Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninės knygos

QUOTE(saulegraza6 @ 2012 09 25, 21:15)
Sveiki, va paskaiciau temele ir susimasciau ,kad labai nepatogu skaityti elektronines knygas per kompiuteri schmoll.gif  o popieriniu pas mane nebera, kur deti doh.gif tai galvoju sigyti skaitytuva ax.gif  Nenoriu nieko ,,mandro'' o tiesiog knygas skaityti, ka manote apie sia skaitykle

http://www.tiptop.lt...ltimedia-player

Laukiu atsiliepimu ir patarimu ax.gif

Tai, kad tai planšetinis kompiuteris
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 17:54)
Tai, kad tai planšetinis kompiuteris

...ir skirtas e-knygoms biggrin.gif

Aš vis svajoju apie šį smile.gif

http://www.fortakas...._source=message
Atsakyti
QUOTE(saulegraza6 @ 2012 09 25, 22:15)
Sveiki, va paskaiciau temele ir susimasciau ,kad labai nepatogu skaityti elektronines knygas per kompiuteri schmoll.gif  o popieriniu pas mane nebera, kur deti doh.gif tai galvoju sigyti skaitytuva ax.gif  Nenoriu nieko ,,mandro'' o tiesiog knygas skaityti, ka manote apie sia skaitykle

http://www.tiptop.lt...ltimedia-player

Laukiu atsiliepimu ir patarimu ax.gif

As turiu Kindle, Wi-Fi, 6" E Ink Display , mazas, patogus. Pakrautas laiko ilgai, bijau pameluoti, bet drasiai 3 savaites. Jis skirtas tik el knygu skaitymui. Kaina labai labai normali. Ne touch screenas (ju pakesti negaliu), nei audio nei video faili groti negalima.

PussBoots, tu nurodei plansetini kompiuteri. Tai kaip ir viskas tvarkoje. Cia jau nebe readeris, o plansete, kuri turi readerio funkcija.

Saulegraza, tai ka tu nurodei, mano galva, visiskas nesusipratimas. Nei plansetinis kompas, nei readeris. Tenais lcd ekranas, o ne e-ink, rodo spalvas, groja muzika. Bet ir batareikia naudoja kaip tikra plansete., t.y. laikys max 8-9 valandas, jei ne trumpiau.

Man asmeniskai plansetiniai kompai yra mados reikalas. Neneigsiu, ir as tokio noriu blush2.gif, labai noriu. Bet cia yra emocijos, kuom pardavejai, manau zaidzia su pirkejais. Plansete dar kol kas negali atstoti kompo ir darbo su juo. O kainos ju mano nuomone nenormalios, kaip ir visu trendiniu dalyku. Tad as manyciau geriau nusipirkti elini paprasta skaitytuva, ir investuoti pinigus i geresni laptopa arba stacionaru kompa. Bet tai asmeniskas dalykas, kam ko reikia is kompo - jis mano darbo priemones.

Saulegraza, cia siek tiek info http://www.trustedre...d_Tablet_review Tikiuosi, kad bus naudinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobite: 27 rugsėjo 2012 - 12:23
QUOTE(hobite @ 2012 09 27, 13:05)
Plansete dar kol kas negali atstoti kompo ir darbo su juo. O kainos ju mano nuomone nenormalios, kaip ir visu trendiniu dalyku. Tad as manyciau geriau nusipirkti elini paprasta skaitytuva, ir investuoti pinigus i geresni laptopa arba stacionaru kompa. Bet tai asmeniskas dalykas, kam ko reikia is kompo - jis mano darbo priemones.

Pritariu, kad planšetė neatstos kompo. Bet kai namie tenka dviese tenkintis vienu kompiuteriu, tai manau planšetė geras pasirinkimas. Vienas dirba prie PC, o kitas - skaitinėja per planšetę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2012 09 27, 14:05)
Saulegraza, tai ka tu nurodei, mano galva, visiskas nesusipratimas. Nei plansetinis kompas, nei readeris. Tenais lcd ekranas, o ne e-ink, rodo spalvas, groja muzika. Bet ir batareikia naudoja kaip tikra plansete., t.y. laikys max 8-9 valandas, jei ne trumpiau.

