Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Gali būti, kad nuo partijos ax.gif . Be to, aš ją pirkau prieš kokius 3 metus - tai gal dabar pasikeitė mirksiukas.gif į gerąją pusę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 10, 20:47)
smiltis

Štai!!!!!!! Kaip aš laukiau, kad kas nors pabandytų pagaminti šitą keksą. Jis man toks skanus, paskutinis hitas pas mus namuose smile.gif Ir man labai džiugu, kad jis patiko ir tau smile.gif Ačiū tau labai  4u.gif



Oho kad nudžiuginau thumbup.gif
Galiu dar pridurti kad šaltas - nerealiai skanus (prieš tai valgėm karštą) wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2006 11 13, 13:02)
Oho kad nudžiuginau  thumbup.gif
Galiu dar pridurti kad šaltas - nerealiai skanus (prieš tai valgėm karštą)  wub.gif


tiesiog balzamas sielai smile.gif tikrai nerealiai skanus smile.gif drinks_cheers.gif

Ugnužė
kaip reikalai, ar pasiruošusi lipdyti? smile.gif

štai dar vienas receptukas smile.gif

Paris Brest - plikytos tešlos vainikas

Šio nuostabaus deserto receptų yra labai daug. Man patinka būtent toks smile.gif

user posted image
user posted image

Pyragaičiai
100 ml pieno
50 g sviesto
80 g miltų
2 kiaušiniai
druska

Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Pieną su sviestu užvirinti, suberti miltus ir greitai išmaišyti, nukaisti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti ir intensyviai maišant įmušti kiaušinius po vieną. Ant kepimo popieriaus nupiešti apskritimą d 18-20 cm ir ant jo špricuoti skrituliukus arba išdėlioti šaukštu. Kepti apie 15 min, a po to sumažinti t-rą iki 160 i ir kepti dar apie 20 min. Atvėsinti orkaitėje.

Kremas
300 g varškės
1/2 ind. kondensuoto pieno su cukrumi
vanilinis cukrus
75 g sviesto
vienos citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis

Sviestą išplakti su pienu, palaipsniui pridedant varškę, vanilinį cukrų, citrinos žievelę

Šokoladinis glajus
100 g geros kokybės juodojo šokolado
1 v. šaukštas sviesto (15 g)
50 ml riebios grietinėlės
1 a.š. tirpios kavos, užplikytos 1 v.š. verdančio vandens

Glajui viską ištirpinti kartu vandens vonelėje. Labai gerai išmaišyti, truputį atvėsinti ir apipilti tortą kond. tutelės pagalba.

Plikytų pyragaičių žiedą labai atsargiai perpjauti pusiau. Iš pradžių perpjauti pagal išorės liniją, po to - vidaus. Atsargiai nuimti viršų. Apačią užpildyti varškės kremu, pagal pageidavimą sudėti braškes ir uždengti viršutiniu žiedu. Tortą papuošti glajumi. Drugeliai paišyti iš kond. tutelės iš tos pačios tešlos. smile.gif
Skanaus!
Atsakyti
Glacee, dar viena pagunda thumbup.gif . Labai norėtųsi paragauti, tik vat gaminti , tiesą pasakius, tigiu ax.gif blush2.gif
Atsakyti
biggrin.gif ,
pasiruošusi kepti, kai tik užbaigsiu savo darbus. Laukiu nesulaukiu... Šiąnakt jau net sapnavau gaminimą, blush2.gif taip noriu to torto rolleyes.gif .
O lipdyti...nežinau ar ryšiuos be detalių Tavo instrukcijų ax.gif

O, matau dar vienas, toks viliojantis skanumynas thumbup.gif . Atrodo teks paiimti atostogų, kad visus išbandyt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 13 lapkričio 2006 - 21:08
Na ir gražumai wub.gif
Manau čia reikia pašaukimo tokiam grožiui kurti,ne kiekvienas tikrai sugebės ax.gif
Atsakyti
Glacee,nu tu šaunuolė thumbup.gif visi receptukai verti dėmesio rolleyes.gif wub.gif
o va kadaise vaikystėje mano močiutė užsakinėdavo tokius plikytos tešlos tortus,ir vis galvodavau kaip jie padaromi,bet jie budavo piramidę sulipdyti ir aplieti šokoladu ir ydare dar būdavo žele gabalėliųrolleyes.gif ačiū už tokį nuostabų receptėlį,būtinai šeimyna savo palepinsiu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Bitutė*: 13 lapkričio 2006 - 22:28
Burokėlių salotos su kmynais

