[quote=Glacee,2007 01 08, 17:53]
Dabar iš eilės
Dėl kepimo. Kepimo temperatūra plikytiems gaminiams yra nustatyta nuo 200 iki 230 laipsnių. Tai yra parašyta net konditerijos vadovėlyje
. 170 laipsnių - tai temperatūra keksams, biskvitams (
ne biskvitiniams lakštams), mieliniams gaminiams kepti. Nežinau, nebent viryklės gamintojas kokį "slapuką" įdėjo
Aukšta temperatūra plikytai tešlai yra mažiau pavojinga, nei žema. Taip pat yra pavojingas orkaitės durelių atidarymas pradinėje kepimo fazėje, nes nuo "skersvėjų" tešla krenta. Taip pat tešla gali sukristi, jeigu temperatūra yra žema. Pagal vieną mokykla gaminiai padžiovinami dar orkaitėje, pagal kitą - ne. To papildomo džiovinimo metu gali kiek labiau sukietėti plutelė, tai reikia turėti omeny. Lengvas drėgnumas viduje leistinas. Bet šiaip, visoje literatūroje patariama iškepti bandinį. Nors aš jo niekad nekepu, o reguliuoju kepimo metu.
O dėl kremo tai tikrai nežinau, ką pasakyti... pusantros valandos ir nesutirštėjo????
aš kremą dariau maks. penkiolika minučių...
sveikos:)
Gundėt gundėt ir sugundėt Karpate. Vakar vakarą teko praleist virtuvėj...
Tai va - nereliai skanus kremas
. Dar nemažai liko, tačiau abu mano vyrai vos pasidalino. Tik gal per tirštas gavos, nes recepte buvo parašyta, kad turi susigert, tačiau maniškis nelabai susigėrė. O gal su lakštais kažkas ne taip - tokie visa sausi gavosi ir dar gerokai paskrudo (kepiau tiek laiko kiek nurodyta, bjojau anksčiau liest, kad nesukristų). Kiek prisimenu pirktinius eklerus, tai jie gan drėgnoki
Bet vistiek viskas labai labai skanu
Kai kitąkart kepsiu tikriausiai darysiu tešlos visą porciją , o kremo puse, nes dabar visko po 1/2 dariau (nors ir vienas kremas einamas dalykėlis
)
Labai ačiū už receptuką
Ir dar - norėjau paklaust, kaip visgi padaryt gražius/lygius torto kraštus. Temoje minėta kokia tai juosta, ale aš, tundra, iki galo ir neįsikirtau. Bandžiau landžiot po rusiškus forumus, bet ten teradau tik kaip rožytes gamint