Įkraunama...
Įkraunama...

Kieti viduriai, retai tuštinasi

PRASAU PATARIMO IR PAGALBOS
Mano dukrytei jau trecia savaite. Pries 2-3dienas prasidejo pilvuko bedos. Stena iki raudonumo, gailiai rauda ir nieko nepakakoja. Iki tol pakakodavo miegodama ir toliau sau parpdavo smile.gif Dabar pakakoja vos 2kartus per para ir vis stena ir stena. Negaliu ziureti ir padeti niekuo negaliu doh.gif Patarkite mamos ka daryti kad vaikas taip nesikankintu.Gal kas susidurete su tokia beda.
Maitinu tik savo pienuku ax.gif Beje, man paciai viduriai uzkietejo, nes geriu kmynu arbata kad maziukei pienuko butu ( ne prudais pas mane schmoll.gif ).
Aciu is anksto uz bet kokius patarimus ir pagalba mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidutex @ 2007 05 09, 15:00)
PRASAU PATARIMO IR PAGALBOS
Mano dukrytei jau trecia savaite. Pries 2-3dienas prasidejo pilvuko bedos. Stena iki raudonumo, gailiai rauda ir nieko nepakakoja. Iki tol pakakodavo miegodama ir toliau sau parpdavo smile.gif Dabar pakakoja vos 2kartus per para ir vis stena ir stena. Negaliu ziureti ir padeti niekuo negaliu doh.gif Patarkite mamos ka daryti kad vaikas taip nesikankintu.Gal kas susidurete su tokia beda.
Maitinu tik savo pienuku ax.gif Beje, man paciai viduriai uzkietejo, nes geriu kmynu arbata kad maziukei pienuko butu ( ne prudais pas mane schmoll.gif ).
Aciu is anksto uz bet kokius patarimus ir pagalba mirksiukas.gif

nustok gerti kmynų arbatą ir pradėk savo vidurius laisvinti, valgyk daugiau daržovių, po truputį džiovintų vaisių. kmynų arbata pieno kiekio nepadidina. Pieno kiekis vienodas nebūna, intensyviais vaiko augimo periodais atrodo, kad jo trūksta, bet po to vėl padaugėja, tik reikia dažniau maitinti. Viskas pagal vaiko poreikius, taip sakant. Man irgi kai vaikui buvo apie 1 mėn. atrodė, kad pieno trūksta. Dėl ramybės savo gali nusipirkt laktaciją skatinančios arbatos iš vaistinės, pvz., Hipp, bet nežinau, ar ji realiai padeda, esu gerus, bent žinau, kad nekenkia.
Man daug kartų atrodė, kad pieno trūksta, bet pavyko išmaitint iki 1,5 metų. taip kad nesijaudink, ilsėkis daugiau, eik dažniau su vaiku į lauką, dažniau maitink ir viskas bus o.k.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,
nepajėgiau perskaityti visų puslapių, bet kiek skaičiau, tai daugumos jūsų bėdos yra krūtimi maitinančių lelių. O mūsų problema kiek kitokia. Mažei jau 3 metai, ištisai geriam Dupfalacą, bet vis tiek nekakoja po kelias paras. O kai užsinori kakoti, tai spaudžia kojas ir specialiai laiko, kad nekakotų - bijo, kad skaudės. Kai jau procesas neišvengiamai pajuda, tai klyksmas būna neįsivaizduojamas, vienąkart net su krauju pasirodė, nors išmatos nebūtinau būna kietos.
Noriu paklausti patarimo tų, kurios rimčiau tyrėsi ir gydėsi - kur kreiptis, kas gydo šias bėdas - gastroenterologai ar vaikų proktologai (ar yra tokių išvis?) Visokios dietos, ląsteliena ir t. t. išbandyta ir neefektyvu, be to, merginai ne bet ką įkiši - su charakteriu.
Dėkui visoms atsakysiančioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2007 05 15, 13:23)
Sveikos, mergaitės,
nepajėgiau perskaityti visų puslapių, bet kiek skaičiau, tai daugumos jūsų bėdos yra krūtimi maitinančių lelių. O mūsų problema  kiek kitokia. Mažei jau 3 metai, ištisai geriam Dupfalacą, bet vis tiek nekakoja po kelias paras. O kai užsinori kakoti, tai spaudžia kojas ir specialiai laiko, kad nekakotų - bijo, kad skaudės. Kai jau procesas neišvengiamai pajuda, tai klyksmas būna neįsivaizduojamas, vienąkart net su krauju pasirodė, nors išmatos nebūtinau būna kietos.
Noriu paklausti patarimo tų, kurios rimčiau tyrėsi ir gydėsi - kur kreiptis, kas gydo šias bėdas - gastroenterologai ar vaikų proktologai (ar yra tokių išvis?) Visokios dietos, ląsteliena ir t. t. išbandyta ir neefektyvu, be to, merginai ne bet ką įkiši - su charakteriu.

