Įkraunama...
Įkraunama...

Vytintas kumpis

Pasiskaiciau, pasiskaiciau, seile nutiso, eisiu ir as kumpio vytinti, tuo labiau kad palepe yra, o ir saltus orus pranesa mirksiukas.gif
Atsakyti
vytinau thumbup.gif Paaasaka thumbup.gif nebenoresiu jokiu pirkitiniu.

Vytinau dvieju skritingu rusiu marinatu. Viena su vynu, kita su ivairiais prieskoniais. Pries 'dziaunant' vynine mesa apvoliojau zolelese, kita pipiru misinyje. Pastarojo skonis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2009 12 29, 11:39)
vytinau  thumbup.gif  Paaasaka  thumbup.gif nebenoresiu jokiu pirkitiniu.

Vytinau dvieju skritingu rusiu marinatu. Viena su vynu, kita su ivairiais prieskoniais. Pries 'dziaunant' vynine mesa apvoliojau zolelese, kita pipiru misinyje. Pastarojo skonis  wub.gif


O kaip su vynu? Aš su česnaku ir prieskoniais bei pipirais darau. Norėčiau pabandyti su vynu. Kaip darai? 4u.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš vytinimo patirtimi. Mes vytinme viską žuvį, mėsą ir sūrį varškės.Mėsą vytindavome kumpį arba išpjovą, dabar vytiname tipo mėsos lazdeles.Reikia mėsą(kumpinę ar išpjovą) palaikyti šaldymo kameroje, kad galėtų supjaustyti plonomis ilgomis lazdelėmis, po to mėsos lazdeles marinuoti prieskoniais( kaip kas nori)Aš turiu vasarą pasidariusi tokį mišinį(malti česnakai, agrastai,krapai, druska) juo ir marinuoju.Palaikai per naktį, po to ant mažų iešmų kabini mėsą ir dedi ant radiatoriaus virtuvėje(iešmus ant kabliukų kabini padarytų iš vielos) užtenka 1-2paras ir suvytinta.Greita ir skanu, kas bandė visiems patiko.
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 12 29, 14:16)
O kaip su vynu? Aš su česnaku ir prieskoniais bei pipirais darau. Norėčiau pabandyti su vynu. Kaip darai?  4u.gif

Sioje temoje radau apie toki marinata. Nepasakysiu dabar tik kuriam psl.

I vyna pridejau kvapiuju pipiru, juoduju pipiru, druskos, ciut cukraus, ir kazkodel pagalvojau kad cia tiktu ir gvazdikeliai, tai idejau viena ar du. Palaikiau 3 dienas, pavartydama ryte vakare. Pries 'dziaunant', nuploviau, nusausinau ir apvoliojau zoleliu misinyje, kokiu tik turejau.

Mesyte man skanesne su pipirais (del astrumo), o sitos - su vynu, labai grazi spalva, tokia sooodri sodri smile.gif bet skonio man ciut smarkesnio noretusi.
Atsakyti
laba, o gal galite patarti ne del gamybos o del laikymo..nusipirkau maximoje vytinta ispaniska kumpi-visa didele kulsi ir laikau sandeliuke..prapjoveme-abai skanus, bet nuolat ant mesos randu tokius baltus taskelius,kaip pelesi ar pan..ant prapjautos vietos ryskesni, o pjaunant vistiek visas kumpis su taskeliais..jau pradejau bijoti,kad kazkokie kiausineliai...labai laukiu patarimo ir gal kuriai nors taip pat buvo
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2009 12 30, 13:24)
Sioje temoje radau apie toki marinata. Nepasakysiu dabar tik kuriam psl.

I vyna pridejau kvapiuju pipiru, juoduju pipiru, druskos, ciut cukraus, ir kazkodel pagalvojau kad cia tiktu ir gvazdikeliai, tai idejau viena ar du. Palaikiau 3 dienas, pavartydama ryte vakare. Pries 'dziaunant', nuploviau, nusausinau ir apvoliojau zoleliu misinyje, kokiu tik turejau.

Mesyte man skanesne su pipirais (del astrumo), o sitos - su vynu, labai grazi spalva, tokia sooodri sodri smile.gif bet skonio man ciut smarkesnio noretusi.


Ačiū tau labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nusikopinau, kitą kartą su vynu padarysiu 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Rubinele, nera uz ka mirksiukas.gif
Atsakyti
Skanu:)
Atsakyti
As bandziau tas mesos lazdeles vytinti. nu super gavosi. Vos pati galejau patiketi, kad para marinavus uztnka para, nu dvi pavytint prie radiatoriaus. o kas ragavo sake, superrrrr smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kruvinoji_meri @ 2010 02 14, 19:39)
As bandziau tas mesos lazdeles vytinti. nu super gavosi. Vos pati galejau patiketi, kad para marinavus uztnka para, nu dvi pavytint prie radiatoriaus. o kas ragavo sake, superrrrr smile.gif


blush2.gif irgi noretusi pabandyti,bet nelabai suprantu ten tos ' dziovinimo irangos' is vieleliu ,iesmuku ir kabliuku.Gal galima butu issamiau? 4u.gif
Papildyta:
dar,mergaites,klausimas del druskos kiekio.koks butu optimalus 1 kg mesos ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(plepe @ 2010 02 18, 14:24)
blush2.gif  irgi noretusi pabandyti,bet nelabai suprantu ten tos ' dziovinimo  irangos' is vieleliu ,iesmuku ir kabliuku.Gal galima butu issamiau? 4u.gif
Papildyta:
dar,mergaites,klausimas del druskos kiekio.koks butu optimalus 1 kg mesos ? unsure.gif


Aš daug nededu - kelis valgomuosius šaukštus, na tris-keturis. Gal kitos daugiau deda? Beje, naudojuos vienos forumietės patarimu vytinti šaltai - dar skaniau nei šiltai thumbup.gif
Atsakyti