Man asmeniskai plansetiniai kompai yra mados reikalas. Neneigsiu, ir as tokio noriu  blush2.gif, labai  noriu. Bet cia yra emocijos, kuom pardavejai, manau zaidzia su pirkejais.  Plansete dar kol kas negali atstoti kompo ir darbo su juo. O kainos ju mano nuomone nenormalios, kaip ir visu trendiniu dalyku. Tad as manyciau geriau nusipirkti elini paprasta skaitytuva, ir investuoti pinigus i geresni laptopa arba stacionaru kompa. Bet tai asmeniskas dalykas, kam ko reikia is kompo - jis mano darbo priemones.

AČIŪ LABAI UŽ ATSAKYMĄ 4u.gif drinks_cheers.gif Klausiau daugelio ką gali pasakyti apie šį įrenginį ar palyginti ir visi tik gūžčiojo pečiais arba aiškino taip, kad net suprasti neįmanoma rolleyes.gif Parašyta aiškiai ir konkrečiai thumbup.gif
Daugelis siūlo tokį skaitytuvą kaip Jūsų, bet kažkur buvau skaičiusi neva jei nusiperki Kindle tai knygas daugmaž galima tik iš amazon g.gif Ar čia tiesa? Ar yra kokių apribojimų? Ar galės tas ,,piratines,, knygas iš interneto parsisiųstas skaityti? doh.gif

Tiek daug klausimų... blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegraza6 @ 2012 09 27, 22:13)
AČIŪ LABAI UŽ ATSAKYMĄ 4u.gif  drinks_cheers.gif Klausiau daugelio ką gali pasakyti apie šį įrenginį ar palyginti ir visi tik gūžčiojo pečiais arba aiškino taip, kad net suprasti neįmanoma  rolleyes.gif  Parašyta aiškiai ir konkrečiai thumbup.gif
Daugelis siūlo tokį skaitytuvą kaip Jūsų, bet kažkur buvau skaičiusi neva jei nusiperki Kindle tai knygas daugmaž galima tik iš amazon  g.gif  Ar čia tiesa? Ar yra kokių apribojimų? Ar galės tas ,,piratines,, knygas iš interneto parsisiųstas skaityti? doh.gif

Tiek daug klausimų... blush2.gif  doh.gif

Praso, prasom, svarbiausia kad macytu 4u.gif

Cia yra surasytos visos Kindle technines detales http://www.amazon.co...y/dp/B0051QVF7A

Jei per pati Kindle jungsies prie interneto, tada knygas galesi pirkti tik is amazono, nes skaitytuvas automatiskai jungiasi prie sio tinkalapio.

Bet as dazniausiai knygas parisisiunciu per kompa ( blush2.gif naudojuos nemokamomis interneto galimybemis), ir tada per usb persikeliu norima knyga i Kindle. Tokiu atveju galima knygas atsisiusti is kur tik nori ir kur randi, kas tau idomu ir patinka.

Kindlo palaikomi formatai yra: Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion. Tai reiskias, kad jei parsisiusi kokia nors el. knyga ne AZW formatu, tai ta knyga reikes kompe konvertuoti i AZW formata. Neissigask, tikrai labai lengva. O ir konvertavimo legaliu nemokamu programeliu internete yra isties nemazai. Tad jei kils klausimu, klausk.

I kindle gali suskrauti fotkes, bet jos bus nespalvotos. Bet tokia galimybe yra, ir as ja kartais pasinaudoju.

Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 09 27, 21:10)
Pritariu, kad planšetė neatstos kompo. Bet kai namie tenka dviese tenkintis vienu kompiuteriu, tai manau planšetė geras pasirinkimas. Vienas dirba prie PC, o kitas - skaitinėja per planšetę smile.gif
Tokiu atveju, taip, pritariu, plansete geras sprendimas. Bet ar nebutu patogiau tada mazas laptopas, tarkim su 12" ekranu?

Nors sutinku, kad su plansete susirangyti fotelyje patogiau nei su mazu laptopu. Bet velgi, nesinoretru, kad tuo atveju plansete butu naudojama tik kaip el. knygu reader'is. Jei bus jungiamasi prie interneto, tikrinami tinkalapiai, kazkas rasoma - tada jo, plansete geras sprendimas.

