Įdaryta vištaGal labiau panašu į galantiną, bet čia jau labiau priklauso nuo virėjų-skulptorių didelė višta - apie 2 kg
3 vid. dydžio svogūnai,
4-5 skiltelių česnako
kiaul.šoninės - 150 -200 g
didelis ryšulėlis petražolių
graikinių riešutų apie 200 g
druska, chili pipirų dribsniai, juodieji pipirai
raudonieji pipirai ir majonezas vištos aptepimui prieš kepant
Nuimti vištos odą .Kuo didesnė višta, tuo lengviau nusiima oda. Piršteliais pradeti listi tarp odos ir mėsos ... nuo skylės
taip... jeigu kažkur neatsiskiria, tai tada su peiliu truputi padėti ir vėl pirštais. Kai prieinama prie sparnelių sąnarių , tai tada išpjaut pagal sąnarį. Kulšeles išversti iš odos ir nukapoti galiukus.... jooooooo... atrodo kaip žmogėdrų pietūs. Prikimšti vištą, ją suformuoti.
Dėl mažų skylučių jaudintis nereikia, o didesnes aš dantų krapštukais sutvirtinu. Kakliuką tiesiog pakišu po apačia. Siūlas labai pjauna, man asmeniškai nepatinka
Faršą sumalti iš visų ingredientų, prikimšti vištą. Ją aptepti majonezu, galima pridėti pusė šaukšto pomidorų pastos - dėl spalvos, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Kepti 180 С apie valandą