Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

Turiu 'Vaikas auga', 'Pirmieji vaiko metai' (angl.), 'Pirmieji 18 men.'. Visgi 'Vaikas auga' yra pirmasis shaltinis, i kuri zhiuriu, ishkilus problemai, klausimui, reikalui...
Atsakyti
Na o ash regis radau ko ieshkojau smile.gif . Bent jau shiuo etapu smile.gif
Puiki knyga Piero Ferrucci "VAIKAI MUS MOKO"

Parashyta lengvai, su meile ir filosofishka smile.gif .
Atsakyti
Naudojomes Spko knyga ir visokiais vaiku zurnalais, taciau vis delto apssisprendeme nusipirkti knyga apie 1 uosius vaiko metus. ju yra isties daug.
gal mamytes is praktikos parekomenduosite geriausia?
aciu smile.gif
Atsakyti
Su A.Vingro knyga, kurios pavadinimo dabar nepamenu ("Tavo vaikas" ar "Jusu vaikas" ar kazk. pan.), isleista apie 1997 m., uzauginau savo abu bei dar kelios drauges augino. Buvo labai patogi vien todel, kad isdestyta viskas pamenesiui (t.y. nuo 1 iki 12 men.) - "kas, kaip, kodel ir ka".
Drauge turejo nusispirkusi didele ir grazia "Motinos ir vaiko knyga", bet ja pasikolinusi greit grazinau, kadangi isdestymas pagal temas buvo itin nepatogus (jei nori pasiskaityti apie dvieju men. kudiki turi vartyti visa knyga nuo pradzios iki galo ir skaityti kiekviena tema). Siaip ji turejo tik viena dideli pliusa - pirmoji dalis apie nestuma ir gimdyma buvo pakankamai informatyvi ir naudinga. Be to ne tokia konservatyvi (juk verstine) kaip Vingro. Bet kai kur pernelyg "amerikoniska" blogaja prasme.
Atsakyti
Is Spoko knygos, sakyciau, tinkamos tik manksteles, ir tai dabar jos daug humaniskesnes... Man kazkaip nepasirode patikima ne viena isleista didele knyga - jos patogios, bet visos su minusais, nepatyrusi mama gali nuvaziuoti i lankas su ju patarimais.
Vingras tarp gydytoju vertinamas, taciau kai pas ji lankiau paskaitas, sudare nekoki vaizda sad.gif Jo paskaitu esme buvo vertimas (neblogas), taciau ji pristatyti padoriai jam nepavyko.
Rimciausios temos man atrodo zurnale "Tavo vaikas". Ir pastoviai eina ciklai apie pirmuosius dvylika menesiu, kam aktualu. Kitas, idomesnes temas, tiesiog reikia "gaudyti" - visados perversti ir kitus zurnalus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ir Guste: 09 lapkričio 2004 - 10:20
turiu knyga " pirmieji kudikio metai" A. Eisenberg ir kiti.. visai nesigailiu... ten apie kiekviena menesi parasyta ir dar daug kitos informacijos man patinka
Atsakyti
turiu "Motinos ir vaiko" knygą,gal tik iliustracijos gražios,bet daugiau nieko gero. g.gif
Atsakyti
"Motinos ir vaiko knyga" daug kas nusivyle. Ash tame tarpe. Neglaliu ja pasitiketi, kadangi, pvz, niekur kitur, tik toje knygoje radau, kad valyti akytes reikia is vidaus i isore, o ne is isores i vidu. blink.gif Bet kol buvau nescia, visai prisigadijo, nes labai grazios iliustracijos. tongue.gif
Dabar ieskau knygos "pirmiegi kudikio metai", bet nerandu sad.gif Girdejau kad ji nebloga. (bent jau "nescios moters vadovas", tu paciu autoriu, tai patiko)
Atsakyti
QUOTE (Meka @ 2004 11 09, 12:19)
turiu knyga " pirmieji kudikio metai" A. Eisenberg ir kiti.. visai nesigailiu... ten apie kiekviena menesi parasyta ir dar daug kitos informacijos man patinka

Man sita labai patinka knyga thumbup.gif , bet deja as ja pasiskolinus is sesers, nes nerandu pirkti tos knygos.
Atsakyti
turiu ir spoko,ir dar pora kitu,net nepamenu,kieno rasytos,bet is ju naudos tiek,kad renka dulkes...idomu paskaityt buvo,kol buvau nescia,pirma menesi,o paskui tik siaip-paziuret tuos patarimus...bet kad jais naudotis...neteko kazkaip.nezinau,man nuojauta visad pakuzdedavo,ka ir kaip daryt,o jei jau kas neaisku,klausdavau sesutes ar daktares...
Atsakyti
QUOTE (gutukas @ 2004 11 09, 12:56)
turiu "Motinos ir vaiko" knygą,gal tik iliustracijos gražios,bet daugiau nieko gero. g.gif

as ja irgi turiu smile.gif Per nestuma buvo idomi. idomus paweiksliukai. O dabar tai ten nera ka skaityti sad.gif
Atsakyti
nusipirkau viena knyga, Dorothy Einon "nuobodziasia ir zavingiausi veikla" taciau joje neradau tokiupatarimu, kuriu man reikejo, o ir kainuoja nemazai. patiko tik tai kad joje yra vaiko raidos vystymasis iki 3 metu, ir aprasoma, kokius zaislus vaikui reikia siulyti. tongue.gif
Atsakyti