QUOTE(svetelis @ 2008 02 13, 22:47)
Sunku pasakyti, kuris geriausias. Tiesiog reikia stebeti kudikeli: ar neatpylineja, ar neisberia, ar neuzkietejo viduriukai. Bandyk duoti Hipp, jeigu viskas gerai, galesi maitinti. Nan mums rekomendavo musu gydytoja, bet mums viduriukus jis kietina, todel viena karta dienoje duodu Bifidus misini, kad suskystinti.
Man tai idomu del Nan2 misinio, raso, kad su probiotikais. Tai ka tie probiotikai daro, gal cia kaip gerosios bakterijos?
kadangi man ir buvo idomu, kas tie probiotikai, tai pasidomejau.
imetu ir Jums, mamytes_ citata is
http://www.e-vaistin...ios-bakterijos/
Probiotikai - tai organizmui naudingos bakterijos (gerosios bakterijos), kurios pagerina virškinimą ir sustiprina imuninę sistemą. Vartojamuose probiotikų produktuose daugiausia yra dviejų grupių bakterijų: pieno rūgšties bakterijų (Lactobacillen) ir bifidobakterijų (Bifidobacterium). Jų natūraliai yra ir paprastuose rauginto pieno produktuose, tokiuose kaip jogurtas ar kefyras. Kartu kaip probiotikai į maisto produktų sudėtį gali įeiti ir mieliagrybiai. Jie labiau atsparūs skrandžio rūgštims nei bakterijos.
Probiotikams pasiekti žarnyną nėra labai paprasta: skrandžio rūgštys ir kitos virškinimo sultys įprastomis sąlygomis naikina su maistu patenkiančius svetimus mikroorganizmus. Taip pat ir specialiai vartojami probiotikai žarnyno florai yra kaip naujokai ir negalės ilgam čia įsitvirtinti (tik keletui savaičių), todėl esant poreikiui juos reikia vartoti reguliariai.
Nors ir neilgam laikui naudingos bakterijos apsigyvena žarnyne, vis gi, savo buvimo metu jos daro teigiamą poveikį sveikatai: palaiko floros pusiausvyrą, slopina žalingų bakterijų augimą, padeda skaidyti maisto medžiagas, skatina B grupės vitaminų gamybą, stimuliuoja imuninę sistemą, aktyvina toksinų bei kitų nereikalingų medžiagų šalinimą iš organizmo. Todėl pagal sveikos mitybos principus kasdien rekomenduojama išgerti stiklinę kefyro ar jogurto.