Ką tik prikepiau čeburekų pagal Čudu pyragėlių receptą. nna super tešla l, greitai padaroma ir tokia man pati pati čeburėkams. Dabar visada iš jos kepsiu
Tik kitą kartą iškarto iš dvigubos normos maišysiu
Čia tau Glace
Nu arba as visai ziopla, arba as kazka ne taip dariau, bet man Obuoliu pyrageliai nesigavo . Gal gali paaiskinti kaip ten su zele reikia daryti. Pas mane ant zele pakelio buvo parasyta, kad reikia 500 ml imti. Bet emiau 200 ml kaip recepte tavo parasyta. Tai va bandziau zele su 200 ml isvirti, bet pasidare labai tirsta mase ir neissimaise su kriausiu (vietoj obuoliu as emiau kriauses) tyre, liko mazi gabaliukai toj masej.
gutyte
Tyliai tikiuosi, kad dabar kalakutą matai Labai malonu, kad kiaušinienė, nors ne krepšelyje, bet krepšyje patiko
gude
Jorja
toks actas bus silpnokas, jo reiktų paimti kiek mažiau, nei pusantros dozės 9% acto.
O kopūstai yra tokie:
Vitamininės salotos
500 g baltagūžių kopūstų
100 g morkų
100 g svogūnų
100 g paprikos
užpilui
35 g cukraus
1 a.s. druskos
50 ml. 9% acto
50 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, užpilo komponentus sumaišyti. Viską sumaišyti, tik stegtis labai nesumaigyti kopūstų. Per naktį palaikyti kambaryje, po to laikyti šaldytuve.
"Домашнее консервирование", 1994, Maskva
astisius
Kaip šaunu, kad tau patiko labai džiaugiuosi
amril
Galvoju, kas čia galėtų atsitikti... Pirmas dalykas, kuris man į galvą šovė - tai, kad buvo skirtingos temperatūros žėle tirpalo ir kriaušių masės. Kriaušes buvo šaltos ir žėle iš karto sustingo, tolygiai nepasiskirsčius, dėl to gavosi gabaliukai. Dėl žėle kiekio, tai patikėk, klaidos nėra. Juk į bendrą masę įskaičiuojamas ne tik skystis žėle išbrinkinimui, bet ir obuolių masė, kurią ji turėtų sustingdyti bendra masė gaunasi tikrai didesnė, nei 500 ml Kitas dalykas - kokias kriaušes tu naudojai? Konservuotas, paruošta tyrė, darei iš šviežių?
Dar kartą perskaičiau tavo postą... O kodėl tau gavosi tiršta masė iš žėle tirpalo? Tai turėtų būti tirpalas, t.y. skystis. net su 200 ml vandens iš pradžių tai irgi turėtų būti skystis, o ne tiršta mase. Tu ji stingdei? Gal žėle buvo su krakmolu? Nes būna ir tokių.
Tyliai tikiuosi, kad dabar kalakutą matai Labai malonu, kad kiaušinienė, nors ne krepšelyje, bet krepšyje patiko
gude
Jorja
toks actas bus silpnokas, jo reiktų paimti kiek mažiau, nei pusantros dozės 9% acto.
O kopūstai yra tokie:
Vitamininės salotos
500 g baltagūžių kopūstų
100 g morkų
100 g svogūnų
100 g paprikos
užpilui
35 g cukraus
1 a.s. druskos
50 ml. 9% acto
50 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, užpilo komponentus sumaišyti. Viską sumaišyti, tik stegtis labai nesumaigyti kopūstų. Per naktį palaikyti kambaryje, po to laikyti šaldytuve.
"Домашнее консервирование", 1994, Maskva
astisius
Kaip šaunu, kad tau patiko labai džiaugiuosi
amril
Galvoju, kas čia galėtų atsitikti... Pirmas dalykas, kuris man į galvą šovė - tai, kad buvo skirtingos temperatūros žėle tirpalo ir kriaušių masės. Kriaušes buvo šaltos ir žėle iš karto sustingo, tolygiai nepasiskirsčius, dėl to gavosi gabaliukai. Dėl žėle kiekio, tai patikėk, klaidos nėra. Juk į bendrą masę įskaičiuojamas ne tik skystis žėle išbrinkinimui, bet ir obuolių masė, kurią ji turėtų sustingdyti bendra masė gaunasi tikrai didesnė, nei 500 ml Kitas dalykas - kokias kriaušes tu naudojai? Konservuotas, paruošta tyrė, darei iš šviežių?
Dar kartą perskaičiau tavo postą... O kodėl tau gavosi tiršta masė iš žėle tirpalo? Tai turėtų būti tirpalas, t.y. skystis. net su 200 ml vandens iš pradžių tai irgi turėtų būti skystis, o ne tiršta mase. Tu ji stingdei? Gal žėle buvo su krakmolu? Nes būna ir tokių.
