aciukas,Rubinele
QUOTE(plepe @ 2010 02 18, 15:24)
aciukas,Rubinele
Jei mėgstate česnaką, sutrink kelias skilteles ir sudek kartu su druska, o prieš kabinant mėsytę, česnaką nuvalyk Man labai skanu
QUOTE(plepe @ 2010 02 18, 14:24)
irgi noretusi pabandyti,bet nelabai suprantu ten tos ' dziovinimo irangos' is vieleliu ,iesmuku ir kabliuku.Gal galima butu issamiau?
Papildyta:
dar,mergaites,klausimas del druskos kiekio.koks butu optimalus 1 kg mesos ?
Papildyta:
dar,mergaites,klausimas del druskos kiekio.koks butu optimalus 1 kg mesos ?
aš dedu 30g 1kg mėsos.Vytinam gana vesiai, ne prie radiatorių.O čia minimų viellelių ir iešmelių aš nenaudoju.
Papildyta:
QUOTE(Rubinele @ 2010 02 18, 15:35)
Jei mėgstate česnaką, sutrink kelias skilteles ir sudek kartu su druska, o prieš kabinant mėsytę, česnaką nuvalyk Man labai skanu
mes dar dedam pipirų maltų nedaug irgi tinka, o neseniai bandžiau dar įdėt čili pipiriukų maltų, kas gausis dar nežianu, lauksiu kol mėsyte bus galima valgyt.
QUOTE(katiniuks @ 2010 02 18, 15:51)
aš dedu 30g 1kg mėsos.Vytinam gana vesiai, ne prie radiatorių.O čia minimų viellelių ir iešmelių aš nenaudoju.
Mes taip pat, aš apskritai įveriu virvutę
Sveikos,
Visos temos iki pirmosios neskaičiau,bet keletą puslapių perskaičiau.
Ir,neradau nei vienoje nuorodoje neužtikau ,kad prieš naudojant druskąmėsai įtrinti ji būtina pirmiausiai išdžiovinti orkaitėje.
Druska nesunaikina mikroorganizmų,patekusių dorojant mėsą,tik sustabdo jų veiklą.
Ir per druską galima užsikrėsti mėsą gedimą sukeliančiomis bakterijomis.
Šaltesnėje patalpoje mėsa ilgai neįsisūri,šiltesnėje parūgsta{saltinis "lietuvių valgiai}
Dabar,noriu paklausti,čia rašančių,jūs vytinate,naudojant vyną ir cukriuką,nesigauna rūgimas?
Būčiau,labai dėkinga,jeigu pasidalintume.
Esu labai dėkinga vienai mamytei,ruošiau,pagal jos receptuką.
Kai baigsis procesas,galutinai parašysiu apie pasekmes. .
Visos temos iki pirmosios neskaičiau,bet keletą puslapių perskaičiau.
Ir,neradau nei vienoje nuorodoje neužtikau ,kad prieš naudojant druskąmėsai įtrinti ji būtina pirmiausiai išdžiovinti orkaitėje.
Druska nesunaikina mikroorganizmų,patekusių dorojant mėsą,tik sustabdo jų veiklą.
Ir per druską galima užsikrėsti mėsą gedimą sukeliančiomis bakterijomis.
Šaltesnėje patalpoje mėsa ilgai neįsisūri,šiltesnėje parūgsta{saltinis "lietuvių valgiai}
Dabar,noriu paklausti,čia rašančių,jūs vytinate,naudojant vyną ir cukriuką,nesigauna rūgimas?
Būčiau,labai dėkinga,jeigu pasidalintume.
Esu labai dėkinga vienai mamytei,ruošiau,pagal jos receptuką.
Kai baigsis procesas,galutinai parašysiu apie pasekmes. .
QUOTE(regna @ 2010 02 18, 21:18)
Sveikos,
Visos temos iki pirmosios neskaičiau,bet keletą puslapių perskaičiau.
