Įkraunama...
Įkraunama...

Vytintas kumpis

aciukas,Rubinele clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(plepe @ 2010 02 18, 15:24)
aciukas,Rubinele clap_1.gif


Jei mėgstate česnaką, sutrink kelias skilteles ir sudek kartu su druska, o prieš kabinant mėsytę, česnaką nuvalyk 4u.gif 4u.gif 4u.gif Man labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(plepe @ 2010 02 18, 14:24)
blush2.gif  irgi noretusi pabandyti,bet nelabai suprantu ten tos ' dziovinimo  irangos' is vieleliu ,iesmuku ir kabliuku.Gal galima butu issamiau? 4u.gif
Papildyta:
dar,mergaites,klausimas del druskos kiekio.koks butu optimalus 1 kg mesos ? unsure.gif

aš dedu 30g 1kg mėsos.Vytinam gana vesiai, ne prie radiatorių.O čia minimų viellelių ir iešmelių aš nenaudoju.
Papildyta:
QUOTE(Rubinele @ 2010 02 18, 15:35)
Jei mėgstate česnaką, sutrink kelias skilteles ir sudek kartu su druska, o prieš kabinant mėsytę, česnaką nuvalyk  4u.gif  4u.gif  4u.gif Man labai skanu  thumbup.gif

mes dar dedam pipirų maltų nedaug irgi tinka, o neseniai bandžiau dar įdėt čili pipiriukų maltų, kas gausis dar nežianu, lauksiu kol mėsyte bus galima valgyt.
Atsakyti
QUOTE(katiniuks @ 2010 02 18, 15:51)
aš dedu 30g 1kg mėsos.Vytinam gana vesiai, ne prie radiatorių.O čia minimų viellelių ir iešmelių aš nenaudoju.


Mes taip pat, aš apskritai įveriu virvutę biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Visos temos iki pirmosios neskaičiau,bet keletą puslapių perskaičiau.
Ir,neradau nei vienoje nuorodoje neužtikau ,kad prieš naudojant druskąmėsai įtrinti ji būtina pirmiausiai išdžiovinti orkaitėje.
Druska nesunaikina mikroorganizmų,patekusių dorojant mėsą,tik sustabdo jų veiklą.
Ir per druską galima užsikrėsti mėsą gedimą sukeliančiomis bakterijomis.
Šaltesnėje patalpoje mėsa ilgai neįsisūri,šiltesnėje parūgsta{saltinis "lietuvių valgiai}
Dabar,noriu paklausti,čia rašančių,jūs vytinate,naudojant vyną ir cukriuką,nesigauna rūgimas?
Būčiau,labai dėkinga,jeigu pasidalintume.
Esu labai dėkinga vienai mamytei,ruošiau,pagal jos receptuką.
Kai baigsis procesas,galutinai parašysiu apie pasekmes. 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 02 18, 21:18)
Sveikos,
Visos temos iki pirmosios neskaičiau,bet keletą puslapių perskaičiau.
Ir,neradau nei vienoje nuorodoje neužtikau ,kad prieš naudojant druskąmėsai įtrinti ji būtina pirmiausiai išdžiovinti orkaitėje.
Druska nesunaikina mikroorganizmų,patekusių dorojant mėsą,tik sustabdo jų veiklą.
Ir per druską galima užsikrėsti mėsą gedimą sukeliančiomis bakterijomis.
Šaltesnėje patalpoje mėsa ilgai neįsisūri,šiltesnėje parūgsta{saltinis "lietuvių valgiai}
Dabar,noriu paklausti,čia rašančių,jūs vytinate,naudojant vyną ir cukriuką,nesigauna rūgimas?
Būčiau,labai dėkinga,jeigu pasidalintume.
Esu labai dėkinga vienai mamytei,ruošiau,pagal jos receptuką.
Kai baigsis procesas,galutinai parašysiu apie pasekmes. 4u.gif .

kolkas nebndžiau nei su vynu nei su cukriuku.O druskos tikrai nedžiovinu ir mėsa kuo puikiausiai vytinasi.Tik druska dažniau naudoju jūros, o ne ta paprastą, rupiają.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 02 18, 22:18)

Dabar,noriu paklausti,čia rašančių,jūs vytinate,naudojant vyną ir cukriuką,nesigauna rūgimas?

