O man iškilo klausimas dėl kiaulienos vytinimo... Kaip dėl salmonelių? Kaip ir nežūna jos vytinant, na nebent dėl aštrių prieskonių gal? Prikabinau vytinti ir dabar galvoju kaip bus
Ar kas bandet vytint kumpi kiaulytes pirkta is pardes? Baisoka nusitrucyt
Sveikos
Jau kelis kartus vytinau kiaulienos išpjovas - skonis fantastiškas. Vytinu įvyniojus į merlę ir pakabinus prir radiatoriaus. Tačiau mane baisiai erzina, kad tas merliukas taip pridžiūna, kad kai baigiasi vytinimo procesas ir jį nuimu lieka tos medžiagos tokie siūleliai ant mėsytės. Ar ir Jums taip būna? Jeigu ne, tai kaip to išvengti? Ačiū už patarimus
Jau kelis kartus vytinau kiaulienos išpjovas - skonis fantastiškas. Vytinu įvyniojus į merlę ir pakabinus prir radiatoriaus. Tačiau mane baisiai erzina, kad tas merliukas taip pridžiūna, kad kai baigiasi vytinimo procesas ir jį nuimu lieka tos medžiagos tokie siūleliai ant mėsytės. Ar ir Jums taip būna? Jeigu ne, tai kaip to išvengti? Ačiū už patarimus
Vakar jau paragavom savo vytintos kiaulienos išpjovos. Pirmiausia, tai persūdžiau, nes susimaišiau ir vietoj 1 šaukšto įdėjau 2 šaukštus druskos. Antra - ištryniau žolelėmis prieš džiovinant, mairūnas ir dar ten kažkokios, bet man nepatiko jos. Trečia - man gal per daug perdžiūvo, gan tokia kietoka ir valgant trapi yra. Na, bet tai buvo tik pirmas bandymas. Sekantį kartą bandysiu gal nugarinę, nes išpjova kai sudžiuvo, tai visai plonytė gavosi, o tie galuose suplonėjimai tai iš vis
Mes kiaulienos dar ne karta nevytinom, bet vytinom triusiena astria prie alaus, o dabar darem elnienos ispjovas, taip aštrias, skaniai gavosi, tik gal truputi sūrokos...
QUOTE(MUMMY112 @ 2012 09 12, 10:30)
Bet gal kas žino, kaip dešras vytinti? Skiačiau, jog reikia pjaustyt kubeliais mažyčiais, bet tai pražūtis, kaip ilgai sėdėt reikėtų...
Gal kas receptuką?
Gal kas receptuką?
Galima ir pjaustyti gali ir malti. Pastaruoju metu mes malam, del to kad pjaustyti kaip ir pastebejote uztrunka labai ilgai. Vienam kilogramui mesos dedam viena degtukų dėžutę druskos (tas liečia ir kumpelių vytinimą), arbati šaukštelį cukraus kad būtų rausvesnės, pipirų pagal skonį ir įvairiausių žolelių (jokių prieskonių mišinių). Leidžių pastoveti vesiai apie dieną tada dar įdedu keleta skiltelių smulkinto česnako nes taip man skaniau ir viska sukemšu į žarnas per mesmalė su specialiu vamzdeliu. Daug kas rašė ked vytina vėsiai, aš tai vytinu šiltai gerai vėdinamoje patalpoje. Dešros vytinasi trumpiau, nes jos plonesnės.
QUOTE(Akutee @ 2013 09 27, 22:55)
Ar kas bandet vytint kumpi kiaulytes pirkta is pardes? Baisoka nusitrucyt
Teko ir nekartą. Dar gyvi ir sveiki
QUOTE(kosemanai @ 2014 01 07, 16:22)
Galima ir pjaustyti gali ir malti. Pastaruoju metu mes malam, del to kad pjaustyti kaip ir pastebejote uztrunka labai ilgai. Vienam kilogramui mesos dedam viena degtukų dėžutę druskos (tas liečia ir kumpelių vytinimą), arbati šaukštelį cukraus kad būtų rausvesnės, pipirų pagal skonį ir įvairiausių žolelių (jokių prieskonių mišinių). Leidžių pastoveti vesiai apie dieną tada dar įdedu keleta skiltelių smulkinto česnako nes taip man skaniau ir viska sukemšu į žarnas per mesmalė su specialiu vamzdeliu. Daug kas rašė ked vytina vėsiai, aš tai vytinu šiltai gerai vėdinamoje patalpoje. Dešros vytinasi trumpiau, nes jos plonesnės.