QUOTE(Glacee @ 2006 12 17, 21:48)
amril
Galvoju, kas čia galėtų atsitikti... Pirmas dalykas, kuris man į galvą šovė - tai, kad buvo skirtingos temperatūros žėle tirpalo ir kriaušių masės. Kriaušes buvo šaltos ir žėle iš karto sustingo, tolygiai nepasiskirsčius, dėl to gavosi gabaliukai. Dėl žėle kiekio, tai patikėk, klaidos nėra. Juk į bendrą masę įskaičiuojamas ne tik skystis žėle išbrinkinimui, bet ir obuolių masė, kurią ji turėtų sustingdyti bendra masė gaunasi tikrai didesnė, nei 500 ml Kitas dalykas - kokias kriaušes tu naudojai? Konservuotas, paruošta tyrė, darei iš šviežių?
Dar kartą perskaičiau tavo postą... O kodėl tau gavosi tiršta masė iš žėle tirpalo? Tai turėtų būti tirpalas, t.y. skystis. net su 200 ml vandens iš pradžių tai irgi turėtų būti skystis, o ne tiršta mase. Tu ji stingdei? Gal žėle buvo su krakmolu? Nes būna ir tokių.
Kriauses viriau pati ir jos buvo dar karstos, bet ta zele man is karto kai ipyliau i verdanti vandeni sustingo i laaabai tirsta mase. Del skyscio taip ir pagalvojau, kad jo ir taip daug gausis, tai ir emiau kiek parasyta recepte. O gal reikejo naudoti zele kuri pagaminama be virimo? Net nezinau Paveikslelyje tokie grazus tie pyrageliai , o man niekas nesigauna, jau vyras sako: tu gal geriau negadink produktu, nes vistiek neiseis .
Su zelatina jau esu daug kartu dariusi pyragus ar desertus, ir visada gaudavosi, bet su zele , net nezinau ka ne taip dariau.
Turbut tikrai zele bloga buvo , nes kai maisiau miltelius su vandeniu, tai buvo kaip kad pudinga maisyciau pries pilant i verdanti piena.
Sfinxute
Lauksiu rezultato Tik dėl kepimo dar kartą pakartosiu - ne daugiau 22, maks 25 minutes ir nurodytoje t-roje... tokie jau tie brownies
amril
visu pirma, vyrą kur nors išsiusk ))))) tam laikui, kol darysi ir nesakyk, kad darysi tegul būna staigmena
Vis dėlto įtariu, kad tavo žėle buvo su krakmolu. Aš visuomet naudoju Dr.Oetkerio žėlę - labai gera kokybė. Jeigu nuspręsi pakartoti eksperimentą, būtinai atkreip dėmesį į žėlę sudėtį Viskas turi gautis gerai Arba, jei nepasitiki žėle pakeliais, tai paimk želatiną, tik tada reikės papildomai paskaninti - citrinos sulčių įpilti, žievelės, cukraus, gal kokių cukatų gabaliukų Želatinos skaičiuok irgi puslitriui skysčio
Lauksiu rezultato Tik dėl kepimo dar kartą pakartosiu - ne daugiau 22, maks 25 minutes ir nurodytoje t-roje... tokie jau tie brownies
amril
visu pirma, vyrą kur nors išsiusk ))))) tam laikui, kol darysi ir nesakyk, kad darysi tegul būna staigmena
Vis dėlto įtariu, kad tavo žėle buvo su krakmolu. Aš visuomet naudoju Dr.Oetkerio žėlę - labai gera kokybė. Jeigu nuspręsi pakartoti eksperimentą, būtinai atkreip dėmesį į žėlę sudėtį Viskas turi gautis gerai Arba, jei nepasitiki žėle pakeliais, tai paimk želatiną, tik tada reikės papildomai paskaninti - citrinos sulčių įpilti, žievelės, cukraus, gal kokių cukatų gabaliukų Želatinos skaičiuok irgi puslitriui skysčio
Glacee, labai norėčiau to kalakuto šv. Kalėdoms Deja, taip susiklostė aplinkybės, kad prie šventinio stalo šiemet mūsų susės labai mažai. Ir tą visą kalakutą valgytume dar ir naujais metais
Bet gal galima kepti keletą gabalėlių??? Tik kaip tada su įdaru?
Bet gal galima kepti keletą gabalėlių??? Tik kaip tada su įdaru?
Teressa
galima kepti ir gabaliukais. Įdarą galima iškepti atskirai, formelėje, tik gal truputį sviestuko irgi ten įdėti , bet reikės labai žiūrėti, nes įdaras saldus, mėgdta degti. Šiaip pernai aš radau pirkti 3 kg kalakūtą nedidukas buvo Jie šaldyti būna.
galima kepti ir gabaliukais. Įdarą galima iškepti atskirai, formelėje, tik gal truputį sviestuko irgi ten įdėti , bet reikės labai žiūrėti, nes įdaras saldus, mėgdta degti. Šiaip pernai aš radau pirkti 3 kg kalakūtą nedidukas buvo Jie šaldyti būna.
