Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

QUOTE(Glacee @ 2007 01 02, 15:56)
lanaa
super, kaip gerai smile.gif
Mano nuomone, tortengusas (jei apie jį eina kalba smile.gif ) yra gan brangus ir retas malonumas (nepamenu, kada p-vėje mačiau), juk pakelio reikia stiklinei skysčio, o tai mažoka smile.gif


a jei del brangumo, tai sutinku drinks_cheers.gif toks brangokas malonumas, bet jei skubi, tai laika sutaupo po maksimum biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

Glacee, laimingų ir kūrybingų metų!!!

O aš naujiesiems pagal planą dariau tortą Triufelis, didelį tokį, iš pusantros porcijos biggrin.gif Dar skanesnis gavosi negu praeitą kartą thumbup.gif nes biskvitus trumpiau kepiau rolleyes.gif Pasirodo jie pas mane per 7 min jau buna iškepę ax.gif o aš niekada anksčiau 10 min nosies į orkaitę nekišdavau doh.gif

O dabar nusižiūrėjau vištieną sulčių pakelyje, reiks išbandyt kada nors ax.gif Ir apskritai visus receptus išbandyt noris cool.gif

Glacee, turiu klausimuką ax.gif ką galima padaryt su nelabai skaniu šokoladu? blush2.gif Pieninis su įdaru man nelabai patinka blush2.gif esu juodo šokolado mėgėja cool.gif
Į tortą dėti pabijojau, kad skonio nepagadint doh.gif
Atsakyti
Įdaryta višta
Gal labiau panašu į galantiną, bet čia jau labiau priklauso nuo virėjų-skulptorių

didelė višta - apie 2 kg
3 vid. dydžio svogūnai,
4-5 skiltelių česnako
kiaul.šoninės - 150 -200 g
didelis ryšulėlis petražolių
graikinių riešutų apie 200 g
druska, chili pipirų dribsniai, juodieji pipirai
raudonieji pipirai ir majonezas vištos aptepimui prieš kepant

Nuimti vištos odą .Kuo didesnė višta, tuo lengviau nusiima oda. Piršteliais pradeti listi tarp odos ir mėsos ... nuo skylės bigsmile.gif taip... jeigu kažkur neatsiskiria, tai tada su peiliu truputi padėti ir vėl pirštais. Kai prieinama prie sparnelių sąnarių , tai tada išpjaut pagal sąnarį. Kulšeles išversti iš odos ir nukapoti galiukus.... jooooooo... atrodo kaip žmogėdrų pietūs. Prikimšti vištą, ją suformuoti.
Dėl mažų skylučių jaudintis nereikia, o didesnes aš dantų krapštukais sutvirtinu. Kakliuką tiesiog pakišu po apačia. Siūlas labai pjauna, man asmeniškai nepatinka smile.gif
Faršą sumalti iš visų ingredientų, prikimšti vištą. Ją aptepti majonezu, galima pridėti pusė šaukšto pomidorų pastos - dėl spalvos, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Kepti 180 С apie valandą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 02 sausio 2007 - 22:40
dariau gastroorgazmini.... thumbup.gif gaila kad mazai gavosi lotuliukas.gif , kita kart darysiu is dvigubos normos blush2.gif
Atsakyti
Eni
ačiū tau labai ir tau linkiu labai-labai gerų ir džiaugsmingų metų smile.gif

Labai man malonu, kad triufelis tau patinka. Mniam, tikrai skanus tortas smile.gif ir labai lauksiu, kaip pavyks vištiena sulčių pakelyje smile.gif
Dėl šokolado tai siūlau pabandyti ištirpinti porą gabaliukų. Jei gerai tirps, be gumuliukų ir t.t. tai galima bus panaudoti kokiam keksui iškepti smile.gif arba net brownies smile.gif

mamushka
toks jau tas orgazmas trumpalaikis... tik paragavai ir nėr... smile.gif taip greitai ir baigiasi tas tortukas smile.gif Jeigu darysi iš dvigubos normos, tai tik nereikia daryti aukštesnio lakšto, daryk didesnį plotu, bet ne aukščiu smile.gif
Atsakyti
as planuoju daryt du atskirus blynus ir pertepinet keliasi sluoksniais varskes
Atsakyti
mamushka
o, gerai smile.gif tada tik dar plonesnius lakštus daryk - iš dviejų normų tris.
man viena kartą teko dailiuoju lipdymu užsiimti smile.gif sulūžo rankose lakštas, teko jį gabaliukais sumaišyti su kremu ir sudėti į dubenėlį. Buvo kaip didelė bulvytė, bet laaaabai skanu smile.gif
Atsakyti
Glacee, kai kuriuose receptuose yra filo tešla. Pas mus tokios nėra. Kaip manai gal ją galima keisti labai plonai iškočiota šaldyta bemiele tešla. Mantingos lakštai manau turėtų gerai kočiotis.
Atsakyti
Glacee, dariau baklažanų liežuvėlius (taip berods vadinasi), bet man vistiek tie baklažanai tragiškai riebalų prisigerė. kiek besausinau, vis sudėjus į lėkšte klanas pritekėdavo. na chebra suvalge ir taip. bet ką daryti - kaip tą aliejų iš jų išgręžti?
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 01 02, 22:34)
mamushka
o, gerai smile.gif tada tik dar plonesnius lakštus daryk - iš dviejų normų tris.



mhm, kaip liepsi ax.gif as kai supyliau i skarda vienbos normos tesla tai kazkaip mazoka pasirode, dar su vyru pasivaipem kad bus vaflis lotuliukas.gif bet kaip iskilo thumbup.gif

p.s. gal netyc kas zinot kaip pas juozapa "HBH" palangoj baklazanus gamina ? tokie kazkokie saldziu padazu su ryziais ?
Atsakyti
Glacee, su praėjusiom šventėm tave 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aš kaip ir kitos merginos tavo receptų dėka blizgėte blizgėjau kaip pati pačiausia šeimininkė blush2.gif
Ir kakalkutas su kailinukais, ir gastroorgazminis, ir obuoliniai pyragaičiai, ir sambuka ax.gif Beje, aš sambukai naudojai paprasčiausią naminę obuolienę thumbup.gif
Atsakyti
man anyta pridejo trintu ananasu, tyrele tokia, kazi ka su ja sumeistrauti, nes uogienes pas mus namie nevalgomos schmoll.gif
Atsakyti