Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

QUOTE(tulpelė @ 2006 11 14, 12:50)
uzsuk i www.arevitoiranga.lt
Papildyta:
atsiprasau, www.arevitosiranga.lt


Ačiū tulpelė, bet čia Kaune, o užsisakinėti brangoka verysad.gif

Gal kas žinot Vilniuj Kur pirkti. Juk turi būti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Antrininkė @ 2006 11 14, 15:42)
Ačiū tulpelė, bet čia Kaune, o užsisakinėti brangoka  verysad.gif

Gal kas žinot Vilniuj Kur pirkti. Juk turi būti  ax.gif

Aš berods mačiau "Rimi" , ten kur visi indai, stalo įrankiai, kamščiatraukiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Antrininkė @ 2006 11 14, 10:21)
Šaunuolė, Glacee. Tkri šedevrai  thumbup.gif

Turiu tokį klausimuką - kur pirkti konditerinį švirkštą. Niekur nerandu. Žiūrėjau ir Akropolio Maximoj ir Rimi Žirmūnuose - nerandu. Gal kuri galite pasakyti kur pirkot? Ir kiek maždaug kainuoja  ax.gif ?
Labai ačiū  biggrin.gif


1000 idėjų namams, ten vokiškų prekių parduotuvė. Tokia parduotuvė yra prie Šeškinės IKI (šioje ir mačiau, iš pašto arba turgelio pusės, įėjimas kaip į IKI, tik iš kitos pusės), taip pat Karoliniškių Norfoje (labai mažytė), dar Švitrigailos g. (netoli Vokiškų užuolaidų salono). Bet aš mačiau būtent Šeškinėje.
Atsakyti
Mama_Tania
smile.gif O kas jau tave ten taip baugina? Plikytus pyragaičius tiesiog išdėlioti ratu ir viskas smile.gif Klausk - aš pasistengsiu paaiškinti smile.gif ir pamatysi, viskas ne taip sudėtingai atrodys:)

Antrininkė
Ačiū smile.gif konditerinio švirkšto aš nenaudoju - man nepatogu. Aš turiu antgaliukus ir suku iš kepimo popieriaus tuteles, į jas dedu antgaliukus ir taip dirbu. Taip pat turiu vienkartinių maišų, kartais dirbu su jais, kai yra didesnis kiekis kremo ar tešlos smile.gif Mano antgaliukams metų taip dvidešimt smile.gif)) bet dabar jų ir visokiausių kitokių "pribambasų" konditerijai galima įsigyti Sangaidoje, Vilniuje. Man atrodo, kad jie ir fiziniams asmenims parduoda. Taip pat mačiau antgaliukus Žanoje. Kainos aš nepamenu. Savo laiku aš labai daug išleidau pinigų įvairioms formoms, antgaliukams, bet jie tarnauja man jau labai daug metų. Kokybiškas darbo instrumentas tikrai apsimoka. Šiaip labai daug ko turi www.wilton.com bet ten reikia užsakinėti. Galima gi ir kolektyvinį siuntinuką užsisakyti, tik susiorganizuoti smile.gif

Kažkada pažadėjau parodyti, kaip atrodo formelės smile.gif kartu padėjau kelis antgaliukus. Labai jau mano formykės nusipelniusios smile.gif taip pat parodysiu formas, kurias naudoju žėlė tortams daryti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 14 lapkričio 2006 - 19:19
Cukinijų blyneliai su pievagrybiais

user posted image

200 g valytos cukinijos
100 g pievagrybių
2 skilteles cesnako (arba tiek, kiek jums patinka)
mažas kiaušinis
1 - 2 šaukštai miltų
druska, pipirai
aliejus kepimui

Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka (kiek stambesne, nei bulvių), kiek nusunkti, taip pat sutarkuoti česnaką. Pievagrybius sutarkuoti morkine tarka (kiek stambesne, nei buvo tarkuotos cukinijos). Sumaišyti su kiaušiniu, vienu šaukštu miltų. Jei bus labai skysta, pridėti dar miltų. Kepti mažus blynelius, patiekti su grietine smile.gif
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 14 lapkričio 2006 - 21:07
QUOTE(Glacee @ 2006 11 14, 19:19)
Mama_Tania
smile.gif O kas jau tave ten taip baugina? Plikytus pyragaičius tiesiog išdėlioti ratu ir viskas smile.gif Klausk - aš pasistengsiu paaiškinti smile.gif ir pamatysi, viskas ne taip sudėtingai atrodys:)

blush2.gif net išdėlioti tešlą atrodo laaaaabai sudėtinga blush2.gif bet gal ir išbandysiu tongue.gif parašysiu kaip, ar pavyko mirksiukas.gif

aciuks.gif labai jau gražiai ir skaniai atrodo
Atsakyti
Dėkui tau už naują temą Glacee 4u.gif
Aš čia daugiau paskaitinėju, negu rašau. Šiaip be galo mėgstu gaminti, tk paskutiniu metu laiko tam pavyksta rasti tik savaitgaliais doh.gif

Nors ir mažais žingsneliais, šv. Kalėdos juk artėja, o koks šventinis stalas be keptos anties ar žąsies? blush2.gif Gal pasiūlysi kokį receptą, kaip išsikeptį skanią antį ar žąsį???
Atsakyti
QUOTE(Antrininkė @ 2006 11 14, 10:21)
Šaunuolė, Glacee. Tkri šedevrai  thumbup.gif

Turiu tokį klausimuką - kur pirkti konditerinį švirkštą. Niekur nerandu. Žiūrėjau ir Akropolio Maximoj ir Rimi Žirmūnuose - nerandu. Gal kuri galite pasakyti kur pirkot? Ir kiek maždaug kainuoja  ax.gif ?
Labai ačiū  biggrin.gif

Aš pirkau Kalvarijų turguj. Ten yra tokia ūkinių prekių parduotuvėlė, pilna visokių prekių. Tiesa, mano yra ne švirkštas, o konditerinis maišelis su antgaliais, bet kainuoja tikrai nebrangiai, kelis litus mirksiukas.gif savo dar nebandžiau, negaliu pasakyt, ar patogu blush2.gif bet ir aš labai ilgai eškojau, tai dabar nors tokį turiu smile.gif
o šiaip, žinoma, geriau profesionalius įrankius turėti smile.gif

Glacee, tavo tortai nerealūs! gal pagaliau šį savaitgalį užsiimsiu kokį nors pagaminti.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianute: 15 lapkričio 2006 - 17:05
Hašlama
Puikus "vieno puodo" patiekalas iš armėnų virtuvės - kartu ir sriuba, kartu pagrindinis patiekalas. Pagal taisykles hašlama turi būti gaminta iš ėriuko mėsos, pas mus kavinėse ir restoranuose dažniausiai gamina iš gan riebios jautienos - krūtininės dalies, o mūsų namuose hašlama visuomet yra gaminama iš veršienos. Dabar pasigirsiu, kad mano vyras meistriškai gamina hašlamą smile.gif

user posted image

1 - 1,2 kg mėsingų veršienos šonkauliukų
3-4 vdutinio dydžio pomidorai
2 vidutinio dydžio paprikos
1 aitrioji paprika (pagal pageidavimą)
2 vidutiniai svogūnai
1 - 1,2 kg bulvių
džiovintas bazilikas
50 - 100 ml balto sauso vyno
50g sviesto (pagal pageidavimą)
druska, žiupsnelis cukraus, lauro lapai

