Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

QUOTE(daugiavaike 4 @ 2008 11 09, 12:46)
labas mamytes, atejau pasiguosti. man nutrauke CB todel, kad nepranesiau, kad pakeiciau gyvenamaja vieta. gal kuri zinot kiek db viskas uztruks, kad vel gauciau pinigelius?
ir dar noreciau paklausti, kiek uztrunka, kol sutvarko vienisos pasalpa, ar taippat ilgai kaip ir CB?

Turėtų ilgai neužtrukti, mums atnaujindavo mokėjimus per kelias savaites (rugsėjį reikėdavo siųsti papildomas formas, kad dukra mokosi, nes jai buvo daugiau nei 16).
O su vienišos gali ilgokai trukti, dar būna ir tikrinti atvažiuoja ar tikrai viena gyvena iir nėra namuose jokio vyriško kvapo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2008 11 09, 12:24)
Turėtų ilgai neužtrukti, mums atnaujindavo mokėjimus per kelias savaites (rugsėjį reikėdavo siųsti papildomas formas, kad dukra mokosi, nes jai buvo daugiau nei 16).
O su vienišos gali ilgokai trukti, dar būna ir tikrinti atvažiuoja ar tikrai viena gyvena iir nėra namuose jokio vyriško kvapo  ax.gif

Mano drauge vis tikrina daznokai... Daugiavaike4, tu gi nevienisa ax.gif
Atsakyti
sveikutes,mes jau antri metai gyvenam airijoje,vaikiukui 5 menesiai,susitvarkem pasalpa kaip leliui buvo gal 2savaites,neuzilgo,gal per savaite atejo atsakymas,kad gausim..esam jauna seima,susituoke,vyras dirba as neesu dirbus legaliai,tai i menesi 166eurai,ir kas 3men po 275eurus man atrodo..nera daug,bet gerai:)
Atsakyti
sakykit mamytes ar gausiu uz vaika kas menesine pasalpa is airijos jei dabar gyvenu su visa seima lt o mano vaikas turi airijos pilietybe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mimuliuke @ 2008 11 14, 09:20)
sakykit mamytes ar gausiu uz vaika kas menesine pasalpa is airijos jei dabar gyvenu su visa seima lt o mano vaikas turi airijos pilietybe smile.gif

ne. Nes vaikas negyvena IRL.
Atsakyti
QUOTE(mimuliuke @ 2008 11 14, 11:20)

ne tik vaikas negyvena Airijoje, bet ir iš tėvų nei vieno nėra čia. Norint gauti tuos pinigus reikia, kad bent vienas iš tėvų gyvnetų (ir dirbtų) Airijoje 4u.gif
Atsakyti
O pas mane situacija tokia dabar.Vakar gavom laiskus kad musm priskaiciuota suma beveik 3000 eur, kurie bus atsiusti cekiu greitai blink.gif Kazin yra tikimybe kad pinigaui bus ptravesti i saskaita banko o ne cekis bus. Nes jeigu cekis tai ka mes cia lietuvoj su juo darysim??? g.gif Vat jeigu pravestu i saskaita esancia airijoje, tai jau mes susitvarke kad mums ten tokie zmones nuimtu tuos pinigus ir parveztu, o jeiu atsius kaip jie sako cituoju" Arrears for the period 01/10/2006 ti 31/08/2007 amounting to 1,639,76 will be issued to you by cheque shortly.
I wish to inform yout that EARLY CHILDCARE SUPPLEMENT has been awardwd to you. Tis payment in amount 1,250.00 will be issued to you by cheque shortly"
Taigi ka daryt?
Atsakyti
Nu tai zmones, kurie gali paimti pinigus is jusu banko saskaitos, nejaugi negali isgryninti cekio (ta suma pervesti i banko saskaita,nes itariu cekis bus tik 'account pay only')? bigsmile.gif
Atsakyti
O tai gales kiti zmones ji isgryninti ten? nes pavarde tai ne tu zmoniu bus. g.gif Ir kazin ar ne i musu lietuviska adresa atsius, kadangi visi laiskai kaip ir sis kuriame buvo pranesimas atejo i LT adresa. As galvoju gal surasyti laiska kad ta suma pervestu i saskaita? Ar galima taip?
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2008 11 15, 11:31)
O tai gales kiti zmones ji isgryninti ten? nes pavarde tai ne tu zmoniu bus. g.gif Ir kazin ar ne i musu lietuviska adresa atsius, kadangi visi laiskai kaip ir sis kuriame buvo pranesimas atejo i LT adresa. As galvoju gal surasyti laiska kad ta suma pervestu i saskaita? Ar galima taip?

Na pabandyk, juk per galva nieks neduos. Tik skambink, nes kol tas laiskas nueis...
O ceki bet kas gali nunest i banka, tik jam grynu neduos, o perves i saskaita to zmogaus, kieno pavarde nurodyta ant cekio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <emigrante>: 15 lapkričio 2008 - 13:26
Kazin kiek mums dar laiko teks tos pasalpos laukti g.gif Negaunam nei laisko jokio,nieko,jau greitai 15m bus kai pridaviau.Pakeitem adresa,ale tris kartus jiem pranesta jau,kad pakeistas ir patys sake,kaqd tikrai gavo laiska. Buvau nuejus i sociala,tai pries gera men sake,kad uz kokiu 2-4 sav mokes,nes tipo svarstymas buvo ir viskas gerai.Taigi praejo tos 4 sav ir daugiau, ale nieko visai negirdet is ju doh.gif O priskambint ten jiem irgi neina,amzinai reik laukt ir dar eurus nuskaiciuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2008 11 15, 11:18)
O pas mane situacija tokia dabar.Vakar gavom laiskus kad musm priskaiciuota suma beveik 3000 eur, kurie bus atsiusti cekiu greitai blink.gif Kazin yra tikimybe kad pinigaui bus ptravesti i saskaita banko o ne cekis bus. Nes jeigu cekis tai ka mes cia lietuvoj su juo darysim??? g.gif Vat jeigu pravestu i saskaita esancia airijoje, tai jau mes susitvarke kad mums ten tokie zmones nuimtu tuos pinigus ir parveztu, o jeiu atsius kaip jie sako cituoju" Arrears for the period 01/10/2006 ti 31/08/2007 amounting to 1,639,76 will be issued to you by cheque shortly.
  I wish to inform yout that EARLY CHILDCARE SUPPLEMENT has been awardwd to you. Tis payment in amount 1,250.00 will be issued to you by cheque shortly"
Taigi ka daryt?

jeigu gausit Lietuvoje, eikit su čekiu į banką, turėtų priimti ir Lietuvoje, tik gali kiek laiko užtrukti, kol patikrins, o paskui už pervedimą kažkiek nuskaičiuoti.

QUOTE(<emigrante> @ 2008 11 15, 13:25)
O ceki bet kas gali nunest i banka, tik jam grynu neduos, o perves i saskaita to zmogaus, kieno pavarde nurodyta ant cekio.

Tikrai ne schmoll.gif Kaip jie sužinos to žmogaus sąskaitos Nr. ir kuriame banke jo sąskaita? Pinigus perveda į to žmogaus sąskaitą, kuris pateikia čekį 4u.gif
Atsakyti