tavi
oi, ne filo ir sluoksniuota tešla - skirtingi dalykai filo sudėtyje nėra riebalų, tai dažniausiai ne kočiojama, o tempiama tešla, jos lakštai labai ploni - kaip popierius, o sluoksniuota tešla - tai sluoksniuota Sluoksniuotos tešlos negalima labai plonai kočioti, nes tada susiardo sluoksniai ir kepant ji tampa tiesiog kieta. Panaši į filo tešlą yra brik tešla, bet ji yra kiek storesnė. Pas mus aš nemačiau dar filo tešlos, o pati kažkaip nenoriu jos gaminti tingiu Šiandien Maximoje nupirkau šviežią tešlą... slapukai kokie - viską išvarčiau, o nei sudėties, nei trupinėlio informacijos... pažiūrėsiu, nes man atrodo, kad tai gali būti panašu į brik.
Kaip daroma tešla filo, galima pažiūrėti čia spausti, kur kamera pavaizduota Ir iš viso, šiandien Maximoje, tai kaip po karo - nieko nėra....
san
šiaip tai nėra dietinis patiekalas, bet ir ne taip, kad klanai aliejaus tekėtų... Vienintelis būdas - labai-labai kruopčiai paruošti baklažanus prieš kepant. Tai yra supjaustyti, pasūdyti ir palaikymi min. 20 minučių ir daugiau. Po to labai gerai nusausinti baklažanus popierine servetėle ir tik tada kepti
Teressa
Ačiū tau Džiaugiuosi - ne tas žodis
mamushka
gal geriausiai bus taip, kaip tau patogu jei išeis trys - gerai, neišeis - tegul būna du. Tik vienintelis dalykas lakštus kepti atskirai, o ne vieną ir perpjauti
o anansų tyrelę tai gali panaudoti obuoliniuose pyragaičiuose arba tiesiog su želatina išmaišyti ir bus desertas Aš tai bandyčiau padaryti kokį padažą vištienai arba kalakutienai
Glacee žinau, kad ji tempiama. Na mūsų sąlygom tuo užsiimti tai masochizmas. Galvojau, bent ta bemiele pakeisti. Teks ieškoti tavo nurodytos Tiesa, kur tą šviežią tešla maximoj gavai (kur ieškoti?).
tavi
gal ne toks jau ir mazochizmas, juk štrudeliai tai daromi, lavašas, ten irgi tešla tempiama... ir filo gamyba iš pradžių tikrai nebuvo mechanizuota ... bemielė tikrai netinka, tai visiškai kitokia tešla
tą šviežią tešlą pirkau Mindaugo Maximoje. Bet nieko su ja šiandien nedariau... tingiu
gal ne toks jau ir mazochizmas, juk štrudeliai tai daromi, lavašas, ten irgi tešla tempiama... ir filo gamyba iš pradžių tikrai nebuvo mechanizuota ... bemielė tikrai netinka, tai visiškai kitokia tešla
tą šviežią tešlą pirkau Mindaugo Maximoje. Bet nieko su ja šiandien nedariau... tingiu
Glintveinas
1 butelis raudonojo vyno
3-4 cinamono lazdelės
4-5 gvazdikėliai
plonai nupjauta geltonosios citrinos žievelės dalis
1/2 3/4 stiklinės cukraus (pagal skonį)
1/2 stiklinės romo
Sumaišyti viską, išskyrus romą. Lėtai kaitinti ant mažos ugnies (užvirti negalima, turi tik lengvai garuoti). Laikyti šitokioje temperatūroje 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, įpilti romą.
1 butelis raudonojo vyno
3-4 cinamono lazdelės
4-5 gvazdikėliai
plonai nupjauta geltonosios citrinos žievelės dalis
1/2 3/4 stiklinės cukraus (pagal skonį)
1/2 stiklinės romo
Sumaišyti viską, išskyrus romą. Lėtai kaitinti ant mažos ugnies (užvirti negalima, turi tik lengvai garuoti). Laikyti šitokioje temperatūroje 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, įpilti romą.
Neatsisakyčiau
Aš irgi neatsisakyčiau, nors dar tik 9 ryto
Esu pirkus šaldytą filo tešlą IKI prieš kokius tris metus. deja ji dingo negrįžtamai kol kas.
O kokiam skyriuj tu pirkai tą šviežią tešlą maximoj?
ir dar norėčiau pastebėti, kad rekomenduoju nenaudoti geltonos spalvos šrifto, nežinau kaip kitus, bet man jie nesuskaitomi tol, kol nepažymiu ir šiaip skauda akis nuo jo.
O kokiam skyriuj tu pirkai tą šviežią tešlą maximoj?
ir dar norėčiau pastebėti, kad rekomenduoju nenaudoti geltonos spalvos šrifto, nežinau kaip kitus, bet man jie nesuskaitomi tol, kol nepažymiu ir šiaip skauda akis nuo jo.
bent jau gariunu maxej sviezia tesla buna kulinarijosa skyriui kur misraines, kibinai ir pan.
