Įkraunama...
Įkraunama...

Elektroninės knygos

QUOTE(Ly* @ 2010 12 29, 10:21)
Laba,

Nesiseka man rasti (gal ir nėra  rolleyes.gif ) lietuviškai elektroninės Anos Kareninos. O gal visgi yra kur nors?

Angliškai skaitančioms http://ebookee.org/      Jame kol kas daug randu.

Gal turit kuri ebook reader'į?

turetu kazkur buti, man atrodo maciau, bet dabar nerandu. Neskaitau as verstiniu (jeigu galiu)
turiu 3 readers lotuliukas.gif lotuliukas.gif
pirmas buvo nook-6" , bet sunus uzpyle salotas lotuliukas.gif ir ekranas dabar turi tuscias baltas linijas verysad.gif geras, but sukokas ir tinka daugiau anglu kalbai, as per 3 programas manipuliavau, kad skaityti rusiskai, tikriausiai letuviskai tas pats, nes tik permetus pdf kai kurios raides dingsta.
antras - kindle 3 -6" tarptautinis variantas, taigi jokiu problemu su kalbomis(tas kurias as zinau biggrin.gif ), bet nevisus formatus "megsta", taigi kartais reikia "zaistis", bet man jis labiausiai patinka, patiko text-to-speach galimybe (bet tik anglu kalbai)
trecia - jetBook 5" - siaip nieko, kompaktiska, visos kalbos priimtinos, bet reklamuoja, kad skaito visus formatus, o tai melas, priima tik pora formatu, visa kita reikia "perdaryti"
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2010 12 29, 17:57)
turetu kazkur buti, man atrodo maciau, bet dabar nerandu. Neskaitau as verstiniu (jeigu galiu)
turiu 3 readers lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
pirmas buvo nook-6" , bet sunus uzpyle salotas lotuliukas.gif ir ekranas dabar turi tuscias baltas linijas verysad.gif  geras, but sukokas ir tinka daugiau anglu kalbai, as per 3 programas manipuliavau, kad skaityti rusiskai, tikriausiai letuviskai tas pats, nes tik permetus pdf kai kurios raides dingsta.
antras - kindle 3 -6" tarptautinis variantas, taigi jokiu problemu su kalbomis(tas kurias as zinau biggrin.gif ), bet nevisus formatus "megsta", taigi kartais reikia "zaistis", bet man jis labiausiai patinka, patiko text-to-speach galimybe (bet tik anglu kalbai)
trecia - jetBook 5" - siaip nieko, kompaktiska, visos kalbos priimtinos, bet reklamuoja, kad skaito visus formatus, o tai melas, priima tik pora formatu, visa kita reikia "perdaryti"

o čia apie vartiklius ėjo šneka?
Atsakyti
QUOTE(qqTis @ 2010 12 29, 12:09)
o čia apie vartiklius ėjo šneka?

o kas tas vartiklis g.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2010 12 29, 18:22)
o kas tas vartiklis g.gif

nu kaip google vartiklis kuris verčia teksta ar puslapius
Atsakyti
Aš ir mėgstu skaityt originalo kalba. Bet rusų esu visiška savamokslė, tai šimtą metų skaityčiau blink.gif . Imčiau anglų, bet, manau, kad lietuvių kalba turtingesnė, ir labiau apsimoka skaityt verstą lietuviškai nei angliškai smile.gif.

