Portuke
Kaip tu čia man apie morkų pyragą priminei.... gal reikia kepti? senokai nekepiau
[/quote]
Lauksiu recepto
mhm, as irgi lauksiu
QUOTE(mamushka @ 2007 01 04, 18:01)
mhm, as irgi lauksiu
Aš neseniai kepiau morkų pyragą (ar keksas vadinasi), tai gavosi labai skanus ir labai daug. Receptruką radau atrodo Gerų patarimu zurnale, sausio men. Jis siaip yra su varskes glazura, bet as ja patingejau daryt, ir taip gavosi labai skanus, taciau irgi lauksiu Glacee receptuko, bus ka palyginti
Vakar kepiau Karpate. Siandien mat turejo sveciu pributi. Deja deja, sveciu neturejau kuom vaisinti...
Vyras su vaikais viska suslamste (nu reik prisipazinti ir as gerokai prisidejau). O as maniau, kad saldumynu nemegstu (dabar po obuoliniu pyragaiciu ir Karpates tuo didziai suabejojau)...
Kadangi pyragas reikalauja pakartojimo, turiu kelis klausimus:
- bekepant vienoj skardoj teslos lakstas iskilo kaip koks snapas, tai su sakute atgal sugrudau, toliau kepe nepriestaraudamas. Kitoj lakstas (as juos dariau du atskirose skardelese) pasipute, bet ne taip tragiskai. Ar taip turi buti ar kazka nusigrybavau? Ta prasme prekine isvaizda nebuvo labai superine.
- ir kaip nustatyti kada tie teslos lakstai jau iskepe. Man is pradziu pasirode, kad jau viskas gatava, bet kai praveso ir pradejau juos tyrineti, viduj buvo lyg slapia. Tai dar dadziovinau apysiltej orkaitej (nors gamindama laikiausi visu tavo nurodymu). Buvau beveik ir apsinervinus, kas cia dabar gavosi.
Nu nepyk, kad cia visko klausineju, juk svarbiausia, kad paragavus mazo kasnelio pasijutau kaip rojuj. Aciu Glacee - tu paskanini musu seimu gyvenimus...
Vyras su vaikais viska suslamste (nu reik prisipazinti ir as gerokai prisidejau). O as maniau, kad saldumynu nemegstu (dabar po obuoliniu pyragaiciu ir Karpates tuo didziai suabejojau)...
Kadangi pyragas reikalauja pakartojimo, turiu kelis klausimus:
- bekepant vienoj skardoj teslos lakstas iskilo kaip koks snapas, tai su sakute atgal sugrudau, toliau kepe nepriestaraudamas. Kitoj lakstas (as juos dariau du atskirose skardelese) pasipute, bet ne taip tragiskai. Ar taip turi buti ar kazka nusigrybavau? Ta prasme prekine isvaizda nebuvo labai superine.
- ir kaip nustatyti kada tie teslos lakstai jau iskepe. Man is pradziu pasirode, kad jau viskas gatava, bet kai praveso ir pradejau juos tyrineti, viduj buvo lyg slapia. Tai dar dadziovinau apysiltej orkaitej (nors gamindama laikiausi visu tavo nurodymu). Buvau beveik ir apsinervinus, kas cia dabar gavosi.
Nu nepyk, kad cia visko klausineju, juk svarbiausia, kad paragavus mazo kasnelio pasijutau kaip rojuj. Aciu Glacee - tu paskanini musu seimu gyvenimus...
QUOTE(vilytte @ 2007 01 04, 21:40)
Vakar kepiau Karpate. Siandien mat turejo sveciu pributi. Deja deja, sveciu neturejau kuom vaisinti...
Vyras su vaikais viska suslamste (nu reik prisipazinti ir as gerokai prisidejau). O as maniau, kad saldumynu nemegstu (dabar po obuoliniu pyragaiciu ir Karpates tuo didziai suabejojau)...
