Įkraunama...
Įkraunama...

Viryklės ir orkaitės

O gal kas apziurinejot orkaite atsidarancia i sona?

O tai tie riebalu filtrai gal ir del kvapu? Ar cia jau kas kita blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Vikusia @ 2008 01 23, 14:21)
Riebalų filtro paskirtis -  apsaugoti ventiliatorių nuo apsinešimo riebalais, kadangi prie jo yra labai sunkus priėjimas, tai paprastai nusivalyti neišeis.  Jis uždedamas tik kepant mėsą, vištą ir t.t Pavyzdžiui kepant pyragus jis nededamas.  Jei šiuos dalykus kepsite folijoje arba kepimo rankovėse, tai filtras kaip ir nereikalingas. Beje jį galima užsisakyti atskirai, tik va kiek kainuoja tai nežinau . Pas mane senesnis modelis AEG, tai filtro irgi nebuvo. O gal galima pas Donatą ir Moniką užsisakyti??
Papildyta:
Tai kepimo programos yra standartinės visose orkaitėse - apatinis kaitinimas, viršutinis kaitinimas, karštas oras, grilius  (dar kažkokios nepamenu) ir visų šitų programų pamaišymai. Jei akcentuoja, kad daugiau programų, tai reiškia daugiau pamaišymų.  Šiaip nemanau, kad kaina labai nuo to priklausytų. Šeimininkės ne pačios susigalvoja ką su tom programom veikti, o perskaito rekomendacijas instrukcijoj.  lotuliukas.gif  Pvz. apkepam apatinis+viršutinis kaitinimas, picai atrodo tik apatinis, grilis +karštas oras jei mėsą nori apskrudinti, jei troškiniai dar kitaip, jei džiovinsi pvz grybus (aš tai tikrai tuo neužsiimu  schmoll.gif ) dar kitaip, konservavimui dar kitaip. Viskas surašyta ten su piešinukais, tai kad nebijok, tikrai žinosi ką daryti  lotuliukas.gif Beto standartiniams dalykams ten yra surašyta net kiek minučių ir kokioj temp. kept. Beje aš čia kalbu apie AEG, kaip kitose nežinau..
P.S. kugeliui manau 'karštas oras' tikrai netinka, labiau apatinis +viršutinis kaitinimas.  g.gif

as turejau omeny ne tik apie tas progr, kurios prie jungiklio (ten yra ir picai, ir kaitinimas is apac, virsaus, ir kt standartines atskirai), bet ir apie progr, kuria ijungus gal stebuklingai vista iskepa? doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1000inis: 23 sausio 2008 - 15:42
Orkaites termometras kišamas į maistą, geras dalykas, jei naudoji smile.gif
Aš naudoju ir gana dažnai, mano šeimyna labai mėgsta keptą orkaitėje sprandinę (na pamarinuoju po to kepu kokį kilo ar 1,5 kg gabalą)
Tai be šio termometro būdavo sunku išgauti gerą rezultatą, tai nedakepęs, ati per kietas... o su termometru viskas paprasta, įsmeigi, nustatai temperatūrą ir lauki kol galėsi mėgautis patiekalu.
Bet jei nemėgstat tokio tipo gaminių, į maistą kišamas termometras jums nereikalingas smile.gif
Iš pirmo žvilgsnio siemens ET737501E ir siemens EF847501 skiriasi praplėtimų skaičiumi.
O tie riebalu filtrai apsaugo variklį. Bet nuo kvapų schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donatas ir Monika: 23 sausio 2008 - 16:14
QUOTE(1000inis @ 2008 01 23, 16:48)

O tai tie riebalu filtrai gal ir del kvapu? Ar cia jau kas kita blush2.gif
Papildyta:
as turejau omeny ne tik apie tas progr, kurios prie jungiklio (ten yra ir picai, ir kaitinimas is apac, virsaus, ir kt standartines atskirai), bet ir apie progr, kuria ijungus gal stebuklingai vista iskepa? doh.gif  biggrin.gif

Na aš tokių neturiu, tai nieko negaliu pakomentuoti ax.gif Bet kažkaip abejoju tuo stebuklingumu, juk net ir ta pati višta , taip pat marinuota keps skirtingai nei prieš tai buvusi, jei ji tarkim didesnė arba riebesnė..
Papildyta:
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2008 01 23, 16:56)
Aš naudoju ir gana dažnai, mano šeimyna labai mėgsta keptą orkaitėje sprandinę (na pamarinuoju po to kepu kokį kilo ar 1,5 kg gabalą)
Tai be šio termometro būdavo sunku išgauti gerą rezultatą, tai nedakepęs, ati per kietas... o su termometru viskas paprasta, įsmeigi, nustatai temperatūrą ir lauki kol galėsi mėgautis patiekalu.
Bet jei nemėgstat tokio tipo gaminių, į maistą kišamas termometras jums nereikalingas smile.gif
Iš pirmo žvilgsnio siemens ET737501E ir siemens EF847501 skiriasi praplėtimų skaičiumi.
O tie riebalu filtrai apsaugo variklį. Bet nuo kvapų  schmoll.gif

