Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

tavi
oi, ne smile.gif filo ir sluoksniuota tešla - skirtingi dalykai smile.gif filo sudėtyje nėra riebalų, tai dažniausiai ne kočiojama, o tempiama tešla, jos lakštai labai ploni - kaip popierius, o sluoksniuota tešla - tai sluoksniuota smile.gif Sluoksniuotos tešlos negalima labai plonai kočioti, nes tada susiardo sluoksniai ir kepant ji tampa tiesiog kieta. Panaši į filo tešlą yra brik tešla, bet ji yra kiek storesnė. Pas mus aš nemačiau dar filo tešlos, o pati kažkaip nenoriu jos gaminti smile.gif tingiu smile.gif Šiandien Maximoje nupirkau šviežią tešlą... slapukai kokie - viską išvarčiau, o nei sudėties, nei trupinėlio informacijos... pažiūrėsiu, nes man atrodo, kad tai gali būti panašu į brik.
Kaip daroma tešla filo, galima pažiūrėti čia spausti, kur kamera pavaizduota smile.gif Ir iš viso, šiandien Maximoje, tai kaip po karo - nieko nėra.... bash.gif

san
smile.gif šiaip tai nėra dietinis patiekalas, bet ir ne taip, kad klanai aliejaus tekėtų... smile.gif Vienintelis būdas - labai-labai kruopčiai paruošti baklažanus prieš kepant. Tai yra supjaustyti, pasūdyti ir palaikymi min. 20 minučių ir daugiau. Po to labai gerai nusausinti baklažanus popierine servetėle ir tik tada kepti smile.gif

Teressa
Ačiū tau smile.gif Džiaugiuosi - ne tas žodis smile.gif user posted imageuser posted imageuser posted image

mamushka
smile.gif gal geriausiai bus taip, kaip tau patogu smile.gif jei išeis trys - gerai, neišeis - tegul būna du. Tik vienintelis dalykas lakštus kepti atskirai, o ne vieną ir perpjauti smile.gif
o anansų tyrelę tai gali panaudoti obuoliniuose pyragaičiuose arba tiesiog su želatina išmaišyti ir bus desertas smile.gif Aš tai bandyčiau padaryti kokį padažą vištienai arba kalakutienai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 03 sausio 2007 - 16:45
Glacee žinau, kad ji tempiama. Na mūsų sąlygom tuo užsiimti tai masochizmas. Galvojau, bent ta bemiele pakeisti. Teks ieškoti tavo nurodytos g.gif Tiesa, kur tą šviežią tešla maximoj gavai (kur ieškoti?).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 03 sausio 2007 - 18:52
tavi
gal ne toks jau ir mazochizmas, juk štrudeliai tai daromi, lavašas, ten irgi tešla tempiama... ir filo gamyba iš pradžių tikrai nebuvo mechanizuota smile.gif ... bemielė tikrai netinka, tai visiškai kitokia tešla smile.gif
tą šviežią tešlą pirkau Mindaugo Maximoje. Bet nieko su ja šiandien nedariau... tingiu smile.gif
Atsakyti
Glintveinas
1 butelis raudonojo vyno
3-4 cinamono lazdelės
4-5 gvazdikėliai
plonai nupjauta geltonosios citrinos žievelės dalis
1/2 – 3/4 stiklinės cukraus (pagal skonį)
1/2 stiklinės romo

