Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninės knygos

sveikos 4u.gif ,

kadangi technologijų srityje esu šiokia tokia nenuovoka, norėčiau Jūsų patarimo... blush2.gif
Niekaip neapsisprendžiu ar man reikia e-reader'io ar planšetės. Esmė tokia, kad daugiausia bus skaitoma pdf formatu. Tad visai norėčiau, kad nebūtų iškraipomas tekstas ir būtų didžiulis pliusas, jei būtų galima jį (tekstą) pažymėti ar ką nors panašaus. Tad ko man reikia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽaliaSmilga @ 2012 10 20, 10:10)
sveikos  4u.gif ,

kadangi technologijų srityje esu šiokia tokia nenuovoka, norėčiau Jūsų patarimo...  blush2.gif 
Niekaip neapsisprendžiu ar man reikia e-reader'io ar planšetės. Esmė tokia, kad daugiausia bus skaitoma pdf formatu. Tad visai norėčiau, kad nebūtų iškraipomas tekstas ir būtų didžiulis pliusas, jei būtų galima jį (tekstą) pažymėti ar ką nors panašaus. Tad ko man reikia? smile.gif

Jei bus skaitoma dazniau nei "zymima" ar kitaip naudojama labiau kaip kompiuteris, tada geriau skaitykle, nes tablete labiau akis gadina.
Manau, galima zymejimus atlikti normaliame kompiuteryje, nes skaitykles visu privalumu nezinau, bet niekam niekada nerekomenduociau tabletes kaip sklaitykles schmoll.gif
Atsakyti

tai va, kad ieškau alternatyvos sėdėjimui prie kompiuterio... verysad.gif turiu krūvą skaitymo, kurio pagr. tikslas rasti reikiamą informaciją, citatas (čia ir žymėjimo prireikia). O gal yra kokių skaityklių turinčių bent panašią funkciją? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽaliaSmilga @ 2012 10 20, 15:53)
tai va, kad ieškau alternatyvos sėdėjimui prie kompiuterio...  verysad.gif turiu krūvą skaitymo, kurio pagr. tikslas rasti reikiamą informaciją, citatas (čia ir žymėjimo prireikia). O gal  yra kokių skaityklių turinčių bent panašią funkciją?  g.gif  blush2.gif

Mano skaityklėje ( Amazon Kindle 4, 6'' E-ink display, ) Galimas žymėjimas. Galima ,,užlenkti,, skaitomą puslapį, pasižymėti pastabas ar patamsinti g.gif Bent kol kas tiek atradau , nes turiu dar tik savaitę rolleyes.gif Aš taip pat žadėjau pirkti planšetę, bet kaip man šioj temoj patarė ( iki šiol sakau AČIŪ 4u.gif ) , kad jei pagrinde skaitysi imk skaityklę g.gif
Atsakyti
QUOTE(evesunny @ 2012 10 16, 10:20)
Ir man įdomu, ar normalaus dydžio toks ekranas, noriu draugui padovanoti, bet kažkaip abejoju kaip vyriškose rankose 6 coliai atrodys  biggrin.gif

Normalus, man tiek užtenka. 6 coliai tik pats ekranas, o skaityklė kiek didesnė, dar keli coliai prisideda biggrin.gif Dydis - kaip nedidelė knyga, ir tiek.

QUOTE(ŽaliaSmilga @ 2012 10 20, 13:53)
tai va, kad ieškau alternatyvos sėdėjimui prie kompiuterio...  verysad.gif turiu krūvą skaitymo, kurio pagr. tikslas rasti reikiamą informaciją, citatas (čia ir žymėjimo prireikia). O gal  yra kokių skaityklių turinčių bent panašią funkciją?  g.gif  blush2.gif

