Sveikos,
pabandžiau praeitą savaitgalį padaryti "Citrusinio malonumo" persikines rožytes ir šokoladinę juostą (paties torto negaminau, tik papuošimus "pasiskolinau). Labai drebėjau darydama (nes tortą nešiausi į svečius -atsakingas momentas ), bet mano nuostabai viskas pavyko puikiai . Ir juostą man patiko labiau daryt, nei kad glaistyt šokoladu - daug lengviau, sakyčiau. Ir tortas atrodė toks gražutis. Ačiū Glacee dar kartą. Tavo dėka, tobulėju
labai prasau padeti,gal jau kur buvo toks receptas,bet neradau
noreciau isikepti neraugintos duonos su dziovintais vaisiais,kazkada buvau radus vaikisku receptu knygoje toki dalyka,net kepiau tada,buvo labai skanu,na bet nerandu dabar ,o kazkaip taip paprasta ten,net pikta ant saveskad tokio dalyko negaliu rasti!!!!
aciu uz pagalba is anksto
noreciau isikepti neraugintos duonos su dziovintais vaisiais,kazkada buvau radus vaikisku receptu knygoje toki dalyka,net kepiau tada,buvo labai skanu,na bet nerandu dabar ,o kazkaip taip paprasta ten,net pikta ant saveskad tokio dalyko negaliu rasti!!!!
aciu uz pagalba is anksto
Teressa
Bulvytėms geriau naudoti sviestinį kremą. Taip pat masę bulvytėms reiktų gerai pašlakstyti sirupu, alkoholis, riešutai priduoda savo gerų niuansų. Reiktų aromatizuoti, galima patirpinti šokolado ir sumaišyti su kremu - bus tik skaniau Aš visuomet dedu į šaldiklį tai, kas lieka nuo tortų darymo - lakštų atraižos, trupiniai, kremai, glazūra... po to tik atitirpinu ir sumaišau
rasa316
Prieš maišant su grietinėle būtinai reikia kurdą ataušinti tik su šaltu
vilytte
Teressa
Nolina
Oi, čia skaičiuojama labai skirtingai. Viskas priklauso nuo to, kiek laiko trunka balius, ar yra paduodami užkandžiai, koks balius - sėdimas, furšetas. Vidutiniškai mėsos skaičiuojama apie 150 g, +- o jau šašlykų tai tikrai daugiau - apie 330 ir daugiau
Teressa tu teisi dėl užkandžių
Ugnužė
Kaip džiaugiuosi, tu net neįsivaizduoji! Man taip atrodo, kad daug kas pažiūri, pagalvoja, o, čia ne man... ir net nebando.... o juk kartais verta pabandyti... Ačiū tau didelis-didelis, štai toks AČIŪ
architekte.lina
Deja, tikrai nežinau tokio recepto.... labai norėčiau padėti, bet net neumanau, kur galima rasti...
Bulvytėms geriau naudoti sviestinį kremą. Taip pat masę bulvytėms reiktų gerai pašlakstyti sirupu, alkoholis, riešutai priduoda savo gerų niuansų. Reiktų aromatizuoti, galima patirpinti šokolado ir sumaišyti su kremu - bus tik skaniau Aš visuomet dedu į šaldiklį tai, kas lieka nuo tortų darymo - lakštų atraižos, trupiniai, kremai, glazūra... po to tik atitirpinu ir sumaišau
rasa316
Prieš maišant su grietinėle būtinai reikia kurdą ataušinti tik su šaltu
vilytte
Teressa
Nolina
Oi, čia skaičiuojama labai skirtingai. Viskas priklauso nuo to, kiek laiko trunka balius, ar yra paduodami užkandžiai, koks balius - sėdimas, furšetas. Vidutiniškai mėsos skaičiuojama apie 150 g, +- o jau šašlykų tai tikrai daugiau - apie 330 ir daugiau
Teressa tu teisi dėl užkandžių
Ugnužė
Kaip džiaugiuosi, tu net neįsivaizduoji! Man taip atrodo, kad daug kas pažiūri, pagalvoja, o, čia ne man... ir net nebando.... o juk kartais verta pabandyti... Ačiū tau didelis-didelis, štai toks AČIŪ
architekte.lina
Deja, tikrai nežinau tokio recepto.... labai norėčiau padėti, bet net neumanau, kur galima rasti...
