą, gal ir yra racijos, kad jos padeda, tačiau man karieso bakterijos baisesnės blush2.gif
Tryniau maistelį su kočėlu, šakute, blenderiu. Apsėjom be kramtymų.
Atsakyti