Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai

nu nesipykit....smile.gif kam ko reikia, tas ta randa, kas nori vadovaujasi zoran patirtim, kam patinka tegul klauso staso... kaip pasiklos taip issimiegos smile.gif
mano norai tai vis su galimybem kertasi... gaila kad nesninga pinigais, teks ieskotis "geriausio is pigiausiu" kitaip sakant vidutinybes.... o gaila

man taip krypsta akys link Medea ciuzinuko... taip naguciai tiesiasi...

ir ar galetu musu specai pakomentuoti kas per firmos ivo ir trivilita? ir kokia ju siulomu ciuziniu kokybe..

beje, jei yra spyruokliniu ciuziniu gerbeju, tai vis dar turiu naujutukaa supakuota Amadeo +lateksas ciuzini 180x200. galiu perleist uz gera kaina smile.gif o tai stovi vieta uzima.

Atsakyti
sveiki, norėčiau patarimo dėl čiužinio (čia gal labiausiai tikiuosi patarimo iš Zoran) 4u.gif
lova (200*160) bus su patalynė dėže, pasikėlinės iš abiejų pusių, kol kas užsakėm vietoj grotelių plokštę, bet galima ją pakeist ir grotelėmis (jei bus reikalas). Vyro svoris +-100 kg, mano mažesnis.
Ar teisingai mąstau, kad pagal mūsų užsakytą lovą netinka lateksinis čiužinys, kadangi reiktų grotelių, be tarpas tarp grotelių ir patalynės turėtų būti 10-15 cm, ko pas mus nebus, plius kiek paskaičiau šiame forume labai jau jautrūs drėgmei tie lateksiniai čiužiniai, vasarą labiau prakaituojama.
Spyruoklinis čiužinys, manau, netinka todėl, kad keliant jį (norint kažką padėt/išimt į patalynės dėžę) spyruoklės labai dėvisi, be to normalus arba geras spyruoklinis čiužinys labai daug sveria, tad bus labai sunku atkelt, kad ir kokia furnitūra gera bebūtų.
Tai kokį čiužinį siūlytumėt mums? Norėtume gal labiau kietesnio varianto. Norima skirti čiužiniui suma apie 1500 Lt, tačiau tikrai žinant, kad čiužinys geras ir tarnaus ilgesnį laiką galima skirt ir iki 2500 Lt.
P.s. perskaičiau ir šią, ir senąją temas, bet vistiek dar plaukioju blush2.gif
bandau lygint Lono čiužinius, bet vistiek nesuprantu kuris ten geriausias... na, iš komentarų supratau, kad gal MEDEA, bet tarkim jei iš tų pigesnių CASSIOPEA, ATHENA, PENELOPE , iš Supra Line GABRIELA , DIANA PLUS, REGINA kuo konkrečiai skirias ir į kokį naudotoją labiau orientuoti tai nevisai ir nesupratau arba gali būti supratau ne taip, kaip reikėtų.
bandant domėtis "gyvai" ne kartą supratau, kad aš perskaičiusi šio forumo temą suprantu truputį daugiau nei Gemegos ar Lono konsutantės....
iš anksto dėkoju už atsakymą ir labai jau "nepjaukit", jei ko pripaisčiau...
Atsakyti
QUOTE(stasas @ 2007 02 23, 12:23)
Aš nesakiau kad OLLO yra Gumotex partneris, aš tik sakiau kad jie prekiauja Gumotex produkcija.
Ir nereikia vaidint visažinio, kuris iš aukštumos aukštomis frazėmis aiškina ir moko nieko neišmanančias namų šeimininkes.
Jei taip labai viska išmanai tai geriau pasakyk kiekvieno modelio privalumus ir trūkumus. A tiesa aš visai užmiršau juk tu patirtimi daliniesi tik už pinigus, o čia laidai tik užuominas.

Stasai, nieko aiskiai nezinai, tai patylek.
Papildyta:
QUOTE(jenna @ 2007 02 23, 15:04)
nu nesipykit....smile.gif  kam ko reikia, tas ta randa, kas nori vadovaujasi zoran patirtim, kam patinka tegul klauso staso... kaip pasiklos taip issimiegos smile.gif
mano norai  tai vis su galimybem kertasi... gaila kad nesninga pinigais, teks ieskotis  "geriausio is pigiausiu" kitaip sakant vidutinybes.... o  gaila

man taip krypsta akys link Medea ciuzinuko... taip  naguciai tiesiasi...

ir ar galetu musu specai pakomentuoti kas per firmos ivo ir trivilita? ir kokia ju siulomu ciuziniu kokybe..

beje, jei yra spyruokliniu ciuziniu gerbeju, tai vis dar turiu naujutukaa supakuota Amadeo +lateksas ciuzini 180x200. galiu perleist uz gera kaina smile.gif o tai  stovi vieta uzima.

