Vyšnių ledinis desertas
kai mėgsti vyšnias, tai nesvarbu - ar žiema ar vasara
1 1/4 st. išplaktos grietinėlės
120 g cukraus pudros
400 g vyšnių (standartinis pakelis šaldytų vyšnių)
Bus reikalingos tiesios taurės. (ne siaurėjančios/platėjančios, tulpinės, o lygiagrečiomis sienelėmis atrodo taip... ) Ant taurių uždėti popierinę "apykaklę" - tiesiog apjuosti taurių viršų ir sutvirtinti juostą paprasta vaistine gumele. Didesnę dalį vyšnių susmulkinti blenderiu, likusią tiesiog sutrinti, kad būtų stambesni gabaliukai. Sumaišyti grietinėlę su c.pudra, o po to su vyšniomis. Išpilstytimasę į taures, užpildant jas aukščiau taurių krašto. Įdėti į šaldiklį 3-4 valandoms. Po to "apykaklę" nuimti, o taurės kojelę aprišti servetėle, nes gali nuvarvėti, jei ilgai stovės. Viršų papuošti uogomis.
idėja iš "Ilustrowana encyklopedia kuchni swiata" leid. Elipsa-Watra, 1993
Tiems, kam ledinis desertas peršaltas
Trintų vaisių desertas
be abejonės, vyšnios ir ananasai (čia iš skardinės ) Viską susmulkinti blenderyje, jei reikia - pridėti cukraus ir supilstyti į taures.
Vaisius galima pasirinkti pagal skonį
Trintų vaisių desertas
be abejonės, vyšnios ir ananasai (čia iš skardinės ) Viską susmulkinti blenderyje, jei reikia - pridėti cukraus ir supilstyti į taures.
Vaisius galima pasirinkti pagal skonį
noir1
Ir kaip tinginystė pavyko?
Katu
taigi taip ir yra - paprasta ir žinoma bet vistiek skanu
tavi
ir ką dabar su tavimi daryti???? Vis dar nori? ar jau ką nors pasidarei? Matai, kaip Lidija - nesėdi tik norėdama
Lidija
Ir kaip tinginystė pavyko?
Katu
taigi taip ir yra - paprasta ir žinoma bet vistiek skanu
tavi
ir ką dabar su tavimi daryti???? Vis dar nori? ar jau ką nors pasidarei? Matai, kaip Lidija - nesėdi tik norėdama
Lidija
Arabiškas garnyras
patiekiamas su mėsa, žuvimi, daržovėmis. Nesitikėjau, kad toks vykęs dalykas Dėkoju savo draugei Natalijai už puikų receptą
1 puodelis smulkiu makaronu (vermiseliai, zvaigzdutes, etc. )
1,5 puodelio ryziu
2 saukstai aliejaus
3,5 puodeliai vandens
nugriebtas saukstelis druskos
cesnako granules, karis, mėgstami prieskoniai (pageidaujant)
Į puodą įpilti aliejų, suberti makaronus ir pakepinti iki lengvo rudumo. Tada labai atsargiai į puodą įpilti puodelį verdančio vandens (labai garuoja, spėkite patraukti ranką ). Supilti ryžius, suberti druską, prieskonius, išmaišyti, supilti likusį vandenį ir uždengti dančiu. Virti 15 - 18 minučių.
patiekiamas su mėsa, žuvimi, daržovėmis. Nesitikėjau, kad toks vykęs dalykas Dėkoju savo draugei Natalijai už puikų receptą
1 puodelis smulkiu makaronu (vermiseliai, zvaigzdutes, etc. )
1,5 puodelio ryziu
2 saukstai aliejaus
3,5 puodeliai vandens
nugriebtas saukstelis druskos
cesnako granules, karis, mėgstami prieskoniai (pageidaujant)
Į puodą įpilti aliejų, suberti makaronus ir pakepinti iki lengvo rudumo. Tada labai atsargiai į puodą įpilti puodelį verdančio vandens (labai garuoja, spėkite patraukti ranką ). Supilti ryžius, suberti druską, prieskonius, išmaišyti, supilti likusį vandenį ir uždengti dančiu. Virti 15 - 18 minučių.