Teressa tai imk sviezia kalakuta, o ko nesuvalgysit galesi uzsisaldyti
Glacee vyras tai gavo velniu ir atsiklause kiek jis cd ar dvd disku sugadina kai perrasineja visokias programas ar filmus O pyragelius butinai vel kada pameginsiu, arba tavo torta is zele, nes ja labai megstu Tik aisku normalia zele nusipirksiu
Tiesa dar vakar vakare padariau tuos tipo ceburekus, tai vyras siandien klause kada vel juos darysiu Sake reikia dazniau daryti, kad recepto nepamirsciau
Glacee vyras tai gavo velniu ir atsiklause kiek jis cd ar dvd disku sugadina kai perrasineja visokias programas ar filmus O pyragelius butinai vel kada pameginsiu, arba tavo torta is zele, nes ja labai megstu Tik aisku normalia zele nusipirksiu
Tiesa dar vakar vakare padariau tuos tipo ceburekus, tai vyras siandien klause kada vel juos darysiu Sake reikia dazniau daryti, kad recepto nepamirsciau
glacee, atėjau padėkoti už baklažanus , laaabai skanu, gaminau iškart svečiams, tai truputį bijojau rezultato , bet jis pranoko lūkesčius
amril
Labai džiaugiuosi, kad pyragėliai patiko
yuki
man labai malonu, kad baklažanai neapvylė
gutyte
nevarvink čia, nevarvink o Kalėdoms kepk
Labai džiaugiuosi, kad pyragėliai patiko
yuki
man labai malonu, kad baklažanai neapvylė
gutyte
nevarvink čia, nevarvink o Kalėdoms kepk
Farfale salotos su pesto
farfale - makaronai kaspinėliai o dar pasakysiu, kad šiomis salotomis mane mano vyras suvyliojo.... taip iš kelio ir einu dvyliktus metus )))))
3 saujos makaronų-kaspinėlių
1 didelis pomidoras
100 g sūrio (geriau mozzarela, bet jeigu nėra - ne bėda, tiks ir rokiškio, tik ji prieš tai pora valandų reikia išmirkyti piene)
70 g migdolų arba kedro riešutų
sauja petražolių ir baziliko žalumynų
2 skiltelės česnako
30 ml alyvuogių aliejaus
pora lašų citrinos sulčių
pesto padažui:
riešutus, česnaką, žalumynus (jeigu neturite šviežio baziliko, galima jį keisti džiovintu) susmulkinti blenderyje iki beveik vienalytės masės - labai smulkiai. Palaipsniui pilti aliejų, c. sultys ir viską maišyti.
Sūrį supjaustyti kubeliais (jeigu turite geltoną fermentinį sūrį, tai jį supjaustyti kubeliais ir užpilti pienu). Pomidorą nulupti, išimti sėklas ir likusią dalį supjaustyti kubeliais. Makaronus išvirti, nuvarvinti. Iš karto sumaišyti su pesto. Kai makaronai atauš, sumaišyti su sūriu ir pomidoru. Leisti salotoms pastovėti min. valandą.
farfale - makaronai kaspinėliai o dar pasakysiu, kad šiomis salotomis mane mano vyras suvyliojo.... taip iš kelio ir einu dvyliktus metus )))))
3 saujos makaronų-kaspinėlių
1 didelis pomidoras
100 g sūrio (geriau mozzarela, bet jeigu nėra - ne bėda, tiks ir rokiškio, tik ji prieš tai pora valandų reikia išmirkyti piene)
70 g migdolų arba kedro riešutų
sauja petražolių ir baziliko žalumynų
2 skiltelės česnako
30 ml alyvuogių aliejaus
pora lašų citrinos sulčių
pesto padažui:
riešutus, česnaką, žalumynus (jeigu neturite šviežio baziliko, galima jį keisti džiovintu) susmulkinti blenderyje iki beveik vienalytės masės - labai smulkiai. Palaipsniui pilti aliejų, c. sultys ir viską maišyti.
Sūrį supjaustyti kubeliais (jeigu turite geltoną fermentinį sūrį, tai jį supjaustyti kubeliais ir užpilti pienu). Pomidorą nulupti, išimti sėklas ir likusią dalį supjaustyti kubeliais. Makaronus išvirti, nuvarvinti. Iš karto sumaišyti su pesto. Kai makaronai atauš, sumaišyti su sūriu ir pomidoru. Leisti salotoms pastovėti min. valandą.
Kalitėja
labai skanu
Sfinxute
ne iš piktumo... ...
labai skanu
Sfinxute
ne iš piktumo... ...