Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Kiaulienos vyniotiniai su vaisių įdaru

10 plonų gabaliukų kiaulienos karbonado

įdarui
100 g džiovintų slyvų
1 vidutinis obuolys
pusė stiklinės maltų džiuvėsėlių
3 skiltelės česnako
pusė a. šaukstelio tarkuotos citrinų žievelės

miltai apvoliojimui
druska, aliejus, sviestas, porą šaukštų grietinės

Įdarui slyvas sumalti, obuolį nulupti, sutarkuoti. Česnaką susmulkinti, visus ingredientus sumaišyti. Karbonado gabaliukus labai stipriai išmušti, lengvai pabarstyti druska. Plonu sluoksniu išdėlioti įdarą, susukti ir sutvirtinti dantų krapštukais. Apvoliuoti miltuose ir apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje. Kai gražiai apskrus, į keptuvę įpilti vandens ir patroškinti apie 20 min. Prieš baigiant troškinti į grietinę įpilti šaukštą sultinio iš keptuvės, išmaišyti. Dar įpilti, vėl išmaišyti, kartoti dar kelis kartus. Tada grietinės masę išpilti į keptuvę ir užvirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 12 gruodžio 2006 - 08:18
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose

Konservuotų vynuogių lapų

Faršui:
500 g jautienos (antrekotas)
2 nedideli svogunai
nepilna stikline apvirtu ryziu
1 saukstas pomidoru pastos
1 saukstas aliejaus
puse stiklines vandens arba sultinio
dziovinti bazilikai
druska, juodieji pipirai, chili pipirai

Patiekimui:
jeigu yra - macunas, jeigu ne, tiks ir rugpienis. Tik rugpienį prieš tai reiktų palikti truputį nuvarvėti ant marlės. Smulkintas česnakas.

Vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje. Tuo tarpu padaryti faršą iš visų ingredientų. Lapus dėti lygia puse į apačią, nupjauti kotelius. Dėti graikinio riešuto dydžio faršo gabaliuką ant lapo ir susukti. Kaulus nuo antrekoto sudėti į puodą, taip pat jeigu yra suplyšę lapai, jais iškloti puodo dugną. Balandėlius dėlioti vieną prie kito. įpilti vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, prispausti lekšte. Virti apie valandą. Patiekti su macunu su česnakais.
Atsakyti
Glacee.

dėkui už patarimus ,bandysim kur nors panaudot tas sėmkes 4u.gif

bet tu tokia nuoširdi -visom atsakai ,labai malonu wub.gif
Atsakyti
Glacee, na kad ta vištytė tokia apetitna buvo, tai ir susigundėm visos lotuliukas.gif

Ką tik padariau Gastroorgazminį brownies Cappuccino bigsmile.gif Pagrindas niam niam, kremas niam niam, o visą kaip reikiant jau rytoj niamniosim user posted image
Atsakyti
Mantilė
ax.gif blush2.gif bigsmile.gif O kaip... be žodžių lotuliukas.gif

buzhiukas
aišku, galima juos ten mirkyti, virti... bet aš ieškau būdų, kaip patinginiauti smile.gif))) o kepiniuose nelabai jaučiasi, ar ten cukatai pagal taisykles išvirti, ar tiesiog cukruje pabuvojo smile.gif kaip saldainiai tai gal ir ne visiškai tas pats... bet į orkaitę gerai smile.gif

Eni
Aga bigsmile.gif Tuoj jūs ir mane sugundysite smile.gif)))))
Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif


Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 11, 21:43)
tavi
nebijok eiti  user posted image ten nebaisu. Tarp kitko ir nelabai brangu, Santa Marijos prieskoniai yra brangesni. Aš visuomet ten perku džiovintas daržoves. O jau pomidorų dribsniai kas per daiktas klasiškas  - super smile.gif


Buvau ir aš toj prieskonių parduot. Bet ieškojau mišinių be natrio monogliutomato (gal ne visai taip vadinasi), nes savo zuikiui nenoriu chemijos duoti. Tai deja nelabai ką ten suradau. Atskirų žolių yra, bet jų ir papr. parduot. yra. O va pomidorų dribsnius pirkau rolleyes.gif . Glacee, patark, kur tu juos naudoji? Aš galvoju į padaus, troškinius galima dėti, nors iš kitos pusės ten galima dėt ir papratso pomidoro ar padažo, pastos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 12, 08:23)
Eni
Aga  bigsmile.gif Tuoj jūs ir mane sugundysite smile.gif)))))
Laukiu-laukiu, ar ten orgazmas pasireiškė ar ne  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Gundykis drinks_cheers.gif Pas mus vištienos dar yra šaldiklyje smile.gif tik vyno nebėra mastau.gif bet tai pataisoma cool.gif
Glacee topsecret.gif pavadinimo niekam nesakiau blush2.gif hihihi.gif O skonis thumbup.gif
Tik pagrindas po nakties sukietėjo g.gif gal aš perkepiau tešlą g.gif biški pražiopsojau ir apskrudinau blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 11, 22:59)
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose

Konservuotų vynuogių lapų


O gal tu lapu galima rasti Vilniuj kur nors? bigsmile.gif
Atsakyti
Vištiena su česnakais tikrai labai skani, aš irgi susigundžiau rolleyes.gif Tik neturėjau citrinos ir estragono, vietoj pastarojo dėjau žiupsnelį raudonėlio. Man labai patinka višta, virta arba troškinta su raudonėliu (o iš likusio sultinio verdu kopūstų sriubą . essen.gif), tai pagalvojau kad ir čia visai tiks. Labai paprasta, ir labai skanu, tik sekanti karta dar citrinos dėsiu. Ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti
Monica
Pomidorų dribsnius aš vartoju taip, kaip tu ir sakei - padazams, troškiniams, sriuboms. Mano vaikas labai pamėgo paprastą vištienos sultinį su makaronais ir būtent su pomidorų dribsniais - labai savotiškas skonis smile.gif Galima keisti šviežiu pomidoru, pasta, passata, pomidorais savo sultyse... kaip patinka, nesvarbu. Bus gerai, tik kitaip smile.gif Jau paruoštų mišinių aš kažkaip nevartoju, vienintelis - tai kiniški žuvies prieskoniai, Saldvos, o taip pati mėgstu ką nors sumaišyti smile.gif

Eni
Labai-labai džiaugiuosi smile.gif taip smagu, kad receptas patiko smile.gif O dėl brownies kepimo tai tikrai reikia labai atsargiai kepti ir ne ilgiau nurodyto laiko. smile.gif

Shalimar
hm, net nežinau smile.gif reikės paklausinėti smile.gif šiaip tai vynuogės pas mus auga, lapai tinka smile.gif tik rinkti juos reikia gegužės-birželio mėn. ir tada konservuoti smile.gif

buzhiukas
labai džiaugiuosi, kad jums šita "vištusia" patiko smile.gif Paprasta ir skanu smile.gif malonu-malonu-malonu smile.gif
Atsakyti
Dar norėjau paklausti dėl cukatų ax.gif : jas laikyti šaldytuve uždarytame ar atvirame stiklainyje. Užpylus cukrum išmaišyti, ar taip ir palikti tik užpiltus. Va ax.gif
Atsakyti
buzhiukas
uždarame smile.gif O dar reikia juos išmaišyti su cukrum ir ant viršaus užpilti ploną sluoksnį cukraus, kad uždengtų žieveles smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 12 gruodžio 2006 - 23:51