Šokoladinis vyniotinis
nieko nesakysiu.... tik mniam... galvojau, liks rytdienai Biskvitas Mišelės recepto motyvais
Biskvitui
40 ml pieno
30 g sviesto
130 g cukraus
2 kiausiniai
2 tryniai
60 g miltu, sumaisytu su kakava
nepilnas a.s. kepimo milteliu
pertepimui
170 ml (nepilna stikline) slyvu uogienes
2 šaukštai su kaupu kakavos
50 g šokolado
50 g šokolado viršui patepti
Įkaitinti orkaitę iki 190 С. Paruoskite skarda 35 x 25 (arba tokio dydžio kepimo popierių).
Ištirpinti sviestą piene, kiau6inius, trynius ir cukrų išplakti iki tirštos masės šviesiai gelsvos spalvos. Miltus su kakava ir kep. milteliais persijoti į kiaušinių masę. Porą šaukštų masės sumaišyti su pieno-sviesto mišiniu ir supilkyte atgal į bendrą masę. Atsargiai išmaišyti ir išpilti ant popieriaus. Kepti apie 15 minučių. Išimti, nuimti popierių ir ataušinti ant grotelių.
Slyvų uogienę susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės, supilti į puodą, geriausia su ilga rankena, sudėti šokoladą ir kakavą. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps.
Biskvitą sutepti šokoladine mase ir susukti į vyniotinį. Palaikyti porą valandų šaldytuve. Vyniotinio viršų papuošti šokoladu.
nieko nesakysiu.... tik mniam... galvojau, liks rytdienai Biskvitas Mišelės recepto motyvais
Biskvitui
40 ml pieno
30 g sviesto
130 g cukraus
2 kiausiniai
2 tryniai
60 g miltu, sumaisytu su kakava
nepilnas a.s. kepimo milteliu
pertepimui
170 ml (nepilna stikline) slyvu uogienes
2 šaukštai su kaupu kakavos
50 g šokolado
50 g šokolado viršui patepti
Įkaitinti orkaitę iki 190 С. Paruoskite skarda 35 x 25 (arba tokio dydžio kepimo popierių).
Ištirpinti sviestą piene, kiau6inius, trynius ir cukrų išplakti iki tirštos masės šviesiai gelsvos spalvos. Miltus su kakava ir kep. milteliais persijoti į kiaušinių masę. Porą šaukštų masės sumaišyti su pieno-sviesto mišiniu ir supilkyte atgal į bendrą masę. Atsargiai išmaišyti ir išpilti ant popieriaus. Kepti apie 15 minučių. Išimti, nuimti popierių ir ataušinti ant grotelių.
Slyvų uogienę susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės, supilti į puodą, geriausia su ilga rankena, sudėti šokoladą ir kakavą. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps.
Biskvitą sutepti šokoladine mase ir susukti į vyniotinį. Palaikyti porą valandų šaldytuve. Vyniotinio viršų papuošti šokoladu.
Planuoju kepti "Gastroorgazminiai brownies Cappuccino", bet iškilo klausimukas .
Kavą reikia supilti su visais tirščiais ar nukošti ir pilti tik skystį ?
Kavą reikia supilti su visais tirščiais ar nukošti ir pilti tik skystį ?
as pyliau tik skysti
QUOTE(Rimse @ 2007 01 07, 13:03)
Planuoju kepti "Gastroorgazminiai brownies Cappuccino", bet iškilo klausimukas .
Kavą reikia supilti su visais tirščiais ar nukošti ir pilti tik skystį ?
Kavą reikia supilti su visais tirščiais ar nukošti ir pilti tik skystį ?
Jau buvo išsamiai pakomentuota Reikia pilti su tirščiais, nes espreso kava yra labai smulkiai sumalta. Kepdama naujamečiui neturejau espreso, tai supyliau paprastą ir gavosi taip pat gerai
Beje,naudojau ne kondensuotą pieną, o kondensuoto pieno skonio kremą "Milkens" (tai pieno ir augalinių riebalų mišinys, radau IkI), tai man gal net labiau už kondensuotą patiko, truputį kitoks saldumas.
Painaudojau šalto deserto idėja. Tik modifikavau. Turėjau grietinėlės- tai trintas braškes su žėlė atšaldžiau ir kai pradėjo stingti sumaišiau su plakta grietinėlė ir atšaldžiau.
