Glacee, norėjau paklausti. Ką tavo nuomone save gerbianti šeimininkė privalėtų turėti savo virtuvėje
tavi
bajeristė aš tada kočėlą nešiočiau visur kartu su savimi, nebūtinai tik virtuvėje ))))))
Teressa
net nežinau Parašysiu apie ką svajoju )))) indaplovė, virtuvės tvarkytoja, kartais produktų tiekėja(s) ))))) bent jau produktų užkelėjas į ketvirtą aukštą ))) , dar labai norėčiau tokio žaisliuko Kitchen Aid
O ką aš turiu?
Daug neturiu, nes virtuvė tik 5,5 kv. metrų, tad sandėliuoti nėra kur. Mėsmalė, atrodo Moulinex, du mikseriai, dvi sulčiaspaudės - citrusinė ir paprasta, tosteris. Labai geras daiktas - Braun smulkintuvas. Turiu jau septynis metus ir kiekvieną kartą džiaugiuosi juo naudodamasi. Pakeičia labai-labai daug įvairios technikos, užima mažai vietos, patogus. Sulčiavirė - nepamainomas dalykasTuriu labai-labai daug įvairių formų, skardelių, formelių, puodelių, bliudelių )))) Bet reikalui esant galiu paruošti balių ir 50 žmonių, o ir daugiau
bajeristė aš tada kočėlą nešiočiau visur kartu su savimi, nebūtinai tik virtuvėje ))))))
Teressa
net nežinau Parašysiu apie ką svajoju )))) indaplovė, virtuvės tvarkytoja, kartais produktų tiekėja(s) ))))) bent jau produktų užkelėjas į ketvirtą aukštą ))) , dar labai norėčiau tokio žaisliuko Kitchen Aid
O ką aš turiu?
Daug neturiu, nes virtuvė tik 5,5 kv. metrų, tad sandėliuoti nėra kur. Mėsmalė, atrodo Moulinex, du mikseriai, dvi sulčiaspaudės - citrusinė ir paprasta, tosteris. Labai geras daiktas - Braun smulkintuvas. Turiu jau septynis metus ir kiekvieną kartą džiaugiuosi juo naudodamasi. Pakeičia labai-labai daug įvairios technikos, užima mažai vietos, patogus. Sulčiavirė - nepamainomas dalykasTuriu labai-labai daug įvairių formų, skardelių, formelių, puodelių, bliudelių )))) Bet reikalui esant galiu paruošti balių ir 50 žmonių, o ir daugiau
QUOTE(Glacee @ 2006 12 19, 17:50)
Labai geras daikciukas, labai patiko jis man, kai dirbau Amerikoj, chefas be jo nelabai issivazidavo savo darbo...
Katu
ir aš taip sau įsivaizduoju
ir aš taip sau įsivaizduoju
QUOTE(yuki @ 2006 12 18, 17:26)
glacee, atėjau padėkoti už baklažanus , laaabai skanu, gaminau iškart svečiams, tai truputį bijojau rezultato , bet jis pranoko lūkesčius
O aš buvau tas svečias , tai patvirtinu, baklažanai nerealūs labai skanu
amirrr
štai kaip būna - ir iš svečių komplimentus gaunu Ačiū labai smagu, kad patiko
Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose
Buvau taip maloniai nustebinta šio patiekalo skoniu, kad iš karto pertvarkiau Kalėdų meniu Receptą radau lenkų cincin forume, davė Alka, bet teko svariai paredaguoti.
1 kg svorio kalakuto kumpelis
Marinadui
3 vidutinio dydžio obuoliai
pundelis petražolių
1 šaukštas druskos
1 šaukštas medaus
nubrauktas šaukštelis juodųjų pipirų
30 ml brendžio
50 ml aliejaus
1 citrina
Obuolius nulupti, sutarkuoti. Petražoles smulkiai supjaustyti, citriną supjaustyti stambiais gabaliukais. Marinado ingredientus sumaišyti. Kumpelį apkloti marinadu, įdėti į polietileninį pakelį, užrišti ir palikti nakčiai. Prieš kepant visą marinadą sudėti ant kumpelio. Kepti apie pusantros valandos 200 C.
