Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

O aš vakar prisidariau kopūstų ax.gif . Labai skanu, jau paragavau tongue.gif , tik reikia bėgt dar ką nors prie tų kopūstų pagaminti, nes pas mane gi vien vyrai, daržovėm neužkiši doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
mamushka aciuks.gif pasirodo net nežinojau ką auginu blink.gif blush2.gif taigi dabar tik grožėsiuos dracena ir nebeplanuosiu jos panaudot šokoladiniams papuošimams daryti doh.gif


Glacee ačiū už atsakymus aciuks.gif darysiu ir aš didelį tortą Kalėdoms rolleyes.gif o savaitgalį gal mažesnį pabandymui - pasitreniravimui ax.gif

Saldvos kakava man irgi nelabai patiko schmoll.gif bet senai ją turėjau, gal pasikeitė ax.gif

Neskubėk Glacee, kai turėsi laiko tada ir parašysi dėl lapelių mirksiukas.gif
Geriau jau rožės lapus panaudosiu, tegu pumpurai nesprogsta ir laukia pavasario rolleyes.gif nors kai tokie orai tai visko gali būti... mastau.gif

Na ir kadangi taip išgyrėt tai reiks kada užsukt į tą prieskonių parduotuvę Basanavičiaus gatvėj bigsmile.gif
Atsakyti
AIRA
smile.gif džiaugiuosi , kad tau patiko smile.gif

gutyte
Super smile.gif Kopūstai - jėga ir man labai malonu, kad ir tau patiko smile.gif

Eni
Jau rašau, nes po to pamiršiu smile.gif))

Štai čia galima pamatyti procesą:
Šokoladiniai lapeliai

Ruošiame šokoladą:
pirmas būdas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif - paimti jau paruoštą šokoladinę glazūrą smile.gif)))))) , ištirpinti ir tepti smile.gif Mačiau tokią Maximoje, ten, kur visi priedai kepimui, sandariai uždarytame pakelyje.

ruošiame šokoladą patys:
Ištirpinti šokoladą vandens vonelėje. Būtina šokolado t-ra 51 C. Nuimti nuo vandens vonelės. Labai intensyviai maišyti šokoladą apie 5 min. , po to atvėsinti iki 18 C . Po to pašildyti iki 32 C. Ir glazūrą galima naudoti smile.gif - tepti teptuku lapelius. (procesas gražiai pavaizduotas mano nurodytame italų forume). Būtina pašildyti šokoladą iki 51 C, nes priešingu atveju šokoladas tiesiog tirps rankose. Bus neįmanoma padaryti papuošimus. Dirbant su šokoladu, patartina muvėti gumines pirštines smile.gif Lapelių nedėti į šaldytuvą - gali pasidengti baltais apnašais arba pasidaryti tiesiog labai trapūs. Iš karto aš naudojau termometrą, skirtą mėsai, bet dabar tiesiog pirštą įkišu smile.gif) jeigu labai karšta - pats tas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 07 gruodžio 2006 - 09:03
Vištiena su 40 skiltelių česnako

apie 1 - 1,2 kg vištos (arba visą supjaustyti arba naudoti gabaliukus)
40 skiltelių česnako
1 stiklinė balto vyno arba vandens parūgštinto citrinos sultimis
50 g brendžio (nebūtinai smile.gif))))
pusė citrinos
rozmarinas, estragonas
druska

vištieną pasūdyti, apkepti keptuvėje, po to sudėti į skardelę, česnako skilteles rūpestingai išplauti, nes sudėti reikės nevalytas smile.gif supjaustyti citriną kartu su žievele, sudėti į skardelę, pabarstyti rozmarinu, estragonu. Supilti vandenį arba vyną, brendį ir skardelę uždengti folija. Kepti 1,5 val. 180 C. Stengtis neatidenginėti folijos. Jeigu mėgstate užkeptą vištieną, tai kokias penkiolika minučių prieš baigiant kepti, padidinti ugnį ir atidengti. Arba įjungti grilį.
Česnakas įgauna labai įdomų skonį smile.gif kiek liko, sunaudojau vietoje svieto sumuštiniams - jis pasidaro toks minkštas ir kreminis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 07 gruodžio 2006 - 09:33
Apžiūrėjau tuos šokoladinius lapelius. Nu labai faina thumbup.gif Bet ant kokių lapelių čia galima būtų tepliot? g.gif Gal ant rožės? g.gif Ir kaip tą masę pasiruošt,man su anglų nekas... blush2.gif

