Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Glacee pastangos tikrai pasiteisina, ypač kai rezultatas atitinka ir netgi pranoksta lūkesčius thumbup.gif O iš tavo receptų drąsiai gaminu bigsmile.gif Pasitikiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aišku laiko reikia nemažai, bet patinka man gaminti, ypač saldumynus ax.gif Labai patiko karštas šokoladas, tai kai neturiu laiko išsikept ką nors - būna karštas šokoladas biggrin.gif Pastaruoju metu perkam labai daug šokolado biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o kaip tą glazūrą ant gastroorgazminio torto taip gražiai aplieti? blush2.gif

P.S. šalta kalakutiena laaabai skani, o citriną tai pjausčiau gan stambiai, gal tiesiog per ilgai laikiau, kitą kartą pasitaisysiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kriziukas: 28 gruodžio 2006 - 15:10
labas 4u.gif
Glacee, gal žinai kaip skanų picos pagrindą iškepti? bigsmile.gif
Atsakyti
Aš baisiai persiprašau už savo įkyrumą blush2.gif ale įlindau į Sonatinos skyreli prašydama kokio nors interesting kalakuto marinato,tai niekas nieko nepasiūlė.... O vat čia yra su obuolių tyre, labai įdomu, tik bijau kaip čia kažkas rašė kad rūgštu bus, o mano šeimyna jautriai sureaguoti gali biggrin.gif , tai gal galėčiau dar kartą visų puikių merginų paklaust kokio nors kalakuto marinavimo receptėlio, kad būtų gana švelnus ir tiesiog paprasčiausiai skanus. Aš pati kažkada įtryniau česnaku, druska ir aliejum, palaikiau pora parų, bet buvo kieta ir be cviako.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2006 12 28, 16:47)
, tik bijau kaip čia kažkas rašė kad rūgštu bus, o mano šeimyna jautriai sureaguoti gali biggrin.gif


Nugi dėk ne rūgščius obuoliukus,citrinų mažiau,gali medaus lašelį daugiau įdėt mirksiukas.gif man buvo labai skanu ir ne per rūgštu schmoll.gif
Atsakyti
visų pirma tai norėčiau pasveikinti visas su šventėmis (kad ir truputėlį pavėluotai... blush2.gif )! 4u.gif
o visų antra tai labai noriu padėkoti Glacee už nuorodą į vieną itališką forumą (www.cookaround.com ), tikrai daug gerų dalykų jame yra!
dar norėčiau paklausti: kur tu Vilniuje perki kakavos sviestą? nes aš kažkaip nerandu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2006 12 28, 19:29)
visų pirma tai norėčiau pasveikinti visas su šventėmis (kad ir truputėlį pavėluotai... blush2.gif )! 4u.gif 
o visų antra tai labai noriu padėkoti Glacee už nuorodą į vieną itališką forumą (www.cookaround.com ), tikrai daug gerų dalykų jame yra!
dar norėčiau paklausti: kur tu Vilniuje perki kakavos sviestą? nes aš kažkaip nerandu... g.gif


Jeigu gerai supratau, ko ieškai, tai tokio sviestyo būna ir Maximose ir "Leader price' parduotuvėse. mirksiukas.gif
Atsakyti
laurindre
tai kitąkart bulves galima iškepti tokiame laivelyje ar tai iš folijos, ar tai iš kepimo popieriaus smile.gif Bus ir kartu ir atskirai smile.gif

kriziukas
su glazūra labai paprasta - tiesiog keliais judesiais reikia išlyginti ją ant torto (nes per daug "makaluojant", glazūra gali pasidaryti siurkšti, nebe tokia blizganti smile.gif O nelygumus aš maskuoju paprastai - įpilu truputį glazūros į tutelę ir piešiu ant viršaus smile.gif
Jei toks kalakutas rūgštokas, tai gal citrinos mažiau dėk, bet truputuko reikia smile.gif Smagu, kad šaltas patiko smile.gif

