Sveiki, prisipažįstu neteko susidurti su elektroniniais skaitytuvais
Noriu dukrai padovanot, radau apie Kindle Fire....:
Kindle Fire yra sėkmingiausias mūsų sukurtas produktas tai bestseleris visose Amazon parduotuvėse jau 11 savaičių, mes jau pardavėme milijonus šių įrenginių ir tebegaminame milijonus, kad patenkintume didelę paklausą. Iš tikrųjų, paklausa kyla Kindle Fire pardavimai didėja kiekvieną savaitę ir taip jau tris savaites iš eilės. Žmonės perka Kindle Fire, nes tai paprastas ir pilnai integruotas įrenginys, kuris leidžia lengvai daryti mėgstamus dalykus žiūrėti filmus, skaityti knygas ir žurnalus, klausyti muzikos, žaisti žiadimus ir naršyti internete.
Tai čia jau kaip planšetinis kompiuteris bus?tiek daug funkcijų, ne tik knygas skaityti....nu nieko nesigaudau technikoje
dar radau parasyta..-jei skaitot tik lietuviskai-neverta net svarstyt pirkt, nes nebus ka sakityt tiesiog, nes nera tiek jau ir lietuvisku knygu internete ar tiesa?
QUOTE(Vlastimila @ 2012 07 08, 11:56)
Sveiki, prisipažįstu neteko susidurti su elektroniniais skaitytuvais
Kindle Fire yra sėkmingiausias mūsų sukurtas produktas tai bestseleris visose Amazon parduotuvėse jau 11 savaičių, mes jau pardavėme milijonus šių įrenginių ir tebegaminame milijonus, kad patenkintume didelę paklausą. Iš tikrųjų, paklausa kyla Kindle Fire pardavimai didėja kiekvieną savaitę ir taip jau tris savaites iš eilės. Žmonės perka Kindle Fire, nes tai paprastas ir pilnai integruotas įrenginys, kuris leidžia lengvai daryti mėgstamus dalykus žiūrėti filmus, skaityti knygas ir žurnalus, klausyti muzikos, žaisti žiadimus ir naršyti internete.
Tai čia jau kaip planšetinis kompiuteris bus?tiek daug funkcijų, ne tik knygas skaityti....nu nieko nesigaudau technikoje
Taip,Kindle Fire yra planšetė su daugybe funkcijų. Ji nera pritaikyta konkreciai knygų skaitymui, nes žymiai labiau gadina akis, baterija laiko kelias valandas,kai Kindle skaitykles baterija laiko 1-2menesius. Jeigu dukra turi kompiuteri,patariu dovanoti koki nors kita Kindle,bet ne Fire, nes kitos skaitykles yra pritaikytos konkreciai knygų skaitymui.
QUOTE(Ledinė Širdis @ 2012 07 08, 11:15)
Ačiū labai už atsakymą, o kaip tai dėl to, kad nebus ką skaityt lietuviškai(turi minty nemokamai), nes aš ir pati norėčiau paskaityti?
Į kurį KINDLE modelį tada geriausia būtų dairytis?....
Ir kodėl tada čia toks ažiotažas dėl to Kindle Fire ...kad pigiau už planšetinį kompiuterį?
QUOTE(Vlastimila @ 2012 07 08, 12:19)
QUOTE(Ledinė Širdis @ 2012 07 08, 11:15)
Ačiū labai už atsakymą, o kaip tai dėl to, kad nebus ką skaityt lietuviškai(turi minty nemokamai), nes aš ir pati norėčiau paskaityti?
Į kurį KINDLE modelį tada geriausia būtų dairytis?....
Ir kodėl tada čia toks ažiotažas dėl to Kindle Fire ...kad pigiau už planšetinį kompiuterį?
Aš pati planuoju lietuviskai skaityt daugiausiai, nes jokia kita kalba laisvai neskaitau,na ,angliskai dar bandysiu.Lietuvisku knygu pasirinkimas tikrai nera labai didelis, bet as jau prisisiunciau tikrai nemazai knygu,kurias noriu perskaityt,ilgam uzteks kolkas, nors siaip ir popieriniu knygu tikrai nezadu atsisakyti. Pagrinde is Linkomanijos knygas siunčiausi. O rusiskai gal skaitot? nes rusisku knygu pasirinkimas didelis yra.Del modelio nieko patart negaliu,pati issirinkau paprasciausia,nes jokiu navarotu nereikia, siunciaus is ebay ir litais pavertus mokejau 360lt. Del to Fire irgi nieko pasakyt negaliu, nes tokio varianto renkantis skaityklę išvis nesvarsciau.