štai kaip būna - ir iš svečių komplimentus gaunu Ačiū labai smagu, kad patiko
Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose
Buvau taip maloniai nustebinta šio patiekalo skoniu, kad iš karto pertvarkiau Kalėdų meniu Receptą radau lenkų cincin forume, davė Alka, bet teko svariai paredaguoti.
1 kg svorio kalakuto kumpelis
Marinadui
3 vidutinio dydžio obuoliai
pundelis petražolių
1 šaukštas druskos
1 šaukštas medaus
nubrauktas šaukštelis juodųjų pipirų
30 ml brendžio
50 ml aliejaus
1 citrina
Obuolius nulupti, sutarkuoti. Petražoles smulkiai supjaustyti, citriną supjaustyti stambiais gabaliukais. Marinado ingredientus sumaišyti. Kumpelį apkloti marinadu, įdėti į polietileninį pakelį, užrišti ir palikti nakčiai. Prieš kepant visą marinadą sudėti ant kumpelio. Kepti apie pusantros valandos 200 C.
QUOTE(Glacee @ 2006 12 19, 22:31)
idomu vistiena galima naudoti?
Glacee, o as vis dar su tuo cutrusiniu tortu atsoti negaliu, nes ruosiuosi ant svenciu pagaminti, tai visokiu klausimu galvoj pilna Visu pirma tai ir vel as apie ta juosta. Ja apvynioti kartu su popierium reikia, ir popieriu nuimti, tik kai iki galo sokoladas sustings, ar kaip kitaip? Ir tu tas rozytes su kokiu dantu krapstuku sutvirtini gal, nes nelabai suprantu, kaip jos kitaip laikosi. Gal pakonsultuosi, jei nesunku
Is anksto labai aciu
Is anksto labai aciu
QUOTE(Glacee @ 2006 12 19, 23:31)
[size=7][color=Chocolate]Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose[/size
Šitas receptukas kaip tik mūsų nedidelei šeimynėlei. Dabar nebereiks sukti galvos kurią kalakuto dalį kepti Ačiū tau Ir ačiū už komentarą apie virtuvinius rakandus.
Aš tai labai norėjau nusipirkt tą marmurinį kočėlą kur tu ankščiau minėjai, bet visa bėda, kad mūsų kaimuky Tomas Philips užsidaro ir tokių kočėlų dabar nei su žiburiu neberasi Prašiau saviškio, kad iš Kauno arba Vilniaus parvežtų. Sulauksi Žino gi, kad marmuras sunkus, tai bijo matyt, kad tokį virtuvinį agregatą įsitaisius jam šonų per daug nenuvelėčiau O smulkintuvas tai dar kitaip vadinamas blenderis?
Nolina
dėl vištienos: aišku naudoti galima, bet, manau, bus nepatogu, nes gabaliukai maži, marinadu blogai pasidengs, jeigu tik visą vištą bet irgi - sparneliai gali degti. Aš galvoju, kad šis būdas yra tinkamesnis didesniam ir lygesniam mėsos gabalui. Žinai, gal tiesiog nuimti mėsą nuo kaulų, susukti vuniotinį ir jį aptepti ir tada kepti?
rasa316
Ir neatstok Kol neaišku - klausk Rožių niekaip netvirtinau, jos stovi savaime, bet tikrai siūlyčiau nors vieną persiko puselę panaudoti repeticijai Dėl juostos: Būtent taip, kaip ir parašei - užtepi šokoladą plonu sluoksniu, truputį palauki, kol jis kiek apstings, bet dar bus plastiškas, kad apsivyniuotų. Tada apjuosi tortą (gal pirmąkart paprašyk, kad kas padėtų, nes jei tortas labai aukštas, tai gali truputį viršus susilenkti), lengvai rankomis paglostai, kad priliptų ir tegul stovi, stingsta. Tada popierių atsargiai nuimi Tik atrodo sudėtingai Labai svarbu tinkamai išmatuoti tortą, nes jeigu bus juosta perilga, tai kraštai gražiai nesulips. Paimk kepimo popieriaus juostelę ir apjuosk tortą, tada pažymėk ilgį ant to kepimo popieriaus gabalo, ant kurio ir darysi juostą. Pažymėk aukštį ir popierių nukirpk kiek aukštesnį nei juostą, tada neturėtų smarkiai lenktis.