Sfinxute
Picai pagrindą darau visą laiką vieną ir tą patį - ir paprastoms ir calzone tipo, jei tik storapadės nekepu. Receptuką įmesiu smile.gif , gal rytoj. Nes šiaip planavau arba picą rytoj kepti arba lazaniją smile.gif tai gal picą smile.gif

Smauglius
O tu nori ar visą kalakutą kepti ar gabaliukais? smile.gif

@asta
wub.gif Labai teisingai viską parašei - tiesiog pritaikyti savo skoniui smile.gif receptas - ne dogma, kurios reikia laikytis tvirtai smile.gif virtuvė - tai vieta kūrybai smile.gif

dianute
smile.gif kakavos sviestą perku Vilniuje, Klaipėdos g-vėje, konditerinėje parduotuvėje. Taip pat mačiau šokolado parduotuvėje, tik dabar nepamenu, kurioje. Dar anksčiau buvo Tilto g-vėje Naujosios Rūtos firminė parduotuvė, ten irgi buvo smile.gif

gutytė
ne, smile.gif tai apie kitokį sviestą eina kalba smile.gif apie tą, kuris yra šokolado sudedamoji dalis smile.gif jis baltos spalvos ir toks kietas. Tarp kitko, mes dabar kakavą ir pieną su kakavos sviestu geriame abidvi su Anka - gydomės nuo bronchitų - labai gerai padeda smile.gif




Atsakyti
Vsas su praėjusiom ir artėjančiom šentėm! 4u.gif

QUOTE(kriziukas @ 2006 12 27, 11:23)
aš kepiau kalakuto kumpelį su obuoliais, na man kažko gavosi per rūgštu, nežinau, ką ne taip padariau, nors viską tiksliai pagal receptą dėjau g.gif  gal sakau, blogai, kad per ilgai laikiau, ne per naktį, o visą parą su trupučiu, bet juk marinatas pakenkti negali g.gif



Ir aš kepiau kalakuto kumpelius su kailinukais. Tiesa, marinate laikiau 1.5 paros. Mėsytė gavosi labai minkšta, sultinga, o skonis tiesiog nepakartojamas. thumbup.gif rolleyes.gif Glacee, labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Moonlit
Ir tave su šventėmis smile.gif wub.gif Labai džiaugiuosi, kad kalakutas patiko smile.gif drinks_cheers.gif man irgi jis labai patinka smile.gif

Smauglius
Busiu įkyri smile.gif))) taip tiesa pasakius, tai vis siūlau šitą, obuoliuose smile.gif tik sumažink citrinos, padaugink medaus - kaip ir sakė @asta. Jeigu jau mano tėtis, konservatorius baisiausias gyrė.... smile.gif
Dar gali pabandyt tokį marinadą - majonezas, pomidorų padažas, česnakas, truputukas kokio nors alkoholio ir šlakelis apelsinų sulčių ir apelsinų žievelių geltonojo sluoksnio, čili pipirai (milteliuose), druska smile.gif
Atsakyti
Labas Glacee 4u.gif

Naujiems metams noriu paruosti vištienos vyniotinį sulčių pakelyje, ir noriu paklausti: kai jau vištiena pasimarinuoja druskoj-česnakuose-pipiruose, prieš sudedant į pakelį ją reikia nuplaut, ar dėti su visu marinatu? Iš anksto ačiū 4u.gif
Atsakyti
Ir dar vienas klausiamas ax.gif rusiškam forume, kurio adresa esi čia davus, radau farširuotos vištytės receptą (kaip supratau, tai tavo receptas ax.gif ), ir taip panižo rankas pabandyti... Bet net nežinau nuo kurios vištos vietos pradėti lupti odą, kaip paskui sutvirtinti skyles - užsiūti, ar mediniais pagaliukais... gal galėtum šiek tiek smulkiau aprašyti visą procesą žaliems blush2.gif 4u.gif Labai noriu išmokt smile.gif
Atsakyti