Kiaulienos vyniotiniai su vaisių įdaru
10 plonų gabaliukų kiaulienos karbonado
įdarui
100 g džiovintų slyvų
1 vidutinis obuolys
pusė stiklinės maltų džiuvėsėlių
3 skiltelės česnako
pusė a. šaukstelio tarkuotos citrinų žievelės
miltai apvoliojimui
druska, aliejus, sviestas, porą šaukštų grietinės
Įdarui slyvas sumalti, obuolį nulupti, sutarkuoti. Česnaką susmulkinti, visus ingredientus sumaišyti. Karbonado gabaliukus labai stipriai išmušti, lengvai pabarstyti druska. Plonu sluoksniu išdėlioti įdarą, susukti ir sutvirtinti dantų krapštukais. Apvoliuoti miltuose ir apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje. Kai gražiai apskrus, į keptuvę įpilti vandens ir patroškinti apie 20 min. Prieš baigiant troškinti į grietinę įpilti šaukštą sultinio iš keptuvės, išmaišyti. Dar įpilti, vėl išmaišyti, kartoti dar kelis kartus. Tada grietinės masę išpilti į keptuvę ir užvirti.
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose
Konservuotų vynuogių lapų
Faršui:
500 g jautienos (antrekotas)
2 nedideli svogunai
nepilna stikline apvirtu ryziu
1 saukstas pomidoru pastos
1 saukstas aliejaus
puse stiklines vandens arba sultinio
dziovinti bazilikai
druska, juodieji pipirai, chili pipirai
Patiekimui:
jeigu yra - macunas, jeigu ne, tiks ir rugpienis. Tik rugpienį prieš tai reiktų palikti truputį nuvarvėti ant marlės. Smulkintas česnakas.
Vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje. Tuo tarpu padaryti faršą iš visų ingredientų. Lapus dėti lygia puse į apačią, nupjauti kotelius. Dėti graikinio riešuto dydžio faršo gabaliuką ant lapo ir susukti. Kaulus nuo antrekoto sudėti į puodą, taip pat jeigu yra suplyšę lapai, jais iškloti puodo dugną. Balandėlius dėlioti vieną prie kito. įpilti vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, prispausti lekšte. Virti apie valandą. Patiekti su macunu su česnakais.
Konservuotų vynuogių lapų
Faršui:
500 g jautienos (antrekotas)
2 nedideli svogunai
nepilna stikline apvirtu ryziu
1 saukstas pomidoru pastos
1 saukstas aliejaus
puse stiklines vandens arba sultinio
dziovinti bazilikai
druska, juodieji pipirai, chili pipirai
Patiekimui:
jeigu yra - macunas, jeigu ne, tiks ir rugpienis. Tik rugpienį prieš tai reiktų palikti truputį nuvarvėti ant marlės. Smulkintas česnakas.
Vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje. Tuo tarpu padaryti faršą iš visų ingredientų. Lapus dėti lygia puse į apačią, nupjauti kotelius. Dėti graikinio riešuto dydžio faršo gabaliuką ant lapo ir susukti. Kaulus nuo antrekoto sudėti į puodą, taip pat jeigu yra suplyšę lapai, jais iškloti puodo dugną. Balandėlius dėlioti vieną prie kito. įpilti vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, prispausti lekšte. Virti apie valandą. Patiekti su macunu su česnakais.
Glacee.
dėkui už patarimus ,bandysim kur nors panaudot tas sėmkes
bet tu tokia nuoširdi -visom atsakai ,labai malonu
dėkui už patarimus ,bandysim kur nors panaudot tas sėmkes
bet tu tokia nuoširdi -visom atsakai ,labai malonu
Glacee, na kad ta vištytė tokia apetitna buvo, tai ir susigundėm visos
Ką tik padariau Gastroorgazminį brownies Cappuccino Pagrindas niam niam, kremas niam niam, o visą kaip reikiant jau rytoj niamniosim
Ką tik padariau Gastroorgazminį brownies Cappuccino Pagrindas niam niam, kremas niam niam, o visą kaip reikiant jau rytoj niamniosim
Mantilė
O kaip... be žodžių
buzhiukas
aišku, galima juos ten mirkyti, virti... bet aš ieškau būdų, kaip patinginiauti ))) o kepiniuose nelabai jaučiasi, ar ten cukatai pagal taisykles išvirti, ar tiesiog cukruje pabuvojo kaip saldainiai tai gal ir ne visiškai tas pats... bet į orkaitę gerai
Eni
Aga Tuoj jūs ir mane sugundysite )))))
Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne
O kaip... be žodžių
buzhiukas
aišku, galima juos ten mirkyti, virti... bet aš ieškau būdų, kaip patinginiauti ))) o kepiniuose nelabai jaučiasi, ar ten cukatai pagal taisykles išvirti, ar tiesiog cukruje pabuvojo kaip saldainiai tai gal ir ne visiškai tas pats... bet į orkaitę gerai
Eni
Aga Tuoj jūs ir mane sugundysite )))))
Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne
QUOTE(Glacee @ 2006 12 11, 21:43)
tavi
nebijok eiti ten nebaisu. Tarp kitko ir nelabai brangu, Santa Marijos prieskoniai yra brangesni. Aš visuomet ten perku džiovintas daržoves. O jau pomidorų dribsniai kas per daiktas klasiškas - super
nebijok eiti ten nebaisu. Tarp kitko ir nelabai brangu, Santa Marijos prieskoniai yra brangesni. Aš visuomet ten perku džiovintas daržoves. O jau pomidorų dribsniai kas per daiktas klasiškas - super
Buvau ir aš toj prieskonių parduot. Bet ieškojau mišinių be natrio monogliutomato (gal ne visai taip vadinasi), nes savo zuikiui nenoriu chemijos duoti. Tai deja nelabai ką ten suradau. Atskirų žolių yra, bet jų ir papr. parduot. yra. O va pomidorų dribsnius pirkau . Glacee, patark, kur tu juos naudoji? Aš galvoju į padaus, troškinius galima dėti, nors iš kitos pusės ten galima dėt ir papratso pomidoro ar padažo, pastos
QUOTE(Glacee @ 2006 12 12, 08:23)
Eni
Aga Tuoj jūs ir mane sugundysite )))))
Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne
Aga Tuoj jūs ir mane sugundysite )))))
Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne
Gundykis Pas mus vištienos dar yra šaldiklyje tik vyno nebėra bet tai pataisoma
Glacee pavadinimo niekam nesakiau O skonis
Tik pagrindas po nakties sukietėjo gal aš perkepiau tešlą biški pražiopsojau ir apskrudinau
QUOTE(Glacee @ 2006 12 11, 22:59)
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose
Konservuotų vynuogių lapų
Konservuotų vynuogių lapų
O gal tu lapu galima rasti Vilniuj kur nors?
Vištiena su česnakais tikrai labai skani, aš irgi susigundžiau Tik neturėjau citrinos ir estragono, vietoj pastarojo dėjau žiupsnelį raudonėlio. Man labai patinka višta, virta arba troškinta su raudonėliu (o iš likusio sultinio verdu kopūstų sriubą . ), tai pagalvojau kad ir čia visai tiks. Labai paprasta, ir labai skanu, tik sekanti karta dar citrinos dėsiu. Ačiū už receptą
Monica
Pomidorų dribsnius aš vartoju taip, kaip tu ir sakei - padazams, troškiniams, sriuboms. Mano vaikas labai pamėgo paprastą vištienos sultinį su makaronais ir būtent su pomidorų dribsniais - labai savotiškas skonis Galima keisti šviežiu pomidoru, pasta, passata, pomidorais savo sultyse... kaip patinka, nesvarbu. Bus gerai, tik kitaip Jau paruoštų mišinių aš kažkaip nevartoju, vienintelis - tai kiniški žuvies prieskoniai, Saldvos, o taip pati mėgstu ką nors sumaišyti
Eni
Labai-labai džiaugiuosi taip smagu, kad receptas patiko O dėl brownies kepimo tai tikrai reikia labai atsargiai kepti ir ne ilgiau nurodyto laiko.
Shalimar
hm, net nežinau reikės paklausinėti šiaip tai vynuogės pas mus auga, lapai tinka tik rinkti juos reikia gegužės-birželio mėn. ir tada konservuoti
buzhiukas
labai džiaugiuosi, kad jums šita "vištusia" patiko Paprasta ir skanu malonu-malonu-malonu
Pomidorų dribsnius aš vartoju taip, kaip tu ir sakei - padazams, troškiniams, sriuboms. Mano vaikas labai pamėgo paprastą vištienos sultinį su makaronais ir būtent su pomidorų dribsniais - labai savotiškas skonis Galima keisti šviežiu pomidoru, pasta, passata, pomidorais savo sultyse... kaip patinka, nesvarbu. Bus gerai, tik kitaip Jau paruoštų mišinių aš kažkaip nevartoju, vienintelis - tai kiniški žuvies prieskoniai, Saldvos, o taip pati mėgstu ką nors sumaišyti
Eni
Labai-labai džiaugiuosi taip smagu, kad receptas patiko O dėl brownies kepimo tai tikrai reikia labai atsargiai kepti ir ne ilgiau nurodyto laiko.
Shalimar
hm, net nežinau reikės paklausinėti šiaip tai vynuogės pas mus auga, lapai tinka tik rinkti juos reikia gegužės-birželio mėn. ir tada konservuoti
buzhiukas
labai džiaugiuosi, kad jums šita "vištusia" patiko Paprasta ir skanu malonu-malonu-malonu
Dar norėjau paklausti dėl cukatų : jas laikyti šaldytuve uždarytame ar atvirame stiklainyje. Užpylus cukrum išmaišyti, ar taip ir palikti tik užpiltus. Va
buzhiukas
uždarame O dar reikia juos išmaišyti su cukrum ir ant viršaus užpilti ploną sluoksnį cukraus, kad uždengtų žieveles
uždarame O dar reikia juos išmaišyti su cukrum ir ant viršaus užpilti ploną sluoksnį cukraus, kad uždengtų žieveles