Ir,neradau nei vienoje nuorodoje neužtikau ,kad prieš naudojant druskąmėsai įtrinti ji būtina pirmiausiai išdžiovinti orkaitėje.
Druska nesunaikina mikroorganizmų,patekusių dorojant mėsą,tik sustabdo jų veiklą.
Ir per druską galima užsikrėsti mėsą gedimą sukeliančiomis bakterijomis.
Šaltesnėje patalpoje mėsa ilgai neįsisūri,šiltesnėje parūgsta{saltinis "lietuvių valgiai}
Dabar,noriu paklausti,čia rašančių,jūs vytinate,naudojant vyną ir cukriuką,nesigauna rūgimas?
Būčiau,labai dėkinga,jeigu pasidalintume.
Esu labai dėkinga vienai mamytei,ruošiau,pagal jos receptuką.
Kai baigsis procesas,galutinai parašysiu apie pasekmes. .
Visos temos iki pirmosios neskaičiau,bet keletą puslapių perskaičiau.
Ir,neradau nei vienoje nuorodoje neužtikau ,kad prieš naudojant druskąmėsai įtrinti ji būtina pirmiausiai išdžiovinti orkaitėje.
Druska nesunaikina mikroorganizmų,patekusių dorojant mėsą,tik sustabdo jų veiklą.
Ir per druską galima užsikrėsti mėsą gedimą sukeliančiomis bakterijomis.
Šaltesnėje patalpoje mėsa ilgai neįsisūri,šiltesnėje parūgsta{saltinis "lietuvių valgiai}
Dabar,noriu paklausti,čia rašančių,jūs vytinate,naudojant vyną ir cukriuką,nesigauna rūgimas?
Būčiau,labai dėkinga,jeigu pasidalintume.
Esu labai dėkinga vienai mamytei,ruošiau,pagal jos receptuką.
Kai baigsis procesas,galutinai parašysiu apie pasekmes. .
kolkas nebndžiau nei su vynu nei su cukriuku.O druskos tikrai nedžiovinu ir mėsa kuo puikiausiai vytinasi.Tik druska dažniau naudoju jūros, o ne ta paprastą, rupiają.
QUOTE(regna @ 2010 02 18, 22:18)
Dabar,noriu paklausti,čia rašančių,jūs vytinate,naudojant vyną ir cukriuką,nesigauna rūgimas?
As vytinau su vynu. Nebuvo rugimo. Tik is pradziu man ta mesyte nelabai patiko. Tiksliau vienu metu vytinau dviem budais, tai labiau patiko kitas varijantas. Bet kai mesyte pastovejo ilgeliau (po vytinimo - saldytuve), skonis fantaaaastiskas. Spalva irgi
QUOTE(Muske @ 2010 02 18, 23:11)
As vytinau su vynu. Nebuvo rugimo. Tik is pradziu man ta mesyte nelabai patiko. Tiksliau vienu metu vytinau dviem budais, tai labiau patiko kitas varijantas. Bet kai mesyte pastovejo ilgeliau (po vytinimo - saldytuve), skonis fantaaaastiskas. Spalva irgi
Muske -labai ačiū,o,kokį vyną naudoji?
QUOTE(Muske @ 2010 02 18, 22:11)
As vytinau su vynu. Nebuvo rugimo. Tik is pradziu man ta mesyte nelabai patiko. Tiksliau vienu metu vytinau dviem budais, tai labiau patiko kitas varijantas. Bet kai mesyte pastovejo ilgeliau (po vytinimo - saldytuve), skonis fantaaaastiskas. Spalva irgi
o gal galit smulkiau papasakot kaip vytinat su vynu?
labai skanu vytinta mesyte, paskaicius jusu receptukus nusprendziau pabandyti namie pasigaminti. Tik galvoju ar vytinta mesyte namu salygomis valgant nebijot uzsikresti salmanelioze? Nes nezinai kokia gali parduotuvej ar is ukininku nusipirkti. Bakterijos zuva tik prie 60C.