user posted image

Virti burokėliai
Smulkintos petražolės
Užpilui
1 a.š. trintų kmynų
0,5 citrinos sultys
1 a.s. druskos
1 v.s. medaus
2 v.s. aliejaus

burokėlius supjaustyti, užpilti užpilu ir palaikyti maždaug pusvalandį. Užpilui visus ingredientus sumaišyti smile.gif
Atsakyti
gutyte
netingek, netingek smile.gif pasirink ką nors labai paprasto ir netingėk smile.gif Juk smagu, kai namuose pyragais kvepia smile.gif

Ugnužė
Truputį su darbais susitvarkysiu ir padarysiu žingsnis po žingsnio rožių lipdymo. smile.gif Gal kitą savaitę pavyks. Tada tai tikrai turėsi ryžtis smile.gif nėra taip sunku, kaip atrodo, svarbu norėti ir treniruotis. Dėl to kolkas siūlau plastiliną, nes jam nieko neatsitiks, tuo tarpu ir šokoladinė ir cukrinė masės jos netinkamos perlipdymui.

Kaliteja
blush2.gif Ačiū labai, aš net susigėdau .... smile.gif pašaukimo tai gal ir reikia, bet svarbiausia - noro smile.gif ir negalvoti, kad neverta laiko gaišinti gaminant maistą smile.gif imho smile.gif

*Bitutė*
Ačiū smile.gif Siūlau bandyt ką nors gaminti smile.gif Tas tortas, apie kurį tu sakai - tai krokembušas, tradicinis prancūziškai kalbančių šalių vestuvinis tortas. Dabar jis kiek pakeitė savo paskirtį, bet vis tiek būna labai įspūdingas. Čia galima pažiūrėti , čia , čia smile.gif
Papildyta:
Lęšių sriuba

Lengva, pigu, maistinga smile.gif

0,5 - 1 stiklinė lęšių (priklausomai kokio tirštumo sriubą mėgstate)
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
4 vidutinės bulvės
1,5 l sultinio arba vandens
šaukštas aliejaus, pusė šaukšto sviesto (galimo be jo smile.gif )
druska, pipirai, žalumynai pagal skonį

Aš gaminu viename puode (storų sienelų), jokių ten keptuvių ir t.t.
Supjaustyti svogūną kubeliais, sutarkuoti morką. Įpilti aliejų į puodą, įdėti sviestą, pakepinti svogūnus ir morką (bet nepersistengti, jie neturi paruduoti, o tik sušusti). Įpilti vandens arba sultinio, užvirinti, įmesti lęšius. (jeigu naudojate žaliuosius lęšius) Pavirinti apie 15 minučių, įdėti supjastytas kubeliais bulves. Virti, kol bulvės išvirs. Įberti supjaustytų petražolių.
Jeigu naudojate raudonuosius lęšius, tai reikia pirmiau išvirti bulves, o po to suberti lęšius. ir pavirinti apie 5 minutes.

Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 14 lapkričio 2006 - 19:20
QUOTE(Glacee @ 2006 11 13, 20:18)
štai dar vienas receptukas smile.gif

Paris Brest - plikytos tešlos vainikas


thumbup.gif koks grožis, bet čia reikia tikrai mokėti taip gaminti, aš tai bijočiau unsure.gif kepti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 14 lapkričio 2006 - 17:55
Šaunuolė, Glacee. Tkri šedevrai thumbup.gif

Turiu tokį klausimuką - kur pirkti konditerinį švirkštą. Niekur nerandu. Žiūrėjau ir Akropolio Maximoj ir Rimi Žirmūnuose - nerandu. Gal kuri galite pasakyti kur pirkot? Ir kiek maždaug kainuoja ax.gif ?
Labai ačiū biggrin.gif
Atsakyti
uzsuk i www.arevitoiranga.lt
Papildyta:
atsiprasau, www.arevitosiranga.lt
Atsakyti