Для рецепта Вам потребуются:
- миндаль (очищенный) - 250г - migdolai be luksto
- лесные орехи (очищенные) - 50г - lazdyno riesutu (be lukšto)
- апельсиновые цукаты - 50г - apelsininių cukatų
- яйцо - 2 шт. - 2 kiaušiniai
- сахарная пудра - 250г - cukraus pudros
- соль - 1 щепотка - žiupsnelis druskos
- корица - 1 ч.л. - cinamono 1 a.š.
- гвоздика (молотая) - на кончике ножа- maltų gvazdikėlių ant peilio galo
- кардамон - на кончике ножа - kardamono ant peilio galo
- питьевая сода - 1 ч.л. - 1 a.š. sodos
- цедра - 1/2 лимона и апельсина- žievelė puses apelsino ir citrinos
- пшеничная мука - 300г - miltų
- жир - для смазывания противня - aliejus riebalai sutepti skarda
- яйцо (желток, для смазывания) - 2 шт. - 2 kiaušinių tryniai aptepimui
На крупной терке натереть миндаль и орехи. Апельсиновые цукаты крупно порубить. Яйца с сахарной пудрой и 2 столовыми ложками воды взбить в пену, добавить все пряности, питьевую соду, лимонную и апельсиновую цедру и все перемешать.Туда же просеять муку и все хорошо перемешать. Из теста скатать две круглые палочки и положить их на смазанный жиром противень. Смазать тесто яичным желтком и печь до образования хрустящей коричневой корочки в духовке, нагретой до 175С, ок. 45 минут.
Перед подачей к столу каждую ковригу нарезать острым ножом примерно на 20 порций.
stambia tarka sutarkuoti migdolus ir lazdyno riešutus. apelsino cukatus stambiai supjaustyti. kiaušinius su cukraus pudra ir 2 šaukštais vandens suplakti iki putų, sudeti riesutus, cukatus, cnamona, kardamona, gvazdikelius, soda, citrinos ir apelsino zievele viska išmaišyti. i tą masę sudėti persijotus miltus, viską gerai išmaišyti. iš tešlos padaryti dvi apvalias lazdeles, sudeti jas ant išteptos riebalais skardos. patepti lazdeles tryniu ir kerpti iki traškančęios plutelės orkaitėj 175 laipsniu apie 45 min. prieš patiekiant supjaustyti lazdelę aštriu peiliu į 20 porciju
na nezinau, ar aisku
- миндаль (очищенный) - 250г - migdolai be luksto
- лесные орехи (очищенные) - 50г - lazdyno riesutu (be lukšto)
- апельсиновые цукаты - 50г - apelsininių cukatų
- яйцо - 2 шт. - 2 kiaušiniai
- сахарная пудра - 250г - cukraus pudros
- соль - 1 щепотка - žiupsnelis druskos
- корица - 1 ч.л. - cinamono 1 a.š.
- гвоздика (молотая) - на кончике ножа- maltų gvazdikėlių ant peilio galo
- кардамон - на кончике ножа - kardamono ant peilio galo
- питьевая сода - 1 ч.л. - 1 a.š. sodos
- цедра - 1/2 лимона и апельсина- žievelė puses apelsino ir citrinos
- пшеничная мука - 300г - miltų
- жир - для смазывания противня - aliejus riebalai sutepti skarda
- яйцо (желток, для смазывания) - 2 шт. - 2 kiaušinių tryniai aptepimui
На крупной терке натереть миндаль и орехи. Апельсиновые цукаты крупно порубить. Яйца с сахарной пудрой и 2 столовыми ложками воды взбить в пену, добавить все пряности, питьевую соду, лимонную и апельсиновую цедру и все перемешать.Туда же просеять муку и все хорошо перемешать. Из теста скатать две круглые палочки и положить их на смазанный жиром противень. Смазать тесто яичным желтком и печь до образования хрустящей коричневой корочки в духовке, нагретой до 175С, ок. 45 минут.
Перед подачей к столу каждую ковригу нарезать острым ножом примерно на 20 порций.
stambia tarka sutarkuoti migdolus ir lazdyno riešutus. apelsino cukatus stambiai supjaustyti. kiaušinius su cukraus pudra ir 2 šaukštais vandens suplakti iki putų, sudeti riesutus, cukatus, cnamona, kardamona, gvazdikelius, soda, citrinos ir apelsino zievele viska išmaišyti. i tą masę sudėti persijotus miltus, viską gerai išmaišyti. iš tešlos padaryti dvi apvalias lazdeles, sudeti jas ant išteptos riebalais skardos. patepti lazdeles tryniu ir kerpti iki traškančęios plutelės orkaitėj 175 laipsniu apie 45 min. prieš patiekiant supjaustyti lazdelę aštriu peiliu į 20 porciju
na nezinau, ar aisku
glacee, ar nebus per anksti, jei Tavo tortuka siandien pagaminsiu, bo gavau nuo Taves ir Sonatinos velniu, kad per ilgai laikau pagaminus
norėčiau paklausti vieno dalykėlio: ar rytoj dirba ta prieskonių parduotuvė, kuri yra Vilniuj Basanavičiaus gatvėj priešais "p-zoną"? gal kuri žinot? atsiprašau, klausimas gal ir nelabai susijęs, bet labai reikia...
