O aš vakar prisidariau kopūstų . Labai skanu, jau paragavau , tik reikia bėgt dar ką nors prie tų kopūstų pagaminti, nes pas mane gi vien vyrai, daržovėm neužkiši
mamushka pasirodo net nežinojau ką auginu taigi dabar tik grožėsiuos dracena ir nebeplanuosiu jos panaudot šokoladiniams papuošimams daryti
Glacee ačiū už atsakymus darysiu ir aš didelį tortą Kalėdoms o savaitgalį gal mažesnį pabandymui - pasitreniravimui
Saldvos kakava man irgi nelabai patiko bet senai ją turėjau, gal pasikeitė
Neskubėk Glacee, kai turėsi laiko tada ir parašysi dėl lapelių
Geriau jau rožės lapus panaudosiu, tegu pumpurai nesprogsta ir laukia pavasario nors kai tokie orai tai visko gali būti...
Na ir kadangi taip išgyrėt tai reiks kada užsukt į tą prieskonių parduotuvę Basanavičiaus gatvėj
Glacee ačiū už atsakymus darysiu ir aš didelį tortą Kalėdoms o savaitgalį gal mažesnį pabandymui - pasitreniravimui
Saldvos kakava man irgi nelabai patiko bet senai ją turėjau, gal pasikeitė
Neskubėk Glacee, kai turėsi laiko tada ir parašysi dėl lapelių
Geriau jau rožės lapus panaudosiu, tegu pumpurai nesprogsta ir laukia pavasario nors kai tokie orai tai visko gali būti...
Na ir kadangi taip išgyrėt tai reiks kada užsukt į tą prieskonių parduotuvę Basanavičiaus gatvėj
AIRA
džiaugiuosi , kad tau patiko
gutyte
Super Kopūstai - jėga ir man labai malonu, kad ir tau patiko
Eni
Jau rašau, nes po to pamiršiu ))
Štai čia galima pamatyti procesą:
Šokoladiniai lapeliai
Ruošiame šokoladą:
pirmas būdas - paimti jau paruoštą šokoladinę glazūrą )))))) , ištirpinti ir tepti Mačiau tokią Maximoje, ten, kur visi priedai kepimui, sandariai uždarytame pakelyje.
ruošiame šokoladą patys:
Ištirpinti šokoladą vandens vonelėje. Būtina šokolado t-ra 51 C. Nuimti nuo vandens vonelės. Labai intensyviai maišyti šokoladą apie 5 min. , po to atvėsinti iki 18 C . Po to pašildyti iki 32 C. Ir glazūrą galima naudoti - tepti teptuku lapelius. (procesas gražiai pavaizduotas mano nurodytame italų forume). Būtina pašildyti šokoladą iki 51 C, nes priešingu atveju šokoladas tiesiog tirps rankose. Bus neįmanoma padaryti papuošimus. Dirbant su šokoladu, patartina muvėti gumines pirštines Lapelių nedėti į šaldytuvą - gali pasidengti baltais apnašais arba pasidaryti tiesiog labai trapūs. Iš karto aš naudojau termometrą, skirtą mėsai, bet dabar tiesiog pirštą įkišu ) jeigu labai karšta - pats tas
džiaugiuosi , kad tau patiko
gutyte
Super Kopūstai - jėga ir man labai malonu, kad ir tau patiko
Eni
Jau rašau, nes po to pamiršiu ))
Štai čia galima pamatyti procesą:
Šokoladiniai lapeliai
Ruošiame šokoladą:
pirmas būdas - paimti jau paruoštą šokoladinę glazūrą )))))) , ištirpinti ir tepti Mačiau tokią Maximoje, ten, kur visi priedai kepimui, sandariai uždarytame pakelyje.