Kaip pasigaminti "Basturma" ?
Sveiki ir Sveikos pirma karta prisijungiau tad galiu padeti savo kulinariniais sugebejimais
Prieskoniai vytinimui:
60g maltų ožragės sėklų (
http://www.delona.lt...ltos)-100g.html )
60g maltos raudonosios paprikos
1 galvą susmulkintų česnakų
60g juodųjų pipirų, arba 30g čili pipirų
60g druskos
5gr malto kumino
šilto vandens pagal poreikį
Mėsą: jautienos išpjova, gabalas neturi buti storas
Paruošimas:
Paruošiamas druskos mišinys. Sudėtis: druska, keletas sutrintų lauro lapų,
pora šaukštų cukraus, vienas šaukštas juodų maltų pipirų.
10 dienų panardinam mėsą druskos mišinį ir vartom kas keletas dienų, kad
druska tolygiai išdžiovintu mėsytę. Mėsą laikome šaldytuve.
Po 10 dienų mėsą išimti is druskos, pamerkti šaltam vandenį ir palaikyti
2
dienas šaldytuve kol atmirks.
Po 2 dienų išimti ir pakabinus leisti vandeniui nutrėkti žemyn ir palikti
kambario temperatūroje dar 4 dienas džiūti.
Po 4 dienų paruoštais prieskoniais apvolioti mėsytę kad apliptu gerai visa
maždaug 4-8cm storio prieskonių mišiniu.
Mėsą laikyti kambario temperatūroje kol pilnai išdžius, ir patamsės.
Maždaug
1-2 savaites.
Bon apetit
Sveiki ir Sveikos pirma karta prisijungiau tad galiu padeti savo kulinariniais sugebejimais
Prieskoniai vytinimui:
60g maltų ožragės sėklų (
http://www.delona.lt...ltos)-100g.html )
60g maltos raudonosios paprikos
1 galvą susmulkintų česnakų
60g juodųjų pipirų, arba 30g čili pipirų
60g druskos
5gr malto kumino
šilto vandens pagal poreikį
Mėsą: jautienos išpjova, gabalas neturi buti storas
Paruošimas:
Paruošiamas druskos mišinys. Sudėtis: druska, keletas sutrintų lauro lapų,
pora šaukštų cukraus, vienas šaukštas juodų maltų pipirų.
10 dienų panardinam mėsą druskos mišinį ir vartom kas keletas dienų, kad
druska tolygiai išdžiovintu mėsytę. Mėsą laikome šaldytuve.
Po 10 dienų mėsą išimti is druskos, pamerkti šaltam vandenį ir palaikyti
2
dienas šaldytuve kol atmirks.
Po 2 dienų išimti ir pakabinus leisti vandeniui nutrėkti žemyn ir palikti
kambario temperatūroje dar 4 dienas džiūti.
Po 4 dienų paruoštais prieskoniais apvolioti mėsytę kad apliptu gerai visa
maždaug 4-8cm storio prieskonių mišiniu.
Mėsą laikyti kambario temperatūroje kol pilnai išdžius, ir patamsės.
Maždaug
1-2 savaites.
Bon apetit
QUOTE(regna @ 2010 02 18, 23:19)
Muske -labai ačiū,o,kokį vyną naudoji?
soriukas, uzdelsiau su atsakymu
jau net nepasakysiu radau atidaryto (nelabai geriam vyna) tai ir paemiau. Zinau tik kad raudonas sausas
QUOTE(katiniuks @ 2010 02 19, 09:24)
o gal galit smulkiau papasakot kaip vytinat su vynu?
receptukas yra kazkur temoje, jei tikslaus reikia
Vynas, prieskoniai, druskyte - jau nepamenu tiksliai, atrodo para palaikyti, vis pavartant. Dziaunam, laukiam ir skanaujam as nusausinus dar zolelese apvoliojau.