Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat vaikui sukramtytą maistą?

Į šį skyrelį iš "Konkursų" perkeliama ne vietoje išsirutuliojusi, tačiau gana įdomi diskusija:

sakai nehiegieniska? tai tada pagal tavo pasakyma ir vaikui sukramtyta maista duoti yra labai nehigieniska
gal ir nehigieniska, bet visos taip daro bigsmile.gif

Ar tikrai visos vaikam sukramtytą maistą duoda? blink.gif Aš tada reta išimtis kur nedaviau blink.gif kažkaip radau ir švaresnių būdų jį susmulkint...
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 16:17)
visos vaikam sukramtytą maistą duoda?  blink.gif Aš tada reta išimtis kur nedaviau  blink.gif kažkaip radau ir švaresnių būdų jį susmulkint...

nu aš irgi nekramčiau schmoll.gif bet su vyru tai bučiavausi g.gif turbūt irgi nehigieniška, a mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(rds @ 2006 11 16, 16:20)
nu aš irgi nekramčiau  schmoll.gif  bet su vyru tai bučiavausi  g.gif turbūt irgi nehigieniška, a mastau.gif

Nu pala....čia aš ir nelyginu (kitos lygina), bet duot vaikui pačios sukramtytą maistą... blink.gif O jau nebėr jokio galimybės švariau paruošt? Nu suprasčiau - pokaris ir nėr kaip kitaip blink.gif Pabandykit vyrui sukramtytą maistą paduot unsure.gif Mokini paskui vaikus, kad iš kito burnos apčiulpto saldainio neimtų, o čia pati...
Atsakyti
Off topic, bet visos vaikam sukramtytą maistą duoda?  blink.gif Aš tada reta išimtis kur nedaviau  blink.gif kažkaip radau ir švaresnių būdų jį susmulkint...

drinks_cheers.gif sukramtytą maistą, na čia jau žodžių nėr doh.gif Smulkintuvė ir laiko sutaupytų ir higieniškiau būtų 1000 kart mirksiukas.gif Pas kiekvieną savos bacilos. O čia suaugęs vaikui blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2006 11 16, 18:27)
Nu pala....čia aš ir nelyginu (kitos lygina), bet duot vaikui pačios sukramtytą maistą...  blink.gif O jau nebėr jokio galimybės švariau paruošt? Nu suprasčiau - pokaris ir nėr kaip kitaip  blink.gif Pabandykit vyrui sukramtytą maistą paduot  unsure.gif Mokini paskui vaikus, kad iš kito burnos apčiulpto saldainio neimtų, o čia pati...

as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau, blink.gif is vis, tema apie iki 1m vaikus, o ne apie tokius, kuriuos jau mokinama neimti apciulptu saldainiu, cia ir kalbos nebuvo... schmoll.gif neperdekit, moteriskaites 4u.gif

kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau biggrin.gif ir nesu garantuota, kad kada neaplaizysiu saukstelio, kurio maitinsiu vaika savo tongue.gif ir jam nebus taip blogai kaip gali kai kurios pamanyti, manau mano burna daug svaresne, nei rankos, kurios paduotu vaikui zaisliuka, o jis ji kis i burna tongue.gif tai tada irgi nehigieniska lotuliukas.gif

Atsakyti
Kiekvienas daktaras pasakys, kad burnoje yra daugiausia mikrobų. Daugiau nei ant rankų. Ir kuo vaikas mažesnis, tuo svarbiau tai turėti omeny. O maisto smulkinimui puikiai tarnauja tiek šakutė, tiek sietelis. Man tas kramtymas, atleiskit, akmens amžium kvepia... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2006 11 16, 21:35)
pirmakart girdziu, kad vaikui maistas sukramtomas  blink.gif

paklausk mamos biggrin.gif manau ne viena taip buvo maitinama bigsmile.gif ir ne viena nenumire tongue.gif
Atsakyti
Ar tikrai visos vaikam sukramtytą maistą duoda?  blink.gif Aš tada reta išimtis kur nedaviau  blink.gif kažkaip radau ir švaresnių būdų jį susmulkint...