Kadangi pyragas reikalauja pakartojimo, turiu kelis klausimus:
- bekepant vienoj skardoj teslos lakstas iskilo kaip koks snapas, tai su sakute atgal sugrudau, toliau kepe nepriestaraudamas. Kitoj lakstas (as juos dariau du atskirose skardelese) pasipute, bet ne taip tragiskai. Ar taip turi buti ar kazka nusigrybavau? Ta prasme prekine isvaizda nebuvo labai superine.
- ir kaip nustatyti kada tie teslos lakstai jau iskepe. Man is pradziu pasirode, kad jau viskas gatava, bet kai praveso ir pradejau juos tyrineti, viduj buvo lyg slapia. Tai dar dadziovinau apysiltej orkaitej (nors gamindama laikiausi visu tavo nurodymu). Buvau beveik ir apsinervinus, kas cia dabar gavosi.
Nu nepyk, kad cia visko klausineju, juk svarbiausia, kad paragavus mazo kasnelio pasijutau kaip rojuj. Aciu Glacee - tu paskanini musu seimu gyvenimus...
Vyras su vaikais viska suslamste (nu reik prisipazinti ir as gerokai prisidejau). O as maniau, kad saldumynu nemegstu (dabar po obuoliniu pyragaiciu ir Karpates tuo didziai suabejojau)...
Kadangi pyragas reikalauja pakartojimo, turiu kelis klausimus:
- bekepant vienoj skardoj teslos lakstas iskilo kaip koks snapas, tai su sakute atgal sugrudau, toliau kepe nepriestaraudamas. Kitoj lakstas (as juos dariau du atskirose skardelese) pasipute, bet ne taip tragiskai. Ar taip turi buti ar kazka nusigrybavau? Ta prasme prekine isvaizda nebuvo labai superine.
- ir kaip nustatyti kada tie teslos lakstai jau iskepe. Man is pradziu pasirode, kad jau viskas gatava, bet kai praveso ir pradejau juos tyrineti, viduj buvo lyg slapia. Tai dar dadziovinau apysiltej orkaitej (nors gamindama laikiausi visu tavo nurodymu). Buvau beveik ir apsinervinus, kas cia dabar gavosi.
Nu nepyk, kad cia visko klausineju, juk svarbiausia, kad paragavus mazo kasnelio pasijutau kaip rojuj. Aciu Glacee - tu paskanini musu seimu gyvenimus...
Na tie lakštai pas mane irgi bandė vaizduoti Karpatus
Portuke, mamushka, Katu
aš kepu pagal du receptus - paprastesnis - kiek modifikuotas šitas, taip manau, kad jis panašus ir į tą, iš Gerų patarimų. Neskaičiau, nežinau, tik prognozuoju ir dar vienas - iš labai senos lenkiškos konditerinės knygos, deja, nei pirmo puslapio, nei paskutinio nėra, tai net jos pavadinimo nežinau
ak, vilytte, vilytte....
tau kalnai išaugo, o tu juos - nusodint! Šakute! Lai sėdi Taigi karpatė ir turi būti kalnuota - kaip tavi ir gavosi Čia ir yra fokusas. Man ta, kuri nuotraukoje, tai nelabai kalnais pasižymėjo, o naujametė - tai ogogo, kokia buvo
labai smagu, kad keičiasi tavo požiūris į saldumynus - juk retkarčiais reikia pasimėgauti tu mane ir prigąsdinai, kad nebuvo ką svečiams paduoti )))) po to skaitau, taigi dingo akimirksniu, tada juokiausi
Dėl kepimo - šiaip tai tu teisingai padarei, kad po to dar pašovei į orkaitę. Plikytiems gaminiams net yra rekomenduojama (nors aš nepraktikuoju tokio dalyko) po nurodyto kepimo laiko pradurti skylutes arba net įpjauti ir padžiovinti orkaitėje, priklauso nuo gaminių dydžio - arba tai eklerai, tai kokias dešimt minučių, arba vientisas lakštas - tada apie penkiolika - dvidešimt. Šiaip niekaip kitaip nepažiūrėsi, tik įpjauti, nes tradicinis pagaliukas neparodo. Jeigu tau šįkart nelabai iškepė, tai kitąkart pailgink kepimo laiką kokiomis penkiomis - aštuoniomis minutėmis
aš kepu pagal du receptus - paprastesnis - kiek modifikuotas šitas, taip manau, kad jis panašus ir į tą, iš Gerų patarimų. Neskaičiau, nežinau, tik prognozuoju ir dar vienas - iš labai senos lenkiškos konditerinės knygos, deja, nei pirmo puslapio, nei paskutinio nėra, tai net jos pavadinimo nežinau
ak, vilytte, vilytte....