QUOTE(Ledinė Širdis @ 2012 07 08, 11:59)
Skaitau rusiškai, bet vistiek noriu lietuviškai
Kokį modelį pirkot? ar teisingai supratau, jei norint, kad akims nekenktų reikia pirkti tą modelį kuris turi spec. rašalą, bet tada jau daugiau nieko su juo nenuveiksi, filmų nepažiūrėsi, nes spalvų nėra?...tik muzika?
gal galit linką įmest..iš kurio pardavėjo, pabandyčiau gal ir aš atsisiųst, ebajuj užsiregistravus seniai, bet taip nieko ir nebandžiau siųstis
QUOTE(Vlastimila @ 2012 07 08, 13:11)
Skaitau rusiškai, bet vistiek noriu lietuviškai
Kokį modelį pirkot? ar teisingai supratau, jei norint, kad akims nekenktų reikia pirkti tą modelį kuris turi spec. rašalą, bet tada jau daugiau nieko su juo nenuveiksi, filmų nepažiūrėsi, nes spalvų nėra?...tik muzika?
gal galit linką įmest..iš kurio pardavėjo, pabandyčiau gal ir aš atsisiųst, ebajuj užsiregistravus seniai, bet taip nieko ir nebandžiau siųstis
taip,pirkau butent toki modeli,kad negadintu akiu, ir nieko kito be skaitymo nenuveiksi, sitam modely,kuri pirkau,net muzikos nera. Pirkau tik skaitymui. va sita http://www.ebay.com/...dmpt=US_Tablets tikslaus pardavejo nenurodysiu, nepamenu dabar ir kadangi is vaikino accounto uzsakinejom,tai negaliu paziureti.
Aš turiu Kindle skaityklę. Va tokią http://www.kriso.ee/...v_form_charset=
Labai ja džiaugiuosi, dabar esu kelionėj, tai kasdien skaitau. Nebijokite to, kad kol kas nėra daug lietuviškų knygų. Viena didelė leidykla dabar kaip tik daro vieną projektą, rudenį pasirodys virš kelių šimtų e-knygų Negi manot, kad visada taip bus ir e-knygų rinka bus tuščia?
Labai ja džiaugiuosi, dabar esu kelionėj, tai kasdien skaitau. Nebijokite to, kad kol kas nėra daug lietuviškų knygų. Viena didelė leidykla dabar kaip tik daro vieną projektą, rudenį pasirodys virš kelių šimtų e-knygų Negi manot, kad visada taip bus ir e-knygų rinka bus tuščia?
QUOTE(Dorifore @ 2012 07 08, 13:34)
Aš turiu Kindle skaityklę. Va tokią http://www.kriso.ee/...v_form_charset=
sveika,o kokiu formatu skaitai? nes kaip ir rasiau anksciau,turiu problemeliu, pdf formatu balti tusti labai, o mobi formalu nesididina sriftas ir neiseina skaityt tada normaliai
Su formatais man dar pačiai bėda Kita skaitytoja atsiuntė man kelias PDF knygas, tai jas dabar ir skaitau. Pati parsisiunčiau Calibre programą, bet neperprantu dar jos. Konvertuoju ir į epub, į mobi, bet įsijungus skaityklę jų nerodo arba neina didintis. Tai dar teks pasinagrinėti arba parsisiųsti dar kokią programą O šiaip kol regėjimas dar geras, tai tinka ir PDF knygos skaitymui be didinimosi.
QUOTE(Dorifore @ 2012 07 08, 13:55)
Su formatais man dar pačiai bėda Kita skaitytoja atsiuntė man kelias PDF knygas, tai jas dabar ir skaitau. Pati parsisiunčiau Calibre programą, bet neperprantu dar jos. Konvertuoju ir į epub, į mobi, bet įsijungus skaityklę jų nerodo arba neina didintis. Tai dar teks pasinagrinėti arba parsisiųsti dar kokią programą O šiaip kol regėjimas dar geras, tai tinka ir PDF knygos skaitymui be didinimosi.
na va, o man PDF isvis nerodo,balti tusti lapai..
QUOTE(Dorifore @ 2012 07 08, 12:55)
Formatų keitimas nepadeda todėl, kad iš skenuotų knygų pirma reikia atpažinti tekstą (OCR). Kai dar turėjau Windows tai turėjau ir nelegalią programą (iš tos pačios Linkomanijos) ABBY Reader, su kuria ir OCR'indavau. Tada gerai ir tas PDF (juk gerai jas rodo nepaisant paliktų klaidelių?).
Dabar pas mane Ubuntu, todėl dar nesugalvojau kuo tvarkytis knygas. Kita vertus skaityti vogtas piratines knygas garbės tikrai nedaro. Todėl tikiuosi, kad ta leidykla pasiūlys e-knygų tokiomis kainomis, kad aš būdama popierinės knygos gerbėja, neatsispirčiau ir pirkčiau elektroninę.