Lettadėl pyragėlių:
atrodo šitaip. Aš juos ne užsukinėju, o tiesiog išspaudžiu formele koldūnams... na kad lengviau būtų
tinginė
Tešlą darau labai paprastą - mielės, miltai, druska, cukrus, vanduo, aliejus. Viskas iš akies. Galiu pasakyti šitaip - pirmą dieną, antrą - liuks, bet jau trečią - nelabai. Jeigu yra mikrobangė, tai gali truputį juos pašildyti ir bus labai gerai, arba sušlakstyti vandeniu ir trumpam į orkaitę. Jeigu nėra galimybės iškepti vietoje, tai vežti pyragėlius maišeliuose kartu su obuolio gabaliukais - pusę supjaustyk į kelias dalis, neleis labai išdžiūti.
Pyragėlių įdaraiĮdarai tai paprasčiausi - obuolį tai išvis tarkuoju ir kuo greičiau pakuoju į pyragėlius, kad sultys nepasileistų
.
Aguonas užmerkti karštame vandenyje iš vakaro, po to sumalti mėsmale kelis kartus kartu su cukrumi. Galima į sumaltas aguonas dėti medaus, bet reikia nors dalies cukraus malimui - geriau susimals. Su grybais irgi viskas paprasta:) daug svogūnų labai - labai gerai iškepti, ištroškinti. Tai vyksta apie valandą
Taip-taip... Svogūnai turi virsti tokiais permatomais siūlais, net galima leisti kad kiek pridegtų. Praktiškai aš supjaustau apie porą kg svogūnų ir jie po kepimo telpa vienoje neaukštoje keptuvėje 28 cm diametro. Tai labai svarbu, nuo to labai priklauso skonis.
(Kažkada labai seniai - metų taip prieš dvidešimt, aš paragavau ypatingo skonio silkės su grybais ir ponia Bronytė maloniai pasidalino paslaptimi:) Nuo to laiko visi grybų įdarai, silkės su grybais - pas mane didžiausias hitas per visus balius Bronytei ačiū dar kartą aš nežinau, ar ji čia pažvelgs, o gal jos marčios netyčia pažiūrės vis tiek man labai malonu dar kartą jai padėkoti:) )Po to į svogūnus pripjaustyti šaldytų baravykų, apkepti kartu su jais, pasūdyti ir įdėti lauro lapelį. Viskas:)
@asta būtinai padarysiu
Aš kepu kalakutą laistant alumi, tai irgi - mniam:) O dėl konservavimo tai kiek vėliau, gerai
nes dabar gal šventiniai ir pasnikiniai receptai labiau aktualūs:) Šiaip baklažanus tai darau pagrinde dviem būdais - baklažanai adžikoje ir imam bajaldy. Mniam....
laurindreIr aš galvojau, kad bus skysta... O štai ir ne:) Labai dietinis patiekalas gaunasi, švelnutis. Dariau su kukurūzų krakmolu:) Nors mano vaikas tai raukėsi... bet ji nuo visų padažų raukiasi: "patraukite nuo manęs savo slidžią mėsą "
Mes su vyru tai su malonumu kukulius kirtome:)
Oi, oi, oi... teks man prašyti leidimo daugiau šypsenėlių dėti
))))))
Nolinadžiaugiuosi, kad patiko
Tai tikrai gera būdas dabartiniams pomidorams ... O kaip skanu, kai būna saulėti pomidorai... ach...