Kiaulienos vyniotiniai su vaisių įdaru
10 plonų gabaliukų kiaulienos karbonado
įdarui
100 g džiovintų slyvų
1 vidutinis obuolys
pusė stiklinės maltų džiuvėsėlių
3 skiltelės česnako
pusė a. šaukstelio tarkuotos citrinų žievelės
miltai apvoliojimui
druska, aliejus, sviestas, porą šaukštų grietinės
Įdarui slyvas sumalti, obuolį nulupti, sutarkuoti. Česnaką susmulkinti, visus ingredientus sumaišyti. Karbonado gabaliukus labai stipriai išmušti, lengvai pabarstyti druska. Plonu sluoksniu išdėlioti įdarą, susukti ir sutvirtinti dantų krapštukais. Apvoliuoti miltuose ir apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje. Kai gražiai apskrus, į keptuvę įpilti vandens ir patroškinti apie 20 min. Prieš baigiant troškinti į grietinę įpilti šaukštą sultinio iš keptuvės, išmaišyti. Dar įpilti, vėl išmaišyti, kartoti dar kelis kartus. Tada grietinės masę išpilti į keptuvę ir užvirti.
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose
Konservuotų vynuogių lapų
Faršui:
500 g jautienos (antrekotas)
2 nedideli svogunai
nepilna stikline apvirtu ryziu
1 saukstas pomidoru pastos
1 saukstas aliejaus
puse stiklines vandens arba sultinio
dziovinti bazilikai
druska, juodieji pipirai, chili pipirai
Patiekimui:
jeigu yra - macunas, jeigu ne, tiks ir rugpienis. Tik rugpienį prieš tai reiktų palikti truputį nuvarvėti ant marlės. Smulkintas česnakas.
Vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje. Tuo tarpu padaryti faršą iš visų ingredientų. Lapus dėti lygia puse į apačią, nupjauti kotelius. Dėti graikinio riešuto dydžio faršo gabaliuką ant lapo ir susukti. Kaulus nuo antrekoto sudėti į puodą, taip pat jeigu yra suplyšę lapai, jais iškloti puodo dugną. Balandėlius dėlioti vieną prie kito. įpilti vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, prispausti lekšte. Virti apie valandą. Patiekti su macunu su česnakais.
Konservuotų vynuogių lapų
Faršui:
500 g jautienos (antrekotas)
2 nedideli svogunai
nepilna stikline apvirtu ryziu
1 saukstas pomidoru pastos
1 saukstas aliejaus
puse stiklines vandens arba sultinio
dziovinti bazilikai
druska, juodieji pipirai, chili pipirai
Patiekimui:
jeigu yra - macunas, jeigu ne, tiks ir rugpienis. Tik rugpienį prieš tai reiktų palikti truputį nuvarvėti ant marlės. Smulkintas česnakas.
Vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje. Tuo tarpu padaryti faršą iš visų ingredientų. Lapus dėti lygia puse į apačią, nupjauti kotelius. Dėti graikinio riešuto dydžio faršo gabaliuką ant lapo ir susukti. Kaulus nuo antrekoto sudėti į puodą, taip pat jeigu yra suplyšę lapai, jais iškloti puodo dugną. Balandėlius dėlioti vieną prie kito. įpilti vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, prispausti lekšte. Virti apie valandą. Patiekti su macunu su česnakais.
Glacee.
dėkui už patarimus ,bandysim kur nors panaudot tas sėmkes
bet tu tokia nuoširdi -visom atsakai ,labai malonu
dėkui už patarimus ,bandysim kur nors panaudot tas sėmkes

bet tu tokia nuoširdi -visom atsakai ,labai malonu

Glacee, na kad ta vištytė tokia apetitna buvo, tai ir susigundėm visos
Ką tik padariau Gastroorgazminį brownies Cappuccino
Pagrindas niam niam, kremas niam niam, o visą kaip reikiant jau rytoj niamniosim