@asta
žinok, mes taip vakar ir nutarėm nu labai skanu, tokia sultinga mėsa gaunasi, minkštutė, švelnaus skonio, o kailinukai - net nesitikėjau
Teressa
Ir aš, žinok, kepsiu šitą kumpelį, nes mūsų bus tik 4, iš kurių vienas vaikas Tad pietums kaip tik bus , tik, manau, dar daugiau to marinado padarysiu - kailinukus šiltesnius ))))) labai jau skanūs
Smulkintuvą turiu tokį, tik gal modelis senesnis, bet yra dar papildomų indų plakimui ir košimui. Naudoju beveik kasdien, kiekvieną kartą mintyse dėkoju Kalėdų seniui, kad man jį atnešė
BRAUN MR 6550 MCA
Marmurinį kočėlą irgi labai rekomenduoju - patogu ir labai greitai išeina kočioti Gal kiek trapią tešlą sudėtingiau, nes ji yra labai minkšta, bet meduolinės, mielinės, koldūninės tešlos - super
dėl vištienos: aišku naudoti galima, bet, manau, bus nepatogu, nes gabaliukai maži, marinadu blogai pasidengs, jeigu tik visą vištą bet irgi - sparneliai gali degti. Aš galvoju, kad šis būdas yra tinkamesnis didesniam ir lygesniam mėsos gabalui. Žinai, gal tiesiog nuimti mėsą nuo kaulų, susukti vuniotinį ir jį aptepti ir tada kepti?
rasa316
Ir neatstok Kol neaišku - klausk Rožių niekaip netvirtinau, jos stovi savaime, bet tikrai siūlyčiau nors vieną persiko puselę panaudoti repeticijai Dėl juostos: Būtent taip, kaip ir parašei - užtepi šokoladą plonu sluoksniu, truputį palauki, kol jis kiek apstings, bet dar bus plastiškas, kad apsivyniuotų. Tada apjuosi tortą (gal pirmąkart paprašyk, kad kas padėtų, nes jei tortas labai aukštas, tai gali truputį viršus susilenkti), lengvai rankomis paglostai, kad priliptų ir tegul stovi, stingsta. Tada popierių atsargiai nuimi Tik atrodo sudėtingai Labai svarbu tinkamai išmatuoti tortą, nes jeigu bus juosta perilga, tai kraštai gražiai nesulips. Paimk kepimo popieriaus juostelę ir apjuosk tortą, tada pažymėk ilgį ant to kepimo popieriaus gabalo, ant kurio ir darysi juostą. Pažymėk aukštį ir popierių nukirpk kiek aukštesnį nei juostą, tada neturėtų smarkiai lenktis.
@asta
žinok, mes taip vakar ir nutarėm nu labai skanu, tokia sultinga mėsa gaunasi, minkštutė, švelnaus skonio, o kailinukai - net nesitikėjau
Teressa
Ir aš, žinok, kepsiu šitą kumpelį, nes mūsų bus tik 4, iš kurių vienas vaikas Tad pietums kaip tik bus , tik, manau, dar daugiau to marinado padarysiu - kailinukus šiltesnius ))))) labai jau skanūs
Smulkintuvą turiu tokį, tik gal modelis senesnis, bet yra dar papildomų indų plakimui ir košimui. Naudoju beveik kasdien, kiekvieną kartą mintyse dėkoju Kalėdų seniui, kad man jį atnešė
BRAUN MR 6550 MCA
Marmurinį kočėlą irgi labai rekomenduoju - patogu ir labai greitai išeina kočioti Gal kiek trapią tešlą sudėtingiau, nes ji yra labai minkšta, bet meduolinės, mielinės, koldūninės tešlos - super
Dėl to kalakuto su kailinukais norėjau pasitikslinti Jis į foliją įvyniotas kepasi ar ne?
QUOTE(Teressa @ 2006 12 20, 11:27)
Dėl to kalakuto su kailinukais norėjau pasitikslinti Jis į foliją įvyniotas kepasi ar ne?
man irgi tas rūpi uždengus reikia kepti ir po to gal pradengt, kad apskrustų? Labai sudomino šis receptas, Kalėdoms būtų kaip tik
tik kokį kumpelį pirkti? jie su kaulu būna?