Labas Glacee
Sveikinu atidarius savo temą
Aš taip ir nepasigyriau kaip man sekėsi gaminti obuolinius pyragaičius Tai va, pyragačiai virto į didelį plokštainį Biskvitas gavosi puikiai, obuolių sluoksnis taip pat. Tik nekaip sekėsi įmaišyti želė į grietinėlę, bet čia įgūdžių trūkumas ir jau žinau ką dariau ne taip. Buvo tikrai labai gaivus, skanus ir lengvas desertas.
Pyragėliai
ypač minkšti, skanučiai, sumažinus cukraus kiekį galima daryti su pikantiškais įdarais
400 g varškės
2 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
30 g kepimo miltelių
apie 2,5 - 3,5 st. miltų
moliūgo įdaras
2 st. susmulkinto moliūgo
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
1 šaukštas cukraus
1 kiaušinis patepimui
varškę, kiaušinius, cukrų, aliejų sumaišyti kartu. Persijoti kepimo miltelius, miltus. Palaipsniui pridedant miltus užmaišyti minkštą tešlą, palikti ją kambario temperatūroje apie valandą - pusantros. Tešlą iškočioti 0,5 cm pločio lakštais, formuoti pyragėlius. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 C apie 15 minučių.
Įdarui viską sumaišyti.
Su obuoliais irgi skanu - pabarstėm cinamonu su cukrumi
ypač minkšti, skanučiai, sumažinus cukraus kiekį galima daryti su pikantiškais įdarais
400 g varškės
2 kiaušiniai
0,5 st. cukraus
0,5 st. aliejaus
30 g kepimo miltelių
apie 2,5 - 3,5 st. miltų
moliūgo įdaras
2 st. susmulkinto moliūgo
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
1 šaukštas cukraus
1 kiaušinis patepimui
varškę, kiaušinius, cukrų, aliejų sumaišyti kartu. Persijoti kepimo miltelius, miltus. Palaipsniui pridedant miltus užmaišyti minkštą tešlą, palikti ją kambario temperatūroje apie valandą - pusantros. Tešlą iškočioti 0,5 cm pločio lakštais, formuoti pyragėlius. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 C apie 15 minučių.
Įdarui viską sumaišyti.
Su obuoliais irgi skanu - pabarstėm cinamonu su cukrumi
būtinai išmėginsiu pomidorus su medaus užpilu, manau bus tikrai labai skanu
buzhiukas
Ačiū už sveikinimus
o dėl grietinėlės žėlė tai tikrai yra povandieninių srovių. Tau gal sušoko viskas siūlais? Papasakok, kaip buvo ir aš tada pasakysiu, kas buvo ne taip
Ačiū už sveikinimus
o dėl grietinėlės žėlė tai tikrai yra povandieninių srovių. Tau gal sušoko viskas siūlais? Papasakok, kaip buvo ir aš tada pasakysiu, kas buvo ne taip
Glacee, tokie skanūs receptukai bet aš vis laukiu receptėlio, kur galima apseit ir be orkaitės
starbee
būtinai padaryk pomidorus - labai skanu O štai toks receptėlis be orkaitės - pagal pageidavimą
Šiaip aš tinginių ir bulvyčių nedarau, bet gan dažnai darydama tortus man lieka lakštų nuoraižos, kartais kremas, glazūra. Tai aš viską sudedu į šaldiklį ir po to kai prisikaups - tada jau Štai toks, prisikaupęs )))
Tinginys
(bevalydama šaldiklį atradau daug lobių - nuo tortų likusio kremo, taip pat visokiausių trupinių)
0,6 kg trupinių (pas mane buvo biskvito ir medaus torto papločių nuoraižos ir pirktiniai sausainiai Selga)
2 šokoladai
0,5 b. sutirštinto pieno su cukrumi
(ir dvi tutelės kremo iš šaldiklio))) arba
150 g sviesto
migdolų drožlės (sauja)
džiovintos vyšnios (sauja)
50 g konjako
Šiek tiek trupinių palikti viršui. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, po to pridėti sviestą (aš dėjau kremą), sutirštintą pieną, ištirpinti nuolat maišant. Sujungti su sausais ingredientais ir konjaku. Viską sukrėsti į formą, prispausti. Ir palikti kol sustings.
būtinai padaryk pomidorus - labai skanu O štai toks receptėlis be orkaitės - pagal pageidavimą
Šiaip aš tinginių ir bulvyčių nedarau, bet gan dažnai darydama tortus man lieka lakštų nuoraižos, kartais kremas, glazūra. Tai aš viską sudedu į šaldiklį ir po to kai prisikaups - tada jau Štai toks, prisikaupęs )))
Tinginys
(bevalydama šaldiklį atradau daug lobių - nuo tortų likusio kremo, taip pat visokiausių trupinių)
0,6 kg trupinių (pas mane buvo biskvito ir medaus torto papločių nuoraižos ir pirktiniai sausainiai Selga)
2 šokoladai
0,5 b. sutirštinto pieno su cukrumi
(ir dvi tutelės kremo iš šaldiklio))) arba
150 g sviesto
migdolų drožlės (sauja)
džiovintos vyšnios (sauja)
50 g konjako
Šiek tiek trupinių palikti viršui. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, po to pridėti sviestą (aš dėjau kremą), sutirštintą pieną, ištirpinti nuolat maišant. Sujungti su sausais ingredientais ir konjaku. Viską sukrėsti į formą, prispausti. Ir palikti kol sustings.
