Mums 1 menuo ir savaite ir turim problema su kakojimu taip pat. Nekakoja po 2-3 dienas. kai po 3d nepakakojo,pediatras patare pastatyti mikroklizmute,tuomet iskarto pakakojo. bet po to vel tas pats. Maitinu misinukais,duodu ir MP,bet jo turiu labai mazai,tai pagrindinis maistas Tutteli misinukai. Ka galite patarti,ka daryt,kodel taip yra,kiek laiko gali nekakoti.Siaip kai nori mergyte tustintis,paraudonuoja,o po to pradeda verkti.Nezinau ka daryti.Patarkit,jei kam taip yra buve.Aciu
QUOTE(bjsima mama @ 2007 04 25, 17:00)
Mums 1 menuo ir savaite ir turim problema su kakojimu taip pat. Nekakoja po 2-3 dienas. kai po 3d nepakakojo,pediatras patare pastatyti mikroklizmute,tuomet iskarto pakakojo. bet po to vel tas pats. Maitinu misinukais,duodu ir MP,bet jo turiu labai mazai,tai pagrindinis maistas Tutteli misinukai. Ka galite patarti,ka daryt,kodel taip yra,kiek laiko gali nekakoti.Siaip kai nori mergyte tustintis,paraudonuoja,o po to pradeda verkti.Nezinau ka daryti.Patarkit,jei kam taip yra buve.Aciu
mum gydytoja buvo liepus naudoti misinuka Semper bifidus, kuris skystina vidurius
QUOTE(juraciukasl @ 2007 03 16, 16:01)
Mano mažylė maždaug nuo 2 mėnesio pabaigos pradėjo kakoti tik kas 4 - 5 dieną. Bet jau kai pakakoja, tai ohohooo! Kiek teko skaityti, kad tik mamos pienelį valgintiems mažyliams taip būna. Svarbu, kad vaikas gerai miega, yra guvus, pilvelio diegliai nevargina. Na atrodo mums taip ir yra. Gal kurios mažylis irgi tokiu intervalu kakoja? Ką jūs darote?
ta pati situacija.
Ta teorija apie MP visiska isisavinima man nelabai patinka.
Visi kaip susitare dabar ta pati kartoja
Kai auginau pirmus vaikus, nieko panasaus negirdejau.
Noretusi, kad kakotu mergaite kaip zmogus, kasdien ir daug
Klizmu irgi nenoriu daryt kiekvienakart, todel neiskentus pradejau duoti tyreles.
Kol kas negaliu ivardinti, ar poveikis yra, bet tikekimes..
Blin, man jau taip stogas nuvaziavo del to kakojimo, kad net kalendoriuka kakojimo vedu
Noreciau patarimo, kai maitinau ir savo MP ir primaitindavau misiniu mazoji kakojo kas pora dienu, kazkodel nusprendziau, kad reikia pabandyti maitinti tik MP, tikedamasi, kad atsiras daugiau ir susitvarkys maitinimas, jau 5 dienos neduodu misinuko, mazoji atrodo linksma nepyksta, atrodo pavalgius bet nustojo kakoti ir jau 4 dieneles nekakoja.... ka daryt? bandziau kisti ausu krapstuka suvislgius aliejuke, deja nepadejo.... mums beja trys menesiai..
Mielos mamytes, tik jau nekaisiokite vaikuciui i uzpakali kazkokiu nesamoniu kaip termomentras ar visokiu krapstuku. Jeigu lelius maitinamas papu, tai gali neprakakoti iki savaites, nes mazio leliuko organzimas mokosi ir pratinasi virskinti.
O kas cia forume paisule duoti pasaldnto vandeniuko, tai dovanokite, bet vaikui iki metu negalima cukraus ir druskos. Tai tikrai nevykes pokstas sitaip eksperimkentuoti su savo kudikiu.
Uzkietejimo problemos g.b. maitinant misineliu, bet geriua jau tada paisulyti slyvuciu, vandeniuko, arbatytes ar masziuka. Beja Espumizanas irgi neblogai, nors jis skirtas tik suristi pilve susidariusias dujas, taciau padda issikakoti.
O siaip nepergyvenkite jiegu neissikakoja kokia diena - kita
Papildyta:
Ivyko tai kas turi ivykti. Visada taip: lelius kakoja pirmus du - tris menesius po kiekvieno maitinimo (jeigu papuku), po to skrandziukas ir zarnynas ismoksta veikti ir suspranta kaupti ismatas.
O kad vaiko viduriukai priklauso nuo mamos maisto - yra neirodyta, priklauso tik nuo naudojamo alkoholio ir narkotiniu medziagu, tame tarpe kofeino. Yra tik prielaidos, kad atseit vaiko pilviukas priklauso nuo mamos maisto. Dalinai taip: pieno sudetis - riebumas, bet negalvokite, kad uzvalgete kopusto, tai pienas atsiduos kopustais. As savo leliu maitinu jau 6 menesiai ir dar maitinsiu ilgai, valgau viska is eiles. Iki 3 men turejom meteorizma, as bandziau viska ir nevalgyti to ir ano, valgyti tik kazka neutralaus. Ir ka sis to dinginejo pienas. Man gydytoja paaiskino, kad 3 menesius pucia pilva, nes formuojasi flora pilve ir tai sutampa kaip paprastai su maitinimu krutimi, ka mes surisame su vaiko pilveliu. Tie visi neprakakojimai taip pat leliaus pratinimasis prie ritmo. O jeigu jau uzvalge ko tai - kokio misinuko, na tai naturalu, kad viduriukai sureguoja. Gal pilvelyje dar nera tu bakteriju, kurios skaitydu naujaji maisteli.
