O dabar dėl įrangos pakalbėkime
Iš karto pasakysiu, kad man pvz. labai malonu, kad mes čia ne vien tik receptus aptarinėjame, bet ir pasidaliname mintimis apie virtuvę apskritai. Juk maisto gamyba - tai ne tik receptas, bet ir produktai, įranga, mokslas
, kūryba... nuotaika
Aš niekad nepykstu dėl off-topikų, nes labai dažnai ir iš jų galima daug naudingos info gauti
Dar vienas dalykas - kai nepradedi kalbėti apie kažką, tai nieko ir nesužinai
Smiltis, tavi, Katu, laurindre, PortukeAš tai prie tų, kurioms kombainas netinka
Man geriau atskirai.
QUOTE
ir priėjau nuomonės, kaip liaudis sako - kas tinka viskm, tas netinka niekam!!! Na negali vienas daiktas viską super gerai daryt - ir plakt, ir tarkuot, ir ......... skalbinius lygint, ir .......malkas skaldyt
Portuke, tu čia gerai pasakei. Pasirašau irgi... jei galima
Todėl plaku mikseriais. Dviem. Nes dažnai vienas nepajėgia išplakti, o mesti pusiaukelyje nesinorėtų. Kaip jau rašiau, svajoju apie Kitchen Aid (KA)... bet kol kas, manau, tai nėra labai realu. Prieš metus (kai ieškojome šaldytovo) mačiau net labai patrauklią plakimo mini-mašinutę - tokį paprastą KA, tik nepamenu, kokios firmos. Kol susimąsčiau nupirkti, jau jos ir nebebuvo. Kaina buvo apie 600 lt, bet, manau man asmeniškai buvo verta ją įsigyti. bet pavėlavau... gal reikia pradėti paieškas vėl? Mikseris plaka dviem plakikliais, o ji buvo su vienu, taip pat turėjo kablį tešlai maišyti ir t.t. O talpos nepamenu, bet šiaip nemaža. Ir netrifazė, kas irgi svarbu. Jeigu tokią įsigysiu, tai tada merengas plaksiu, beze plikytą darysiu, zefyrą
nes kol kas gaila mikserių.
vilytteO, kaip smagu, kad pabandei vyniotinį. Aš sukau ataušusį. Pradžia man irgi sutrūkinėjo, bet sukau vis tiek, tai didesni apsisukimai geriau susisuko. Nors turėjau tokių pat minčių, kaip ir tu, gal taip, kaip pyragaitį padaryti.
Kakavos iš akies dėjau... kad tik bendra masė būtų, bet aišku, kad miltų daugiau
Antrininkė Kaip malonu, kad keksas patiko
super! Jis iš tikrųjų toks aromatingas, toks "keksinis" - gražiai tu jį pavadinai
Daivveaha...
o kas būtent tave domina? Tai padėsiu išversti, bet tikrai ne artimiausiu laiku
(Oi, reikia man savo pažadų sąrašą iškabinti
))) Ir prie jo prisėsti
Jeigu trumpai -marshmellow- tai tokie saldainiukai-zefyriukai. Iš jų daroma cukrinė masė lipdymui, kiek žinau, jie yra lydomi ant garų arba mikrobangėje, pridedama c.pudros ir dar kažko. Iš pirmo karto dar negirdėjau, kad būtų kažkam išėjusi, bet po to išeina ir panos labai džiaugiasi, sako, kad gerai su ja dirbti. Aš pati asmeniškai cukrinės masės nedarau iš principo. Bet čia yra grynai mano "tarakonai". Reikalas tame, kad visų pirma, kad tai yra grynas cukrus, o vaikai iš karto nori visus šiuos papuošimus nuvalgyti... arba jie yra tiesiog padedami į šoną... dirbti ir kad tas dalykas būtų padėtas į šoną?
Kitas dalykas - dažai... nemėgstu dažų... gal turiu tam "alergiją" nuo senų laikų, kai mačiau, kaip konditeriniame ceche su briliantine žaluma ir su paprastu rašalu cukrine masę dažydavo... Visuomet stengiuosi, kad ir papuošimai būtų valgomi, darau juos ne tik dėl grožio. Dar vienas dalykas - ta masė yra tiek ilgai minkoma, minkoma, minkoma, rankose kočiojama, vyniojama... o po to termiškai neapdorojama. Bet čia jau kaip sakiau, grynai mano "tarakonai". Nes dabar mano vaikis užsiprašė gimtadieniui tortą būtent su tokiais papuošimais... net nežinau, ką daryti.... teks gal marcipaną naudoti.
Dėl dažų kažkada teiravausi firmoje, teikiančioje visokiausius priedus konditerinius. Bet buvo labai didelis išfasavimas, atrodo po 0,5 l, o tai tikrai labai daug. Galima gal kooperuotis, užssisakyti ir po to pasidalinti? Kitas dalykas - žinau, kad yra internete nusipirkti dažų... Mano viena internetinė pažįstama tai iš Londono labai daug įvairių dažų ir šiaip priedų atsivežė.
Pernai savo panelei dariau tokį tortuką. Be dažų
su šokoladu ir marcipanu