Jei neklystu tai klausimas buvo apie Skonio studiją ( prieskoniai profesionalams)?
Turiu jų vizitinę: tel./fax.2436226,2466124.Basanavičiaus 18
Turiu jų vizitinę: tel./fax.2436226,2466124.Basanavičiaus 18
Nolina
Ačiū už receptą, bet truputį nesupratau, koks čia receptas Gal biskotti?
Nepyk, bet pakritikuosiu neįsivaizduoju, kaip sutarkuoti riešutus.... nebent rankų negaila....
voveriena
O gali padaryti rytoj? Aš kažkaip vis į paskutinę minutę viską nukeliu... kiek įmanoma, aišku O kokį kremą darai?
dianute, spiglys
šiaip jie šeštadieniais dirba tik atrodo, iki dviejų, jei neklystu.
Šioje parduotuvėje yra vynuogių lapų, tik tiek, kad didelis išfasavimas - 3 litrai. Kaina - 44 Lt.
Ačiū už receptą, bet truputį nesupratau, koks čia receptas Gal biskotti?
Nepyk, bet pakritikuosiu neįsivaizduoju, kaip sutarkuoti riešutus.... nebent rankų negaila....
voveriena
O gali padaryti rytoj? Aš kažkaip vis į paskutinę minutę viską nukeliu... kiek įmanoma, aišku O kokį kremą darai?
dianute, spiglys
šiaip jie šeštadieniais dirba tik atrodo, iki dviejų, jei neklystu.
Šioje parduotuvėje yra vynuogių lapų, tik tiek, kad didelis išfasavimas - 3 litrai. Kaina - 44 Lt.
QUOTE(Glacee @ 2006 12 22, 20:36)
Ačiū už receptą, bet truputį nesupratau, koks čia receptas Gal biskotti?
Nepyk, bet pakritikuosiu neįsivaizduoju, kaip sutarkuoti riešutus.... nebent rankų negaila....
Nepyk, bet pakritikuosiu neįsivaizduoju, kaip sutarkuoti riešutus.... nebent rankų negaila....
sio recepto vertimo prase architekte.lina, receptas kitos merginos dariau vertima pazodziui, ten buten ir raso, kad sutarkuoti, as manau, kad galima butu smulkinti kavamale, kombainu ar dar kazkuo panasiu
QUOTE
O gali padaryti rytoj? Aš kažkaip vis į paskutinę minutę viską nukeliu... kiek įmanoma, aišku O kokį kremą darai?
Kaip pasakysi, Glacee
Tortuka darau Tavo-citrinini malonuma. Tikrai nedrisiu Tavo kremui ieskot pakaitalo Kremas- mano numyletas kurdas su grietinele
Nolina
Supratau Tik gal reikėtų šitą receptuką dar įkelti į atitinkamą saldumynų temą, kad nepasimestų
voveriena
Puiku Labai lauksiu rezultato ir taip tyliai-tyliai tikiuosi, kad ir papuošimus irgi darysi a ne????
Supratau Tik gal reikėtų šitą receptuką dar įkelti į atitinkamą saldumynų temą, kad nepasimestų
voveriena
Puiku Labai lauksiu rezultato ir taip tyliai-tyliai tikiuosi, kad ir papuošimus irgi darysi a ne????
QUOTE
Puiku Labai lauksiu rezultato ir taip tyliai-tyliai tikiuosi, kad ir papuošimus irgi darysi a ne????
Jau padariau Tik beda istiko- grietinele nupirkau Saulutej, speju sena buvo Tai is 400 gr. puse stiklines grietineles plaktos gavos
Kita beda, kad turejau forma torto placia labai, tai kai teskla iskepiau, plona gavos, isejo tik du biskvito sluoksniai Papuosimai ne tokie grazus gavos, bet vis tiek liuks. Liko tik sokoladine juosta uzdet Jei vyras atsives is Klaipedos fotika, nufotkinsiu, kas gavos. O kas labai skanu, jau daba neabejoju- kremas be konkurencijos, o ir biskvitas tirpo burnoj, kai paragavau
Aciu, Glacee