QUOTE(Glacee @ 2006 11 08, 12:10)
buzhiukas
Ačiū už sveikinimus
o dėl grietinėlės žėlė tai tikrai yra povandieninių srovių. Tau gal sušoko viskas siūlais? Papasakok, kaip buvo ir aš tada pasakysiu, kas buvo ne taip
Ačiū už sveikinimus
o dėl grietinėlės žėlė tai tikrai yra povandieninių srovių. Tau gal sušoko viskas siūlais? Papasakok, kaip buvo ir aš tada pasakysiu, kas buvo ne taip
Na tiap, gavosi giretinėlė sau, o citrinų želė siūlais sau
Išplakiau grietinėlę ir tada įmaišiau ištirpintą želė. Aš manau kad ji buvo per daug atvėsusi, ir apskritai ji man gerai neištirpo. Gal ją reikėjo nuolat laikyti virš kokio indo su karštu vandeniu Būsiu tikrai laaaabai dėkinga jei pamokysi
O tinginio recepte migdolų drožlės - tai migdolų plokštelės ar šiaip smulkūs migdolai?
QUOTE(Glacee @ 2006 11 08, 12:17)
starbee
būtinai padaryk pomidorus - labai skanu O štai toks receptėlis be orkaitės - pagal pageidavimą
Šiaip aš tinginių ir bulvyčių nedarau, bet gan dažnai darydama tortus man lieka lakštų nuoraižos, kartais kremas, glazūra. Tai aš viską sudedu į šaldiklį ir po to kai prisikaups - tada jau Štai toks, prisikaupęs )))
Tinginys
būtinai padaryk pomidorus - labai skanu O štai toks receptėlis be orkaitės - pagal pageidavimą
Šiaip aš tinginių ir bulvyčių nedarau, bet gan dažnai darydama tortus man lieka lakštų nuoraižos, kartais kremas, glazūra. Tai aš viską sudedu į šaldiklį ir po to kai prisikaups - tada jau Štai toks, prisikaupęs )))
Tinginys
ačiū Glacee, dar pagal tokį receptą nedariau tinginio, manau tikrai skanus bus
Glacee,nuoširdžiausi sveikinimai atidarius savo temą Jungiuosi ir aš prie ją skaitančių . Viskas atrodo labai skanu . Turbūt pirmiausia išbandysiu tinginį
QUOTE(buzhiukas @ 2006 11 08, 14:29)
Na tiap, gavosi giretinėlė sau, o citrinų želė siūlais sau
Išplakiau grietinėlę ir tada įmaišiau ištirpintą želė. Aš manau kad ji buvo per daug atvėsusi, ir apskritai ji man gerai neištirpo.
Išplakiau grietinėlę ir tada įmaišiau ištirpintą želė. Aš manau kad ji buvo per daug atvėsusi, ir apskritai ji man gerai neištirpo.
Buvo peršalta grietinėlė. Šiaip yra geležinė taisyklė darant grietinės, grietinėlės, varškės žėlę - ir žėlė(želatinos tirpalas) ir pagrindinė masė - grietinė ir t.t. turi būti vienodos temperatūros. Dar labai svarbu yra ne želatiną pilti į grietinę, o atskirti ketvirtadalį pagrindinės masės ir po šaukštą įmaišyti į želatinos tirpalą. Ir tik po to sumaišyti su likusia pagrindine mase Štai taip. Turėtų gautis gerai
Šitas drebučių tortas buvo gamintas pagal tą principą
QUOTE
O tinginio recepte migdolų drožlės - tai migdolų plokštelės ar šiaip smulkūs migdolai?
Plokštelės
Papildyta:
starbee
laikysiu špygas ir tyliai viliuosi, kad patiks
gutyte
sveikute! Ir labai-labai ačiū už sveikinimus Tikiuosi, kad išbandysi ne tik tinginį
[quote=Glacee,2006 11 08, 12:46]
Labai ačiū, įsidėmėsiu
O želė tortas atrodo fantastiškai
Labai ačiū, įsidėmėsiu
O želė tortas atrodo fantastiškai
netyčia užklydau labai smagu kad turėsim dar vieną skanią temą Šaunuolė