Mamiliukas, 27 Lap 2006 - 13:15, parašė:
Mamiliukas, 27 Lap 2006 - 13:15, parašė: ![]()
Labas,
tema labai įdomi, gaila, kad niekas neatsiliepia.
Esu pati vytinusi kumpį, nugarinę ir išpjovas - mes 'pasimaišę' dėl tokių skanumynų. Tikros technologijos nežinau, dariau taip, kaip mano tetos kaime daro. Eiga tokia: mėsytę įtrinti druska (1 valg.š. - 1 kg mėsos), pipirais ir česnakais (jų pagal skonį ir pageidavimą), galima į šį mišinį įberti truputį cukraus - tetos sako, kad tada mėsa raudonesnė. Taip paruoštą mėsa 3-4 dienas laikyti šaltai (bet ne šaldytuve) dubenyje (išsiskirs šiek tiek skysčio), kasdien pavartant - kad vienodai įsigertų prieskoniai. Paskui mėsa ištraukiama, nuvarvinama ir pakabinama gerai (net labai gerai) ventiliuojamoje šaltoje patalpoje. Vytinimo laikas priklausys nuo ventiliacijos efektyvumo, norimo išdžiuvusios mėsos kietumo ir, žinoma, mėsos gabaliuko dydžio. Pvz. išpjovą džiovinu nuo 2 savaičių (apdžiuvusi plutelė, bet vidus minkštas) iki 4-5 savaičių visa mėsytė sukietėja kaip brinza - niam niam.
Tai tiek - jei dar turi klausimų, bandysiu padėti![]()
Skanaus!
Mamiliukas, 11 Sau 2007 - 19:27, parašė:
Mamiliukas, 11 Sau 2007 - 19:27, parašė: ![]()
Oi, merginos, senokai beužsukusi buvau, nemačiau jūsų klausimų.
upsikaz, nebūtina pjaustyti mėsos gabalo (nebent taip nori - tokių pirštelių). Džiovinau ir 1,5 kg gabalą - tikrai nesupuvo. Svarbu, kad gabalas nebutų apvalus ir storas, o toks pailgas, tada viskas čiki, tik džiovinti ilgiau tenka...
forta, tokius gali pabandyt pasidaryti pagal šitą receptą, tik supjaustyk mėsą į juosteles. Skanaus!
__AUTHOR__ parašė
__AUTHOR__ parašė