Šonkauliukus supjaustyti nedideliais gabaliukais - po vieną-du šonkaulius, užpilti vandeniu ir virti. Кai šonkauliukai beveik išvirę, juos išimti, sultinį perkošti. Į puodą sudedame pomidorus supjaustytus griežinėliais, vos-vos pabarstome juos cukrumi (labai-labai lengvai), ant viršaus sudėti šonkaulius, juos uždengti supjaustyta žiedais paprika, papriką uždengti svogūno žiedais ir ant viršaus - bulves. Jas arba paliekame nesupjaustytas, arba maksimum supjaustome per pusę. Pasūdyti. Užpilame sultiniu taip, kad sultinys tik uždengtų bulves, puodą uždengiame ir maždaug 40 minučių pamirštame, kad kažką turime ant ugnies. Ugnis turi būti silpna-silpna. Po to įpilame vyno (nebūtinai), įdedame lauro lapą ir sutriname delnuose džiovintą baziliką (geriausiai violetinį). Ir ant mažos ugnies dar palaikome 5-7 minutes. Po to dedame ant viršaus gabalėlį sviesto (nebūtinai smile.gif , palaukiame, kol sviestas ištirps ir skanaus smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 15 lapkričio 2006 - 18:35
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 19:56)
Hašlama
Puikus "vieno puodo" patiekalas iš armėnų virtuvės - kartu ir sriuba, kartu pagrindinis patiekalas. Pagal taisykles hašlama turi būti gaminta iš ėriuko mėsos, pas mus kavinėse ir restoranuose dažniausiai gamina iš gan riebios jautienos - krūtininės dalies, o mūsų namuose hašlama visuomet yra gaminama iš veršienos. Dabar pasigirsiu, kad mano vyras meistriškai gamina hašlamą smile.gif



Atrodo labai skaniai thumbup.gif , ypač kai aš visą dieną nevalgiusi cool.gif . Būtinai pabandysiu pagaminti. Gal net rytoj ax.gif
Atsakyti
Mama_Tania
O tu pabandyk ant popieriaus nupiešk apskritimą, jį suskirstyk pusiau, po to į keturias dalis, po to į aštuonias. Taip bus sužymėtos vietos į kurias reikės dėti tešlą smile.gif ir viskas smile.gif Jeigu bus per reta, tai į tarpus irgi įdėk tešlos smile.gif

Teressa
O kaip malonu smile.gif Tarp kitko aš čia planuoju ne tik receptus dėti, tad bus ir įdomiam pasiskaitymui medžiagos smile.gif
Aš žąsies ir anties nekepu, tai mano vyro prerogatyva, o aš dažniausiai darau kalakutą. Ir jis irgi čia bus smile.gif

dianute
kepk-kepk smile.gif tai smagu smile.gif Gerą tu idėją davei dėl turgaus - dar galima gal ir pas kokius dedukus pažiūrėti, skardininkus ir užsakyti. Tik reikia tiksliai žinoti, kad skarda tinka sąlyčiui su maistu.

gutyte
Oi, daryk - tai ne tik atrodo skaniai bet ir yra smile.gif Ir gan lengvai pagaminama.

Dėmesio! Dėmesio! Pirmajame puslapyje nuolat pasipildantis patiekalų receptų nuorodų sąrašas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 15 lapkričio 2006 - 19:16
Tirštas karštas šokoladas
Dar vienas lengvas pagaminamas receptas šokolado mėgėjams. Kažkas bendro tarp karšto šokolado ir šokoladinio fondiu ir laaaaaaaaaaabai skanu essen.gif BET. Kalorijų bomba. Atominė! smile.gif

200 g tamsaus šokolado
250 g riebios grietinėlės
25 ml brendžio
1 šaukštelis tirpios kavos
smulkinti riešutai (pas mane - lazdynų)

Ant vandens vonelės ištirpinti šokoladą, supilti grietinėlę sumaišytą su kava, brendį, intensyviai išmaišyti. Smulkintus riešutus sudėti į indą, skirtą pateikimui, užpilti šokoladine mase. Porcijas siūlyčiau daryti nelabai dideles, nors pasakiškai skanu, bet daug suvalgyti neįmanoma smile.gif

Jeigu mėgstate geriamą šokoladą, tai šimtui gramų šokolado siūlyčiau paimti tris šimtus pieno ir grietinėlės per pusę - šimtas penkiasdešimt ir šimtas penkiasdešimt smile.gif
Atsakyti