Gali būti, kad nuo partijos . Be to, aš ją pirkau prieš kokius 3 metus - tai gal dabar pasikeitė į gerąją pusę
QUOTE(Glacee @ 2006 11 10, 20:47)
smiltis
Štai!!!!!!! Kaip aš laukiau, kad kas nors pabandytų pagaminti šitą keksą. Jis man toks skanus, paskutinis hitas pas mus namuose Ir man labai džiugu, kad jis patiko ir tau Ačiū tau labai
Štai!!!!!!! Kaip aš laukiau, kad kas nors pabandytų pagaminti šitą keksą. Jis man toks skanus, paskutinis hitas pas mus namuose Ir man labai džiugu, kad jis patiko ir tau Ačiū tau labai
Oho kad nudžiuginau
Galiu dar pridurti kad šaltas - nerealiai skanus (prieš tai valgėm karštą)
QUOTE(Smiltis @ 2006 11 13, 13:02)
Oho kad nudžiuginau
Galiu dar pridurti kad šaltas - nerealiai skanus (prieš tai valgėm karštą)
Galiu dar pridurti kad šaltas - nerealiai skanus (prieš tai valgėm karštą)
tiesiog balzamas sielai tikrai nerealiai skanus
Ugnužė
kaip reikalai, ar pasiruošusi lipdyti?
štai dar vienas receptukas
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas
Šio nuostabaus deserto receptų yra labai daug. Man patinka būtent toks
Pyragaičiai
100 ml pieno
50 g sviesto
80 g miltų
2 kiaušiniai
druska
Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Pieną su sviestu užvirinti, suberti miltus ir greitai išmaišyti, nukaisti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti ir intensyviai maišant įmušti kiaušinius po vieną. Ant kepimo popieriaus nupiešti apskritimą d 18-20 cm ir ant jo špricuoti skrituliukus arba išdėlioti šaukštu. Kepti apie 15 min, a po to sumažinti t-rą iki 160 i ir kepti dar apie 20 min. Atvėsinti orkaitėje.
Kremas
300 g varškės
1/2 ind. kondensuoto pieno su cukrumi
vanilinis cukrus
75 g sviesto
vienos citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis
Sviestą išplakti su pienu, palaipsniui pridedant varškę, vanilinį cukrų, citrinos žievelę
Šokoladinis glajus
100 g geros kokybės juodojo šokolado
1 v. šaukštas sviesto (15 g)
50 ml riebios grietinėlės
1 a.š. tirpios kavos, užplikytos 1 v.š. verdančio vandens
Glajui viską ištirpinti kartu vandens vonelėje. Labai gerai išmaišyti, truputį atvėsinti ir apipilti tortą kond. tutelės pagalba.
Plikytų pyragaičių žiedą labai atsargiai perpjauti pusiau. Iš pradžių perpjauti pagal išorės liniją, po to - vidaus. Atsargiai nuimti viršų. Apačią užpildyti varškės kremu, pagal pageidavimą sudėti braškes ir uždengti viršutiniu žiedu. Tortą papuošti glajumi. Drugeliai paišyti iš kond. tutelės iš tos pačios tešlos.
Skanaus!
Glacee, dar viena pagunda . Labai norėtųsi paragauti, tik vat gaminti , tiesą pasakius, tigiu
,
pasiruošusi kepti, kai tik užbaigsiu savo darbus. Laukiu nesulaukiu... Šiąnakt jau net sapnavau gaminimą, taip noriu to torto .
O lipdyti...nežinau ar ryšiuos be detalių Tavo instrukcijų
O, matau dar vienas, toks viliojantis skanumynas . Atrodo teks paiimti atostogų, kad visus išbandyt
pasiruošusi kepti, kai tik užbaigsiu savo darbus. Laukiu nesulaukiu... Šiąnakt jau net sapnavau gaminimą, taip noriu to torto .
O lipdyti...nežinau ar ryšiuos be detalių Tavo instrukcijų
O, matau dar vienas, toks viliojantis skanumynas . Atrodo teks paiimti atostogų, kad visus išbandyt
Na ir gražumai
Manau čia reikia pašaukimo tokiam grožiui kurti,ne kiekvienas tikrai sugebės
Manau čia reikia pašaukimo tokiam grožiui kurti,ne kiekvienas tikrai sugebės
Glacee,nu tu šaunuolė visi receptukai verti dėmesio
o va kadaise vaikystėje mano močiutė užsakinėdavo tokius plikytos tešlos tortus,ir vis galvodavau kaip jie padaromi,bet jie budavo piramidę sulipdyti ir aplieti šokoladu ir ydare dar būdavo žele gabalėlių ačiū už tokį nuostabų receptėlį,būtinai šeimyna savo palepinsiu
o va kadaise vaikystėje mano močiutė užsakinėdavo tokius plikytos tešlos tortus,ir vis galvodavau kaip jie padaromi,bet jie budavo piramidę sulipdyti ir aplieti šokoladu ir ydare dar būdavo žele gabalėlių ačiū už tokį nuostabų receptėlį,būtinai šeimyna savo palepinsiu
Burokėlių salotos su kmynais
Virti burokėliai
Smulkintos petražolės
Užpilui
1 a.š. trintų kmynų
0,5 citrinos sultys
1 a.s. druskos
1 v.s. medaus
2 v.s. aliejaus
burokėlius supjaustyti, užpilti užpilu ir palaikyti maždaug pusvalandį. Užpilui visus ingredientus sumaišyti
Virti burokėliai
Smulkintos petražolės
Užpilui
1 a.š. trintų kmynų
0,5 citrinos sultys
1 a.s. druskos
1 v.s. medaus
2 v.s. aliejaus
burokėlius supjaustyti, užpilti užpilu ir palaikyti maždaug pusvalandį. Užpilui visus ingredientus sumaišyti
gutyte
netingek, netingek pasirink ką nors labai paprasto ir netingėk Juk smagu, kai namuose pyragais kvepia
Ugnužė
Truputį su darbais susitvarkysiu ir padarysiu žingsnis po žingsnio rožių lipdymo. Gal kitą savaitę pavyks. Tada tai tikrai turėsi ryžtis nėra taip sunku, kaip atrodo, svarbu norėti ir treniruotis. Dėl to kolkas siūlau plastiliną, nes jam nieko neatsitiks, tuo tarpu ir šokoladinė ir cukrinė masės jos netinkamos perlipdymui.