O gal galima kažkaip užsisakyti tą riebalų filtrą?
Atsakyti
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2008 01 23, 16:56)
O tie riebalu filtrai apsaugo variklį. Bet nuo kvapų  schmoll.gif

o ka tai reiskia "prapletimu skaiciumi"

o ta rieb. filtra galima deti i bet kuria orkaite? (pvz, tam, kad neapsinestu vidus blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2008 01 23, 17:37)
o ka tai reiskia "prapletimu skaiciumi"

o ta rieb. filtra galima deti i bet kuria orkaite? (pvz, tam, kad neapsinestu vidus  blush2.gif )

Jūs ne taip supratote, riebalų filtras yra delno dydžio ir uždengia vieną skylę, kad į ją nepatektų riebalai. O už tos skylės yra ventiliatorius, variklis ir t.t Jiems apsaugoti ir yra skirtas riebalų filtras, o ne pačiai orkaitei. Ją vistiek teks valyti. Vienu žodžiu tai toks nedidelis geležies gabaliukas.. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikusia @ 2008 01 23, 17:42)
Jūs ne taip supratote, riebalų filtras yra delno dydžio ir uždengia vieną skylę, kad į ją nepatektų riebalai. O už tos skylės yra ventiliatorius, variklis ir t.t  Jiems apsaugoti ir yra skirtas riebalų filtras, o ne pačiai orkaitei. Ją vistiek teks valyti. Vienu žodžiu tai toks nedidelis geležies gabaliukas..  cool.gif

aciu uz filtru info, o man dar pakomentuokit ka turejot omeny: tai reiskia "prapletimu skaiciumi" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikusia @ 2008 01 23, 16:42)
Jūs ne taip supratote, riebalų filtras yra delno dydžio ir uždengia vieną skylę, kad į ją nepatektų riebalai. O už tos skylės yra ventiliatorius, variklis ir t.t  Jiems apsaugoti ir yra skirtas riebalų filtras, o ne pačiai orkaitei. Ją vistiek teks valyti. Vienu žodžiu tai toks nedidelis geležies gabaliukas..  cool.gif

As manau riebalu filtras nera kazkoks didelis privalumas.
Aisku cia kaip kam, bet kepimo rezultatas bus tas pats.
Vienu firmu riebalu filtras kaip minejo yra metaline skarda su skylutemis (AEG, Electrolux, Zanussi), kuri dedasi prie ventiliatoriaus angos, kitu firmu filtras imontuotas aplink ventiliatoriu ir jo nenuimsi kada nori, jis buna jau pastoviai.
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2008 01 23, 13:48)

Aš dabar tokia naudoju. O į naujus namus ir blaškomės kokią pirkt: šonu atsidarančią ar ne...
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2008 01 23, 19:04)
aciu uz filtru info, o man dar pakomentuokit ka turejot omeny: tai reiskia "prapletimu skaiciumi"   blush2.gif

Kai kaitlentės, kaitvietės gali būti didesnio ir mažesnio diametro... na ant to pačio ratuko yra keli "ratukai" tai praplėtimo galimybė, pagal tuos ratukus gali dėti skirtingo dydžio puodus... nežinau ar aiškiai parašiau... blush2.gif

Ta brangesnė, turi vieną papildomą kaitvietę su praplėtimu
Atsakyti
QUOTE(Vita @ 2008 01 22, 12:29)
Namo naujai virtuvei pirkausi visą buitinę techniką AEG. Kiek rinkausi, geriausią kainą man pasiūlė Darlinta Kaune. Turiu jūsų čia minimą orkaitę AEG B 5741-4M, tačiau dar nebuvo progos išbandyti.

Cia kartais ne NIC'o 2a isikure? g.gif
Neblogos kainos, mes kazkaip Siemens'us ziurinejam, bet dabar radom, kur dar pigiau KAune thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Macarena @ 2008 01 24, 15:34)
Cia kartais ne NIC'o 2a isikure?  g.gif
Neblogos kainos, mes kazkaip Siemens'us ziurinejam, bet dabar radom, kur dar pigiau KAune  thumbup.gif

Jo dabar ten, kai pirkau dar Savanoriuose buvo jie. O kainos negalutinės, derėtis dar galima mirksiukas.gif pas juos
Atsakyti
sveiki 4u.gif na, esu pasimetusi imontuojamu orkaiciu pirkime..gl ka galite pasakyti apie sita modeliuka- Orkaitė FAGOR 5H-196 B. Esu lyg nusiziurejusi sita, bet nesu tikra, labai lauksiu jusu atsiliepimu ir patarimu ax.gif
Atsakyti