NIEKADA!!! Šlykštu...
Atsakyti
kad prieš 20 metų taip darė mano mama tai tikrai prisimenu, kaip mėsytę susmulkinus burnoj mano sesei mažylei duodavo. Tikiu kad tada daug kas taip darė. Bet kai prieš 4 metus pagimdžiau vaiką, jos viena pirmųjų dovanų buvo maisto smulkintuvas biggrin.gif
Atsakyti
Va , galesiu pasisakyti ax.gif na mano pasakymas buvo kaip palyginimas, kad tai nera taip nehigieniska, kai buvo rasoma apie vandens purskima is burnos ant vaiko per maudynes (fontaniukas) ir sisprudo palyginimas, kad vienaip ar kitaip kontaktuojama su vaiko burnyte, galite neigti kiek norite, bet as manau kad tai tas pats, kai vaikui duodamas koks nors maistas, kuri valge tevai...ar tai nehigieniska? tai, gal ir taip, bet nereikia cia akmenimis metyti, nes konkurselyje specialiai paziurejau (seimos pietus, ar kazkaip panasiai vadinasi ) ten yra nuotraukeliu tokiu, apie ka as kalbejau.....
Papildyta:
QUOTE(Aurėja @ 2006 11 16, 22:45)
kad prieš 20 metų taip darė mano mama tai tikrai prisimenu, kaip mėsytę susmulkinus burnoj mano sesei mažylei duodavo. Tikiu kad tada daug kas taip darė.  Bet kai prieš 4 metus pagimdžiau vaiką, jos viena pirmųjų  dovanų buvo maisto smulkintuvas  biggrin.gif

na pasirodo, kad kazkas bent jau yra mates toki dalyka, o buvo pasisakymu, kad tokiu dalyku net nemate mastau.gif

noreciau papildyti, kad tema buvo ne apie tai kas duoda ar neduoda sukramtyta maista, bet apie tai, kad mamos ar teveliai kazkaip vis tiek sukontaktuoja, ar isidedami ciulptuka i burna pries vaikui ji duodant, ar duodant koki maista pries tai taip pat pabuvojusi mamos burnoje....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airinuke_1: 16 lapkričio 2006 - 20:53
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 19:03)
bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu

na taigi - niekada...apie tai, kad taip bobutės po karo darydavo žinau ir kad pavienės mamos tų bobučių primokintos irgi...bet tai nereiškia, kad tai yra tinkama ir gerai. Lyg kito pasirinkimo nebūtų...Jau niekaip kitaip susmulkint turbūt neina unsure.gif

QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 20:49)
Va , galesiu pasisakyti ax.gif  na mano pasakymas buvo kaip palyginimas, kad tai nera taip nehigieniska, kai buvo rasoma apie vandens purskima is burnos ant vaiko per maudynes (fontaniukas) ir sisprudo palyginimas, kad vienaip ar kitaip kontaktuojama su vaiko burnyte, galite neigti kiek norite, bet as manau kad tai tas pats, kai vaikui duodamas koks nors maistas, kuri valge tevai...ar tai nehigieniska?

Nu matai ten vaikutis neverčiamas gert to vandenuko, o tik taip žaidžia. Jei būtų pilama iš tėvo burnos į vaiko, pasakyčiau tą patį - tikrai labai nehigieniška. Be to - čia jau nebe fotokonkurso tema wink.gif Dėl nehigieniškumo Agotukas ten tik pasijuokė, o va šios temos tikslas ne visai pašmaikštaut...likau išsižiojus, kad ir mūsų laikais taip dar daroma blink.gif Ir kad taip daro rods protingos moterys doh.gif Suprantu ankstesnės kartos moteris (nors aš tai jau 30 lyg ir siekiu, bet taip nebuvau maitinama), na bet dabar....tai pagal tą logiką ir kūdikius turėtume nuo gimimo kuo kiečiau suvystytus laikyt ir ligoninėse gaut klykiančius pamaitint tik atitinkamom valandom, nes mus mamos taip augino ir nieko - užaugom unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 19:36)
paklausk mamos biggrin.gif manau ne viena taip buvo maitinama bigsmile.gif  ir ne viena nenumire tongue.gif

Nu nezinau, nezinau.....turiu dar is mociutes laiku toki maza sieteli, laikydavo specialiai vaikui maisteli pertrinti. O blenderi siandien galima ir uz 19 lt nusipirkti, metams tikrai uzteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uliuliuska: 16 lapkričio 2006 - 21:18