Šitas puslapiukas tikra aukštoji kulinarija . Kol kas susigundžiau medaus tortu su citrusu nata. Pradėjau skaitinėti, lyg ir viskas aišku kas prie ko. Tačiau norėčiau smulkesnio paaiškinimo apie kurdą: kiek virti, kaip virti (plakant, maišant), kokia konsistencija turi gautis ir pan.
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 11 10, 09:35)
kaip skanu ir labai gražu, o kaip tu ir su kuo papuošei?
puosta, tai cukatom is citrusu uogienes. jos receptura parasyta prie torto. as dar idejau konjake mirkytu razinu, nes man truko spalvos
QUOTE(Makarska @ 2006 11 10, 10:02)
Šitas puslapiukas tikra aukštoji kulinarija . Kol kas susigundžiau medaus tortu su citrusu nata. Pradėjau skaitinėti, lyg ir viskas aišku kas prie ko. Tačiau norėčiau smulkesnio paaiškinimo apie kurdą: kiek virti, kaip virti (plakant, maišant), kokia konsistencija turi gautis ir pan.
atsakysiu as, gal gleese nesupyks o torta tikrai rekomenduoju... vakar paragavom. nu jau skonis tiesiog tirpsta burnoj. sakiau viskas, savo senaji medaus torto recepta mesiu per borta ir visad darysiu pagal gleese
kurda as viriau ilgai ir nuobodziai. net pagalvojau ar nepaprasciau tiesiogiai ant plytkos virt nuolat plakiau sluotele, kol jis gerokai sutirstejo. pora kartu norejau ji nuimti anksciau laiko, bet primeciau, kad dedant 1 kiausini ir 2 trynius, kurdas turetu daugiau sutirstet. tai galutiniam taske pagal konsistencija gavos kazkas panasaus kaip kefyras
Panos, aš labai-labai trumpam tik bučkius ir padėkas išdalinti o į klausimus atsakysu vakare Ar nesupyksit?
kisule
Ačiū labai, kad apsilankei man tikrai labai malonu ir tikiuosi tave dar čia matyti
lanaa
tortas atrodo superiniai Bravo! Aš be galo džiaugiuosi, kad tu buvai tokia drąsi ir iš karto ėmeisi reikalo, džiaugiuosi, kad tortas jums patiko. Jis reikalauja tam tikrų pastangų, bet rezultatas, manau, to vertas. Ačiū tau labai!
Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils Tiesiog dėl tikrumo
gutyte
Nome
Makarska
Nu susigėdijau.... šiaip aš propaguoju gal labiau ne aukštąją virtuvę, o tiesiog gerą, skanią, pagal poreikį sveiką ir labai įvairią. Bet man žiauriai malonu Negaliu nupasakoti, kaip... dabar šypsausi iki ausų
kisule
Ačiū labai, kad apsilankei man tikrai labai malonu ir tikiuosi tave dar čia matyti
lanaa
tortas atrodo superiniai Bravo! Aš be galo džiaugiuosi, kad tu buvai tokia drąsi ir iš karto ėmeisi reikalo, džiaugiuosi, kad tortas jums patiko. Jis reikalauja tam tikrų pastangų, bet rezultatas, manau, to vertas. Ačiū tau labai!
Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils Tiesiog dėl tikrumo
gutyte
Nome
Makarska
Nu susigėdijau.... šiaip aš propaguoju gal labiau ne aukštąją virtuvę, o tiesiog gerą, skanią, pagal poreikį sveiką ir labai įvairią. Bet man žiauriai malonu Negaliu nupasakoti, kaip... dabar šypsausi iki ausų
Nu Lanaa aukštasis pilotažas.
Kaupiuos torto darymui
Kaupiuos torto darymui
QUOTE(Glacee @ 2006 11 10, 11:09)
lanaa
tortas atrodo superiniai Bravo! Aš be galo džiaugiuosi, kad tu buvai tokia drąsi ir iš karto ėmeisi reikalo, džiaugiuosi, kad tortas jums patiko. Jis reikalauja tam tikrų pastangų, bet rezultatas, manau, to vertas. Ačiū tau labai!
Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils Tiesiog dėl tikrumo
tortas atrodo superiniai Bravo! Aš be galo džiaugiuosi, kad tu buvai tokia drąsi ir iš karto ėmeisi reikalo, džiaugiuosi, kad tortas jums patiko. Jis reikalauja tam tikrų pastangų, bet rezultatas, manau, to vertas. Ačiū tau labai!
Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils Tiesiog dėl tikrumo
tai cia tau aciuks jauciu sekanti karta virsiu kurda tiesiogiai ant ugnies, labai jau daug "vaznios" su ta "vandens vonia" pagalvojau, kad jei napoleonui virtas kremas is pieno ant tiesiogines ugnies neprisvyla, tai sitam prisvilt dar maziau sansu
QUOTE(tavi @ 2006 11 10, 11:07)
oj, tavi, toli dar iki to aukstojo pilotazo su mielu noru i kokius maisto puosimo kursus uzsirasyciau
Labukas
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
QUOTE(Smiltis @ 2006 11 10, 10:39)
Labukas
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
Jei temos šeimininkė nesupyks,aš padėsiu
http://www.supermama...?...t&p=6368135
lanaa
taigi tiesiog šaunu, kad tortukas "prisirašė" pas tave šeimoje ilgesniam laikui O dėl vandens vonios, tai tikrai nesuk sau galvos ir daryk tiesiai ant plytos
smiltis
Štai!!!!!!! Kaip aš laukiau, kad kas nors pabandytų pagaminti šitą keksą. Jis man toks skanus, paskutinis hitas pas mus namuose Ir man labai džiugu, kad jis patiko ir tau Ačiū tau labai
@asta
juokauji, kaip aš galiu pykti ačiū tau labai
O štai ir baklažanai
Baklažanų liežuvėliai su sūriu
2 vidutinio dydžio baklažanai
100 g majonezo
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
2 skiltelės česnako
smulkiai supjaustyti bazilikai, petražolės
aliejus kepimui
druska
popieriniai rankšluoščiai arba servetėlės
baklažanus supjaustyti išilgai nestoromis riekelėmis. Abibarstyti baklažanus druska ir palikti pusvalandžiui. Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to, kad kepant mažiau įsidertų riebalų.
Tuo metu padaryti padaryti sūrio padažą - sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu ir česnakais.
Baklažanus nusausinti servetelėmis ir kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Nusunkti ant popieriaus. Karštus aptepti padažu ir pabarstyti žalumynais.
Skanaus
taigi tiesiog šaunu, kad tortukas "prisirašė" pas tave šeimoje ilgesniam laikui O dėl vandens vonios, tai tikrai nesuk sau galvos ir daryk tiesiai ant plytos
smiltis
QUOTE
Labukas
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
Štai!!!!!!! Kaip aš laukiau, kad kas nors pabandytų pagaminti šitą keksą. Jis man toks skanus, paskutinis hitas pas mus namuose Ir man labai džiugu, kad jis patiko ir tau Ačiū tau labai
@asta
juokauji, kaip aš galiu pykti ačiū tau labai
O štai ir baklažanai
Baklažanų liežuvėliai su sūriu
2 vidutinio dydžio baklažanai
100 g majonezo
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
2 skiltelės česnako
smulkiai supjaustyti bazilikai, petražolės
aliejus kepimui
druska
popieriniai rankšluoščiai arba servetėlės
baklažanus supjaustyti išilgai nestoromis riekelėmis. Abibarstyti baklažanus druska ir palikti pusvalandžiui. Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to, kad kepant mažiau įsidertų riebalų.
Tuo metu padaryti padaryti sūrio padažą - sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu ir česnakais.
Baklažanus nusausinti servetelėmis ir kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Nusunkti ant popieriaus. Karštus aptepti padažu ir pabarstyti žalumynais.
Skanaus
Paprastas obuolių pyragas
Svarbu - beveik nereikia plauti indų, du puodai ir viskas
3 kiausiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltu
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutarkuota citrina
6 - 7 nulupti ir supjaustyti plokštelėmis vidutiniai obuoliai
Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Aš kepu PYREX ovalioje formoje, tešlos išeina maždaug du litrai, tad ir formos tokios reikėtų.