ruošiame šokoladą patys:
Ištirpinti šokoladą vandens vonelėje. Būtina šokolado t-ra 51 C. Nuimti nuo vandens vonelės. Labai intensyviai maišyti šokoladą apie 5 min. , po to atvėsinti iki 18 C . Po to pašildyti iki 32 C. Ir glazūrą galima naudoti - tepti teptuku lapelius. (procesas gražiai pavaizduotas mano nurodytame italų forume). Būtina pašildyti šokoladą iki 51 C, nes priešingu atveju šokoladas tiesiog tirps rankose. Bus neįmanoma padaryti papuošimus. Dirbant su šokoladu, patartina muvėti gumines pirštines Lapelių nedėti į šaldytuvą - gali pasidengti baltais apnašais arba pasidaryti tiesiog labai trapūs. Iš karto aš naudojau termometrą, skirtą mėsai, bet dabar tiesiog pirštą įkišu ) jeigu labai karšta - pats tas
Vištiena su 40 skiltelių česnako
apie 1 - 1,2 kg vištos (arba visą supjaustyti arba naudoti gabaliukus)
40 skiltelių česnako
1 stiklinė balto vyno arba vandens parūgštinto citrinos sultimis
50 g brendžio (nebūtinai ))))
pusė citrinos
rozmarinas, estragonas
druska
vištieną pasūdyti, apkepti keptuvėje, po to sudėti į skardelę, česnako skilteles rūpestingai išplauti, nes sudėti reikės nevalytas supjaustyti citriną kartu su žievele, sudėti į skardelę, pabarstyti rozmarinu, estragonu. Supilti vandenį arba vyną, brendį ir skardelę uždengti folija. Kepti 1,5 val. 180 C. Stengtis neatidenginėti folijos. Jeigu mėgstate užkeptą vištieną, tai kokias penkiolika minučių prieš baigiant kepti, padidinti ugnį ir atidengti. Arba įjungti grilį.
Česnakas įgauna labai įdomų skonį kiek liko, sunaudojau vietoje svieto sumuštiniams - jis pasidaro toks minkštas ir kreminis
apie 1 - 1,2 kg vištos (arba visą supjaustyti arba naudoti gabaliukus)
40 skiltelių česnako
1 stiklinė balto vyno arba vandens parūgštinto citrinos sultimis
50 g brendžio (nebūtinai ))))
pusė citrinos
rozmarinas, estragonas
druska
vištieną pasūdyti, apkepti keptuvėje, po to sudėti į skardelę, česnako skilteles rūpestingai išplauti, nes sudėti reikės nevalytas supjaustyti citriną kartu su žievele, sudėti į skardelę, pabarstyti rozmarinu, estragonu. Supilti vandenį arba vyną, brendį ir skardelę uždengti folija. Kepti 1,5 val. 180 C. Stengtis neatidenginėti folijos. Jeigu mėgstate užkeptą vištieną, tai kokias penkiolika minučių prieš baigiant kepti, padidinti ugnį ir atidengti. Arba įjungti grilį.
Česnakas įgauna labai įdomų skonį kiek liko, sunaudojau vietoje svieto sumuštiniams - jis pasidaro toks minkštas ir kreminis
Apžiūrėjau tuos šokoladinius lapelius. Nu labai faina Bet ant kokių lapelių čia galima būtų tepliot? Gal ant rožės? Ir kaip tą masę pasiruošt,man su anglų nekas...
O gal galėtumėt padėt su gėlyčių lipdymu? Kaip ruošt masę joms? Kažkada esu girdėjus kad su želatina ir cukraus pudra,bet tixliai taip ir nežinau
O gal galėtumėt padėt su gėlyčių lipdymu? Kaip ruošt masę joms? Kažkada esu girdėjus kad su želatina ir cukraus pudra,bet tixliai taip ir nežinau
labai idomu del česnako o kaip iškepa ar nesijaučia česnako nenulupta odelė? Labai jau idomus receptas ir norisi pabandyti
QUOTE(nengamo @ 2006 12 07, 12:16)
Apžiūrėjau tuos šokoladinius lapelius. Nu labai faina Bet ant kokių lapelių čia galima būtų tepliot? Gal ant rožės? Ir kaip tą masę pasiruošt,man su anglų nekas...
Matyt, nelabai atidžiai skaitai temą - pastaruosiuos puslapiose vien apie ta diskutuojama - taip, gaminama iš rožės lapelių, jei pavartysi, rasi ir ant klevo lapelių, o masės aprašymas pateiktas dviem žinutėm aukščiau, viską aprašė Glacee Juk šokolado aprašymas ir kaip gamint yra toje pačioje žinutėje, kur ir nuoroda
QUOTE(kisule @ 2006 12 07, 13:23)
labai idomu del česnako o kaip iškepa ar nesijaučia česnako nenulupta odelė? Labai jau idomus receptas ir norisi pabandyti
Tiesiog išspaudi česnaką. Jis labai lengai atsiskiria nuo odelės.