tau kalnai išaugo, o tu juos - nusodint! Šakute! Lai sėdi Taigi karpatė ir turi būti kalnuota - kaip tavi ir gavosi Čia ir yra fokusas. Man ta, kuri nuotraukoje, tai nelabai kalnais pasižymėjo, o naujametė - tai ogogo, kokia buvo
labai smagu, kad keičiasi tavo požiūris į saldumynus - juk retkarčiais reikia pasimėgauti tu mane ir prigąsdinai, kad nebuvo ką svečiams paduoti )))) po to skaitau, taigi dingo akimirksniu, tada juokiausi
Dėl kepimo - šiaip tai tu teisingai padarei, kad po to dar pašovei į orkaitę. Plikytiems gaminiams net yra rekomenduojama (nors aš nepraktikuoju tokio dalyko) po nurodyto kepimo laiko pradurti skylutes arba net įpjauti ir padžiovinti orkaitėje, priklauso nuo gaminių dydžio - arba tai eklerai, tai kokias dešimt minučių, arba vientisas lakštas - tada apie penkiolika - dvidešimt. Šiaip niekaip kitaip nepažiūrėsi, tik įpjauti, nes tradicinis pagaliukas neparodo. Jeigu tau šįkart nelabai iškepė, tai kitąkart pailgink kepimo laiką kokiomis penkiomis - aštuoniomis minutėmis
Sveikos mamytės ir ačiū Glacee,kad įkūrė dar vieną tokių ėdrūnių skyrelį Aš tik norėjau paklausti ar gausis man tinginys iš "nuolaužų"jei jį darysiu iš napoleono pagal Sonatiną likučių.Dar turiu juodo konditerinio šokolado,Rududu,kond pieno.Kaip sakote ar verta man lipdyti tinginį iš mano turimų likučių?Aišku dar pirksiu trūkstamų dalių Pagal čūdu pyragėlių tešlos receptą dariau čeburėkus
Glacee, dietinių žuvies kukulių citrininiame bešemelyje recepto komentaruose rašei, kad kartais tenka ruošt ir tokį maistą. Čia todėl, kad laikaisi dietos ar tenka rūpintis ligonių maitinimu? Jeigu teigiamai atsakei apie ligonius gal dar gali kokių receptėlių pasiūlyti? Ar kokią gerą nuorodą? Būčiau be galo dėkinga
noir1
Man labai malonu
Dėl tinginio - aišku gali naudoti ir napoleoninius trupinius. Tik sviesto dar reikėtų O taip pat galima ir bulvytes iš šitų trupinių padaryti. Tik minkštesnę masę nei tinginiui padaryti ir apibarstyti trupinukais
Teressa
ne, aš ir dieta kol kas (ir tikiuosi ilgai-ilgai) sąvokos nesuderinamos nors gal reikėtų... hm... bet dietinius patiekalus kartais tenka gaminti. Yra toks dalykas periodinė liga, štai ir turime malonumą... Nuorodų neturiu, tiesiog pastudijavau literatūrą (turiu tokių senų knygų, kur dietiniai stalai aprašyti) ir žinau, ką galima ir ko negalima ir pati gaminu
o taip atrodo ta tešla, apie kurią rašiau. Kol kas nieko iš jos negaminau. antroje nuotraukoje ji kieta, nes sušalusi.