Palauk Balandzio menesio, tada nuiek i OLLO ir paklausk apie naujienas ciuziniu siu metu, ten beveik visada naujausia informacija surenka ir ji pas juos suvaziuoja. Taip pat iki to laiko, gal ir Medea bus patobulintas i geraja puse, nes dabar smarkiai sukietintas vidutinio sluoksnio saskaita.

Beje kodel taip Amadeo skriaudi? Labai padorus ciuzinys uz savo kaina, nors ir neortopedinis, nors man ir per kietas, bet visgi is spyruokliniu tai butu lyderis pagal patikimuma, ne pagal patoguma. O ir Gemega mano nuomone yra geriausias apyruokliniu ciuziniu gamintojas lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(Dilgele @ 2007 02 23, 15:52)
sveiki, norėčiau patarimo dėl čiužinio (čia gal labiausiai tikiuosi patarimo iš Zoran) 4u.gif 
lova (200*160) bus su patalynė dėže, pasikėlinės iš abiejų pusių, kol kas užsakėm vietoj grotelių plokštę, bet galima ją pakeist ir grotelėmis (jei bus reikalas). Vyro svoris +-100 kg, mano mažesnis.
Ar teisingai mąstau, kad pagal mūsų užsakytą lovą netinka lateksinis čiužinys, kadangi reiktų grotelių, be tarpas tarp grotelių ir patalynės turėtų būti 10-15 cm, ko pas mus nebus, plius kiek paskaičiau šiame forume labai jau jautrūs drėgmei tie lateksiniai čiužiniai, vasarą labiau prakaituojama.
Spyruoklinis čiužinys, manau, netinka todėl, kad keliant jį  (norint kažką padėt/išimt į patalynės dėžę) spyruoklės labai dėvisi, be to normalus arba geras spyruoklinis čiužinys labai daug sveria, tad bus labai sunku atkelt, kad ir kokia furnitūra gera bebūtų.
Tai kokį čiužinį siūlytumėt mums? Norėtume gal labiau kietesnio varianto. Norima skirti čiužiniui suma apie 1500 Lt, tačiau tikrai žinant, kad čiužinys geras ir tarnaus ilgesnį laiką galima skirt ir iki 2500 Lt.
P.s. perskaičiau  ir šią, ir senąją temas, bet vistiek dar plaukioju blush2.gif 
bandau lygint Lono čiužinius, bet vistiek nesuprantu kuris ten geriausias... na, iš komentarų supratau, kad gal MEDEA, bet tarkim jei iš tų pigesnių CASSIOPEA, ATHENA, PENELOPE , iš Supra Line GABRIELA , DIANA PLUS, REGINA kuo konkrečiai skirias ir į kokį naudotoją labiau orientuoti tai nevisai ir nesupratau arba gali būti supratau ne taip, kaip reikėtų.
bandant domėtis "gyvai" ne kartą supratau, kad aš perskaičiusi šio forumo temą suprantu truputį daugiau nei Gemegos ar Lono konsutantės....
iš anksto dėkoju už atsakymą ir labai jau "nepjaukit", jei ko pripaisčiau...

Jeigu zadi kiekviena diena naudoti patalynes deze ir naudoti plokste, tai gali jau pamirsti ortopedinius ciuzinius. Jeigu nori gero spyruoklinio, jis vis vien bus sunkokas. Siaip furnitura turetu laikyti, tik spyruokles kas du metus keisi. Is patogiu spyruokliniu butu OTHELLO ciuzinys, Fey&Co gamybos, is patikimu butu AMADEO, gaila, kad kolege auksciau turi parduoti matmeni 200x180, jei butu tinkamas, tai siulyciau stverti.
Visiem ortopediniam reikes groteliu, visiem ortopediniam reikes oro tarpo, patalynes deze tures buti tuscia arba pustuste, o tai reiskia is jos jokios naudos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zoran: 23 vasario 2007 - 15:20
Na aš nors ne Zoran, bet surizikuosiu atsakyti smile.gif
Na visų pirma man rodos Zoran gan aiškiai pasakė, kad geriausi yra poroloniniai ortopediniai čiužiniai, taigi ne jokie spiruokliniai ar lateksiniai (jų trūkumus ir privalumus išskaitysi Zoran didžiąjame poste)
Visų antra pagal jį didesnio svorio žmonėms geras Medea, kuris pagamintas iš viskoelastinio porolono (tai čia taip suprantu ta viršutinė dalis ant kurios ir reik miegoti?) ir HR porolono. Viskoelastanas prisitaiko prie kūno, HR porolonas ilgai tarnauja. Be to ortopedinis čiužinys.