Mes su vyru truputeli geek, tai turime po savo atskira laptopa blush2.gif O ir apie stacionru dabar jau mastome.
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2012 09 28, 12:26)
Tokiu atveju, taip, pritariu, plansete geras sprendimas.  Bet ar nebutu patogiau tada mazas laptopas, tarkim su 12"  ekranu?

kaip sakoma, viskas susieina i kaina... biggrin.gif jei del el.knygos, vis tiek butu paprasciau pasiimt koki nors Apollo plansete uz 299Lt 7". Galima bus ne tik skaityt be papildomo apsvietimo, bet ir kitomis programomis naudotis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PussBoots: 28 rugsėjo 2012 - 13:09
Gal žinot, kur gauti kompiuterinę versiją Samuel Shem "DIEVO NAMAI"?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 09 28, 16:46)
Gal žinot, kur gauti kompiuterinę versiją Samuel Shem "DIEVO NAMAI"?
user posted image

http://ebookbrowse.c...-pdf-d301229722 unsure.gif
Atsakyti
Gal kas galėtumėt paaiškinti, kaip kokybiškai pdf failą konvertuoti į epub formatą ax.gif ? (ar kokį kitokį, kuris užimtų ir mažiau vietos atmintyje ir kurį būtų galima patogiai skaityti, t.y. neiškraipytas lietuviškas šriftas po konvertavimo ir teksto dydis 'nesuspaustas' kaip pdf... ax.gif )

Bandžiau vakar, bet nieko man nesigavo (ABBYY finereader ir calibre buvau parsisiuntus, bet kažkaip nemoku su jomis susitvarkyt) g.gif Skaityklė, tai PocketBook Touch..
Pdf galima skaityti, tik mano regėjimas labai blogas, o šriftą didinant nebetelpa knygos psl normaliai skaityklės ekrane verysad.gif

Jetus, kol išmoksiu skaitykle naudotis, tai šimtmetis praeis....technologijų nebepaveju ax.gif
Nusipirkau porą el. knygų, bet net susikelti į skaityklę per Wi-Fi nesigauna doh.gif Viskas pajungta-sujungta, nustatymus šiaip ne taip iškankinau, skaityklė rodo normalų siuntimą, bet 'downloads' aplankas po siuntimo tuščias ir paieška nedžiugina doh.gif
Labai patogus daiktas, bet kol perprasiu naudojimą doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2012 09 30, 15:50)
Nusipirkau porą el. knygų, bet net susikelti į skaityklę per Wi-Fi nesigauna doh.gif Viskas pajungta-sujungta, nustatymus šiaip ne taip iškankinau, skaityklė rodo  normalų siuntimą, bet 'downloads' aplankas po siuntimo tuščias ir paieška nedžiugina doh.gif

DJVU formatu nebandei?

Pas tave PocketBook Touch 622? Ten raso, kad yra micro USB jungtis, tai per ja galima persikelt el.knygas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PussBoots: 01 spalio 2012 - 09:23
QUOTE(Rasma @ 2012 09 30, 14:50)
Gal kas galėtumėt paaiškinti, kaip kokybiškai pdf failą konvertuoti į epub formatą ax.gif ? (ar kokį kitokį, kuris užimtų ir mažiau vietos atmintyje ir kurį būtų galima patogiai skaityti, t.y. neiškraipytas lietuviškas šriftas po konvertavimo ir teksto dydis 'nesuspaustas' kaip pdf... ax.gif )

Bandžiau vakar, bet nieko man nesigavo (ABBYY finereader ir calibre buvau parsisiuntus, bet kažkaip nemoku su jomis susitvarkyt) g.gif Skaityklė, tai PocketBook Touch..
Pdf galima skaityti, tik mano regėjimas labai blogas, o šriftą didinant nebetelpa knygos psl normaliai skaityklės ekrane verysad.gif

Jetus, kol išmoksiu skaitykle naudotis, tai šimtmetis praeis....technologijų nebepaveju ax.gif
Nusipirkau porą el. knygų, bet net susikelti į skaityklę per Wi-Fi nesigauna doh.gif Viskas pajungta-sujungta, nustatymus šiaip ne taip iškankinau, skaityklė rodo  normalų siuntimą, bet 'downloads' aplankas po siuntimo tuščias ir paieška nedžiugina doh.gif

Ar pdf'e yra normalus tekstas, ar ten tik skanuotos nuotraukos?
Jei skanuotos nuotraukos reikia PDF'ą atpažint su ABBYY finereader, tada išsisaugot pvz HTML ar tuo pačių PDF formatu, o po to jau konvertuot į skaikyklei suprantamą formatą.
Jei PDF'as yra su tekstu (atpažintas) konverutot ir skaityt.
Pačio PDF'o skaityt neverta, nežinau nei vienos skaityklės, kuri normaliai supratų PDF'ą, taip jį parodo bet fonto dydžio neleidžia pakeist.

Dėl knygų perkėlimo manau paprasčiausia laidu prijungt prie kompiuterio ir perkopijuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julius3: 03 spalio 2012 - 07:27