Dabar stingsta bet kai ragavau bedarant tai
Kepiau Karpatę kone puse dienos
Sumaniau kepti pusę normos - pasitreniruoti, nes noriu kokį įdomesnį pyraga gimtadieniui iškept. Tai dėdama produktus tešlai painiojausi pilną ar pusę normos dedu Tada labai keistai man ta tešla kepė - iškilo, subliuško. Paskui prapjovus pamačiau, kad vidus gan šlapias, tai vėl orkaitėn dėjau..... Finale nusprendžiau, kad nepavyko, o kremas jau garavo ant viryklės. Ir garavo jis ant tos viryklės apie 1,5 val. Na netirštėja, nors ką. Padidinau kaitrumą, tai ėmė ir sušoko gumuliukais miltai su krakmolu, tada juos pertryniau per sietelį ir toliau kaitinau..... kol sutirštėjo
Na kremas yra,tai reikia kažką juo pertepti, tai kepiau pagrindą dar kartą. Griežtai laikydamasi instrukcijų įkaitinau orkaitę iki 220 laipsnių ir kepiau kokį 10 min, kol supratau, kad iškepsiu nuodėgulį Tada sumažinau karštį iki orkaitės gamintojo rekomenduojamų 170 laipsnių eklerams kepti ir iškepiau kažką šiek tiek prastesnio už pirmąjį varinatą
O tada vyras paragavęs tų lakštų paprašė juos visgi sutepti kremu (jau buvau pasišovusi išmesti) ir sutepus po kiek laiko paragavau s k a n u m ė l i s Apsirijom su vyru ir dabar negaliu užmigt, tai sėdžiu ir rašau čia savo nuotykius
Klausimukas: tai ar visgi turi būti kažkiek drėgmės tame lakšte ar ne?? Juk eklerų vidus kartais buna toks drėgnas (gal tai brokas?) Ir kiek maždaug laiko verda tas kremas? Nemanau,kad normalu kaitinti pusantros valandos kol užvirs??
Labai ačiū už šį receptuką, tačiau dabar neatstosiu, kol man nepavyks šis pyragas puikiai
Sumaniau kepti pusę normos - pasitreniruoti, nes noriu kokį įdomesnį pyraga gimtadieniui iškept. Tai dėdama produktus tešlai painiojausi pilną ar pusę normos dedu Tada labai keistai man ta tešla kepė - iškilo, subliuško. Paskui prapjovus pamačiau, kad vidus gan šlapias, tai vėl orkaitėn dėjau..... Finale nusprendžiau, kad nepavyko, o kremas jau garavo ant viryklės. Ir garavo jis ant tos viryklės apie 1,5 val. Na netirštėja, nors ką. Padidinau kaitrumą, tai ėmė ir sušoko gumuliukais miltai su krakmolu, tada juos pertryniau per sietelį ir toliau kaitinau..... kol sutirštėjo
Na kremas yra,tai reikia kažką juo pertepti, tai kepiau pagrindą dar kartą. Griežtai laikydamasi instrukcijų įkaitinau orkaitę iki 220 laipsnių ir kepiau kokį 10 min, kol supratau, kad iškepsiu nuodėgulį Tada sumažinau karštį iki orkaitės gamintojo rekomenduojamų 170 laipsnių eklerams kepti ir iškepiau kažką šiek tiek prastesnio už pirmąjį varinatą
O tada vyras paragavęs tų lakštų paprašė juos visgi sutepti kremu (jau buvau pasišovusi išmesti) ir sutepus po kiek laiko paragavau s k a n u m ė l i s Apsirijom su vyru ir dabar negaliu užmigt, tai sėdžiu ir rašau čia savo nuotykius
Klausimukas: tai ar visgi turi būti kažkiek drėgmės tame lakšte ar ne?? Juk eklerų vidus kartais buna toks drėgnas (gal tai brokas?) Ir kiek maždaug laiko verda tas kremas? Nemanau,kad normalu kaitinti pusantros valandos kol užvirs??
Labai ačiū už šį receptuką, tačiau dabar neatstosiu, kol man nepavyks šis pyragas puikiai