Teko ir nekartą. Dar gyvi ir sveiki
Teko ir nekartą. Dar gyvi ir sveiki
o galima placiau kaip vytinat, kaip malat stambiai, smulkiai; i kokios torio zarnas kisat? ar tas zarnas suditas perkat maiseliuose is prekybcentriu. nes ten jas reikia vandenuke palaikyti, kad surumas iseitu; parasykite placiau; ir kokia mesyte kemstae, Aciukas
QUOTE(saulyt @ 2013 10 21, 13:24)
Sveikos
Jau kelis kartus vytinau kiaulienos išpjovas - skonis fantastiškas. Vytinu įvyniojus į merlę ir pakabinus prir radiatoriaus. Tačiau mane baisiai erzina, kad tas merliukas taip pridžiūna, kad kai baigiasi vytinimo procesas ir jį nuimu lieka tos medžiagos tokie siūleliai ant mėsytės. Ar ir Jums taip būna? Jeigu ne, tai kaip to išvengti? Ačiū už patarimus
Jau kelis kartus vytinau kiaulienos išpjovas - skonis fantastiškas. Vytinu įvyniojus į merlę ir pakabinus prir radiatoriaus. Tačiau mane baisiai erzina, kad tas merliukas taip pridžiūna, kad kai baigiasi vytinimo procesas ir jį nuimu lieka tos medžiagos tokie siūleliai ant mėsytės. Ar ir Jums taip būna? Jeigu ne, tai kaip to išvengti? Ačiū už patarimus
Pagal mane per ilgai kabojo. Nežinau pas jus tuo metu radiatoriai šildė ar ne. Jei šildė, tai dar pagreitina procesą, bet tokiom sąlygom greičiau džiūsta mėsos "išorė", o ne vidus. Dėl to marliukas beveik "įauga" į mėsą.
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 12 23, 13:21)
Vakar jau paragavom savo vytintos kiaulienos išpjovos. Pirmiausia, tai persūdžiau, nes susimaišiau ir vietoj 1 šaukšto įdėjau 2 šaukštus druskos. Antra - ištryniau žolelėmis prieš džiovinant, mairūnas ir dar ten kažkokios, bet man nepatiko jos. Trečia - man gal per daug perdžiūvo, gan tokia kietoka ir valgant trapi yra. Na, bet tai buvo tik pirmas bandymas. Sekantį kartą bandysiu gal nugarinę, nes išpjova kai sudžiuvo, tai visai plonytė gavosi, o tie galuose suplonėjimai tai iš vis
Kai pjaunat, stenkitės padaryti vienodo storumo mėsos gabalą, kad nebūtų galiukai kaip uodega. Aš dar prieš kabinant džiuti apvyniuoju virvę, suspaudžiu taip mėsa.
Galit pabandyti paįvairinti prieskonius.
Druska, šviežiai malti pipirai, garstyciu grudeliai.
Druska, malti pipirai, patrupintas lauro lapas, džiovinti krapai.
Kažkam dar patinka su kalendros žirneliais, kuminu.
as pastoviai jautiena vytinu, svarbiausia mesyte turi but bejokiu pleviu, gyslu.
Supjaustau pailgom juostom, rieso storumo. Savaite marinuoju prieskoniuose, kur pagrinda sudaro druska, cesnakas, cili ir kt. pipirai. Mesa kasdien paminkau, pabadau su saukute. Tada kabinu ant siulo. Jokios marles nededu. Jei borit pries kabinant galite pavoliot i prieskoniu misini, kuri kiekvienam gabaliukui galit skirtinga daryt is dziovintu zoleliu, garstyciu grudeliu ir pan. Tada isdziuve gabaliukai gaunasi kaip tokia apvalkale.
Kabinu vesioje palepeje, kur rega ventiliacija, dziovinu ~1.5-2 sav ir tada niam niam
Supjaustau pailgom juostom, rieso storumo. Savaite marinuoju prieskoniuose, kur pagrinda sudaro druska, cesnakas, cili ir kt. pipirai. Mesa kasdien paminkau, pabadau su saukute. Tada kabinu ant siulo. Jokios marles nededu. Jei borit pries kabinant galite pavoliot i prieskoniu misini, kuri kiekvienam gabaliukui galit skirtinga daryt is dziovintu zoleliu, garstyciu grudeliu ir pan. Tada isdziuve gabaliukai gaunasi kaip tokia apvalkale.
Kabinu vesioje palepeje, kur rega ventiliacija, dziovinu ~1.5-2 sav ir tada niam niam
Laba diena,
aš labai mėgstu vytintus kumpelius, bet parduotuvėj kainuoja labai brangiai.. Perskaičiau šią temutę ir pasiryžau pabandyt pati.. Pirkau kiaulienos kumpelį 800 gr, susidalinau į 4 dalis, sūdžiau 4 dienas.. dabar jau džiovinasi savaitę. Kabinau aukštai virtuvėj prie garų surinkėjo, nes prie radijatorių negalėjau, nes turim katiną. Kadangi gabaliukai maži, ir jau kieti, vieną nusikabinau paragaut... Skonis nerealus, labai labai patiko.. Kitąkart džiovinsiu didesnį kiekį.
Pridedu nuotraukytę.. Gabaliukai labai maži, bet labai gardūs
aš labai mėgstu vytintus kumpelius, bet parduotuvėj kainuoja labai brangiai.. Perskaičiau šią temutę ir pasiryžau pabandyt pati.. Pirkau kiaulienos kumpelį 800 gr, susidalinau į 4 dalis, sūdžiau 4 dienas.. dabar jau džiovinasi savaitę. Kabinau aukštai virtuvėj prie garų surinkėjo, nes prie radijatorių negalėjau, nes turim katiną. Kadangi gabaliukai maži, ir jau kieti, vieną nusikabinau paragaut... Skonis nerealus, labai labai patiko.. Kitąkart džiovinsiu didesnį kiekį.
Pridedu nuotraukytę.. Gabaliukai labai maži, bet labai gardūs
QUOTE(`ChimorinkA` @ 2014 02 20, 10:11)
Gabaliukai labai maži, bet labai gardūs
Atrodo tikrai gardziai. Ka dar dejot be druskos ir pipiru?