Žiedinis kopūstas o'graten
vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
2 stiklinės pieno (galima vieną stiklinę pieno pakeisti stikline daržovių sultinio)
1 šaukštas miltų
25 g sviesto
1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustyti
1 skiltelė česnako, susmulkinta
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
puse stiklines tarkuotu džiuveseliu
druska, muškato riešutas
Žiedinį kopūstą suskirstyti į mažesnes dalis, apvirti tris-keturias minutes. Tuo metu paruošti padažą. Svieste sušutinti svogūną, po to pridėti česnaką. Minutę kepti, po to pridėti miltus, viską intensyviai išmaišyti ir plona srovele pilti pieną, visą laiką maišant. Negalima supilti viso pieno iš karto, nes susidarys gumuliukai. Kai padažas užvirs, į jį supilti druską, patarkuoti truputį muškato riešuto, įdėti pusę sūrio, viską išmaišyti. Kopūsto gabaliukus sudėti į formą, užpilti padažu, ant viršaus užberti sūrio ir džiuvesėlių. Kepti apie 25 - 30 min. 200 C.
Grietiniečiai I
~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.
Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti lakštu 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm diametro papotįlius. Ant vienos pusės padėti įdarą ir pridengti kita puse. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С apie 20 minučių (kol gražiai pagels)
Įdarui - viską sumaišyti
Grietiniečiai II
dar vienas grietiniečių receptas (iš seno bloknoto ) labai panašus Vakar iškepiau, vyras šiandien klausia, kokių produktų reikia )))) žada į parduotuvę žingsniuoti
Tešlai:
400 g miltų
100 g cukraus
100 g sviesto
1 didelis kiaušinis
75 g grietinės
žiupsnelis druskos
šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
250 g varškės
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštas miltų
vanilinio cukraus, razinų
Sviestą išsukti su cukrumi. Kiaušinį sumaišytis su grietine ir druska. Palaipsniui sujungti sviestą su grietinės mase. Atsargiai sumaišyti su miltais sumaišytais su kepimo milteliais. Tešlą iškočioti lakštu 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm diametro papotįlius. Ant vienos pusės padėti įdarą ir pridengti kita puse. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С apie 20 minučių (kol gražiai pagels)
Įdarui viską sumaišyti
~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.
Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti lakštu 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm diametro papotįlius. Ant vienos pusės padėti įdarą ir pridengti kita puse. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С apie 20 minučių (kol gražiai pagels)
Įdarui - viską sumaišyti
Grietiniečiai II
dar vienas grietiniečių receptas (iš seno bloknoto ) labai panašus Vakar iškepiau, vyras šiandien klausia, kokių produktų reikia )))) žada į parduotuvę žingsniuoti
Tešlai:
400 g miltų
100 g cukraus
100 g sviesto
1 didelis kiaušinis
75 g grietinės
žiupsnelis druskos
šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
250 g varškės
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštas miltų
vanilinio cukraus, razinų
Sviestą išsukti su cukrumi. Kiaušinį sumaišytis su grietine ir druska. Palaipsniui sujungti sviestą su grietinės mase. Atsargiai sumaišyti su miltais sumaišytais su kepimo milteliais. Tešlą iškočioti lakštu 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm diametro papotįlius. Ant vienos pusės padėti įdarą ir pridengti kita puse. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С apie 20 minučių (kol gražiai pagels)
Įdarui viską sumaišyti
Minestrone
arba regionaliniai pavadinimai minestra, minestroni - tiršta daržovių sriuba. Paprastai yra sakoma, kad kiek yra virėjų, tiek yra minestrone receptų, bet būtini ingredientai yra cukinijos, pomidorai, morkos, pupelės, salierai, svogūnai, klasikiniam receptui būtini smulkūs makaronai, arba vėl gi priklausomai nuo regiono - ryžiai. Pateikiant sriuba pagardinama pesto padažu ir tarkuotu parmezano sūriu. Taip pat galima pridėti rūkytų mėsos gaminių, taip pat naudoti sriubos virimui mėsos arba vištienos sultinį. Skystesnė sriuba verdama, o labai tiršta sriuba paprastai yra supilama į ugniai atsparų indą ir užkepama, pabarstyta sūriu.
