Įkraunama...
Įkraunama...

Kairiarankės mezgėjos ir nėrėjos, atsiliepkit!

O aš taipat kairiarankė, nesu ta kuri tik pradedančioji, mezgu paprastais raštais susidarančiais iš blogų, gerų akių , puikias kojines, bet kiauraraščių neišmezgu , man nesigauna , merzgu ne taip kaip visos , tai yra į priešingą pusę.
Beje kitos megsto mezginio negaliu paimti į rankas pamegsti , nes gaunasi priešingai, taipat ir mano niekas negali, aišku taip ir nedarome, bet čia tik pavyzdys.
laimužėX- va ir pati rašai esu kairiarankė , bet virbalais mezgu kaip visos, o aš taip negaliu , nes esu visiška kairiarankė, tad suprantu ir puupsiko prašymą padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2007 10 30, 09:46)
O aš taipat kairiarankė, nesu ta kuri tik pradedančioji, mezgu paprastais raštais susidarančiais iš blogų, gerų akių , puikias kojines, bet kiauraraščių neišmezgu , man nesigauna , merzgu ne taip kaip visos , tai yra į priešingą pusę.
Beje kitos megsto mezginio negaliu paimti į rankas pamegsti , nes gaunasi priešingai, taipat ir mano niekas negali, aišku taip ir nedarome, bet čia tik pavyzdys.
laimužėX- va ir pati rašai esu kairiarankė , bet virbalais mezgu kaip visos, o aš taip negaliu , nes esu visiška kairiarankė, tad suprantu ir  puupsiko prašymą padėti  4u.gif

smalsumas nugalėjo - pamėginau ir aš pramegzt virbalais kaire ranka. Pavyko, tik tempas aišku lėtas blush2.gif ir kiauraraštį nesunkų pamėginau, lygtais gaunasi. Schemą reikia žiūrėt kaip rašo - ir dešinės į kairę, bet megzt iš kairės į dešinę. Jei jau pynės gaunasi, tai ir kiauraraštis turi pavykt rolleyes.gif
Turėjau tokią problemą neriant vąšeliu - niekaip nesupratau iš aprašymo kaip vėžio žingsniu reikia nert, ir nebuvo pas ką pasiklaust, nes kairiarankių daugiau nepažįstu. Tada sugalvojau taip - dešinrankė nėrė, o aš sėdėjau priešais (ne šalia) ir žiūrėjau, ir viską supratau.
Tai gal ir virbalais toks principas padėtų išmokt kiauraraštį megzt g.gif g.gif

Yra rusiška knyga, kurioje ir apie kairiarankes rašo, gal kur bibliotekoj rasit, nes pirkt vargu ar bus, nes 1993 metų leidimo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimužėX: 30 spalio 2007 - 10:57
tai kad as dar ir rusu kalbios nesuprantu.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo puupsikas: 30 spalio 2007 - 13:15
QUOTE(puupsikas @ 2007 10 30, 13:14)
tai kad as dar ir rusu kalbios nesuprantu.. unsure.gif

