Įkraunama...
Įkraunama...

Toiterjerai ir nykštukiniai pinčeriai

QUOTE(Teisinguole @ 2012 09 07, 17:04)
Skirtingi zinoma. Pas mane rusu toyterrier. Tai jis visas smulkutis smulkutis. Mazas bet palyginus kojytes ilgokos. o vat tie pinceriukai tai buna labaiu storuliukai su trumpom kojytem.  4u.gif  Man tai tokie apibudinimai galvoj- toyterjeras gracingas aristokratas, pinceris- mielas maziukas suniukas
Papildyta:

Kaip baisu! zinok nutukes toyterjetas ne tas pats kas kitas suo... Toyterjerai labai labai labai kudi sunys is prigimties ir jei jis nutukes dabar tai jis greiciausiai letai mirsta. Beje labai atsargiai su ja nes ju kojytes lengvai luzta kai jie daug sveria. Sekmes ir stiprybes! kaip gera zinot kad geru zmoniu yra

Nėra tokios veislės kaip rusų toyTERJERAS smile.gif , yra tik rusų toy, ar žaisliukai-jie ne terjerai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2012 10 04, 20:55)
Nėra tokios veislės kaip rusų toyTERJERAS  smile.gif , yra tik rusų toy, ar žaisliukai-jie ne terjerai  smile.gif .

Teisinguole, kažką čia pripainiojot. Atvirkščiai, nykštukiai pinčeriai didesni, raumeningesni, gracingesni, ilgom kojom. Bet nesistebiu, nes daugybė žmonių neskiria šių šunelių. O tai priveda prie to kad toytererai su pinceriais sukergiami ir gaunasi po to storuliukai su trumpom kojytem doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*smilte* @ 2012 10 05, 09:05)
Teisinguole, kažką čia pripainiojot. Atvirkščiai, nykštukiai pinčeriai didesni, raumeningesni, gracingesni, ilgom kojom. Bet nesistebiu, nes daugybė žmonių neskiria šių šunelių. O tai priveda prie to kad toytererai su pinceriais sukergiami ir gaunasi po to storuliukai su trumpom kojytem  doh.gif

Skaitykit paraidžiui: veislė "toyterjeras" neegzistuoja. Yra veislė rusų žaisliukas (Russian toy"). Ir jau tikrai ne tuo adresu aiškinat kaip kas atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Teisinguole @ 2012 10 04, 16:04)
Zinoma nera storuliukai, bet palyginus atrodo stambesni nes ju kojytes trumpesnes daug. Cia kaip ir su moterimis, jei zemesne atrodo storesne, jei aukstesne, tai labaiu istysusi ir atrodo lieknesne. As tik palyginima daviau.

nu atsiprasau - nors viena dokumentuota nykstukini pinceri matet g.gif labai abejoju ... va pats pirmas pasitaikes skelbimas NET su aprasymu bigsmile.gif http://www.biteplius...63-=(1043951372 kur cia stora suni su trumpom kojom matai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*smilte* @ 2012 10 05, 10:05)
Teisinguole, kažką čia pripainiojot. Atvirkščiai, nykštukiai pinčeriai didesni, raumeningesni, gracingesni, ilgom kojom. Bet nesistebiu, nes daugybė žmonių neskiria šių šunelių. O tai priveda prie to kad toytererai su pinceriais sukergiami ir gaunasi po to storuliukai su trumpom kojytem  doh.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ačiū už info, pati laikau rusų žaisliuką su kuriuo dalyvauju parodose, artima draugė laiko pora pinčerių ir veisia, jie daugalio šalių nugalėtojai, tad supratimo kaip kas atrodo turiu biggrin.gif
Aš kalbėjau ir rašiau TIK apie veislės pavadinimą, kad žmonės kurie kažką bando papsakot apie šunis, BENT JAU žinotų kaip ta veislė vadinas. Nes super kvailai skaitos kai žmonės protingai pasakoja apie skirtumus atrp veislių, o tuo tarpu nemoka veislės teisingai parašyt. Prisipažinsiu-pati anksčiau vadinau toyterjerais, bet kai namuose atsirado toks žvėris, nuo pirmų dienų ėmiau kaupt info, parašiau ir apsilankiau veislyne kuris veisia tokius šuniukus ir turi puikius rezultatus net tarptautinėse arenose. Šviečiaus prieš kažką sakydama taip sakant. Ką ir bandau čia padaryt, kad padėt žmonėms neatrodyt tokiems žiopliems, jog net nežino jog kalba apie neesamą veislę smile.gif
Apie kergimus tarp veislių ir šių atskirų veislių fenotipinius požymius mano poste nebuvo nei žodžio smile.gif

DaivaD.-ačiū ir malonu jog esi, nes pasigendu tavęs virtualioje erdvėje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2012 10 05, 12:03)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif ačiū už info, pati laikau rusų žaisliuką su kuriuo dalyvauju parodose, artima draugė laiko pora pinčerių ir veisia, jie daugalio šalių nugalėtojai, tad supratimo kaip kas atrodo turiu  biggrin.gif
Aš kalbėjau ir rašiau TIK apie veislės pavadinimą, kad žmonės kurie kažką bando papsakot apie šunis, BENT JAU žinotų kaip ta veislė vadinas. Nes super kvailai skaitos kai žmonės protingai pasakoja apie skirtumus atrp veislių, o tuo tarpu nemoka veislės teisingai parašyt. Prisipažinsiu-pati anksčiau vadinau toyterjerais, bet kai namuose atsirado toks žvėris, nuo pirmų dienų ėmiau kaupt info, parašiau ir apsilankiau veislyne kuris veisia tokius šuniukus ir turi puikius rezultatus net tarptautinėse arenose. Šviečiaus prieš kažką sakydama taip sakant. Ką ir bandau čia padaryt, kad padėt žmonėms neatrodyt tokiems žiopliems, jog net nežino jog kalba apie neesamą veislę  smile.gif
Apie kergimus tarp veislių ir šių atskirų veislių fenotipinius požymius mano poste nebuvo nei žodžio smile.gif