O kas cia forume paisule duoti pasaldnto vandeniuko, tai dovanokite, bet vaikui iki metu negalima cukraus ir druskos. Tai tikrai nevykes pokstas sitaip eksperimkentuoti su savo kudikiu.
Uzkietejimo problemos g.b. maitinant misineliu, bet geriua jau tada paisulyti slyvuciu, vandeniuko, arbatytes ar masziuka. Beja Espumizanas irgi neblogai, nors jis skirtas tik suristi pilve susidariusias dujas, taciau padda issikakoti.
O siaip nepergyvenkite jiegu neissikakoja kokia diena - kita
Papildyta:
QUOTE(Pakeliautoja @ 2007 01 22, 22:16)
mano lelyte nekakojo 6paras tai buvo strioko jokiu vaistu nedaviau, tik slyvu sultys geriau, padejo sndn pakakojom maitinu tik mamos pienuku, galbut tai priklauso nuo mamos suvalgyto maisto, gal kas netiko...tikiuosi tai daznai nesikartos, rekes pasiklaust daktares ka daryt tokiais momentais...
Ivyko tai kas turi ivykti. Visada taip: lelius kakoja pirmus du - tris menesius po kiekvieno maitinimo (jeigu papuku), po to skrandziukas ir zarnynas ismoksta veikti ir suspranta kaupti ismatas.
O kad vaiko viduriukai priklauso nuo mamos maisto - yra neirodyta, priklauso tik nuo naudojamo alkoholio ir narkotiniu medziagu, tame tarpe kofeino. Yra tik prielaidos, kad atseit vaiko pilviukas priklauso nuo mamos maisto. Dalinai taip: pieno sudetis - riebumas, bet negalvokite, kad uzvalgete kopusto, tai pienas atsiduos kopustais. As savo leliu maitinu jau 6 menesiai ir dar maitinsiu ilgai, valgau viska is eiles. Iki 3 men turejom meteorizma, as bandziau viska ir nevalgyti to ir ano, valgyti tik kazka neutralaus. Ir ka sis to dinginejo pienas. Man gydytoja paaiskino, kad 3 menesius pucia pilva, nes formuojasi flora pilve ir tai sutampa kaip paprastai su maitinimu krutimi, ka mes surisame su vaiko pilveliu. Tie visi neprakakojimai taip pat leliaus pratinimasis prie ritmo. O jeigu jau uzvalge ko tai - kokio misinuko, na tai naturalu, kad viduriukai sureguoja. Gal pilvelyje dar nera tu bakteriju, kurios skaitydu naujaji maisteli.
Stojam i kluba:(
Kol kas nesitustinam po 2-3 dienas, nors istisai stena ir pyksta, po to pakakoja spiriukais! O valgo pagrinde mano piena!
Kol kas nesitustinam po 2-3 dienas, nors istisai stena ir pyksta, po to pakakoja spiriukais! O valgo pagrinde mano piena!
sveikos mamytes! geriausia buda spresti viduriuku uzketejima yra MOLIUGAS. musu lialius nekakodavo po 8 dienas (pati maitinau savo pienuku) .pradejau jo deti i koseles ir ISKART viskas susitvarke.ir man ir jai.skanu yra ir suaugusiems bulviu kose su moliugais,tik nereikia jo daug deti,nes pasidaro rugstoka.o leliukams ideti pora gabaliuku i darzoviene.taip pat padeda ir "Aktivia" jogurtai.duodu ir dukrai ir pati valgau.nors pats geriausias mums visgi moliugelis.
o jei norit patys virti sau tokia kosyte,tai keptuveje ant sviesto pakepinkite svogunelius,dekite sutarkuotus burokine tarka moliugus ir patroskinkite.sudekite kai nukosite bulves ir gruskite viska.mano dukrai 9 men,tai duodu ir suaugusiu.labai skaniai valgo.
sekmytes
o jei norit patys virti sau tokia kosyte,tai keptuveje ant sviesto pakepinkite svogunelius,dekite sutarkuotus burokine tarka moliugus ir patroskinkite.sudekite kai nukosite bulves ir gruskite viska.mano dukrai 9 men,tai duodu ir suaugusiu.labai skaniai valgo.
sekmytes
QUOTE(slove @ 2007 05 01, 16:16)
sveikos mamytes! geriausia buda spresti viduriuku uzketejima yra MOLIUGAS.
na jeigu nuo jo neberia...
o šiaip, kol eina susitvarkyti vien tik koreguojant dietą, tai nedidelė čia problema...