As vytinau su vynu. Nebuvo rugimo. Tik is pradziu man ta mesyte nelabai patiko. Tiksliau vienu metu vytinau dviem budais, tai labiau patiko kitas varijantas. Bet kai mesyte pastovejo ilgeliau (po vytinimo - saldytuve), skonis fantaaaastiskas. Spalva irgi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2010 02 18, 23:11)
As vytinau su vynu. Nebuvo rugimo. Tik is pradziu man ta mesyte nelabai patiko. Tiksliau vienu metu vytinau dviem budais, tai labiau patiko kitas varijantas. Bet kai mesyte pastovejo ilgeliau (po vytinimo - saldytuve), skonis fantaaaastiskas. Spalva irgi  thumbup.gif

Muske 4u.gif -labai ačiū,o,kokį vyną naudoji? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2010 02 18, 22:11)
As vytinau su vynu. Nebuvo rugimo. Tik is pradziu man ta mesyte nelabai patiko. Tiksliau vienu metu vytinau dviem budais, tai labiau patiko kitas varijantas. Bet kai mesyte pastovejo ilgeliau (po vytinimo - saldytuve), skonis fantaaaastiskas. Spalva irgi  thumbup.gif

o gal galit smulkiau papasakot kaip vytinat su vynu? 4u.gif
Atsakyti
labai skanu vytinta mesyte, paskaicius jusu receptukus nusprendziau pabandyti namie pasigaminti. Tik galvoju ar vytinta mesyte namu salygomis valgant nebijot uzsikresti salmanelioze? Nes nezinai kokia gali parduotuvej ar is ukininku nusipirkti. Bakterijos zuva tik prie 60C. g.gif
Atsakyti
Kaip pasigaminti "Basturma" ?
Sveiki ir Sveikos pirma karta prisijungiau tad galiu padeti savo kulinariniais sugebejimais biggrin.gif

Prieskoniai vytinimui:

60g maltų ožragės sėklų blink.gif (
http://www.delona.lt...ltos)-100g.html )
60g maltos raudonosios paprikos

1 galvą susmulkintų česnakų
60g juodųjų pipirų, arba 30g čili pipirų
60g druskos
5gr malto kumino

šilto vandens pagal poreikį



Mėsą: jautienos išpjova, gabalas neturi buti storas



Paruošimas:

Paruošiamas druskos mišinys. Sudėtis: druska, keletas sutrintų lauro lapų,

pora šaukštų cukraus, vienas šaukštas juodų maltų pipirų.

10 dienų panardinam mėsą druskos mišinį ir vartom kas keletas dienų, kad

druska tolygiai išdžiovintu mėsytę. Mėsą laikome šaldytuve.
Po 10 dienų mėsą išimti is druskos, pamerkti šaltam vandenį ir palaikyti
2
dienas šaldytuve kol atmirks.
Po 2 dienų išimti ir pakabinus leisti vandeniui nutrėkti žemyn ir palikti
kambario temperatūroje dar 4 dienas džiūti.
Po 4 dienų paruoštais prieskoniais apvolioti mėsytę kad apliptu gerai visa

maždaug 4-8cm storio prieskonių mišiniu.

Mėsą laikyti kambario temperatūroje kol pilnai išdžius, ir patamsės.
Maždaug
1-2 savaites.



Bon apetit drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 02 18, 23:19)
Muske 4u.gif -labai ačiū,o,kokį vyną naudoji? 4u.gif

soriukas, uzdelsiau su atsakymu

jau net nepasakysiu blush2.gif radau atidaryto (nelabai geriam vyna) tai ir paemiau. Zinau tik kad raudonas sausas ax.gif

QUOTE(katiniuks @ 2010 02 19, 09:24)
o gal galit smulkiau papasakot kaip vytinat su vynu? 4u.gif


receptukas yra kazkur temoje, jei tikslaus reikia mirksiukas.gif

Vynas, prieskoniai, druskyte - jau nepamenu tiksliai, atrodo para palaikyti, vis pavartant. Dziaunam, laukiam ir skanaujam smile.gif as nusausinus dar zolelese apvoliojau.
Atsakyti