Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

4u.gif Ką tik prikepiau čeburekų pagal Čudu pyragėlių receptą. nna super tešla thumbup.gif thumbup.gif l, greitai padaroma ir tokia man pati pati čeburėkams. Dabar visada iš jos kepsiu thumbup.gif thumbup.gif
tongue.gif Tik kitą kartą iškarto iš dvigubos normos maišysiu blush2.gif ax.gif
4u.gif 4u.gif Čia tau Glace wub.gif
Atsakyti
Nu arba as visai ziopla, arba as kazka ne taip dariau, bet man Obuoliu pyrageliai nesigavo verysad.gif . Gal gali paaiskinti kaip ten su zele reikia daryti. Pas mane ant zele pakelio buvo parasyta, kad reikia 500 ml imti. Bet emiau 200 ml kaip recepte tavo parasyta. Tai va bandziau zele su 200 ml isvirti, bet pasidare labai tirsta mase ir neissimaise su kriausiu (vietoj obuoliu as emiau kriauses) tyre, liko mazi gabaliukai toj masej.
Atsakyti
gutyte
Tyliai tikiuosi, kad dabar kalakutą matai smile.gif Labai malonu, kad kiaušinienė, nors ne krepšelyje, bet krepšyje lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif patiko smile.gif 4u.gif

gude
4u.gif

Jorja
toks actas bus silpnokas, jo reiktų paimti kiek mažiau, nei pusantros dozės 9% acto.

O kopūstai yra tokie:

Vitamininės salotos
500 g baltagūžių kopūstų
100 g morkų
100 g svogūnų
100 g paprikos

užpilui
35 g cukraus
1 a.s. druskos
50 ml. 9% acto
50 ml aliejaus

Daržoves supjaustyti, užpilo komponentus sumaišyti. Viską sumaišyti, tik stegtis labai nesumaigyti kopūstų. Per naktį palaikyti kambaryje, po to laikyti šaldytuve.

"Домашнее консервирование", 1994, Maskva

astisius
Kaip šaunu, kad tau patiko smile.gif labai džiaugiuosi smile.gif 4u.gif

amril
g.gif Galvoju, kas čia galėtų atsitikti... Pirmas dalykas, kuris man į galvą šovė - tai, kad buvo skirtingos temperatūros žėle tirpalo ir kriaušių masės. Kriaušes buvo šaltos ir žėle iš karto sustingo, tolygiai nepasiskirsčius, dėl to gavosi gabaliukai. Dėl žėle kiekio, tai patikėk, klaidos nėra. Juk į bendrą masę įskaičiuojamas ne tik skystis žėle išbrinkinimui, bet ir obuolių masė, kurią ji turėtų sustingdyti smile.gif bendra masė gaunasi tikrai didesnė, nei 500 ml smile.gif Kitas dalykas - kokias kriaušes tu naudojai? Konservuotas, paruošta tyrė, darei iš šviežių? smile.gif

Dar kartą perskaičiau tavo postą... O kodėl tau gavosi tiršta masė iš žėle tirpalo? Tai turėtų būti tirpalas, t.y. skystis. net su 200 ml vandens iš pradžių tai irgi turėtų būti skystis, o ne tiršta mase. Tu ji stingdei? Gal žėle buvo su krakmolu? Nes būna ir tokių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 17 gruodžio 2006 - 22:53
QUOTE(Glacee @ 2006 12 17, 21:48)

amril
g.gif Galvoju, kas čia galėtų atsitikti... Pirmas dalykas, kuris man į galvą šovė - tai, kad buvo skirtingos temperatūros žėle tirpalo ir kriaušių masės. Kriaušes buvo šaltos ir žėle iš karto sustingo, tolygiai nepasiskirsčius, dėl to gavosi gabaliukai. Dėl žėle kiekio, tai patikėk, klaidos nėra. Juk į bendrą masę įskaičiuojamas ne tik skystis žėle išbrinkinimui, bet ir obuolių masė, kurią ji turėtų sustingdyti smile.gif bendra masė gaunasi tikrai didesnė, nei 500 ml smile.gif Kitas dalykas - kokias kriaušes tu naudojai? Konservuotas, paruošta tyrė, darei iš šviežių?  smile.gif

Dar kartą perskaičiau tavo postą... O kodėl tau gavosi tiršta masė iš žėle tirpalo? Tai turėtų būti tirpalas, t.y. skystis. net su 200 ml vandens iš pradžių tai irgi turėtų būti skystis, o ne tiršta mase. Tu ji stingdei? Gal žėle buvo su krakmolu? Nes būna ir tokių.


