Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos apie vaikų priežiūrą ir auklėjimą

Sveikos mamos!
Ishdidzhiai persikeliame i skyreli nuo 1 metuku biggrin.gif .
Tad ir klausimas toks: KOKIA KNYGA PATARTUMETE ISIGYTI APIE VAIKUS NUO VIENERIU METUKU? Jau ishaugom savo knygeles - pagalbininkes smile.gif .
Atsakyti
na, ash turiu tu pachiu autoriu kaip ir "pirmieji kudikio metai", tokio pat formato knyga toliau apie vaiko augima ir vystymasi.

o sheip, gal ne iki galo i tema. shiuo metu skaitau benui vakarais "mazhyli ir karlsona, kuris gyvena ant stogo". nuostabi knyga, teisinga iki graudumo wub.gif wub.gif wub.gif kiekvienas pasakojimas apie mazhylio nuotykius priverchia nusileisti ish teisuolishku suaugelio aukshtumu ir pazhvelgti i situacija vaiko akimis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
itariu, reiketu paieshkoti skandinavu autoriu knygu apie vaiku auklejima, nes kuo toliau, tuo labiau man skandinavu pozhiuris i vaikus patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE (ragnez @ 2004 10 14, 15:06)
na, ash turiu tu pachiu autoriu kaip ir "pirmieji kudikio metai", tokio pat formato knyga toliau apie vaiko augima ir vystymasi.

Taip, man thumbup.gif buvo "Neshchios moters vadovas", thumbup.gif "Pirmieji vaiko metai". Tikriausiai ir antruosius teks pirkti tu pachiu autoriu smile.gif . Bet gal dar kas idomaus yra, ypatingai apie auklejima, tokio labaiu filosofinio pobudzhio? g.gif Man pvz. labai patiko "Vaikas auga" (nepamenu autoriu), toje knygoje oishdestytas pozhiuris i viska, pradedant neshtumu, man buvo arti shirdies. Bet norechiau ko nors plachiau... smile.gif
Mamos, nagi, ka skaitote apie savo atzhalas (be Supermamos formo wink.gif )? smile.gif
Atsakyti
man labai patiko Ypatingi tevai, ypatingi vaikai. autoriu nepasakysiu, neturiu knygos po ranka. dar skaichiau Vaikai kile ish dangaus, Hill'o berods. yra idomiu minchiu, bet sheip jo vaiku auklejimo proncipai ne iki galo priimtini pasirode.
Atsakyti
QUOTE (ragnez @ 2004 10 16, 22:52)
man labai patiko Ypatingi tevai, ypatingi vaikai. autoriu nepasakysiu, neturiu knygos po ranka...

user posted image

Frances Kendall "Ypatingi tėvai - ypatingi vaikai":

Šioje knygoje: visos problemos, susijusios su vaikų auklėjimu, gvildenamos remiantis svarbiausiais - savidrausmės, abipusės pagarbos ir pasirinkimo laisvės - principais; akcentuojamas pagrindinių vertybių suvokimas bei tėvų įtaka šiam suvokimui; siūlomas naujas būdas, kaip vaiką paruošti savarankiškam gyvenimui; pateikiamas išsamus praktinis vadovas: nuo valgymo įgūdžių iki seksualinės atsakomybės. Knygos tikslas - parodyti, kad tėvai ir vaikai gali gyventi laimingai, gerbdami vieni kitus ir brangindami tas pačias vertybes.
Atsakyti
As irgi labai ieskau sios knygos smile.gif
Gal kas nors galit pasakyti kokioje leidykloje ji isleista g.gif
Atsakyti
QUOTE (ragana @ 2004 10 21, 12:16)
As irgi labai ieskau sios knygos smile.gif
Gal kas nors galit pasakyti kokioje leidykloje ji isleista g.gif

Leidykla: Andrena
Išleidimo metai: 2001
Formatas: 15x22 cm
ISBN: 9986-37-029-9
Puslapių skaičius: 152
Įrišimas: Minkštas

Iš anglų kalbos vertė Ilona Daukienė

Šioje knygoje: visos problemos, susijusios su vaikų auklėjimu, gvildenamos remiantis svarbiausiais - savidrausmės, abipusės pagarbos ir pasirinkimo laisvės - principais; akcentuojamas pagrindinių vertybių suvokimas bei tėvų įtaka šiam suvokimui; siūlomas naujas būdas, kaip vaiką paruošti savarankiškam gyvenimui; pateikiamas išsamus praktinis vadovas: nuo valgymo įgūdžių iki seksualinės atsakomybės. Knygos tikslas - parodyti, kad tėvai ir vaikai gali gyventi laimingai, gerbdami vieni kitus ir brangindami tas pačias vertybes.

Cia is super.lt puslapio wink.gif As ja seniau is ju esu pirkusi, nes jau knygynuose nebuvo. Mokejau 14,60 (cia su pristatymu) o knygyne 10 su centais kainuoja. Taigi nelabai ir permokejau, be to nereikejo nei nosies is namu iskist wink.gif
Atsakyti
O man si knyga vidutiniska - nieko naujo ar stebinancio neatradau g.gif .
Atsakyti
QUOTE (Mamce @ 2004 10 22, 12:40)
O man si knyga vidutiniska - nieko naujo ar stebinancio neatradau g.gif .

o kokios knygos apie vaiku auklejima tau idomios? pasidalink, mielai paskaitysiu wink.gif
Atsakyti
Kadangi beveik visos skaitytos knygos pateikia daugiau teorines zinias (kad taip yra, kad taip turi buti, kad tai normalu ir t.t.) apie vaiku raida, taciau nepateikia jokiu praktiniu problemu sprendimo budu, tai as mieliau skaitineju mamyciu foruma wink.gif
Viena is knygu, kuri man tikrai padare ispudi, buvo "Vaikai: palaiminimas ar prakeikimas". Ten, remiantis Biblijos citatomis, kalbama apie fiziniu bausmiu nauda vaikams. Na, musu laikais tai labai nepopuliarus poziuris (deja, ne visada tai, kas madinga psichologijoje, yra teisinga) ir galima su juo nesutikti ar jo nepriimti. Man jis pasirode pakankamai idomus, taciau reikalaujantis labai griezto nusistatymo ir siuolaikineje "laisves idejomis" persmelktoje visuomeneje sunkokai taikomas (jauti pasamoninga sazines grauzima...)
Atsakyti
idomu, kaip toji knyga argumentuoja fiziniu bausmiu nauda?
Atsakyti
QUOTE (Pupsas @ 2004 10 21, 21:15)
QUOTE (ragana @ 2004 10 21, 12:16)
As irgi labai ieskau sios knygos  smile.gif
Gal kas nors galit pasakyti kokioje leidykloje ji isleista  g.gif

Leidykla: Andrena
Išleidimo metai: 2001
Formatas: 15x22 cm
ISBN: 9986-37-029-9
Puslapių skaičius: 152
Įrišimas: Minkštas

Iš anglų kalbos vertė Ilona Daukienė

Cia is super.lt puslapio wink.gif As ja seniau is ju esu pirkusi, nes jau knygynuose nebuvo. Mokejau 14,60 (cia su pristatymu) o knygyne 10 su centais kainuoja. Taigi nelabai ir permokejau, be to nereikejo nei nosies is namu iskist wink.gif

Jau turiu thumbup.gif
Na dar kartu uzsisakiau "Buti tevais pamisusiame pasaulyje"
Atsakyti