Turiu NOOK ir kol kas esu visiškai patenkita (nes daugiausia angliškai skaitau, o ir su kuo palygint neturiu smile.gif). Bet ir brisiaus galą su visom varnelėm ir nosinėm rodo. Kai dariau "tyrimą" prieš pirkdama, tai man Kindle užkliuvo dėl to, kad tiem Amazonės failų formatam pritaikytas labiau ir Epub neskaito. O šiaip dar parsisiunčiau konvertavimo programą ir jau per mėnesį perskaičiau daugiau nei 1000 psl ax.gif . Baisiai patinka man ta e-ink technologija rolleyes.gif . Lauksiu splavotų plačiajai rinkai skirtų smile.gif (japoškės, rodos, jau turi).
Vat tik liūdna, kad Nook nesiunčia į niekur kitur tik tą US. Nžn, ar Kindle galima atsisiųst tiesiogiai į Lietuvą. Nes norėtųsi jį užregistruot... užsiprenumeruot žurnalų...
Atsakyti
Su dukra turim savo Nook. Negalim atsidžiaugti. Aš jai labai daug lietuviškos grožinės pridėjau. Puikiai skaitosi. Norėjau į LT dovanų nusiųsti Nook, bet dar nežinau ar gera mintis, ar jis ten veiks. Jei turite kokių tikrų žinių, pasidalinkite.
Atsakyti
Nook siunčiausi per ibėjų, nes ten tiesiogiai jie niekaip nesiunčia.
Negali jo užsiregistruoti - tai gaunasi, kad negali pirkti knygų pasijungus Wi-Fi tiesiogiai iš B&N ir šiaip su lietuvišku akauntu negali net per PC pirkt (bandžiau nemokamas "nusipirkt" ir neišėjo), tai negali ir žurnalų prenumeruot doh.gif .
Žo, galima tik sėdint prie PC susirasti bile kur internete (torrentai, project gutenberg, ebokee ir pan) knygas ir jas per USB susikelti į Nook. Tas dalykas puikiai veikia smile.gif.
Wi-Fi netui pasijungti veikia, paštą pasitikrinu.

Dar labai svarbu, kad šita dovana gali nelabai pradžiuginti. Lietuva uždeda mokesčius - PVM (21 prioc) ir importo mokestį (2,5 proc rodos) nuo bendros sumos su siuntimu ir VISIŠKAI nelošia dalykas, kad siunti "GIFT". O kai Lietuva dabar tokioj skylėj sėdi, toks dalykas tikrai nepraeis pro akis, ir už dovanotą Nooką nulups dar beveik 100 lt. Be to viską nustato įstatymai (dovanos neapmokestinamos tik iki tam tikros sumos). Nebent badyt jį išlupt iš dėžutės, pavoliot purve ir nurodyt, kaip kokį neveikiantį, naudotą lotuliukas.gif .

Bet nepaisant mokesčių ir visų nesklandumų, kad teko pirkt per aplink, esu patenkinta. Lietuvoj tų skaityklių pasirinkimas labai minimalus, o ir kaina didelė (jie aišku irgi moka mokesčius ir prie visos sumos dar prisideda, kad pardavinėja ir nori uždirbt).
Atsakyti
As irgi pirkau nook per gimines US (as Kanadoje), t.y. uzvedziau account su ju adresu ir pavarde (nes siusti jiems turejo) uzmokejau savo VISA, kai jie gavo pakeiciau i savo varda, bet palikau ju adressa, jei nori pirkti einu per aplinkini amerikoniska IP, tai kai pasijungiu i nook, gaunasi amerikoniskas IP ir galiu pirkti knygas lotuliukas.gif problema tai, kad ju knygos su DRM ir skaitosi tik nook or ju ereader software PC. Perdaryti i kita formata Calibre negalima - DRM "neleidzia" verysad.gif
Taip pat bijojau pirkti Kindle, bet , kai isejo kindle3 , ir paskaiciau, kad skaito rusiskai, tai nupirkau vyrui dovana lotuliukas.gif man nereikia tu ju knygu , internetas ju pilnas, o tas amazon formatas, lygiai tas pats kas ir nook DRM apsaugoti failai, taigi ePub or amazon formatas vienodai "nedirba". tiesa nebandziau jetBook praziureti nook ePub failu. reikia tiketis, kad veiks g.gif bet ePub reikalingas jei nori is bibliotekos "skolintis", o pas mus pasirinkimas mazas, tai jokiu nuostoliu nera biggrin.gif
ka tik paskaiciau, kad jetBook neskaito DRM apsaugotu failu, taigi... nook -vienatveje verysad.gif
Ly - man atrodo Kindle galima siusti i lietuva, o del spalvos.. nook jau turi spalva, bet su visais apribavimais, geriau jau Android tablet pirkti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziit: 29 gruodžio 2010 - 20:35
Uj, apie spalvotą aš e-ink galvoju. Dabartinis Nook color spalvotas yra su paprastu ekranu - skleidžiančiu šviesą, o ne atspindinčiu. Tai beveik tas pats kaka, kaip ir kompo ekranas, kaip suprantu. Dėl to ir trumpiau batarkė laiko - apie 8 valandas, jei gerai pamenu. Neseniai čiupinėjau iPad. Smagu po tą ekraną braidyt pirštais biggrin.gif , bet skaityt knygą nelabai norėčiau.