Labai tave suprantu, maniškei irgi 3 m, tokios bėdos ypač pasireiškė nuo 1,5 m. jei pasirodė kraujo- tai trūkusi gali būt išangė, tai labai skausminga, todėl ir toliau bijo. užburtas ratas. mes reguliuojam maistą labai, duphalac ir dar tepam posterisan tepalu- išrašė gydytojas. Už pasituštinimą įvairi paskatinimų sistema su priziukais pas mus. Po truputį jau gerėja. Mes tai ėjom pas vaikų chirurgą. Gulėjom ir ligoninėj darė proktologinį tyrimą- per užpakaliuką įvedė zonduką su kamera ir tyrė žarnyną. Tyrimas su narkoze, preiš tai išklizmavo kaip reikiant.
Atsakyti
brolio berniukas taip kankinosi iki 4 metuku tyrimai vaistai ir t.t nieks nepadedavo tada truko kantrybe ir susirado privatu gydytoja kuris pasake kad reikalinga nesudetinga operacija ten kazkaip praplatina isange ir istato ziedeli kazkoki.sumokejo 500 lt ir bedos kaip nebuta clap.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, už atsakymus - bent kiek aiškėja, ką daryti, kur kreiptis 4u.gif
Nes kai prasideda tas kakojimo procesas, tai plaukus nuo galvos norisi rautis - taip baisu į besikankinantį vaiką žiūrėti.
Labai labai ačiū visoms už patarimus ir palaikymą smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Mano sūnui greit bus šešeri. Problema irgi užkietėję pastoviai viduriai.
Šiaip labai judrus berniukas, tik valgo nelabai daug.
Galvoju kad gal nuo to?
Nors kai atsimename tai, polinkis kietai tuštintis buvo nuo gimimo, gal sakau tai toks organizmas...
Atsakyti
Niu zinokit mamos radau savo "nekakiukui" nerealu dalyka!!! thumbup.gif
maziui 6 menesiukai, su kakinimu oi kaip vargstam-spiriukais kartais tik gaunasi. Bandem slyvu tyrele - uzkietejo dar labiau (kur nekietes- sudeti paskaiciau- ryziu krakmolas doh.gif ), na zodziu....
pabandem moliugo tyrele thumbup.gif Nepatikesit : kakina keturis kartus dienoj!!!!!!

P>S. Tik Kauno Hiperyje visos neispirkit, nes ir taip ne visada buna lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2007 05 15, 13:23)
Sveikos, mergaitės,
nepajėgiau perskaityti visų puslapių, bet kiek skaičiau, tai daugumos jūsų bėdos yra krūtimi maitinančių lelių. O mūsų problema  kiek kitokia. Mažei jau 3 metai, ištisai geriam Dupfalacą, bet vis tiek nekakoja po kelias paras. O kai užsinori kakoti, tai spaudžia kojas ir specialiai laiko, kad nekakotų - bijo, kad skaudės. Kai jau procesas neišvengiamai pajuda, tai klyksmas būna neįsivaizduojamas, vienąkart net su krauju pasirodė, nors išmatos nebūtinau būna kietos.

Sveikos mamytes 4u.gif

Pas mano mazaja ta pati problema doh.gif , jau kokie keturi menesiai kankinamies. Musu gydytoja patare duotai geruju bakteriju ir Dupfalaca, bet vis vien kaip styga isitempia ir kencia is paskutiniuju, o pries Dupfalaca buvo dar blogiau, dariau klyzmute tai net ikist nejo doh.gif , zodziu po kyzmos kaip akmenukais pavare. Gavom siuntima pas gastroenterologa, tsai grieztai pareiske, kad nei geruju bakteriju nei Dupfalaco duot negalima, nes salutinio poveikio esa mano gydytoja nezino, israse Lepicol milteliu (kad zarnynas butu sveikas) ir Posterisan tepaliuko, po poros savaiciu darys echoskopija zarnyno, ziures ar gerieja, o iki tol liepe kuo daugiau kivio vaisiu duot, keptu obuoliu, avyziniu dribsniu koses. Ziuresim, tikiuos geres, nes nebegaliu ziuret kaip mergyte kankinas doh.gif Kosmaras verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2007 05 23, 11:43)
Sveikos mamytes 4u.gif

Pas mano mazaja ta pati problema doh.gif , jau kokie keturi menesiai kankinamies. Musu gydytoja patare duotai geruju bakteriju ir Dupfalaca, bet vis vien kaip styga isitempia ir kencia is paskutiniuju, o pries Dupfalaca buvo dar blogiau, dariau klyzmute tai net ikist nejo doh.gif , zodziu po kyzmos kaip akmenukais pavare. Gavom siuntima pas gastroenterologa, tsai grieztai pareiske, kad nei geruju bakteriju nei Dupfalaco duot negalima, nes salutinio poveikio esa mano gydytoja nezino, israse Lepicol milteliu (kad zarnynas butu sveikas) ir Posterisan tepaliuko, po poros savaiciu darys echoskopija zarnyno, ziures ar gerieja, o iki tol liepe kuo daugiau kivio vaisiu duot, keptu obuoliu, avyziniu dribsniu koses. Ziuresim, tikiuos geres, nes nebegaliu ziuret kaip mergyte kankinas doh.gif  Kosmaras verysad.gif

Užjaučiu verysad.gif
Mes irgi jau keliausim pas rimtesnius gydytojus, nes priėjom iki to, kad net klizmuojama nekakoja - laiko užspaudus ir klykia iki pamėlynavimo.
Kankinamės abi verysad.gif
Atsakyti
mano vaikuciui 4 men. Tustinasi kas 4 para. Pries koki menesi nesitustino 8 dienas. Tai daviau jam puse saukstelio apelsinu sulciu isspaustu naturaliai.
Ar sutapimas ar ne, bet po keliu val. pasitustino.isbandykit:)Ir dabar duotu karts nuo karto.
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2007 05 28, 09:16)
Užjaučiu verysad.gif
Mes irgi jau keliausim pas rimtesnius gydytojus, nes priėjom iki to, kad net klizmuojama nekakoja - laiko užspaudus ir klykia iki pamėlynavimo.
Kankinamės abi verysad.gif

Keliausim tai keliausim, bet gal patartumėt, pas ką? g.gif
Gal kas rekomenduotumėt kokį gydytoją Santariškėse ar privačioj klinikoj?
Esu susidūrus tik su gastroenterologu Urbonu Santariškėse, kažin ar čia jo sritis?
Atsakyti