Įkraunama...
Įkraunama...

Vytintas kumpis

QUOTE(georgiana @ 2009 11 29, 13:38)
o gal galite pasidalinti informacija kaip gaminti mazesni kieki nei 13-14 kg ax.gif

tai tik proporcijas pamažink.
Aš ir pasidariau to skanumėlio. Tik dabar laukiu rezultatų bigsmile.gif
Paskui galėsiu ir aš savo gamybos receptu pasidalinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 11 29, 12:38)
o gal galite pasidalinti informacija kaip gaminti mazesni kieki nei 13-14 kg ax.gif



Na... g.gif manau galima nusipirkti mazesni kumpi.

Galiu pasakyti tik viena: Vytinant ar visa kumpi ar mėsos gabalus svarbiausia yra gerai vedinama patalpa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritat29: 30 lapkričio 2009 - 12:15
QUOTE(ritat29 @ 2009 11 30, 13:15)
Na... g.gif manau galima nusipirkti mazesni kumpi.

Galiu pasakyti tik viena: Vytinant ar visa kumpi ar mėsos gabalus svarbiausia yra gerai vedinama patalpa

na pas mus antras aukstas nekurenamas yra, jei peliukai neprieis badysime vytinti, dekoju uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Čia kalbama tik apie vytintą kumpį,bet galima vytinti ir išpjovas,{labai skanu} prisiminimai iš vaikystės.
Gal galite pasidalinti patirtimi.
Atsakyti
Aš vytinu išpjovas, vienas būdas (ne aštri) - įtrinu druska ir palieku 3 dienoms, kasdien apverčiant, atsiradusį kraują nupilu. Tada apvolioju stipriai prieskoniuose - žvėtienos, xmeli suneli, pipiriukai ir pan. ir pervėrusi virvutę papraščiausiai kambaryje padžiaunu palubėje. Priklausomai nuo storumo, džiūna nuo savaitės ir daugiau.

Kitas būdas (aštrus) - įtrinu druska, spaustu česnaku, priberiu įvairių prieskonių, tame tarpe čili, kajeno. Palaikau apie 3 dienas, pavartant, tada nuvalau viską ir iš naujo apvolioju prieskoniuose kaip ir pirmame būde.

Skanaus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Beje, į jokias marles nevynioju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 11 30, 14:34)
Aš vytinu išpjovas, vienas būdas (ne aštri) - įtrinu druska ir palieku 3 dienoms, kasdien apverčiant, atsiradusį kraują nupilu. Tada apvolioju stipriai prieskoniuose - žvėtienos, xmeli suneli, pipiriukai ir pan. ir pervėrusi virvutę papraščiausiai kambaryje padžiaunu palubėje. Priklausomai nuo storumo, džiūna nuo savaitės ir daugiau.

Kitas būdas (aštrus) - įtrinu druska, spaustu česnaku, priberiu įvairių prieskonių, tame tarpe čili, kajeno. Palaikau apie 3 dienas, pavartant, tada nuvalau viską ir iš naujo apvolioju prieskoniuose kaip ir pirmame būde.

Skanaus  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Beje, į jokias marles nevynioju smile.gif

as kazkur skaiciau kad cesnakas zalias duoda puvima, gal kokia cesnakine druska geriau g.gif as pernai i marliuka vyniojau ir laikiua 4 savaites vesesnej verandoje tai virsus truputi apipelijo bet is esmes idomus skonis buvo o vytinau saldziaja filiuke, as 2 dienukes laikiau drsukos ir vandens tirpale o po to itriniau norimu prieskoniu misiniu
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 11 30, 14:29)
as kazkur skaiciau kad cesnakas zalias duoda puvima, gal kokia cesnakine druska geriau g.gif as pernai i marliuka vyniojau ir laikiua 4 savaites vesesnej verandoje tai virsus truputi apipelijo bet is esmes idomus skonis buvo o vytinau saldziaja filiuke, as 2 dienukes laikiau drsukos ir vandens tirpale o po to itriniau norimu prieskoniu misiniu


Man visiškai, absoliučiai nesupelijo, nuvalau su peiliu švariai ir daug prieskonių, kad mėsos nesimatytų, puikiausiai smile.gif Gal jeigu drėgna namie tai tada supelyti gali, man pasisekė. Aš jau ne vieną kilą padariau smile.gifsmile.gifsmile.gif
Atsakyti
Noriu priminti visoms, kurios siuo metu vytina mesa ar visa kumpi: siuo metu vytinamai mesai yra labai palanki minusinė temperatūra, kuri ištraukia iš mėsos visa nereikalinga dregme thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ritat29 @ 2009 12 15, 09:27)
Noriu priminti visoms, kurios siuo metu vytina mesa ar visa kumpi: siuo metu vytinamai mesai yra labai palanki minusinė temperatūra, kuri ištraukia iš mėsos visa nereikalinga dregme  thumbup.gif


Lauke kabinti? Gal ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 12 15, 09:57)
Lauke kabinti? Gal ne  ax.gif

Šiuo metu tinka nekūrenama veranda, palėpė.
Atsakyti
QUOTE(ritat29 @ 2009 12 15, 11:22)
Šiuo metu tinka nekūrenama veranda, palėpė.


Ačiū 4u.gif Jei gabaliukai nedideli - kiek laiko vytinti? Na maždaug ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 12 15, 11:24)
Ačiū  4u.gif Jei gabaliukai nedideli - kiek laiko vytinti? Na maždaug  ax.gif

Kiek laiko reikia vytinti tikrai nepasakysiu, kai vytinu visa kumpi laikas nuo laiko vis uzlipu i antra auksta ir nusipjaunu gabaliuka ax.gif Kaip sakoma praba nuemu lotuliukas.gif
Atsakyti