Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat vaikui sukramtytą maistą?

QUOTE(Isila @ 2006 11 17, 10:44)
aš tikrinu irgi su lūpom  drinks_cheers.gif kažkodėl mano pirštai labai linkę mane apgaudinėti  doh.gif

bet gi galima ir sauksteli vaikucio maistelio nuryti juk s negaminam lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2006 11 17, 12:11)
bet gi galima ir sauksteli vaikucio maistelio nuryti juk s negaminam lotuliukas.gif

Tai as suvalgau vaiko maista, kai nebenori.. Mesti kazkaip gaila bigsmile.gif
Bet saukstelio, pabuvusio mano burnoje, niekada nekisu vaikui.... namie ju yra daug, ir sau pasiimu kita..
Atsakyti
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 19:03)
as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau, blink.gif  is vis, tema apie iki 1m vaikus, o ne apie tokius, kuriuos jau mokinama neimti apciulptu saldainiu, cia ir kalbos nebuvo... schmoll.gif  neperdekit, moteriskaites 4u.gif

kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau biggrin.gif  ir nesu garantuota, kad kada neaplaizysiu saukstelio, kurio maitinsiu vaika savo tongue.gif ir jam nebus taip blogai kaip gali kai kurios pamanyti, manau mano burna daug svaresne, nei rankos, kurios paduotu vaikui zaisliuka, o jis ji kis i burna tongue.gif  tai tada irgi nehigieniska lotuliukas.gif

maistelio smulkintuvai kainuoja tikrai nedaug 20 lituku ,o jei jo neturi ar nenori pikti tai labai gerai mesmale ar kostuvelis ,juk pries 10 ar 15 metu taip ir smulkinom ,bent as tai kai gaudavau pinigus visada pirmiausia pirkdavau vaikuciui ko reikia ,kiekviena menesi vis po koki didesni daikta ,tai ir smulkintuvas ir maitinimo kedute ar brangesni rubeli ,nes tie pinigeliai yra jam mokami thumbup.gif
Atsakyti
Maisto nekramciau, zinduko i savo burna nekisau, tik sauksteli prie lupu kartais pridedu, bet jokiu budu ne i burna ir atgal smile.gif
Atsakyti
niekad nekramciau,culptuku nenulaizydavau..man paciai britku yra..ir likusiu tyreliu nevalgydavau.skoniui ir karstumui nustatyt isidedavau i lekstele kita ir paragaudavau.ir seip negaliu niekieno prakasto ir palikto maisto valgyt..
o del kavines tai galima vaikui uzsakyti dar viena porcija arba paprasyti kad esama padalytu i dvi dalis,tada gausi ir svaria lekstute ir irankius.neieskokit problemu ten kur ju nera..
Atsakyti
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 22:04)
as tai paimciau ir tikria paragauciau, ciulptuka irgi nukritusi ant zemes isideciau pirma i burna, ypac jei vaikas smarkiai verkia del iskritusio ciulptuko biggrin.gif  dabar galit metyti mane akmenimis 4u.gif  ar laikyti mane "nevalyma mama" 4u.gif

Kažkada viena gydytoja sakė, kad, jei jau taip norisi savo burnoje "nuvalyti" nukritusį ant žemės čiulptuką, geriau jį tualeto bakely pamirkyt - mažiau bakterijų bus bigsmile.gif . Tas pats ir dėl maisto... Ir dar nesuprantu tokio "močiučių" palikimo, kaip nagų nukramtymas... Fui... doh.gif
Atsakyti
Na maisto sukramtyto nedaviau ir neduodu,jai labai nori tai ciela duodu lotuliukas.gif Pati kramto thumbup.gif Bet buteliuka tai daznai tikrinu taip ar misinys ne per karstas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 11 19, 15:22)
Maisto nekramciau, zinduko i savo burna nekisau, tik sauksteli prie lupu kartais pridedu, bet jokiu budu ne i burna ir atgal smile.gif

Buvau neseniai pas vieną draugę, tai man buvo nemalonu stebinti kaip ji savo dukrai sriubą kramto wacko.gif Tik aš jai tą pasakiau. Labai lengva tą sriubą smulkintuvu pasmulkinti, kam kramtyti ???
Čiulptukų laižyti neteko, bet nukritusius daiktams šluostau drėgnom servetėlėm g.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2006 11 20, 23:18)
Buvau neseniai pas vieną draugę, tai man buvo nemalonu stebinti kaip ji savo dukrai sriubą kramto  wacko.gif Tik aš jai tą pasakiau. Labai lengva tą sriubą smulkintuvu pasmulkinti, kam kramtyti ???

Kokiam užkampy čia taip lens.gif
Atsakyti
As karta savo akim maciau kaip mama kavineje savo dukrai sriuba kramte ir paskui pirstu is savo burnos dave vaikui doh.gif . Nu vaizdelis, tai tikrai nekoks.Man taip slykstu pasidare. Nejaugi taip sunku paprasyti sakutes ir patrinti sriuba vaikui?
Atsakyti
Savo vaikams stengiausi nekramtyti, o trinti sakute arba per sieteli, nes smulkintuvu nebuvo tuo laiku 4u.gif taciau niekada nedarydavau problemos is to, kad nulaizyti nukritusi ciulptuka. Jei motinos dantys tvarkingi-vaikai negaus jokiu bakteriju schmoll.gif Tai toks naturalus procesas, kaip ir maitinimas krutimi-vaikas gauna motinos piena su tomis paciomis bakteijomis, kurias mama turi kune, tuo paciu ir burnoje. Plius seilese yra priesbakteriniu medziagu, kurios neleidzia baisesnems ligoms uzpulti. Neveltui suo zaizdas issilaizo 4u.gif Ir net medikai pirmiausia pataria, jei susizeidete ir neturite vaistineles-laizykite zaizda mirksiukas.gif isvengsite kraujo uzkretimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2006 11 16, 22:45)
kad prieš 20 metų taip darė mano mama tai tikrai prisimenu, kaip mėsytę susmulkinus burnoj mano sesei mažylei duodavo. Tikiu kad tada daug kas taip darė.  Bet kai prieš 4 metus pagimdžiau vaiką, jos viena pirmųjų  dovanų buvo maisto smulkintuvas  biggrin.gif

Aš tai viską smulkinu mikseriu, labai gerai, kaip HIPP gaunasi ir vaikui skanu ir higieniška.
Atsakyti