Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(Mirėja @ 2006 11 12, 14:38)
Pala-pala... tu ką, genetinę diagnostiką dareisi??? To gi LT nedaro  blink.gif Genetinių anomalijų "iš akies" nenustato. Siūlau nusiramint ir dar kartą paklaust gydytojos kas yra. Ar tau darė kariotipo tyrimus??? HLA tyrimus???

Man irgi keista, gal Liudesiukas ką sumaišė, pati rašė, kad bus ką įsodinti, pasak gyd. g.gif Gal tie emrioniukai visi prastos kokybės ir defragmentuoti gavosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūlla @ 2006 11 12, 15:47)
Man irgi keista, gal Liudesiukas ką sumaišė, pati rašė, kad bus ką įsodinti, pasak gyd. g.gif Gal tie emrioniukai visi prastos kokybės ir defragmentuoti gavosi g.gif

neįsivaizduoju... aš aišku ne gydytoja, bet megejiškam lygyje apie genetika žinau nemazai... Tikriausia Liudesiuk sumaišė fragmentaciją su genetinėm anomalijom, o greičiausia ji paklausė gydytojos "kodėl fragmentacija?" o jai atsakė GAL genetinė anomalija. Žodžiu, iki diagnozės "niekada neturėsiu vaikų" laaaabai toli. Tirtis reikia, aiškintis.
Atsakyti
QUOTE(Mirėja @ 2006 11 12, 15:00)
neįsivaizduoju... aš aišku ne gydytoja, bet megejiškam lygyje apie genetika žinau nemazai... Tikriausia Liudesiuk sumaišė fragmentaciją su genetinėm anomalijom, o greičiausia ji paklausė gydytojos "kodėl fragmentacija?" o jai atsakė GAL genetinė anomalija. Žodžiu, iki diagnozės "niekada neturėsiu vaikų" laaaabai toli. Tirtis reikia, aiškintis.

Nu va, saulės_zuikuti, nėra to blogo, kuris neišeitų į gera.

Gerai, kad merginos nusimano truputį apie tai. Laukiam žinių iš saulės_zuikučio, ką šiandien nuspręndė su gydytoju pasitarus wub.gif
Atsakyti
Kazin kaip Medeina su Shakira jauciasi wub.gif Kazkur pradinge g.gif
Atsakyti
A... dar norėjau parašyt, visai neseniai, deja nepamenu niko, forume buvo istorija moters, kuri važiavo į JAV ir darė priešimplantacinę diagnostiką ir paaiškėjo kad vos ne iš 30 jos turimų embrionų tik trys yra be chromosominių anomalijų, tos tris įsodino ir dabar ji laukiasi trinukų. Kol yra kiaušialąsčių yra kelias (na, nebent kariotipas nekoks, tada jau gal ir nieko nepakeisi)... Bet net jei jų (kiaušialąsčių) ir nėra, kelias irgi egzistuoja, tik kitas ir mes jo einame ir tikimės sėkmės. Nereikia nuleist rankų ir nusivilt per anksti. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 12 lapkričio 2006 - 16:52
Bet, Mirėja, aš vis galvoju apie tą moterį, kuri taip mus apšvietė.
Tada gaunasi kaip loterija, reikia vis bandyti ir tikėtis tų gerųjų.
Bet jei niekada neįdės gerųjų, tai niekada nepastosime.
Tai mane dėl to ir ima baimė, kad galiu nepataikyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarija @ 2006 11 12, 17:54)
Bet, Mirėja, aš vis galvoju apie tą moterį, kuri taip mus apšvietė.
Tada gaunasi kaip loterija, reikia vis bandyti ir tikėtis tų gerųjų.
Bet jei niekada neįdės gerųjų, tai niekada nepastosime.
Tai mane dėl to ir ima baimė, kad galiu nepataikyti  unsure.gif

Aš apie tai žinojau ir iki jos, ir toks žemas pastojimų procentas po IVF ir aiškinamas"negerais" embrionais. Juk skaitosi kad ir naturaliai labai mažas procentas pastojimų baigiasi gimdymu, nes moteris persileidžia dažnai net nepastebėjus kad pastojo (3-5 sav). Vienoje vietoje skaičiau kad tas ankstyvųjų (neužfiksuotų) persileidimų procentas iki 75 blink.gif

Niu, jei mes trauksim Rusijos link, tai galima daryti priešimplantacinė diagnostika, LV aš nerizikuočiau, nors jie irgi daro.
Atsakyti
Na, o pvz. labai skiriasi IVF-ų kainos Rusijoje nuo Latvijos?
Ir kokia būtų maždaug kaina priešimplantacinės diagnostikos?

Atsakyti
Kas ta priešimplantacinė? Čia emrionai tiriami ar gleivinė? Lietuvoj daroma?
Atsakyti
QUOTE(gintarija @ 2006 11 12, 18:17)
Na, o pvz. labai skiriasi IVF-ų kainos Rusijoje nuo Latvijos?
Ir kokia būtų maždaug kaina priešimplantacinės diagnostikos?

RU biški pigiau (apie 12000-13000lt Čia AVA Peter, viena brangiausių klinikų, kitur pigiau), LV apie 15000, yra ir dar brangiau. Bet RU reikia vizos, gyvent kažkur, tt. Taigi tas ant to... Diagnostika LV nezinau, miglotai prisimenu skaičiu 7000lt, Ru nuo 3330lt. Paprastai tos diagnostikos kaina nurodoma taip: jei įsodina du embrioniukus, tai į kainą įeina dvejų NORMALIŲ suradimas. Gal ištirs tik du, bet jie bus normalus, o gal prireiks tirti 3, 5... BET niekas neištyria VISKO, tyria rodos 7 chromosomų poras, kur dažniausiai pasitaiko anomalijos arba pagal moters ar vyro turimas problemas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 12 lapkričio 2006 - 17:30
QUOTE(jolma @ 2006 11 12, 18:28)
Kas ta priešimplantacinė? Čia emrionai tiriami ar gleivinė? Lietuvoj daroma?

Embrionai, tiria ar visos chromosomos sveikos, ar jų ne perdaug. Čia grubiai šnekant. LT kol kas nedaro. Ir tikriausia nedarys (bažnyčia prieš).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 12 lapkričio 2006 - 17:33
Mirėja, o embrionams tie tyrimai nekenkia?
Atsakyti