Įkraunama...
Įkraunama...

Kur perkat mėsą, paukštieną

QUOTE(Pakalnutės @ 2008 01 28, 12:57)
o kokiame turguje perkat? ax.gif



Kalvariju, nes mums arciausia ten. 4u.gif
Atsakyti
O nupirkta mėsą šaldote? Ar kiekvieną kartą bėgate šviežios pirkti? Nes kai paskaitau knygose, tai reikia, kad mėsa nebūtų buvusi užšaldyta, košytė irgi tik švieži... tipo negalima šaldyti. Man truputi galvoje netelpa kaip čia taip padaryti smile.gif
O aš tai daržoves perku ekologiškoje parduotuvėje.
Atsakyti
QUOTE(Ievasa @ 2008 01 28, 13:18)
O nupirkta mėsą šaldote? Ar kiekvieną kartą bėgate šviežios pirkti? Nes kai paskaitau knygose, tai reikia, kad mėsa nebūtų buvusi užšaldyta, košytė irgi tik švieži... tipo negalima šaldyti. Man truputi galvoje netelpa kaip čia taip padaryti  smile.gif
O aš tai daržoves perku ekologiškoje parduotuvėje.



saldau (perku po kokius 100gr). Saldytame maiste lieka visi vitaminai. Nematau nieko blogesnio, nei pirkti tyreles, kurios lentynose stovi po pora metu smile.gif
Atsakyti
Tokiais klausimais yra ATSKIRAS MAITINIMO SKYRELIS.
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2008 01 28, 14:44)
saldau (perku po kokius 100gr). Saldytame maiste lieka visi vitaminai. Nematau nieko blogesnio, nei pirkti tyreles, kurios lentynose stovi po pora metu  smile.gif

Uzsaldzius mesa ar darzovias lieka visi vitaminai, bet atsildant viskas sekminai zuva del didelio temperaturos pasikeitimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gendre: 28 sausio 2008 - 14:18
QUOTE(Gendre @ 2008 01 28, 14:18)
Uzsaldzius mesa ar darzovias lieka visi vitaminai, bet atsildant viskas sekminai zuva del didelio temperaturos pasikeitimo 4u.gif



o kaip pvz is saldytuvo verda mesa? irgi negerai? juk irgi didelis temperaturos skirtumas g.gif
Atsakyti
Aišku, geriau kasdien šviežią ir nešaldytą virt thumbup.gif - iš didelio išvirto mėsos gabalo viduriuką įšpjaut - bet ar jūs galite sau tai leist? g.gif Šiaip, apie tai daug diskutuojama temoje ''Vaikų mityba'' 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gendre @ 2008 01 28, 15:18)
Uzsaldzius mesa ar darzovias lieka visi vitaminai, bet atsildant viskas sekminai zuva del didelio temperaturos pasikeitimo 4u.gif

Verdant irgi didelis kiekis maisto medziagu pasisalina, todel maista geriausia vaminti garuose. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2008 01 28, 14:44)
saldau (perku po kokius 100gr). Saldytame maiste lieka visi vitaminai. Nematau nieko blogesnio, nei pirkti tyreles, kurios lentynose stovi po pora metu  smile.gif


o as nieko blogesnio nematau pirkti mesa (taip pat ir PC) turguje! siaubas!!! doh.gif
kudikiu tyreliu gamintojai praeina simtai patikrinimu, kad galetu parduoti savo produkcija, be to, pramoniu budu padarytos tyreles zymiai maziau praranda vitaminu. ir dar - tos tyreles uzdaromos vakuuminiu budu, tai nieko tokio,kad pastovi keleta men. kiek apie chemija ismanytum, taip nekalbetum.
Atsakyti
tai kad akvile_kn aš apie chemiją išmanau... šiaip esu cheminės analizės technologė... na atleisk. keletą mėnesių gali mėsa išlikti šviežia- yra spec dujos- šiuo metu plačiai taikomos- pasižiūrėk parduotuvėse- visa mėsa šviežia uždarinėta tokiose dėžutėse(jei neperki tos- kur vitrinoje pasveria kiek tau reikia... bet ir tai ne keletrą mėnesių galioja o keletą savaičių... Jei esi chemikė puikiai žinai kad idealaus vakuumo nebūna. Aš pirkau iš pradžių tą- ne naminį maistą- dabar nebeperku- tik vaisines tyreles- ir jei kur važiuojame ką pasismailyt- kad neišalktų- o šiaip- perku mėsą TURGUJE. Jei ydomu Halios turguje- taip ten brangu- kai kuri mėsa net brangesnė už parduotuvės mėsytę- bet žinai. Nusiperku aš tą mėsytę- 1kg supjaustau į 11 gabaliukų- iš vieno iš karto ruošiu kitus užšaldau. Kai perkame sau- gali ir į šaldytuvą įdėti- per parą ta mėsytė nepasmirsta. O štai pirkau kalakutienos file faršo (už 16Lt) parduotuvėje- vakare dar buvo geras- ryte nusprendžiau padaryti kotletukus- keptus sau ir MB o jis dvokia... teko išmesti.taip pagailo tų 7Lt (gerai kad nekilo noras daugiau nusipirkti ir užšaldyti)
Ir žinote ką... nustebinta turiu pripažinti (nors gal man tik tuos 7 kartus pasitaikė) kad turguje mėsytė šviežesnė ir geresnė (arba niekada nepasitaikė nusipirkti parsduotuvėje iš tiesų šviežios) Kai iš mėsytės gaminu guliašą- tai iš parduotuvinės pusę keptuvės išteka sulčių... ir mėsytės lieka ištiesų mažai...O štai kai perki iš turgaus sulčių iš mėsos išteka labai mažai (ir vienu ir kitu atveju nededu druskytės)
Papildyta:
Ir dar
Kūdikių tyrelės galioja ne kelis mėnesius o kelis metus- tai buvo viena iš priežasčių kodėl aš rimtai pagalvojusi atsisakiau minties maitinti vaiką šiomis tyrelėmis. Antra priežastis buvo ta kad rimtai pagalvojau... Šildytas maistas nėra gerai. O tyreles reikia pašildyti- Ir per dieną susidaro 3 kartai šildymo. Tuo tarpu maitindama vaiką savo gamintu maistu aš šildau tik 1 kartą. 1- kartą gauna šviežiai pagamintą maistą, 2- kartą pašildytą. Trečią kartą gaminu vėl. Nes reikia įvairovės vaikui.. Ne aš griežtai neatsisakau tyrelių bet atleiskite jogurtukai galiojantys pusę metų ir daugiau, varškytės tokios pat galiojimo datos. NE tai ne mano mažąjai. tegul greičiau pripranta prie tokios mitybos prie kokios pripratę tėveliai- manau vėliau iškils mažiau problemų
Atsakyti
Jo as irgi labiau pritariu mesyte pirkti turguje ir daryti paciai koses. Kai paragauju kas gaunasi is pirktinio mesos ruosinio, o kas pacios padaryta.... didelis skirtumas. Neveltui ir mazius, geriau valgo mano gaminta, o pirktines koses sugeba kelis saukstus suvalgyti.
Atsakyti

ne sviezume esme, nes sviezia mesa gali pasisekti bet kur nusipirkti, o tai ar ta mesa ekologiska. jei buciau tikra, kad gyvuliai auginami be hormonu skatinanciu augima, tai pirkciau ir as turguje... bet deja...
o tyreliu ir negalima sildyti antra karta, juolab trecia... sildai tiek, kiek vaikas suvalgys.
Atsakyti