Kaliteja
Ačiū labai, aš net susigėdau .... pašaukimo tai gal ir reikia, bet svarbiausia - noro ir negalvoti, kad neverta laiko gaišinti gaminant maistą imho
*Bitutė*
Ačiū Siūlau bandyt ką nors gaminti Tas tortas, apie kurį tu sakai - tai krokembušas, tradicinis prancūziškai kalbančių šalių vestuvinis tortas. Dabar jis kiek pakeitė savo paskirtį, bet vis tiek būna labai įspūdingas. Čia galima pažiūrėti , čia , čia
Papildyta:
Lęšių sriuba
Lengva, pigu, maistinga
0,5 - 1 stiklinė lęšių (priklausomai kokio tirštumo sriubą mėgstate)
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
4 vidutinės bulvės
1,5 l sultinio arba vandens
šaukštas aliejaus, pusė šaukšto sviesto (galimo be jo )
druska, pipirai, žalumynai pagal skonį
Aš gaminu viename puode (storų sienelų), jokių ten keptuvių ir t.t.
Supjaustyti svogūną kubeliais, sutarkuoti morką. Įpilti aliejų į puodą, įdėti sviestą, pakepinti svogūnus ir morką (bet nepersistengti, jie neturi paruduoti, o tik sušusti). Įpilti vandens arba sultinio, užvirinti, įmesti lęšius. (jeigu naudojate žaliuosius lęšius) Pavirinti apie 15 minučių, įdėti supjastytas kubeliais bulves. Virti, kol bulvės išvirs. Įberti supjaustytų petražolių.
Jeigu naudojate raudonuosius lęšius, tai reikia pirmiau išvirti bulves, o po to suberti lęšius. ir pavirinti apie 5 minutes.
Skanaus
netingek, netingek pasirink ką nors labai paprasto ir netingėk Juk smagu, kai namuose pyragais kvepia
Ugnužė
Truputį su darbais susitvarkysiu ir padarysiu žingsnis po žingsnio rožių lipdymo. Gal kitą savaitę pavyks. Tada tai tikrai turėsi ryžtis nėra taip sunku, kaip atrodo, svarbu norėti ir treniruotis. Dėl to kolkas siūlau plastiliną, nes jam nieko neatsitiks, tuo tarpu ir šokoladinė ir cukrinė masės jos netinkamos perlipdymui.
Kaliteja
Ačiū labai, aš net susigėdau .... pašaukimo tai gal ir reikia, bet svarbiausia - noro ir negalvoti, kad neverta laiko gaišinti gaminant maistą imho
*Bitutė*
Ačiū Siūlau bandyt ką nors gaminti Tas tortas, apie kurį tu sakai - tai krokembušas, tradicinis prancūziškai kalbančių šalių vestuvinis tortas. Dabar jis kiek pakeitė savo paskirtį, bet vis tiek būna labai įspūdingas. Čia galima pažiūrėti , čia , čia
Papildyta:
Lęšių sriuba
Lengva, pigu, maistinga
0,5 - 1 stiklinė lęšių (priklausomai kokio tirštumo sriubą mėgstate)
1 vidutinis svogūnas
1 vidutinė morka
4 vidutinės bulvės
1,5 l sultinio arba vandens
šaukštas aliejaus, pusė šaukšto sviesto (galimo be jo )
druska, pipirai, žalumynai pagal skonį
Aš gaminu viename puode (storų sienelų), jokių ten keptuvių ir t.t.
Supjaustyti svogūną kubeliais, sutarkuoti morką. Įpilti aliejų į puodą, įdėti sviestą, pakepinti svogūnus ir morką (bet nepersistengti, jie neturi paruduoti, o tik sušusti). Įpilti vandens arba sultinio, užvirinti, įmesti lęšius. (jeigu naudojate žaliuosius lęšius) Pavirinti apie 15 minučių, įdėti supjastytas kubeliais bulves. Virti, kol bulvės išvirs. Įberti supjaustytų petražolių.
Jeigu naudojate raudonuosius lęšius, tai reikia pirmiau išvirti bulves, o po to suberti lęšius. ir pavirinti apie 5 minutes.
Skanaus
QUOTE(Glacee @ 2006 11 13, 20:18)
štai dar vienas receptukas
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas
koks grožis, bet čia reikia tikrai mokėti taip gaminti, aš tai bijočiau kepti
Šaunuolė, Glacee. Tkri šedevrai
Turiu tokį klausimuką - kur pirkti konditerinį švirkštą. Niekur nerandu. Žiūrėjau ir Akropolio Maximoj ir Rimi Žirmūnuose - nerandu. Gal kuri galite pasakyti kur pirkot? Ir kiek maždaug kainuoja ?
Labai ačiū
Turiu tokį klausimuką - kur pirkti konditerinį švirkštą. Niekur nerandu. Žiūrėjau ir Akropolio Maximoj ir Rimi Žirmūnuose - nerandu. Gal kuri galite pasakyti kur pirkot? Ir kiek maždaug kainuoja ?
Labai ačiū