Man labai malonu
Dėl tinginio - aišku gali naudoti ir napoleoninius trupinius. Tik sviesto dar reikėtų O taip pat galima ir bulvytes iš šitų trupinių padaryti. Tik minkštesnę masę nei tinginiui padaryti ir apibarstyti trupinukais
Teressa
ne, aš ir dieta kol kas (ir tikiuosi ilgai-ilgai) sąvokos nesuderinamos nors gal reikėtų... hm... bet dietinius patiekalus kartais tenka gaminti. Yra toks dalykas periodinė liga, štai ir turime malonumą... Nuorodų neturiu, tiesiog pastudijavau literatūrą (turiu tokių senų knygų, kur dietiniai stalai aprašyti) ir žinau, ką galima ir ko negalima ir pati gaminu
o taip atrodo ta tešla, apie kurią rašiau. Kol kas nieko iš jos negaminau. antroje nuotraukoje ji kieta, nes sušalusi.
Labai ačiū Glacee,ryt tinginiausiu
Paprasti vištienos kotletai
Tikraiusiai daugelis gamina panašius ar tai blynelius ar tai kotletukus Aš gaminu šitaip
300 g vistienos krutineles
1 kiausinis
3-4 skilteles cesnako, susmulkinti
2 saukstai majonezo
1 saukstas pomidoru padazo
pora saukstu tepamojo varskes surelio (galima ir paprastą arba grūdėtą varškę naudoti, tik labai gerai sutrinti)
druska, pipirai
Krūtinėlę sumalti mėsmale stambiu sieteliu. Sumaišyti su likusiais produktais ir palaikyti ne mažiau kaip valandą šaldytuve. Į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, masę dėti šaukštu kaip blynelius, kepti po porą minučių iš vienos ir kitos pusės. Nusausinti ant popierinės servetėlės.
Prie šių kotletukų labai tinka
Mamos salotos
tiesiog mano Mamytės mėgstamiausios salotos
200 g pekino kopusto
1 didelis apelsinas
50 g geltonuju razinu
saukstas su kaupu smulkiai supjaustytu krapu
saukstas bekvapio aliejaus (as labiausiai megstu vynuogiu kauliuku)
ziupsnelis druskos
Apelsiną supjaustyti kubeliais, sudėti į dubenėlį, ten pat suberti razinas. Palaikyti dešimt - penkiolika minučių. Tada supjaustyti pekino kopūstą, sumaišyti su apelsinu ir razinomis, pasūdyti (labai lengvai) užberti krapų ir užpilti aliejaus. Sumaišyti
Tikraiusiai daugelis gamina panašius ar tai blynelius ar tai kotletukus Aš gaminu šitaip
300 g vistienos krutineles
1 kiausinis
3-4 skilteles cesnako, susmulkinti
2 saukstai majonezo
1 saukstas pomidoru padazo
pora saukstu tepamojo varskes surelio (galima ir paprastą arba grūdėtą varškę naudoti, tik labai gerai sutrinti)
druska, pipirai
Krūtinėlę sumalti mėsmale stambiu sieteliu. Sumaišyti su likusiais produktais ir palaikyti ne mažiau kaip valandą šaldytuve. Į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, masę dėti šaukštu kaip blynelius, kepti po porą minučių iš vienos ir kitos pusės. Nusausinti ant popierinės servetėlės.
Prie šių kotletukų labai tinka
Mamos salotos
tiesiog mano Mamytės mėgstamiausios salotos
200 g pekino kopusto
1 didelis apelsinas
50 g geltonuju razinu
saukstas su kaupu smulkiai supjaustytu krapu
saukstas bekvapio aliejaus (as labiausiai megstu vynuogiu kauliuku)
ziupsnelis druskos
Apelsiną supjaustyti kubeliais, sudėti į dubenėlį, ten pat suberti razinas. Palaikyti dešimt - penkiolika minučių. Tada supjaustyti pekino kopūstą, sumaišyti su apelsinu ir razinomis, pasūdyti (labai lengvai) užberti krapų ir užpilti aliejaus. Sumaišyti
Glacee, paskutiniai receptukai super - originalus, pakankamai pigus, greit pagaminami, mazai terliones ir visiems neblogai zinomi
Greiciausiai, zinau, kas bus sekmadienio pietums (ryts speju mieste pietausim)
Greiciausiai, zinau, kas bus sekmadienio pietums (ryts speju mieste pietausim)