QUOTE(skruzdeda @ 2010 05 26, 15:56)
Sveiki, mes ketiname emigruoti po metu. Labiausiai bijau del savo sunaus, kuris velai pradejo kalbeti. Dabar jam 5.6 metu, bet sunkokai dar reiskia mintis, sunkokai pasakoja, dar dirbam su logopede.
O cia uzgriuvo poreikis isvaziuoti. Manau, kad jam labai sunku bus ismokti svetima kalba, todel nutariau gal jau dabar pradeti ruostis. Ar zinote Palangoje zmogu, kuris gerai moketu anglu kalba ir noretu bendrauti su vaiku? Nesu pedagoge, bet man rodosi jis greiciau ismoktu kalba jeigu kazkas ji tiesiog sudomintu zaidimais bendraudamas angliskai. Nes suole issedeti susikaupus jam dar sunku. Gal cia galetu buti ir mokinys, nebutinai pedagogas?
Kiek žinau, vienas iš geriausių pasaulio kalbėtojų buvo Miltonas Eriksonas. Aš laikau jį vienu iš geriausių todėl, kad jis savo kalbėjimu ir vien tik kalbėjimu keitė žmonių gyvenimus.
Eriksonas pradėjo kalbėti, būdamas 4 metų. Ar kas nors gali perspjauti šį "rekordą"?
Todėl nusiraminkit ir leiskit vaikams augti jų pačių tempais. Vaikai neturi rimtų problemų tol, kol nepradeda kištis suaugusieji
Kas link užsienio kalbų, tai dar negirdėjau nė vieno atvejo, kad išvažiavus svetur, suaugusieji būtų išmokę kalbėti greičiau už vaikus. Todėl mano kuklia nuomone, vaikų nereikia
mokyti. Iš jų reikia
mokytis