Aš ir bandžiau Nook parsisiųst taip. Per savo akauntą nusipirkau, bet siuntimo adresą parašiau amerikonišką - draugės. Tai sustabdė mano užsąkymą, turėjau rašyt jiem laišką ir jie klausinėjo, ar tikrai suvokiu, kad negalėsiu normaliai juo naudotis, t.y. pirkti knygų. Sakiau, kad taip, suprantu, siunčiu į ameriką (atseit ne sau). Bet jie vis vien ten stabdė, tempė, tai supykau ir paprašiau, kad atšauktų užsąkymą.

O tie epub failai, tai labai nesiaiškinau kuo jie tokie ypatingi (ne kompai mano gyvenimas visgi biggrin.gif ), tik skaičiau, kad dauguma eknygų dabar tuo formatu daroma, atseit populiariausias turi būt. O Nooke jei knyga epub formatu, tai veikia integruotas žodynas - galima skaitant žodžio reikšmę pažėt. Su pdf taip nėra.
Atsakyti
ePub tai biblioteku formatas, gal kadda ateityje tai ir bus svarbu, bet kolkas as su tuo nesusiduriau. jetBook naturaliai priima 3 formatus txt, fb2 ir mobi. As dabar neatsimenu, bet man atrodo mums parduotuveje rode txt faila ir ten buid-in zodynai is anglu i rusu, ispanu, lenku ir vokieciu.
O ar negalima account tureti B&N tik eknygoms? tiesa nezinau, kaip ten Lietuvos ir Amerikos visos veikia. Bet jeigu rasai drauges adresa, savo varda ir savo VISA, "ïlendi"i www per amerikoniska IP (kad jie galvotu, kad tavo komjutris amerikoje) ir perki knygas? jie gi neturi jos siusti i fiziska adresa? As viva uzsakyma, ir knygu pirkima dariau per amerikoniska IP, gal todel ir problemos nebuvo?
Na as manu, kad visi spalvoti bus LCD, nebent ka nors naujo isras g.gif mano nuomone vienintelis neikiama savybe - trumpas darbo laikas (as visada uzmirstu pakrauti savo mobilu, o knyga tuo labau lotuliukas.gif ), as ir taip knygas komjuteryje skaiciau, tai cia man ne problema.
Atsakyti
Nebandžiau per amerikoniškus IP, dar nebandžius tokių dalykų, reiks pasiaiškint ir išmokt biggrin.gif .

O e-ink jau yra splavotas http://www.crunchgea...ke-their-debut/ Spalvoto aliejaus lašiukus ten stumdo ta technologija smile.gif, o ne šviečia per spalvotus filtrus ( ot tai pasakiau lotuliukas.gif )

Nors spalvos gal aktualiau vaikams smile.gif. Suaugėlių knygos vis vien dažniausiai be paveiksliukų.

Nete dar mačiau, kad ten visaip lankstomus, daužomus-nesudaužomus ekranus gamina.

Jei visgi kas atrasit lietuvišką Aną Kareniną, pameskit man wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ly* @ 2010 12 29, 17:21)
Laba,

Nesiseka man rasti (gal ir nėra  rolleyes.gif ) lietuviškai elektroninės Anos Kareninos. O gal visgi yra kur nors?

jei tinka audio book >> http://www.fileserve..... Karenina.zip
Atsakyti