Aš darau labai paprastai ir kuo greičiau:) Viskas viename puode ir dažniausiai variantas be mėsos
Daržoves - svogūną, morką, saliero kotą, bulves, cukiniją lengvai sušutinu šaukšte sviesto (būtent sušutinu, nekepu), po to užpilu vandeniu ir verdu, kol suminkštės. Tada sutarkuoju pomidorą, įdėdu žiupsnelį cukraus, druskos ir dar porą minučių paverdu, tada supilu pupeles iš skardines, užverdu, supilu saują smulkių makaronų - vermišeliai, žvaigždutės, ryžiukai ir dar paverdu tiek, kiek reikia makaronams išvirti. Pabarstau smulkintais žalumynais ir palaikau uždengus puodą dar kokias penkias minutes. Pesto ir sūrio sriuboje mano šeimyna nemėgsta
Skanaus
arba regionaliniai pavadinimai minestra, minestroni - tiršta daržovių sriuba. Paprastai yra sakoma, kad kiek yra virėjų, tiek yra minestrone receptų, bet būtini ingredientai yra cukinijos, pomidorai, morkos, pupelės, salierai, svogūnai, klasikiniam receptui būtini smulkūs makaronai, arba vėl gi priklausomai nuo regiono - ryžiai. Pateikiant sriuba pagardinama pesto padažu ir tarkuotu parmezano sūriu. Taip pat galima pridėti rūkytų mėsos gaminių, taip pat naudoti sriubos virimui mėsos arba vištienos sultinį. Skystesnė sriuba verdama, o labai tiršta sriuba paprastai yra supilama į ugniai atsparų indą ir užkepama, pabarstyta sūriu.
Aš darau labai paprastai ir kuo greičiau:) Viskas viename puode ir dažniausiai variantas be mėsos
Daržoves - svogūną, morką, saliero kotą, bulves, cukiniją lengvai sušutinu šaukšte sviesto (būtent sušutinu, nekepu), po to užpilu vandeniu ir verdu, kol suminkštės. Tada sutarkuoju pomidorą, įdėdu žiupsnelį cukraus, druskos ir dar porą minučių paverdu, tada supilu pupeles iš skardines, užverdu, supilu saują smulkių makaronų - vermišeliai, žvaigždutės, ryžiukai ir dar paverdu tiek, kiek reikia makaronams išvirti. Pabarstau smulkintais žalumynais ir palaikau uždengus puodą dar kokias penkias minutes. Pesto ir sūrio sriuboje mano šeimyna nemėgsta
Skanaus
QUOTE(Glacee @ 2006 12 02, 23:55)
nėra nuotraukos ir iškart neaišku
kas čia gaunasi: sriuba ar tirštas patiekalas?
Na neatlaikaiu beskaitinėdama ir šiandien pasiblaškius ką gamint (obuolinius pyragaičius ar obuolių sambuka) ėmiausi sambuką gamint. Dariau iš to, ką po ranka ir šaldytuve radau, tai vietoj obuolių tyrės ėmiau obuolių- bananų tyrę,o vietoj citrinų žėlė -žėlė lapelius. Dariau iš pusės normos, o naudojau 1 lapelį žėlė ir kažkodėl nestingsta jau kokios 4 val. šaldytuve Gal per mažai žėlė ar per greit rezultato laukiu? (masė gavosi laaaabai skani ir puri )
Dar butinai artimiausiom dienom bandysiu plikytus pyragaičius , nors niekad nebandžiau plikytos tešlos ruošt.
O siaip tai gerai, kad nelabai laiko turiu, o tai nebeiseičiau iš virtuvės, kiek visko pagamint iš šio ir Sonatinos skyrelio norisi
Ačiū Jums už laiką ir kantrybę dalinantis puikiom idėjom
Dar butinai artimiausiom dienom bandysiu plikytus pyragaičius , nors niekad nebandžiau plikytos tešlos ruošt.
O siaip tai gerai, kad nelabai laiko turiu, o tai nebeiseičiau iš virtuvės, kiek visko pagamint iš šio ir Sonatinos skyrelio norisi
Ačiū Jums už laiką ir kantrybę dalinantis puikiom idėjom
yuki
gali būti ir sriuba ir tirštas patiekals Aš sąmoningai nedaviau proporcijų, nes viskas priklauso nuo noro nors aš dažniausiai verdu būtent sriubą. O nuotraukytę įdėsiu, kai tik išvirsiu ir turėsiu ką nufotografuoti
Portuke
Ačiū
Dėja, įtariu, kad želatinos mažai . Bent keturių lapelių reikėtų... net nežinau, ką patarti, nebent dar užmerkti želatinos ir pabandyti sumaišyti. Bet tada reikėtų želatiną įmaišyti taip, kaip su grietinėlės žele
Hm... įdomu, o kodėl aš niekaip neužtinku želatinos lapeliuose? O čia Vilniuje pirkta želatina?
gali būti ir sriuba ir tirštas patiekals Aš sąmoningai nedaviau proporcijų, nes viskas priklauso nuo noro nors aš dažniausiai verdu būtent sriubą. O nuotraukytę įdėsiu, kai tik išvirsiu ir turėsiu ką nufotografuoti
Portuke
Ačiū
Dėja, įtariu, kad želatinos mažai . Bent keturių lapelių reikėtų... net nežinau, ką patarti, nebent dar užmerkti želatinos ir pabandyti sumaišyti. Bet tada reikėtų želatiną įmaišyti taip, kaip su grietinėlės žele
Hm... įdomu, o kodėl aš niekaip neužtinku želatinos lapeliuose? O čia Vilniuje pirkta želatina?