O gal galėtumėt padėt su gėlyčių lipdymu? Kaip ruošt masę joms? Kažkada esu girdėjus kad su želatina ir cukraus pudra,bet tixliai taip ir nežinau unsure.gif ax.gif
Atsakyti
4u.gif labai idomu del česnako o kaip iškepa ar nesijaučia česnako nenulupta odelė? ax.gif Labai jau idomus receptas ir norisi pabandyti
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2006 12 07, 12:16)
Apžiūrėjau tuos šokoladinius lapelius.  Nu labai faina thumbup.gif  Bet ant kokių lapelių čia galima būtų tepliot? g.gif  Gal ant rožės? g.gif  Ir kaip tą masę pasiruošt,man su anglų nekas... blush2.gif


Matyt, nelabai atidžiai skaitai temą - pastaruosiuos puslapiose vien apie ta diskutuojama - taip, gaminama iš rožės lapelių, jei pavartysi, rasi ir ant klevo lapelių, o masės aprašymas pateiktas dviem žinutėm aukščiau, viską aprašė Glacee smile.gif Juk šokolado aprašymas ir kaip gamint yra toje pačioje žinutėje, kur ir nuoroda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2006 12 07, 13:23)
4u.gif labai idomu del česnako o kaip iškepa ar nesijaučia česnako nenulupta odelė? ax.gif Labai jau idomus receptas ir norisi pabandyti

Tiesiog išspaudi česnaką. Jis labai lengai atsiskiria nuo odelės.
Labai skanu kepti bulves supjaustytas į ketvirtukus, o tarp jų pamėtyti česnako skilteles.
Atsakyti
nengamo
tikiuosi, kad dabar rasi viską kas liečia šokoladą smile.gif Jei kas nors neaišku - klausk smile.gif
O dėl cukrinės masės, tai labai paprasta - ji daroma taip, kaip tu ir sakei - iš želatinos ir c.pudros.

Cukrinė masė papuošimų lipdymui
500 g cukraus pudros (bet reikia turėti dar pudros dėl viso pikto smile.gif )
10 g zelatinos
60 g vandens

Užmerkiama želatina, išbrinkinama, ištirpinama ir po to palaipsniui pilama į išsijotą cukraus pudrą. Užminkoma masė, ji turi būti tokia kaip plastilinas. Labai sandariai susukama į polietileninę plevelę, kad nesudžiūtų. Imamas gabaliukas masės, nudažomas ir lipdoma. Smulkios detalės klijuojamos vandeniu, stambesnės - glajumi iš c.pudros ir vandens.
Gaunasi štai tokios gėlytės smile.gif

user posted image

kisule
česnakiukas čia - mniam smile.gif būtent taip, kaip tavi ir sakė smile.gif - tiesiog išspausk

Katu, tavi
user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Glacee, siandien antra syki valgem tavo medaus tortuka bigsmile.gif Kadangi man tas glajus per astrus tikio svelnaus skonio tortukui, pakeiciau, tavo patarimu, baltu sokoladu smile.gif Nelabai graziai pasidebge, bet labai skanu smile.gif Tik vyras liepe nebedaryt, bijo sustoret g.gif
Gal galetum dar koki tortuka idomu sventem idet ax.gif Ne perdaug riebu mirksiukas.gif
P.S. nu cia su lipdymu kaip idomu, aciu uz tokias originalias idejas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 07, 08:42)
Eni
Jau rašau, nes po to pamiršiu smile.gif))

Ačiū aciuks.gif Man tai labiausiai nesitikėjo, kaip tas lapas nusilups nuo šokoladinio lapo lotuliukas.gif bet ten taip gražiai parodyta rolleyes.gif taigi tikiuosi, kad pavyks patobulinti tortų papuošimą, nes iki šiol papuošimais būdavo spalvoti cukriniai pabarstukai arba kokosai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eni: 07 gruodžio 2006 - 20:51
O aš gaminau Obuolinius pyragaičius, tai ir vel su nuotykiais biggrin.gif Viskas ėjosi puikiai iki tol ,kol reikėjo plakti grietinėlę - tada paaiškėjo, kad grietinėlė jau grietine tampa, o pyragėlių labai norisi.... Tad ant obuolių masės vietoj grietinėlės uždėjau varškės ir baltojo šokolado desertą (čia iš Sonatinos temos - jam irgi reikėjo grietinėlės, bet apsėjau be jos...). Gavosi laaabai skanus desertas tongue.gif Pavaišinau dvi obuolių mėgėjas drauges šiuo desertu , tai šiandien jau viena darė pyragaičius tiksliai pagal receptą lotuliukas.gif

O aš nusprendžiau šiuos desertus (tik jau atskirai) Kalėdoms paruošti, nes pas mus buna tokios riebios kalėdos, tai visi apsiriję būna ir vis ko gaivesnio ieško smile.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 07 gruodžio 2006 - 21:12