Pasiskaiciau, pasiskaiciau, seile nutiso, eisiu ir as kumpio vytinti, tuo labiau kad palepe yra, o ir saltus orus pranesa
vytinau Paaasaka nebenoresiu jokiu pirkitiniu.
Vytinau dvieju skritingu rusiu marinatu. Viena su vynu, kita su ivairiais prieskoniais. Pries 'dziaunant' vynine mesa apvoliojau zolelese, kita pipiru misinyje. Pastarojo skonis
Vytinau dvieju skritingu rusiu marinatu. Viena su vynu, kita su ivairiais prieskoniais. Pries 'dziaunant' vynine mesa apvoliojau zolelese, kita pipiru misinyje. Pastarojo skonis
QUOTE(Muske @ 2009 12 29, 11:39)
vytinau Paaasaka nebenoresiu jokiu pirkitiniu.
Vytinau dvieju skritingu rusiu marinatu. Viena su vynu, kita su ivairiais prieskoniais. Pries 'dziaunant' vynine mesa apvoliojau zolelese, kita pipiru misinyje. Pastarojo skonis
Vytinau dvieju skritingu rusiu marinatu. Viena su vynu, kita su ivairiais prieskoniais. Pries 'dziaunant' vynine mesa apvoliojau zolelese, kita pipiru misinyje. Pastarojo skonis
O kaip su vynu? Aš su česnaku ir prieskoniais bei pipirais darau. Norėčiau pabandyti su vynu. Kaip darai?
Pasidalinsiu ir aš vytinimo patirtimi. Mes vytinme viską žuvį, mėsą ir sūrį varškės.Mėsą vytindavome kumpį arba išpjovą, dabar vytiname tipo mėsos lazdeles.Reikia mėsą(kumpinę ar išpjovą) palaikyti šaldymo kameroje, kad galėtų supjaustyti plonomis ilgomis lazdelėmis, po to mėsos lazdeles marinuoti prieskoniais( kaip kas nori)Aš turiu vasarą pasidariusi tokį mišinį(malti česnakai, agrastai,krapai, druska) juo ir marinuoju.Palaikai per naktį, po to ant mažų iešmų kabini mėsą ir dedi ant radiatoriaus virtuvėje(iešmus ant kabliukų kabini padarytų iš vielos) užtenka 1-2paras ir suvytinta.Greita ir skanu, kas bandė visiems patiko.
QUOTE(Rubinele @ 2009 12 29, 14:16)
O kaip su vynu? Aš su česnaku ir prieskoniais bei pipirais darau. Norėčiau pabandyti su vynu. Kaip darai?
Sioje temoje radau apie toki marinata. Nepasakysiu dabar tik kuriam psl.
I vyna pridejau kvapiuju pipiru, juoduju pipiru, druskos, ciut cukraus, ir kazkodel pagalvojau kad cia tiktu ir gvazdikeliai, tai idejau viena ar du. Palaikiau 3 dienas, pavartydama ryte vakare. Pries 'dziaunant', nuploviau, nusausinau ir apvoliojau zoleliu misinyje, kokiu tik turejau.
Mesyte man skanesne su pipirais (del astrumo), o sitos - su vynu, labai grazi spalva, tokia sooodri sodri bet skonio man ciut smarkesnio noretusi.
laba, o gal galite patarti ne del gamybos o del laikymo..nusipirkau maximoje vytinta ispaniska kumpi-visa didele kulsi ir laikau sandeliuke..prapjoveme-abai skanus, bet nuolat ant mesos randu tokius baltus taskelius,kaip pelesi ar pan..ant prapjautos vietos ryskesni, o pjaunant vistiek visas kumpis su taskeliais..jau pradejau bijoti,kad kazkokie kiausineliai...labai laukiu patarimo ir gal kuriai nors taip pat buvo
QUOTE(Muske @ 2009 12 30, 13:24)
Sioje temoje radau apie toki marinata. Nepasakysiu dabar tik kuriam psl.
I vyna pridejau kvapiuju pipiru, juoduju pipiru, druskos, ciut cukraus, ir kazkodel pagalvojau kad cia tiktu ir gvazdikeliai, tai idejau viena ar du. Palaikiau 3 dienas, pavartydama ryte vakare. Pries 'dziaunant', nuploviau, nusausinau ir apvoliojau zoleliu misinyje, kokiu tik turejau.
Mesyte man skanesne su pipirais (del astrumo), o sitos - su vynu, labai grazi spalva, tokia sooodri sodri bet skonio man ciut smarkesnio noretusi.
I vyna pridejau kvapiuju pipiru, juoduju pipiru, druskos, ciut cukraus, ir kazkodel pagalvojau kad cia tiktu ir gvazdikeliai, tai idejau viena ar du. Palaikiau 3 dienas, pavartydama ryte vakare. Pries 'dziaunant', nuploviau, nusausinau ir apvoliojau zoleliu misinyje, kokiu tik turejau.
Mesyte man skanesne su pipirais (del astrumo), o sitos - su vynu, labai grazi spalva, tokia sooodri sodri bet skonio man ciut smarkesnio noretusi.
Ačiū tau labai Nusikopinau, kitą kartą su vynu padarysiu
Rubinele, nera uz ka
As bandziau tas mesos lazdeles vytinti. nu super gavosi. Vos pati galejau patiketi, kad para marinavus uztnka para, nu dvi pavytint prie radiatoriaus. o kas ragavo sake, superrrrr
QUOTE(kruvinoji_meri @ 2010 02 14, 19:39)
As bandziau tas mesos lazdeles vytinti. nu super gavosi. Vos pati galejau patiketi, kad para marinavus uztnka para, nu dvi pavytint prie radiatoriaus. o kas ragavo sake, superrrrr
irgi noretusi pabandyti,bet nelabai suprantu ten tos ' dziovinimo irangos' is vieleliu ,iesmuku ir kabliuku.Gal galima butu issamiau?
Papildyta:
dar,mergaites,klausimas del druskos kiekio.koks butu optimalus 1 kg mesos ?
QUOTE(plepe @ 2010 02 18, 14:24)
irgi noretusi pabandyti,bet nelabai suprantu ten tos ' dziovinimo irangos' is vieleliu ,iesmuku ir kabliuku.Gal galima butu issamiau?
Papildyta:
dar,mergaites,klausimas del druskos kiekio.koks butu optimalus 1 kg mesos ?
Papildyta:
dar,mergaites,klausimas del druskos kiekio.koks butu optimalus 1 kg mesos ?
Aš daug nededu - kelis valgomuosius šaukštus, na tris-keturis. Gal kitos daugiau deda? Beje, naudojuos vienos forumietės patarimu vytinti šaltai - dar skaniau nei šiltai