Labai skanu kepti bulves supjaustytas į ketvirtukus, o tarp jų pamėtyti česnako skilteles.
nengamo
tikiuosi, kad dabar rasi viską kas liečia šokoladą Jei kas nors neaišku - klausk
O dėl cukrinės masės, tai labai paprasta - ji daroma taip, kaip tu ir sakei - iš želatinos ir c.pudros.
Cukrinė masė papuošimų lipdymui
500 g cukraus pudros (bet reikia turėti dar pudros dėl viso pikto )
10 g zelatinos
60 g vandens
Užmerkiama želatina, išbrinkinama, ištirpinama ir po to palaipsniui pilama į išsijotą cukraus pudrą. Užminkoma masė, ji turi būti tokia kaip plastilinas. Labai sandariai susukama į polietileninę plevelę, kad nesudžiūtų. Imamas gabaliukas masės, nudažomas ir lipdoma. Smulkios detalės klijuojamos vandeniu, stambesnės - glajumi iš c.pudros ir vandens.
Gaunasi štai tokios gėlytės
kisule
česnakiukas čia - mniam būtent taip, kaip tavi ir sakė - tiesiog išspausk
Katu, tavi
tikiuosi, kad dabar rasi viską kas liečia šokoladą Jei kas nors neaišku - klausk
O dėl cukrinės masės, tai labai paprasta - ji daroma taip, kaip tu ir sakei - iš želatinos ir c.pudros.
Cukrinė masė papuošimų lipdymui
500 g cukraus pudros (bet reikia turėti dar pudros dėl viso pikto )
10 g zelatinos
60 g vandens
Užmerkiama želatina, išbrinkinama, ištirpinama ir po to palaipsniui pilama į išsijotą cukraus pudrą. Užminkoma masė, ji turi būti tokia kaip plastilinas. Labai sandariai susukama į polietileninę plevelę, kad nesudžiūtų. Imamas gabaliukas masės, nudažomas ir lipdoma. Smulkios detalės klijuojamos vandeniu, stambesnės - glajumi iš c.pudros ir vandens.
Gaunasi štai tokios gėlytės
kisule
česnakiukas čia - mniam būtent taip, kaip tavi ir sakė - tiesiog išspausk
Katu, tavi
Glacee, siandien antra syki valgem tavo medaus tortuka Kadangi man tas glajus per astrus tikio svelnaus skonio tortukui, pakeiciau, tavo patarimu, baltu sokoladu Nelabai graziai pasidebge, bet labai skanu Tik vyras liepe nebedaryt, bijo sustoret
Gal galetum dar koki tortuka idomu sventem idet Ne perdaug riebu
P.S. nu cia su lipdymu kaip idomu, aciu uz tokias originalias idejas
Gal galetum dar koki tortuka idomu sventem idet Ne perdaug riebu
P.S. nu cia su lipdymu kaip idomu, aciu uz tokias originalias idejas
QUOTE(Glacee @ 2006 12 07, 08:42)
Ačiū Man tai labiausiai nesitikėjo, kaip tas lapas nusilups nuo šokoladinio lapo bet ten taip gražiai parodyta taigi tikiuosi, kad pavyks patobulinti tortų papuošimą, nes iki šiol papuošimais būdavo spalvoti cukriniai pabarstukai arba kokosai
O aš gaminau Obuolinius pyragaičius, tai ir vel su nuotykiais Viskas ėjosi puikiai iki tol ,kol reikėjo plakti grietinėlę - tada paaiškėjo, kad grietinėlė jau grietine tampa, o pyragėlių labai norisi.... Tad ant obuolių masės vietoj grietinėlės uždėjau varškės ir baltojo šokolado desertą (čia iš Sonatinos temos - jam irgi reikėjo grietinėlės, bet apsėjau be jos...). Gavosi laaabai skanus desertas Pavaišinau dvi obuolių mėgėjas drauges šiuo desertu , tai šiandien jau viena darė pyragaičius tiksliai pagal receptą
O aš nusprendžiau šiuos desertus (tik jau atskirai) Kalėdoms paruošti, nes pas mus buna tokios riebios kalėdos, tai visi apsiriję būna ir vis ko gaivesnio ieško Ačiū
O aš nusprendžiau šiuos desertus (tik jau atskirai) Kalėdoms paruošti, nes pas mus buna tokios riebios kalėdos, tai visi apsiriję būna ir vis ko gaivesnio ieško Ačiū