Kaip manot, kulinarės, ar bandyt kepti kokį pyragą su rupių kviet. miltų -ruginių miltų mišiniu? Tipo sveikuolė, o pyrago kokio norisi
Sveikos merginos, sveika Glacee,
susigundžiau kepti ''Citrusinį malonumą'', bet iškilo neaiškumų (papriekabiausiu ), prie produktų kremui(kurdui) nurodyta 4 tryniai , o aprašyme - sudėti trynius ir kiaušinį tai kaip daryt:dėti 4 trynius +kiaušinis dar vienas ar turėjo būti parašyta ''kiaušinių tryniai''?Ir dar-ar nuo visų vaisių nadojasi žievelė turiu omeny,tiek nuo citrinų , tiek nuo apelsinų?Tai va, žadu vyrą gimtadienio proga pamalonint, o tai mano firminis torčiukas jau ir man pačiai atsibodęs tiesa , persikinės rožytės darymo būdą jau panaudojau,gražu buvo, tai dabar noriu viso torto
susigundžiau kepti ''Citrusinį malonumą'', bet iškilo neaiškumų (papriekabiausiu ), prie produktų kremui(kurdui) nurodyta 4 tryniai , o aprašyme - sudėti trynius ir kiaušinį tai kaip daryt:dėti 4 trynius +kiaušinis dar vienas ar turėjo būti parašyta ''kiaušinių tryniai''?Ir dar-ar nuo visų vaisių nadojasi žievelė turiu omeny,tiek nuo citrinų , tiek nuo apelsinų?Tai va, žadu vyrą gimtadienio proga pamalonint, o tai mano firminis torčiukas jau ir man pačiai atsibodęs tiesa , persikinės rožytės darymo būdą jau panaudojau,gražu buvo, tai dabar noriu viso torto
QUOTE(Monica @ 2007 01 04, 17:11)
Kaip manot, kulinarės, ar bandyt kepti kokį pyragą su rupių kviet. miltų -ruginių miltų mišiniu? Tipo sveikuolė, o pyrago kokio norisi
Na jei jau ruginiai miltai, tai jau gausis duonelė. O desertinių duonelių receptų mačiau kitoje temoje apie duonkepes, paskaityk ten.
O jei norisi sveikuoliško deserto tai gal morkų keksas koks į temą būtų arba avižiniai sausainiai - čia vėl kitose temose skaičiau
tavi, Teressa
į tokią pukią kompaniją trečią priimsite?
bea
radau tešlą šaldiklyje prie šaldytų tešlų. Tai toks trikampis kartoninis įpakavimas, dominuoja geltona spalva, ir, mea maxima culpa, taigi radau, kad pagaminta ji yra Austrijoje... "Wewiolka" firmos. ir sudėtį irgi radau - miltai, kiaušiniai, krakmolas ir t.t.
Dėl Tavo asmeninio (nes nei forumo taisyklėse nei bendrame "techniniame" forume neradau jokių reikalavimų tuo klausimu) prašymo dėl šrifto spalvos -ateityje pasistengsiu atsižvelgti į Tavo rekomendacijas
mamushka
Monica
tokius miltus gali laisvai naudoti meduoliams, avižiniams sausainiams, skonams , bet keičiant ne visą kiekį, o iki pusės (ar truputį daugiau) bendro miltų kiekio
Bazuka
labai gerai, kad papriekabiausi reikia trynių ir kiaušinio atsiprašau labai, begu pataisyti Žieveles tai aš visas tarkuoju, nes labai mėgstu Žiūrėk, kaip gaunasi - aš šitą tortą sugalvojau (sukomplektavau ar dar kitaip ))) ) irgi vyro gimtadieniui sakė skanu buvo Smagu, kad rožytė gavosi gerai
Portuke
Kaip tu čia man apie morkų pyragą priminei.... gal reikia kepti? senokai nekepiau
į tokią pukią kompaniją trečią priimsite?
bea
radau tešlą šaldiklyje prie šaldytų tešlų. Tai toks trikampis kartoninis įpakavimas, dominuoja geltona spalva, ir, mea maxima culpa, taigi radau, kad pagaminta ji yra Austrijoje... "Wewiolka" firmos. ir sudėtį irgi radau - miltai, kiaušiniai, krakmolas ir t.t.
Dėl Tavo asmeninio (nes nei forumo taisyklėse nei bendrame "techniniame" forume neradau jokių reikalavimų tuo klausimu) prašymo dėl šrifto spalvos -ateityje pasistengsiu atsižvelgti į Tavo rekomendacijas
mamushka
Monica
tokius miltus gali laisvai naudoti meduoliams, avižiniams sausainiams, skonams , bet keičiant ne visą kiekį, o iki pusės (ar truputį daugiau) bendro miltų kiekio
Bazuka
labai gerai, kad papriekabiausi reikia trynių ir kiaušinio atsiprašau labai, begu pataisyti Žieveles tai aš visas tarkuoju, nes labai mėgstu Žiūrėk, kaip gaunasi - aš šitą tortą sugalvojau (sukomplektavau ar dar kitaip ))) ) irgi vyro gimtadieniui sakė skanu buvo Smagu, kad rožytė gavosi gerai
Portuke
Kaip tu čia man apie morkų pyragą priminei.... gal reikia kepti? senokai nekepiau