Papildyta:
QUOTE(Lialialia @ 2007 04 24, 20:58)
,,ledai" - smulkiai sumalti juodu dziovintu slyvu, abrikosu ir gerai sumaisyti su kefyru (riebumas kuo mazesni, tuo geriau) - palaikyti 1-2 val saldytuve, na, zinokit, jeigu bent porcija per diena - rezultatas superinis, ir vaikams labai skonis patinka,
taigi, kad vieniem patinka kitiem ne...
aš irgi turėjau ir turiu šią problemą pati - faktas: kol nesuvoki pats, kad suvalgius tą ar aną tau bus geriau (kad ir nelabai norisi...), tol ir nepalengvėja gyvenimas.
kiek pamenu, man tas supratimas, kaip kontroliuoti šią sritį (ir kad pačiai reikia tuo rūpintis - mama gali kiek nori slyvų valgyti, tau nuo to geriau nebus ) kažkur apie 6-7-us metus teatėjo...
as cia galima istoti i jusu kietu viduriu kluba?Kokios salygos?
QUOTE(dooovile @ 2007 04 29, 19:52)
Stojam i kluba:(
jei maitini tik MP, tai valgyk pati laisvinančių produktų.
kiek man jau teko suprasti iš įvairių medikų pasisakymų: prisigyvenimas iki spirų yra blogai - reikia stengtis šito neprileisti. nes, jei daro spirom, tai vistiek visko nepadaro, dalis lieka žarnyne. o leliuko žarnynas ir taip mažas - užsilaikę kakai toksikuoja visą organizmą ir pn. na jau neskaitant to, kad vaikui skauda, gali įplyšti - atsiranda dar ir psichologinių problemų...
Papildyta:
QUOTE(Viesulas @ 2007 05 02, 13:10)
as cia galima istoti i jusu kietu viduriu kluba?Kokios salygos?
geriau jau neturėtum priežasčių čia stoti
na kokios čia galėtų būti sąlygos: min vienas receptas laisvinantis vidurius
[quote=Nidule,2007 04 27, 16:50]
Mielos mamytes, tik jau nekaisiokite vaikuciui i uzpakali kazkokiu nesamoniu kaip termomentras ar visokiu krapstuku. Jeigu lelius maitinamas papu, tai gali neprakakoti iki savaites, nes mazio leliuko organzimas mokosi ir pratinasi virskinti.
deje, tekdavop ir man, mazyte kai buvo, nekakojo iki 10 dienu, maitinau savo pienu, jau paskutiniomis dienomispradedavo raitytis, tekdavo nukakint ir termometru ir zvakutemis ir klizmutemis, o pasirodo ji nemokejo kakot, ar bijodavo nezinau, nes kai maitinosi mano pienuku, vidurukai visada budavo kaip vandenukas, skysti. tai pusesere parveze man zvakuciu is vokietijos, ir penku dienu kursas padejo ismokt buciau zinojus, buciau nekankinusis kelis men ir pas daktarus nelaksciusi(beje jie isvis nieko nezinojo ir neaiskino), o iskart praejusi zvakuciu kursa kasdien
aisku kai pradejome maitintis kosemis, viskas isvis buvo saunu, nes mazoji tiesiog nebeislaikydavo rimtesnio reikalo
deje, tekdavop ir man, mazyte kai buvo, nekakojo iki 10 dienu, maitinau savo pienu, jau paskutiniomis dienomispradedavo raitytis, tekdavo nukakint ir termometru ir zvakutemis ir klizmutemis, o pasirodo ji nemokejo kakot, ar bijodavo nezinau, nes kai maitinosi mano pienuku, vidurukai visada budavo kaip vandenukas, skysti. tai pusesere parveze man zvakuciu is vokietijos, ir penku dienu kursas padejo ismokt buciau zinojus, buciau nekankinusis kelis men ir pas daktarus nelaksciusi(beje jie isvis nieko nezinojo ir neaiskino), o iskart praejusi zvakuciu kursa kasdien
aisku kai pradejome maitintis kosemis, viskas isvis buvo saunu, nes mazoji tiesiog nebeislaikydavo rimtesnio reikalo
QUOTE(Nidule @ 2007 04 27, 17:50)
... mazo leliuko organzimas mokosi ir pratinasi virskinti.
...O siaip nepergyvenkite jiegu neissikakoja kokia diena - kita
...po to skrandziukas ir zarnynas ismoksta veikti ir suspranta kaupti ismatas.
... 3 menesius pucia pilva, nes formuojasi flora pilve ir tai sutampa kaip paprastai su maitinimu krutimi, ka mes surisame su vaiko pilveliu.
...O siaip nepergyvenkite jiegu neissikakoja kokia diena - kita
...po to skrandziukas ir zarnynas ismoksta veikti ir suspranta kaupti ismatas.
... 3 menesius pucia pilva, nes formuojasi flora pilve ir tai sutampa kaip paprastai su maitinimu krutimi, ka mes surisame su vaiko pilveliu.
Ir dar, jei valge misinuka (jis ilgiau virskinamas), o pradejo valgyt tik MP, tai viduriuku galejo nebut, nes beveik visas pienukas buvo isisavintas.