tai ten ir piešinukai yra bigsmile.gif , ir rašo, kad visus raštus kairiarankėms reikia žiūrėti veidrodine tvarka, taip kaip ir rašiau jau - skaityk schemą iš dešinės į kairę, o megzk kaip ir mezgi, iš kairės į dešinę - tik nebijok dirbt, visvien kas nors gausis mirksiukas.gif
Atsakyti
o as net virbalu su desine ranka laikyt nemoku unsure.gif
Papildyta:
as turiu labai gerą mezgimo meno knyga bigsmile.gif reiks kokia diena ja šifruot pagal kairę ranka ax.gif
Atsakyti
As irgi kairiaranke, bet man ne i galva nesove, kad galiu kazkokio rasto neismegsti. Viskas gaunasi kuo puikiausiai. Paprasciausiai seki rasta ir tiek. smile.gif Neriant kartais reikia pasukti galvele kaip pradeti ar uzbaigti eile. Bet cia priklauso nuo rasto. Bet viskas vis tiek yra ikandama. Atsimenu mokykloje darbeliu mokytoja kai mokydavo rasta stebedavosi kaip as atbuliai neriu ir juokdavosi bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš irgi kairiarankė, bet ir mezgu ir neriu ir viskas gerai gaunasi biggrin.gif . Kai mokinausi, kaip tai daryti, dar vaikystėje, tai mama niekaip nesugebėjo man parodyt ir paaiškint. Sakydavo, tu viską atbulai darai. O iš tikrųjų aš mezgu ir neriu kaip ir visos dešiniarankės, tik dešine ranka laikau virbalą ar vašelį, o visas darbo judesys vyksta kaire ranka ax.gif . Ir viskas išeina. Tik savo dukrytei šiek tiek sunkiau parodyti viską, nes ji dešiniarankė.
Atsakyti
QUOTE(RomenaL @ 2007 12 13, 11:59)
Sveikutės, aš irgi kairiarankė, bet ir mezgu ir neriu ir viskas gerai gaunasi biggrin.gif . Kai mokinausi, kaip tai daryti, dar vaikystėje, tai mama niekaip nesugebėjo man parodyt ir paaiškint. Sakydavo, tu viską atbulai darai. O iš tikrųjų aš mezgu ir neriu kaip ir visos dešiniarankės, tik dešine ranka laikau virbalą ar vašelį, o visas darbo judesys vyksta kaire ranka  ax.gif . Ir viskas išeina. Tik savo dukrytei šiek tiek sunkiau parodyti viską, nes ji dešiniarankė.

Pasisodink dukrytę ne šalia, o priešais, ir tegu žiūri, tada jai viskas bus aiškiau g.gif .Aš taip mokinaus vąšeliu vėžio žingsniu kaip nert reikia, dešinrankės kiek rodė nesupratau ir viskas, o kai atsisėdau priešais ir žiūrėjau - viską supratau gan greitai thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš irgi kariarankė. Taip pat buvau nusivylusi, nes niekas nesugebėjo manęs išmokyt megzt su virbalais (su vašeliu kažkodėl papraščiau). Tai nusiprkau kažkokią knygą, kur viskas nuo A iki Ž ir pradėjau studijuot. Ir man pavyko smile.gif Kaip jau daugelis rašė, raštą skaičiau iš kito galo. o kur nebuvo rašto, tai tiesiog skaitydavau kur parašyta dešinė, darydavau su kaire, kur kairė - su dešine ir viskas gavos. Svarbu turėt kantrybės ir užsispyrmo wink.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
As kaireranke bet man lyg viskas iseina biggrin.gif stenkis ir iseis biggrin.gif
Atsakyti
Panaši tema paskaitinėk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juros banga @ 2007 07 03, 22:31)
Aš taip pat kairiarankė, bet mezgu taip ,kaip ir visi.Pradžioj megzti mane mokino močiutė, vėliau mokytoja, kaip ir visus vaikus.Išmokau megzti taisyklingai ir nesigailiu.Vašeliu neriant yra biškutį problemų-vąšelį laikau kaip virbalą neteisingai.Daug kartų bandžiau nert kaip reikia, bet man neišeina-nera spartos,todėl greit paįmu vąšelį kaip man patogiau. blush2.gif Tiesa, aš rašau irgi dešine ranka, nes taip išmokino, o visa kita darau kaire ranka ax.gif kerpu, pjaunu, skutu bulves,valgau.Net ir svečiuos dažnai užmirštu blush2.gif

Mano lygiai toks pats variantas biggrin.gif . Nors ir kairiarankė, bet mezgu, kaip ir visi. Tiesiog, ankstyvoj vaikystėj mamytė ''perlaužė'', kad reikia daryt, ''kaip priklauso'' ir aš gana greitai viską perpratau. Rašyt mokykloj irgi privertė tik dešine schmoll.gif . Bet daugiau jokių kitokių darbų ir nedarau. Ir valgau, ir kerpu, ir piešiu, ir pjaustau, ir skutu, ir raviu, ir...tik kaire... nuo prigimties nepabėgsi g.gif
Atsakyti