Athena pagamintas iš tų pačių porolonų, bet skirtas lengvesniems žmonėms, tai darau išvadą, kad turbūt kietumas mažesnis. Na ir bent iš svetainės atrodo, kad viskoelastinis sluoksnis yra plonesnis."Athenos pagrindas padarytas is HR (elastic) porolono, vidutines kokybes, tarnavimo laikas kazkurt 7-10metu, o jei svoris nedidelis tai ir dar ilgiau.
"

Cassiopea gaminama iš HR porolono ir jeigu teisingai suprantu, tai galima pagal kiekvieno individuolius poreikius "sulipdyti" jį, na pasirinkti kiekvienos iš 7 zonos porolono kietumą (galbūt ir tankį?) Bet kaip ir bet kuris kitas gaminys sulipdytas iš daugybės dalių, man kažkaip pasitikėjimo nekelia, nors gal Zoran pakomentuos.

Penelope, bent jau iš svetainės, tai supratau, kad tiesiog pagaminta vien tik iš HR porolono... Nors ir du sluoksniai...hmm

Na apie Gabriela aiškai buvo prirašyta - pagamintas iš paprasto R porolono, kuris tarnaus trumpiau. Nors viršutinis sluoksnis ir viskoelastinis. "Gabriela yra paprasto ® porolono ciuzinys 2538 kurio tarnavimo laikas gulimosios dalies jau ne karta patikrintas ir vidutiniam svoriui laiko nuo 2-4 metu, priklausomai ant ko padetas"

Diana - pagamintas iš HR porolono, tik vietoj viskoelastinio viršutinio sluoksnio, vėlgi lateksas. Trūkumai - ta pati guma nuo kurios prakaituojama, ir kuri smirdi, privalumas, kad iš abiejų pusių, nors kažin, kai išsiguli, tai jau vartyk nevartęs, vistiek duobė.

Regina - pagamintas vientisas iš HR porolono, na tik tankiai ir kietumai nepateikiami deja...

Atsakyti

QUOTE(Papooga @ 2007 02 23, 17:31)
Na visų pirma man rodos Zoran gan aiškiai pasakė, kad geriausi yra poroloniniai ortopediniai čiužiniai, taigi ne jokie spiruokliniai ar lateksiniai (jų trūkumus ir privalumus išskaitysi Zoran didžiąjame poste)
Visų antra pagal jį didesnio svorio žmonėms geras Medea, kuris pagamintas iš viskoelastinio porolono (tai čia taip suprantu ta viršutinė dalis ant kurios ir reik miegoti?) ir HR porolono. Viskoelastanas prisitaiko prie kūno, HR porolonas ilgai tarnauja. Be to ortopedinis čiužinys.

Athena pagamintas iš tų pačių porolonų, bet skirtas lengvesniems žmonėms, tai darau išvadą, kad turbūt kietumas mažesnis. Na ir bent iš svetainės atrodo, kad viskoelastinis sluoksnis yra plonesnis."Athenos pagrindas padarytas is HR (elastic) porolono, vidutines kokybes, tarnavimo laikas kazkurt 7-10metu, o jei svoris nedidelis tai ir dar ilgiau.
"

Cassiopea gaminama iš HR porolono ir jeigu teisingai suprantu, tai galima pagal kiekvieno individuolius poreikius "sulipdyti" jį, na pasirinkti kiekvienos iš 7 zonos porolono kietumą (galbūt ir tankį?) Bet kaip ir bet kuris kitas gaminys sulipdytas iš daugybės dalių, man kažkaip pasitikėjimo nekelia, nors gal Zoran pakomentuos.