DaivaD.-ačiū ir malonu jog esi, nes pasigendu tavęs virtualioje erdvėje  smile.gif

Jei ką, mano žinutė buvo skirta ne Jums o Teisinguolei, tiesiog citavau dialoga o liko tik Jūsų žinutė, bet kreipinys "Teisinguole" yra, taip kad nelabai suprantu kuo aš Jums užkliuvau savo pasisakymu.

Aš pati turiu nykštukinį pinčerį, būtent ta veisle domiuosi, į tą veislę gilinuosi. Apie rusų žaisliukus žinojau tik tiek, kad į mano šunį žiūrėdami žmonės sako "oj oj koks gražus toyterjeras". Tai paskatino pasidomėti jų skirtumais, pripažystu, tikslaus pavadinimo nežinojau, bet ar tai reiškia, kad apie pinčerius pasisakyti negaliu? Man tiesiog užkliuvo postas apie storus pinčikus su trumpom kojytėm, bet tik išsižiok ir šaršalynas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *smilte*: 05 spalio 2012 - 10:34
na o aš tiesiog pažiūrėjau jog pacituotas mano postas ir kaip atsakyme užvadinta Teisinguole, tad natūraliai suregavau kaip į komentarą skirtą man, atsiprašau tada už komentarą drinks_cheers.gif
Atsakyti
blink.gif net 11 psl. prirašyta šioje temoje, o man atrodė kad net kurti atskiros temos dėl šio klausimo nevertėjo...
*smilte* jautriai reaguot į ankstesnes žinutes neverta, nes manau, kad joms taip pat atsibodo tą patį kalbėt, bent jau man tikrai atsibosta...
kai žmonės kalba apie pinčerius (ir dažniausiai visi viską "žino" apie šias veisles (Nykštukinius +/-, o apie tiesiog Pinčerius net nekalbu)) kartais pasijaučiu kaip užsikirtusi plokštelė... Bet pasikartosiu (tik įtariu, kai ši tema turės kokius 20 psl., mano žinutės vėl nieks nematys.

Pinčerių yra keturios rūšys:
Pinčeriai (dar vadinami vokiečių arba standartiniai),
Nykštukiniai pinčeriai (kitaip cvergpinčeriai),
Afenpinčeriai (kitaip beždžioniškieji)
Austrų pinčeriai.

Dar yra:

Ilgaplaukiai ir trumpaplaukiai Rusų žaisliukai.

Aš išvardinau atskiras veisles, jie nepanašūs nei charakteriu, nei išvaizda IR TAI NĖRA viena veislė.
Jei kam įdomu, bet tikrai įdomu, nuotraukų ir info interneto platybėse apstu.

Žinoma yra dar begalė kitų šunų veislių ir be mano paminėtų. Jos taip pat nėra Nykštukiniai pinčeriai ir jos visos išvardytos čia: http://www.fci.be/nomenclature.aspx
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bites: 05 spalio 2012 - 11:38
QUOTE(Bites @ 2012 10 05, 12:36)
kai žmonės kalba apie pinčerius (ir dažniausiai visi viską "žino" apie šias veisles (Nykštukinius +/-, o apie tiesiog Pinčerius net nekalbu)) kartais pasijaučiu kaip užsikirtusi plokštelė... Bet pasikartosiu (tik įtariu, kai ši tema turės kokius 20 psl., mano žinutės vėl nieks nematys.

Nieko, mes jusu posta laiks nuo laiko i tema vel pakopinsim mirksiukas.gif
Taip, su tais blusiais bedokumenciais, tai didzioji dauguma vadinama pinceriukais, reciau toyterjerais...paklausios "prekes" bendrinis pavadinimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bites @ 2012 10 05, 11:36)
Pinčerių yra keturios rūšys:

Oi, tik nereikėtų painioti veislės ir rūšies smile.gif
Veislė - vienos rūšies gyvūnų ar augalų grupė su vienodomis paveldimomis savybėmis. Rūšies viduje gali būti kelios veislės, bet ne atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2012 10 05, 14:02)
Oi, tik nereikėtų painioti veislės ir rūšies smile.gif
Veislė - vienos rūšies gyvūnų ar augalų grupė su vienodomis paveldimomis savybėmis. Rūšies viduje gali būti kelios veislės, bet ne atvirkščiai.

Ačiū, esmė manau visiems aiški, nebegaliu pataisyti savo žinutės.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2012 10 05, 09:51)
Skaitykit paraidžiui: veislė "toyterjeras" neegzistuoja. Yra veislė rusų žaisliukas (Russian toy"). Ir jau tikrai ne tuo adresu aiškinat kaip kas atrodo.

Naujas veisles pavadinimas iregistruotas 2012 metais, kai istirta kad sie mazi suneliai neturi nieko bendra su terjerais, bet tarp zmoniu per viena diena pavadinimas nepasikeicis, ir taip buitiskai ir visiem suprantamai as vadinu sia veisle. Patariu cia labai pamokymais nesisvaistyt, nes susigestumet jei zinotumet kiek as paie tai zinau ir kad is to duona valgau.
Atsakyti