Vegeratiškas čili su lęšiais ir nutu250 g lęšių
200 g konservuoto arba užmerkto nakčiai nuto
2 skardines po 400 g nuluptų pomidorų savo sultyse
1 vidutinio dydžio svogūnas
10 cm ilgio poro gabaliukas
3 skiltelės česnako
1 paprika
2 stiklines vandens arba daržovių nuoviro
1 nubrauktas šaukštelis čili
1 nubrauktas šaukštelis druskos
po šaukštelį džiovintų oregano, mairūno, baziliko
1 valg. šaukštas cukraus
šaukštas aliejaus daržovių kepimui
Svogūną ir papriką supjaustyti kubeliais, porą supjaustyti plonais griežinėliais, susmulkinti česnaką. Daržoves lengvai apkepinti. Pomidorus susmulkinti. Į puodą (jeigu kepinote ne puode) sudėti apkepintas daržoves, supilti pomidorus su sultymis, vandenį arba daržovių nuovirą, sudėti lęšius, nutą, supilti cukrų. Troškinti apie valandą, suberti prieskonius, dar troškinti apie pusvalandį. Jeigu reikės, dar truputį įpilti vandens. Patiekti galima su trupučiu grietinės.
Nutas - turkiški žirniai, avinžirniai. nuotr.