Penelope, bent jau iš svetainės, tai supratau, kad tiesiog pagaminta vien tik iš HR porolono... Nors ir du sluoksniai...hmm

Na apie Gabriela aiškai buvo prirašyta - pagamintas iš paprasto R porolono, kuris tarnaus trumpiau. Nors viršutinis sluoksnis ir viskoelastinis. "Gabriela yra paprasto ® porolono ciuzinys 2538 kurio tarnavimo laikas gulimosios dalies jau ne karta patikrintas ir vidutiniam svoriui laiko nuo 2-4 metu, priklausomai ant ko padetas"

Diana - pagamintas iš HR porolono, tik vietoj viskoelastinio viršutinio sluoksnio, vėlgi lateksas. Trūkumai - ta pati guma nuo kurios prakaituojama, ir kuri smirdi, privalumas, kad iš abiejų pusių, nors kažin, kai išsiguli, tai jau vartyk nevartęs, vistiek duobė.

Regina - pagamintas vientisas iš HR porolono, na tik tankiai ir kietumai nepateikiami deja...

Papooga, aciu uz nuomone, man idomios visu nuomones, ypac tu, kurie gali kazka pasakyti is praktines patirties. Tai taip iseina, kad mums tik MEDEA tinka g.gif
Papildyta:
QUOTE(Zoran @ 2007 02 23, 17:25)
Jeigu zadi kiekviena diena naudoti patalynes deze ir naudoti plokste, tai gali jau pamirsti ortopedinius ciuzinius. Jeigu nori gero spyruoklinio, jis vis vien bus sunkokas. Siaip furnitura turetu laikyti, tik spyruokles kas du metus keisi. Is patogiu spyruokliniu butu OTHELLO ciuzinys, Fey&Co gamybos, is patikimu butu AMADEO, gaila, kad kolege auksciau turi parduoti matmeni 200x180, jei butu tinkamas, tai siulyciau stverti.
Visiem ortopediniam reikes groteliu, visiem ortopediniam reikes oro tarpo, patalynes deze tures buti tuscia arba pustuste, o tai reiskia is jos jokios naudos.

parasiau ir kazkaip istryniau, tad pakartosiu...

patalynes deze kasdien nesinaudosim. joje bus laikoma patalyne sveciams. lova uzsakyta neseniai, tad yra galimybe plokste pakeist grotelemis. tai jus tik spyruoklini ciuzini siulot? o is Lono gaminiu nieko? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilgele: 23 vasario 2007 - 16:23
QUOTE(Dilgele @ 2007 02 23, 16:22)
Papooga, aciu uz nuomone, man idomios visu nuomones, ypac tu, kurie gali kazka pasakyti is praktines patirties. Tai taip iseina, kad mums tik MEDEA tinka g.gif

Na , ne tik, bet čia kiek supratau, būtų geriausias variantas. Nors jeigu pas jus bus patalynės dėžė po apačia, tai kaiptiktais netinka, Zoran gi parašė bigsmile.gif

P.S. na aš tai ne profas, pati tiesiog šiuo metu renkuosi ir svarstau smile.gif Reiks pas tuos konsultantus apie tankius ir kietumus paklausinėti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papooga: 23 vasario 2007 - 16:34
QUOTE(Papooga @ 2007 02 23, 16:31)