Sumaišyti viską, išskyrus romą. Lėtai kaitinti ant mažos ugnies (užvirti negalima, turi tik lengvai garuoti). Laikyti šitokioje temperatūroje 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, įpilti romą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 08 sausio 2007 - 10:30
Neatsisakyčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi neatsisakyčiau, nors dar tik 9 ryto lotuliukas.gif
Atsakyti
Esu pirkus šaldytą filo tešlą IKI prieš kokius tris metus. deja ji dingo negrįžtamai kol kas.
O kokiam skyriuj tu pirkai tą šviežią tešlą maximoj?
ir dar norėčiau pastebėti, kad rekomenduoju nenaudoti geltonos spalvos šrifto, nežinau kaip kitus, bet man jie nesuskaitomi tol, kol nepažymiu ir šiaip skauda akis nuo jo.
Atsakyti
bent jau gariunu maxej sviezia tesla buna kulinarijosa skyriui kur misraines, kibinai ir pan.
Atsakyti
Kaip manot, kulinarės, ar bandyt kepti kokį pyragą su rupių kviet. miltų -ruginių miltų mišiniu? Tipo sveikuolė, o pyrago kokio norisi blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, sveika Glacee, 4u.gif
susigundžiau kepti ''Citrusinį malonumą'', bet iškilo neaiškumų (papriekabiausiu ax.gif ), prie produktų kremui(kurdui) nurodyta 4 tryniai , o aprašyme - sudėti trynius ir kiaušinį g.gif tai kaip daryt:dėti 4 trynius +kiaušinis dar vienas ar turėjo būti parašyta ''kiaušinių tryniai''?Ir dar-ar nuo visų vaisių nadojasi žievelė blush2.gif turiu omeny,tiek nuo citrinų , tiek nuo apelsinų?Tai va, žadu vyrą gimtadienio proga pamalonint, o tai mano firminis torčiukas jau ir man pačiai atsibodęs lotuliukas.gif tiesa , persikinės rožytės darymo būdą jau panaudojau,gražu buvo, tai dabar noriu viso torto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2007 01 04, 17:11)
Kaip manot, kulinarės, ar bandyt kepti kokį pyragą su rupių kviet. miltų -ruginių miltų mišiniu? Tipo sveikuolė, o pyrago kokio norisi  blush2.gif

Na jei jau ruginiai miltai, tai jau gausis duonelė. O desertinių duonelių receptų mačiau kitoje temoje apie duonkepes, paskaityk ten.
O jei norisi sveikuoliško deserto tai gal morkų keksas koks į temą būtų arba avižiniai sausainiai - čia vėl kitose temose skaičiau smile.gif
Atsakyti
tavi, Teressa
drinks_cheers.gif į tokią pukią kompaniją trečią priimsite? smile.gif

bea
smile.gif radau tešlą šaldiklyje prie šaldytų tešlų. Tai toks trikampis kartoninis įpakavimas, dominuoja geltona spalva, ir, mea maxima culpa, taigi radau, kad pagaminta ji yra Austrijoje... "Wewiolka" firmos. smile.gif ir sudėtį irgi radau - miltai, kiaušiniai, krakmolas ir t.t. smile.gif
Dėl Tavo asmeninio (nes nei forumo taisyklėse nei bendrame "techniniame" forume neradau jokių reikalavimų tuo klausimu) prašymo dėl šrifto spalvos -ateityje pasistengsiu atsižvelgti į Tavo rekomendacijas smile.gif

mamushka
4u.gif

Monica
tokius miltus gali laisvai naudoti meduoliams, avižiniams sausainiams, skonams smile.gif , bet keičiant ne visą kiekį, o iki pusės (ar truputį daugiau) bendro miltų kiekio smile.gif

Bazuka
labai gerai, kad papriekabiausi smile.gif reikia trynių ir kiaušinio smile.gif atsiprašau labai, notworthy.gif begu pataisyti smile.gif Žieveles tai aš visas tarkuoju, nes labai mėgstu smile.gif Žiūrėk, kaip gaunasi - aš šitą tortą sugalvojau (sukomplektavau ar dar kitaip smile.gif))) ) irgi vyro gimtadieniui smile.gif sakė skanu buvo smile.gif Smagu, kad rožytė gavosi gerai smile.gif

Portuke
4u.gif Kaip tu čia man apie morkų pyragą priminei.... gal reikia kepti? senokai nekepiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 05 sausio 2007 - 00:02