Kriauses viriau pati ir jos buvo dar karstos, bet ta zele man is karto kai ipyliau i verdanti vandeni sustingo i laaabai tirsta mase. Del skyscio taip ir pagalvojau, kad jo ir taip daug gausis, tai ir emiau kiek parasyta recepte. O gal reikejo naudoti zele kuri pagaminama be virimo? Net nezinau verysad.gif Paveikslelyje tokie grazus tie pyrageliai verysad.gif , o man niekas nesigauna, jau vyras sako: tu gal geriau negadink produktu, nes vistiek neiseis gun_bandana.gif .
Su zelatina jau esu daug kartu dariusi pyragus ar desertus, ir visada gaudavosi, bet su zele schmoll.gif , net nezinau ka ne taip dariau.
Turbut tikrai zele bloga buvo doh.gif , nes kai maisiau miltelius su vandeniu, tai buvo kaip kad pudinga maisyciau pries pilant i verdanti piena.
Atsakyti
Sfinxute
Lauksiu rezultato smile.gif Tik dėl kepimo dar kartą pakartosiu smile.gif - ne daugiau 22, maks 25 minutes smile.gif ir nurodytoje t-roje... tokie jau tie brownies smile.gif

amril
visu pirma, vyrą kur nors išsiusk smile.gif))))) tam laikui, kol darysi ir nesakyk, kad darysi smile.gif tegul būna staigmena smile.gif
Vis dėlto įtariu, kad tavo žėle buvo su krakmolu. Aš visuomet naudoju Dr.Oetkerio žėlę - labai gera kokybė. Jeigu nuspręsi pakartoti eksperimentą, būtinai atkreip dėmesį į žėlę sudėtį smile.gif Viskas turi gautis gerai smile.gif Arba, jei nepasitiki žėle pakeliais, tai paimk želatiną, tik tada reikės papildomai paskaninti - citrinos sulčių įpilti, žievelės, cukraus, gal kokių cukatų gabaliukų smile.gif Želatinos skaičiuok irgi puslitriui skysčio smile.gif
Atsakyti
Glacee, labai norėčiau to kalakuto šv. Kalėdoms ax.gif Deja, taip susiklostė aplinkybės, kad prie šventinio stalo šiemet mūsų susės labai mažai. Ir tą visą kalakutą valgytume dar ir naujais metais blush2.gif
Bet gal galima kepti keletą gabalėlių??? Tik kaip tada su įdaru?
Atsakyti
Teressa
smile.gif galima kepti ir gabaliukais. Įdarą galima iškepti atskirai, formelėje, tik gal truputį sviestuko irgi ten įdėti smile.gif , bet reikės labai žiūrėti, nes įdaras saldus, mėgdta degti. Šiaip pernai aš radau pirkti 3 kg kalakūtą smile.gif nedidukas buvo smile.gif Jie šaldyti būna.
Atsakyti
Teressa tai imk sviezia kalakuta, o ko nesuvalgysit galesi uzsisaldyti mirksiukas.gif
Glacee vyras tai gavo velniu ir atsiklause kiek jis cd ar dvd disku sugadina kai perrasineja visokias programas ar filmus tongue.gif O pyragelius butinai vel kada pameginsiu, arba tavo torta is zele, nes ja labai megstu biggrin.gif Tik aisku normalia zele nusipirksiu ax.gif
Tiesa dar vakar vakare padariau tuos tipo ceburekus, tai vyras siandien klause kada vel juos darysiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sake reikia dazniau daryti, kad recepto nepamirsciau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amril: 18 gruodžio 2006 - 15:47
glacee, atėjau padėkoti už baklažanus clap.gif clap.gif clap.gif , laaabai skanu, gaminau iškart svečiams, tai truputį bijojau rezultato blush2.gif , bet jis pranoko lūkesčius thumbup.gif
Atsakyti
amril
drinks_cheers.gif
Labai džiaugiuosi, kad pyragėliai patiko smile.gif

yuki
4u.gif man labai malonu, kad baklažanai neapvylė smile.gif

gutyte
nevarvink čia, nevarvink smile.gif o Kalėdoms kepk smile.gif friends.gif
Atsakyti
Farfale salotos su pesto
farfale - makaronai kaspinėliai smile.gif o dar pasakysiu, kad šiomis salotomis mane mano vyras suvyliojo.... taip iš kelio ir einu dvyliktus metus smile.gif)))))

3 saujos makaronų-kaspinėlių
1 didelis pomidoras
100 g sūrio (geriau mozzarela, bet jeigu nėra - ne bėda, tiks ir rokiškio, tik ji prieš tai pora valandų reikia išmirkyti piene)
70 g migdolų arba kedro riešutų
sauja petražolių ir baziliko žalumynų
2 skiltelės česnako
30 ml alyvuogių aliejaus
pora lašų citrinos sulčių

pesto padažui:
riešutus, česnaką, žalumynus (jeigu neturite šviežio baziliko, galima jį keisti džiovintu) susmulkinti blenderyje iki beveik vienalytės masės - labai smulkiai. Palaipsniui pilti aliejų, c. sultys ir viską maišyti.

Sūrį supjaustyti kubeliais (jeigu turite geltoną fermentinį sūrį, tai jį supjaustyti kubeliais ir užpilti pienu). Pomidorą nulupti, išimti sėklas ir likusią dalį supjaustyti kubeliais. Makaronus išvirti, nuvarvinti. Iš karto sumaišyti su pesto. Kai makaronai atauš, sumaišyti su sūriu ir pomidoru. Leisti salotoms pastovėti min. valandą. smile.gif
Atsakyti
Kalitėja
labai skanu smile.gif

Sfinxute
blush2.gif
ne iš piktumo... smile.gif ...
Atsakyti