Įkraunama...
Įkraunama...

Vytintas kumpis

:4u:Areka,niekuomet nenuteik savęs,kad nepavyks 4u.gif
Pasitikėk savimi 4u.gif ir ,pirmyn,aš,tau to linkiu. 4u.gif
Jeigu ,niekad nepabandysi,niekomet nežinosi,kad sugebi 4u.gif
Atsakyti
Gal jau galima tuos kumpius pradėt vytint, kokiam balkone, jau ir saulytė pasirodė?? dar norėjau pajlaust ar jie neapgliaumija
Atsakyti
Gal kas tixlei zino, kokia turi but patalpos temepratura? Noriu vytint, tokiam negyvenamam kambary, bet ten salta, gal kokia 8 laipsniai, bet uztai bus galima atidaryt langa. Bet galvoju ar ne per salta? g.gif
Atsakyti
Noreciau ir as pasidalinti su jumis vytinto kumpio receptu. Nusiperku visa galini kiaulienos kumpi (apie 13-14 kg). Paemu apie 2kg druskos, 300g maltu juoduju pipiru, 1 pakelis lauro lapu ir daug daug smulkintu cesnaku thumbup.gif . Viska sumaisau ir itrinu kumpi. Kelias dienas laikau namie (dideleje voneleje), veliau isnesu i vesesne vieta, laikau dar apie 10-12 dienu (vartau kumpi kas antra diena). Paskui paemu visa kumpi ir pakabinu ant didelio kablio, apdengiu marle ir po kokiu 3 men - skanaus thumbup.gif . Dziovinu kumpi antrame aukste prie kamino, ziema jis neapsildomas (gyvenamas tik vasara). Gavau si recepta is savo krikstamotes ir jau du metus praktikuoju. Kol kas isdziovinau 3 kumpius. Viskas puikiausiai isisudo, nepelyja. Labai skanu vasara, kai atsiranda pirmieji agurkeliai thumbup.gif . Visiems, kas ragavo mano kumpi labiausiai patiko thumbup.gif .
Dar noreciau pamineti, kad geriausia tokiam kumpiui buna minusine temperatura, tada saltis istraukia visa nereikalinga dregme is mesos.

Kas turi galimybiu siulau visoms pabandyti (ir as pati kita savaite pirksiu, sudysiu ir dziovinsiu). O kas neturi galimybiu issidziovinti kreipkites, bandysiu padet smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritat29: 22 lapkričio 2009 - 15:57
QUOTE(ritat29 @ 2009 11 22, 16:50)
Noreciau ir as pasidalinti su jumis vytinto kumpio receptu. Nusiperku visa galini kiaulienos kumpi (apie 13-14 kg). Paemu apie 2kg druskos, 300g maltu juoduju pipiru, 1 pakelis lauro lapu ir daug daug smulkintu cesnaku  thumbup.gif . Viska sumaisau ir itrinu kumpi. Kelias dienas laikau namie (dideleje voneleje), veliau isnesu i vesesne vieta, laikau dar apie 10-12 dienu (vartau kumpi kas antra diena). Paskui paemu visa kumpi ir pakabinu ant didelio kablio, apdengiu marle ir po kokiu 3 men - skanaus  thumbup.gif . Dziovinu kumpi antrame aukste prie kamino, ziema jis neapsildomas (gyvenamas tik vasara). Gavau si recepta is savo krikstamotes ir jau du metus praktikuoju. Kol kas isdziovinau 3 kumpius. Viskas puikiausiai isisudo, nepelyja. Labai skanu vasara, kai atsiranda pirmieji agurkeliai  thumbup.gif . Visiems, kas ragavo mano kumpi labiausiai patiko  thumbup.gif .
Dar noreciau pamineti, kad geriausia tokiam kumpiui buna minusine temperatura, tada saltis istraukia visa nereikalinga dregme is mesos.

Kas turi galimybiu siulau visoms pabandyti (ir as pati kita savaite pirksiu, sudysiu ir dziovinsiu). O kas neturi galimybiu issidziovinti kreipkites, bandysiu padet  smile.gif

O cia tas kumpis su kaulu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 11 24, 18:04)
O cia tas kumpis su kaulu  g.gif

Taip, su kaulu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ritat29 @ 2009 11 25, 09:55)
Taip, su kaulu  smile.gif

O prie kaulo ar gerai issivytina mesa? Kokioje temperaturoje jus dziovinate kumpi,na mazdaug ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 25 lapkričio 2009 - 10:34
QUOTE(Neryte @ 2009 11 25, 10:30)
O prie kaulo ar gerai issivytina mesa? Kokioje temperaturoje jus dziovinate kumpi,na mazdaug ?

Visas kumpis kuo puikiausiai išsivytina thumbup.gif. O kokia temperatūra būna tiksliai nežinau, viskas priklauso nuo lauko temperatūros. Kai lauke būna šalčiai, antrame aukšte visi langai būna apšerkšnije, bet kaip minėjau kumpiui tai labai gerai, nes ištraukia nereikalingą drėgmę.
Kad geriau suprastumėte, įsivaizduokite nuosavą namą su palėpė. Taigi sakykime mano kumpis vytinasi palėpėje.
Atsakyti
QUOTE(ritat29 @ 2009 11 25, 11:57)
Visas kumpis kuo puikiausiai išsivytina  thumbup.gif. O kokia temperatūra būna tiksliai nežinau, viskas priklauso nuo lauko temperatūros. Kai lauke būna šalčiai, antrame aukšte visi langai būna apšerkšnije, bet kaip minėjau kumpiui tai labai gerai, nes ištraukia nereikalingą drėgmę.
Kad geriau suprastumėte, įsivaizduokite nuosavą namą su palėpė. Taigi sakykime mano kumpis vytinasi palėpėje.

Labai aciu uz atsakymus,bandysim mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip kirminiuku nebuna, juk apipelija mesa g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 11 27, 15:12)
O kaip kirminiuku nebuna, juk apipelija mesa g.gif

Mesa nei apipelyja, nei kirminiuku buna smile.gif
Gal pas mane antrame aukste labai geras vedinimas, net nezinau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritat29: 27 lapkričio 2009 - 16:41
QUOTE(ritat29 @ 2009 11 27, 17:40)
Mesa nei apipelyja, nei kirminiuku buna  smile.gif
Gal pas mane antrame aukste labai geras vedinimas, net nezinau... g.gif

o gal galite pasidalinti informacija kaip gaminti mazesni kieki nei 13-14 kg ax.gif
Atsakyti