Glacee, uzduosiu gal ir kvaila klausima: kaip yra tarkuojamas pomidoras?
QUOTE(Glacee @ 2006 12 04, 02:25)
Hm... įdomu, o kodėl aš niekaip neužtinku želatinos lapeliuose? O čia Vilniuje pirkta želatina?
Aš želatiną lapeliais pirkau Vilniuj, Tomas Philips parduotuvėje Šiaurės mietelyje. Ant pakelio nurodyta, kad 1 lapelis 1-am litrui skysčio, tai as ir naudojau tik vieną , nes masės gavosi nepilnai litras. Na pabandysiu dar įdėti želatinos ir žiūrėsiu kas gausis
Ir dar klausimukas dėl baltymų plakimo vandens dubenyje - gal aš kur pražiopsojau , tad labai atsiprašau jei kartojuosi - i kokio karstumo vandenį dėti indą su baltymais plakant?
Katu
Kvailų klausimų nebūna Aš tarkuoju pomidorus, kai tingiu juos lupti. Perpajunu pomidorą pusiau ir pradedu tarkuoti perpjauta puse. Stambia burokine tarka. Truputį per ranką varva, bet nieko Galiausiai lieka tik pomidoro odelė
Portuke
Įdomi želatina. Šiaip yra nustatyta norma, kad vienas lapelis želatinos - 2 gramai želatinos, maksimum gali būti 3. Taip jaučiu, kad tau sambukas nesustingo, nes vienas lapelis - ryškiai mažai...
Dėl baltymų plakimo - vanduo jau turi būti šiltas, bet ne karštas, nes baltymai išvirs
Kvailų klausimų nebūna Aš tarkuoju pomidorus, kai tingiu juos lupti. Perpajunu pomidorą pusiau ir pradedu tarkuoti perpjauta puse. Stambia burokine tarka. Truputį per ranką varva, bet nieko Galiausiai lieka tik pomidoro odelė
Portuke
Įdomi želatina. Šiaip yra nustatyta norma, kad vienas lapelis želatinos - 2 gramai želatinos, maksimum gali būti 3. Taip jaučiu, kad tau sambukas nesustingo, nes vienas lapelis - ryškiai mažai...
Dėl baltymų plakimo - vanduo jau turi būti šiltas, bet ne karštas, nes baltymai išvirs
Portuke, kažką stipriai maišai dėl želatinos lapelių - va turiu rankose RUF firmos pakelį, taip pat pirktą TP - 12 lapelių = 20 g želatinos. Visas pakelis, t. y. 12 lapelių, yra skirta 1 litrui skysčio... (aš tiek litrui niekada nededu, daugiausiai 6 - 7 lapelius, nes nemėgstu labai kietos želė )
Glacee kepiau čeburekus,vietoj man įprastos kefyro tešlos užminkiau tavąją Čudu pyragėlių . Rezultatu likau laaaabai patenkinta. Šeimyna valgė net ausys linko,liepė rytoj vėl kepti
Priėjau išvados,kad šiuo tešlos receptu pakeisiu pabodusius mielinius Kūčių vakarienei kepamus pyragėlius su džiovintų grybų ir aguonų įdarais
Dėkui už puikų receptą
Priėjau išvados,kad šiuo tešlos receptu pakeisiu pabodusius mielinius Kūčių vakarienei kepamus pyragėlius su džiovintų grybų ir aguonų įdarais
Dėkui už puikų receptą
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 04, 21:03)
Portuke, kažką stipriai maišai dėl želatinos lapelių - va turiu rankose RUF firmos pakelį, taip pat pirktą TP - 12 lapelių = 20 g želatinos. Visas pakelis, t. y. 12 lapelių, yra skirta 1 litrui skysčio... (aš tiek litrui niekada nededu, daugiausiai 6 - 7 lapelius, nes nemėgstu labai kietos želė )
Tai vat ,kad nemaišau, o perskaičiau tik lietuvišką vertimą, kuriame nurodyta cituoju: "Iš vieno lapelio paruošite 1,0 l skysčio. 1 lapelis atitinka 2pakelius maltos želatinos. "
Pasirode keistai, bet patingėjau nukrapštyt etiketę ir pažiūrėti anglų kalba kas parašyta. Kai jau antrą kartą nesustingo man tas litras iš vieno lapelio įtariau,kad čia ne tik mano iššiblaškymas kaltas. Tai po Glacee komentaro nukrapščiau užklijuotą etiketę su lietuvišku vertimu ir anglų kalba radau visai kitas proporcijas
Beje, tai jau ne pirmas kartas kai su Thomas Philips vertimais taip !!