Aplodismentai, visakas tavrkoje.
Tik va klaida, ATHENA viskoelastinis sluoksnis yra beveik 2,5 karto storesnis nei MEDEA ciuzinio.
Seip Kaliope yra geras ir patogus is lateksiniu ciuziniu, tinkamas visoms svorio kategorijoms ir jei zmones nesibodi smarkiai latekso minusu tai gali sau rinktis ir si gamini.
Atsakyti
O kiek uz Bauerio tipo ciuzini moketum, kad nesijaustum ...
QUOTE(stasas @ 2007 02 22, 13:56)
Teks turbut man aiškinti pačiam ir be pinigų:
Bauer lateksini tik durnius gali pirkti, nes kainos ir kokybės santykis neišlaiko kritikos (180x200 kaina 6000 Lt) (kokybė vidutiniška)
Tempur viskoelastinis geras dalykas, bet jis taip pat turi savo minusų(galima naudoti tik aukštesnėje temperatūroje negu +15), o ir kaina didoka, ypač pagalvojus kad po kelių metų reiks keisti. Tad šį čiūžinį gali įsigyti tik turtuoliai. (kaina 4500 Lt) (pagal kokybe 1 vieta)
Lono arba OLLO čekiški čiūžiniai turi dvi linijas:„Excellent Line" ir „Supra Line". Kazkodel labiau yra reklamuojami „Excellent Line" gaminiai, bet jų kainos yra 2000 - 3000 Lt. Medea čiūžinį rekomenduočiu turinčiam didelį svorį, nes jis yra kietokas (susideda iš viskoelastano ir putų poliuretano)(2450 Lt). Athena tiktu mažesnio svorio žmogui (2200 Lt).
„Supra Line" linijos kokybės ir kainos santykis yra idealus 1300 - 1500 Lt, tik reiktu žiūrėti čiūžinius be latekso.
Ir galiausiai patys pigiausi Dormeo čiūžiniai  iš putų poliuretano kaina 900 Lt.
Pirmiausiai reikėtu pažiūrėti kiek turi pinigų nes dar reikės 400 Lt grotelėms ir apie 400 -600 Lt lovai t. y. apie 1000 Lt. plius čiūžinio kaina.
PVZ. Perki Gabriela 1300 Lt + 1000 Lt ir gaunasi 2300 Lt. optimalu

Atsakyti
QUOTE(GRASKE @ 2007 02 23, 20:03)
O kiek uz Bauerio tipo ciuzini moketum, kad nesijaustum ...

Nuimk vieną nulį ir nesijausi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
user posted image
NIKA

• 7 zonų kišeninių spyruoklių branduolys idealiai atintikantis žmogaus anatomija
• Užvalkals iš labai švelnaus LYOCELL audinio, pagaminto pagal Öko-tex standart
• 100 reikalavimus, perdygsniuotas su orui pralaidžiu pluoštu
• Užvalkalas nuimamas ir plaunamas ne aukštesnėje kaip 60*C temperatūroje
• Viena pusė perdengta profiliuotu putų poliuretano sluoksniu, kita latekso sluoksniu
• Elastiška spyruoklių atrama iš sizalio pluošto
• Optimalus prisitaikymas pečių ir liemens zonoje
• Čiužinys tinka alergiškiems žmonėms
• Kietumo laipsniai: I arba II
• Čiužinio aukštis 21 cm

Gal galit pakonsultuot dėl šio čiužinio iš SBA baldų?ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leduke: 24 vasario 2007 - 18:22
Tarp kitko
Pirkdamas Tempur čiūžinį permoki dvigubai, nes reali kaina 2000 Lt
Pirkdamas Athena čiūžinį permoki apie 700 Lt, nes reali kaina 1500 Lt
Pirkdamas Gabriela čiūžinį permoki apie 300 Lt, nes reali kaina 1000 Lt
Pirkdamas Bauer čiūžinį permoki 10 kartų daugiau, nes reali kaina 600 Lt, kaip ir Dormeo čiūžinio
Dormeo čiūžinys beveik atitinka savo kainą
Aišku kas turi rimtų problemų su stuburu pirmiausia turėtu nusipirkti Dormeo čiūžinį ir jeigu jis nepadėtų siulyčiau čiūžinį su viskoelastine medžiaga (Tempur, Athena ar kitokį)
Atsakyti
Eilinį kartą, kai reikia išsirinkt kokį daiktą, pagalvoju, kaip gerai, kad yra toks dalykas kaip SM thumbup.gif
Ieškojom miegamojo lovos, apvažiavom parduotuves, taip pat žiūrinėjom čiužinius, tai nei vienoje vietoje, nesugebėjo paaiškint kuo skiriasi, kuo geresni poroloniniai, lateksiniai, spyruokliniai ar ortopediniai čiužiniai. Pasako maždaug, yra va toks, kaina tokia, jei brangesnis, štai toks, bet pagal kokius kriterijus reikėtų pasirinkti, neaišku doh.gif
Perskaičiau šitą temą, akyse jau šviesiau, matosi čiužinio kontūrai bigsmile.gif

Turiu klausimą ekspertams: norėtume ortopedinio, gero čiužinio iš HR porolono, įdomu, ar gamina juos nestandartinio dydžio 230 cm ir kaip išsirinkti modelį (ar pasiteisins tas ortopedinis "zonavimas") jei vyras virš 2 m, aš 30cm žemesnė, aišku ir gerokai lengvesnė?

Dėkui 4u.gif
Atsakyti