Ką tik padariau Gastroorgazminį brownies Cappuccino


Mantilė
O kaip... be žodžių
buzhiukas
aišku, galima juos ten mirkyti, virti... bet aš ieškau būdų, kaip patinginiauti
))) o kepiniuose nelabai jaučiasi, ar ten cukatai pagal taisykles išvirti, ar tiesiog cukruje pabuvojo
kaip saldainiai tai gal ir ne visiškai tas pats... bet į orkaitę gerai 
Eni
Aga
Tuoj jūs ir mane sugundysite
)))))
Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne




buzhiukas
aišku, galima juos ten mirkyti, virti... bet aš ieškau būdų, kaip patinginiauti



Eni
Aga


Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne



QUOTE(Glacee @ 2006 12 11, 21:43)
tavi
nebijok eiti
ten nebaisu. Tarp kitko ir nelabai brangu, Santa Marijos prieskoniai yra brangesni. Aš visuomet ten perku džiovintas daržoves. O jau pomidorų dribsniai kas per daiktas klasiškas - super
nebijok eiti


Buvau ir aš toj prieskonių parduot. Bet ieškojau mišinių be natrio monogliutomato (gal ne visai taip vadinasi), nes savo zuikiui nenoriu chemijos duoti. Tai deja nelabai ką ten suradau. Atskirų žolių yra, bet jų ir papr. parduot. yra. O va pomidorų dribsnius pirkau


QUOTE(Glacee @ 2006 12 12, 08:23)
Eni
Aga
Tuoj jūs ir mane sugundysite
)))))
Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne

Aga


Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne



Gundykis




Glacee




Tik pagrindas po nakties sukietėjo



QUOTE(Glacee @ 2006 12 11, 22:59)
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose
Konservuotų vynuogių lapų
Konservuotų vynuogių lapų
O gal tu lapu galima rasti Vilniuj kur nors?

Vištiena su česnakais tikrai labai skani, aš irgi susigundžiau
Tik neturėjau citrinos ir estragono, vietoj pastarojo dėjau žiupsnelį raudonėlio. Man labai patinka višta, virta arba troškinta su raudonėliu (o iš likusio sultinio verdu kopūstų sriubą .
), tai pagalvojau kad ir čia visai tiks. Labai paprasta, ir labai skanu, tik sekanti karta dar citrinos dėsiu. Ačiū už receptą



Monica
Pomidorų dribsnius aš vartoju taip, kaip tu ir sakei - padazams, troškiniams, sriuboms. Mano vaikas labai pamėgo paprastą vištienos sultinį su makaronais ir būtent su pomidorų dribsniais - labai savotiškas skonis
Galima keisti šviežiu pomidoru, pasta, passata, pomidorais savo sultyse... kaip patinka, nesvarbu. Bus gerai, tik kitaip
Jau paruoštų mišinių aš kažkaip nevartoju, vienintelis - tai kiniški žuvies prieskoniai, Saldvos, o taip pati mėgstu ką nors sumaišyti 
Eni
Labai-labai džiaugiuosi
taip smagu, kad receptas patiko
O dėl brownies kepimo tai tikrai reikia labai atsargiai kepti ir ne ilgiau nurodyto laiko. 
Shalimar
hm, net nežinau
reikės paklausinėti
šiaip tai vynuogės pas mus auga, lapai tinka
tik rinkti juos reikia gegužės-birželio mėn. ir tada konservuoti 
buzhiukas
labai džiaugiuosi, kad jums šita "vištusia" patiko
Paprasta ir skanu
malonu-malonu-malonu
Pomidorų dribsnius aš vartoju taip, kaip tu ir sakei - padazams, troškiniams, sriuboms. Mano vaikas labai pamėgo paprastą vištienos sultinį su makaronais ir būtent su pomidorų dribsniais - labai savotiškas skonis



Eni
Labai-labai džiaugiuosi



Shalimar
hm, net nežinau




buzhiukas
labai džiaugiuosi, kad jums šita "vištusia" patiko



Dar norėjau paklausti dėl cukatų
: jas laikyti šaldytuve uždarytame ar atvirame stiklainyje. Užpylus cukrum išmaišyti, ar taip ir palikti tik užpiltus. Va


buzhiukas
uždarame
O dar reikia juos išmaišyti su cukrum ir ant viršaus užpilti ploną sluoksnį cukraus, kad uždengtų žieveles
uždarame