Jei nori alternatyvos nuo kompiuterio, kad pailsėtų akys, tai tuomet skaityklės reikia, nes planšetinis kompiuteris - tas pats šviečiantis ekranas.
Aš turiu Kindle Keyboard.
Jei reikia ne tik pažymėjimo funkcijos, bet ir retkarčiais kokią pastabą užsirašyti, tai skaityklė su klaviatūra būtų patogu. Nors ir per touch-screen tą galima padaryti, čia pripratimo reikalas.
Kaip jau rašė saulegraza6, Kindle galima ir pasižymėti konkrečią vietą (na, kaip skirtukų į knygą prikaišioti ar užlenkti puslapius), ir pasibraukti tekstą (kaip knygoje pieštuku ar markeriu pabrauktum; šiuo atžvilgiu skaityklė turi privalumą prieš popierinę knygą - galima visus taip pabrauktus teksto gabaliukus vienoje vietoje matyti), ir prie konkrečios teksto vietos kokią pastabą užsirašyti (alternatyva keverzojimui popierinės knygos paraštėse mirksiukas.gif ).
Šiaip pdf failų per Kindle beveik neskaitau. Bet pabandžiau (savo vieną Word dokumentą į pdf perverčiau ir į Kindle įkėliau), visos šios funkcijos veikia ir pdf formatui, ne tik spec. e-knygoms.
Atsakyti
laba, ieškau Anos Kareninos lietuviškai 4u.gif
Atsakyti
Ir man butu idomu dar kart paskaityti Karenina. Pasidalinkit viesai jei kas turit ar zinot kokia nuoroda.
Atsakyti
Zinau kur gauti Ana Karenina audio knyga bigsmile.gif

P.S. mane labiau domina audio knygos, gal yra kokia tema ar tokiu pat entuziastu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(OOOO @ 2012 10 21, 16:26)
Zinau kur gauti Ana Karenina audio knyga bigsmile.gif

tiek cia ir reikia tu ziniu, ivedi i google ir ismeta karenina audio varianta tongue.gif o vat elektroninio varianto nesuranda unsure.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif buciau dekinga jei kas pasidalintu Jodi Picoult arba Michael Newton elektroninemis knygomis, gali buti lietuviskai arba angliskai, tiktu pdf, mobi arba e-pub formate. Jodi Picoult esu gal 4 skaicius, bet dar daug ir neskaicius, o Michael Newton isvis neskaicius blush2.gif

as pati turiu parsisiuntus is linkomanijos rinkini "Kindle rinkinys", ten virs 200 ivariu lietuviu ir uzsienio rasytoju, nemazai tokiu, kurios ieina i 12 klasiu mokyklos kursa, kai kuriu isvis nesu girdejus. jei kam ko reikia rasykit, jei turiu pasidalinsiu. atsisiunciau mobi formatu, bet pas mane Nook'as, tai konvertuoju i epub formata smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2012 10 17, 10:58)
man irgi kindle skaitykle  thumbup.gif

Gal zinot ar yra kokiu Sandros Brown lietuvisku knygu daugiau parsisiut  ax.gif radau tik "Salcio faktorius" noretusi daugiau  blush2.gif

Kelias jas turiu pdf formatu, reiktu namie kompe pasiziuret rolleyes.gif

QUOTE(ajaja @ 2012 10 22, 00:24)
sveiki  4u.gif  buciau dekinga jei kas pasidalintu Jodi Picoult arba Michael Newton elektroninemis knygomis, gali buti lietuviskai arba angliskai, tiktu pdf, mobi arba e-pub formate. Jodi Picoult esu gal 4 skaicius, bet dar daug ir neskaicius, o Michael Newton isvis neskaicius  blush2.gif

As irgi noreciau Jodi Picoult knygu bigsmile.gif
Atsakyti
Gavau ir aš savo Amazon Kindle 4, 6'' E-ink display.. jetus hetus ir kur aš anskčiau buvau smile.gif Tikrai manau jog bus metų pirkinys, dar truputį pažaisti ilgiau laiko neturėjau, bet kelias knygas jau susikėliau ir kramtau smile.gif
Dar truputį aiškinuos su konvertavimu, nes ne viskas gražiai iškart susikonvertuoja, bet manau su laiku išsiaiškinsiu viską smile.gif
bet po pirmo vakaro skaitymo labai labai laaaaabai patinka smile.gif
Atsakyti