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.
Svarbu - beveik nereikia plauti indų, du puodai ir viskas
3 kiausiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltu
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutarkuota citrina
6 - 7 nulupti ir supjaustyti plokštelėmis vidutiniai obuoliai
Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Aš kepu PYREX ovalioje formoje, tešlos išeina maždaug du litrai, tad ir formos tokios reikėtų.
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.
QUOTE(Glacee @ 2006 11 10, 19:47)
O štai ir baklažanai
Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to,
Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to,
atrodo tikrai liuksiškai aš baklažanų gerbėja
dėl to teiginio, kad karčių baklažanų rūšių nebėra - neteisybė man jau senokai nepakliūna nekarčių baklažanų, visus tenka mirkyti sūriame vandenyje kažkada nepamirkiau.. keliavo į šiukšliadėžę su visais spirgučiais ir grietine, nes sugalvojau paraguati tik pagaminus iki galo traukė gomurį nuo kartumo
valgiau panašias salotas kaip šie liežuvėliai. Tik ten buvo naudojamas ožks sūris, toks neįprastas rūgštus skonis, bet ir specialiai paruoštas sojų padažas kartu patiektas.
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 11, 03:33)
atrodo tikrai liuksiškai aš baklažanų gerbėja
QUOTE
dėl to teiginio, kad karčių baklažanų rūšių nebėra - neteisybė man jau senokai nepakliūna nekarčių baklažanų, visus tenka mirkyti
Kiek matau iš profailo, gyveni Meksikoj? Tada taip Tai susiję su baklažanų auginimu atvirame grunte. Gruntinių baklažanų net vidus yra visiškai kitokios konsistencijos, ne vatinis ))) Tos baklažanų rūšys, kurios yra auginamos šiltnamiuose, (o pas mus jos tiktai tokios - kiek lietuviškos, kiek atvežtos iš Olandijos) jos jau seniai išselekcionuotos taip, kad tas kartumas išnyktų - kitaip neapsimokėtų auginti. Gal pasitaiko koks nors egzempliorius kuriame dar tas "rudimentinis" kartumas išliko, bet tai yra ypatinga retenybė.... prie to kiekio baklažanų, kurį mūsų šeima valgo (vien tik žiemai užkonservuoju po 20 - 30 kg ) aš dar ant tokio neužtaikiau . Taip pat gali pasitaikyti karčių baklažanų būnant kokiose pietų šalyse, ypač perkant mažuose turgeliuose (nors man būnant Armėnijoje irgi kažkaip nepasitaikė , o baklažanus tai šveitėme tik taip ))) )
QUOTE(Glacee @ 2006 11 11, 10:46)
Kiek matau iš profailo, gyveni Meksikoj? Tada taip Tai susiję su baklažanų auginimu atvirame grunte. Gruntinių baklažanų net vidus yra visiškai kitokios konsistencijos, ne vatinis ))) Tos baklažanų rūšys, kurios yra auginamos šiltnamiuose, (o pas mus jos tiktai tokios - kiek lietuviškos, kiek atvežtos iš Olandijos) jos jau seniai išselekcionuotos taip, kad tas kartumas išnyktų - kitaip neapsimokėtų auginti. Gal pasitaiko koks nors egzempliorius kuriame dar tas "rudimentinis" kartumas išliko, bet tai yra ypatinga retenybė.... prie to kiekio baklažanų, kurį mūsų šeima valgo (vien tik žiemai užkonservuoju po 20 - 30 kg ) aš dar ant tokio neužtaikiau . Taip pat gali pasitaikyti karčių baklažanų būnant kokiose pietų šalyse, ypač perkant mažuose turgeliuose (nors man būnant Armėnijoje irgi kažkaip nepasitaikė , o baklažanus tai šveitėme tik taip ))) )
Svelniausi baklazanai yra baltieji, tik zmones pas mus nelabai juos zino ir perka. Galvoja neprinokia.