Aš dar dėl majonezo
Susiplakt jis man susiplaka, bet skonis tai
Parduotuvinis man žymiai skanesnis. Kažkoks rūgštus gavosi, įdėjau daugiau cukraus - per saldus, nuo garstyčių kažkoks kartus, dar aliejus matyt nelabai tinkamas - naudoju nerafinuotą saulėgražų, man tie visi dezodoruoti rafinuoti neatrodo vertingi ir geri. O jei daryt pvz tik su alyvuogių aliejum nesijaus tas specifinis alyv. aliejaus skonis? Kažkada ragavau naminį majonezą, tai tikrai buvo skanus, o mano tai be ryšio vis gaunasi
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 19:04)
Tirštas karštas šokoladas
Dar vienas lengvas pagaminamas receptas šokolado mėgėjams. Kažkas bendro tarp karšto šokolado ir šokoladinio fondiu ir laaaaaaaaaaabai skanu BET. Kalorijų bomba. Atominė!
Dar vienas lengvas pagaminamas receptas šokolado mėgėjams. Kažkas bendro tarp karšto šokolado ir šokoladinio fondiu ir laaaaaaaaaaabai skanu BET. Kalorijų bomba. Atominė!
Tai va, laižau jau šokoladą . Bet man toks skystokas gavosi. O nuotraukytėje atrodo labai tirštas. Šokoladą naudojau per pusę "Karūnos" ir "Rock", grietinėlę 35 procentų riebumo. Kaži kodėl paskystėjo?
Monica
Aha, aišku
Šiaip tai parduotuviniame pilna įvairiausių skonio stiprintojų. Mano nuomone, aliejus permušė visus skonius. Majonezo gamyboje naudojami neutralaus skonio aliejai. Neišeina taip - išgerti šaukštą nerafinuoto saulėgražų aliejaus ir nepajausti skonio Gaminant su alyvuogių aliejumi - irgi tas pats. Čia jau taip yra - arba vertingas arba skanus Dėl garstyčių - tai arba paimk miltelius, arba labai švelnias garstyčias. Ir truputį paderink pagal savo skonį - kaip yra tau skaniau, juk turi būti kažkos optimalus sprendimas tarp saldaus ir rūgštaus, bet vėl grįžtu prie aliejaus turi būti neutralaus skonio, nebent patiekalas reikalauja būtent to specifinio skonio
crocus
kol nuneši fotkinti, kol pastatysi taip, kaip patinka, tai šokoladas spėja sustingti ir gerokai ))) tad ir atrodo tirštesnis nors šiaip tai neturėtų būti labai skystas, daugiau šaukšteliu kabinamas, nei geriamas
QUOTE
Parduotuvinis man žymiai skanesnis. Kažkoks rūgštus gavosi, įdėjau daugiau cukraus - per saldus, nuo garstyčių kažkoks kartus, dar aliejus matyt nelabai tinkamas - naudoju nerafinuotą saulėgražų, man tie visi dezodoruoti rafinuoti neatrodo vertingi ir geri. O jei daryt pvz tik su alyvuogių aliejum nesijaus tas specifinis alyv. aliejaus skonis? Kažkada ragavau naminį majonezą, tai tikrai buvo skanus, o mano tai be ryšio vis gaunasi
Aha, aišku
Šiaip tai parduotuviniame pilna įvairiausių skonio stiprintojų. Mano nuomone, aliejus permušė visus skonius. Majonezo gamyboje naudojami neutralaus skonio aliejai. Neišeina taip - išgerti šaukštą nerafinuoto saulėgražų aliejaus ir nepajausti skonio Gaminant su alyvuogių aliejumi - irgi tas pats. Čia jau taip yra - arba vertingas arba skanus Dėl garstyčių - tai arba paimk miltelius, arba labai švelnias garstyčias. Ir truputį paderink pagal savo skonį - kaip yra tau skaniau, juk turi būti kažkos optimalus sprendimas tarp saldaus ir rūgštaus, bet vėl grįžtu prie aliejaus turi būti neutralaus skonio, nebent patiekalas reikalauja būtent to specifinio skonio
crocus
kol nuneši fotkinti, kol pastatysi taip, kaip patinka, tai šokoladas spėja sustingti ir gerokai ))) tad ir atrodo tirštesnis nors šiaip tai neturėtų būti labai skystas, daugiau šaukšteliu kabinamas, nei geriamas
QUOTE(Glacee @ 2006 12 01, 16:00)
crocus
kol nuneši fotkinti, kol pastatysi taip, kaip patinka, tai šokoladas spėja sustingti ir gerokai ))) tad ir atrodo tirštesnis nors šiaip tai neturėtų būti labai skystas, daugiau šaukšteliu kabinamas, nei geriamas
kol nuneši fotkinti, kol pastatysi taip, kaip patinka, tai šokoladas spėja sustingti ir gerokai ))) tad ir atrodo tirštesnis nors šiaip tai neturėtų būti labai skystas, daugiau šaukšteliu kabinamas, nei geriamas
O man tai greitai dar šiltas nukeliavo pagal paskirtį . Gal pastovėjus būtų ir patirštėjęs. Ačiū už receptukus
crocus
Džiaugiuosi, kad greitai ir skaniai nukeliavo pagal paskirtį Dar galima ne tik šaušteliu kabinti, bet ir kokio nors vaisiaus gabaliuku, ar sausainuko
Džiaugiuosi, kad greitai ir skaniai nukeliavo pagal paskirtį Dar galima ne tik šaušteliu kabinti, bet ir kokio nors vaisiaus gabaliuku, ar sausainuko
Dariau šiandien Pomidorus su medaus užpilu labai labai skanu dar ruošiuos graitu laiku išmėgint skorpionžuvę, nes esu labai didelė žuvies mėgėja Ačiū Glacee
starbee
smagu, kad pomidorai patiko Man labai malonu
Varškės pyragas su rasa
Ypatingai švelnus, kreminis varškės sluoksnis
Tešla
60 g sviesto
80 g cukraus
120 g miltu
žiupsnelis druskos
Varškės sluoksnis
600 g varškės
3 tryniai
1 st cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)
0,5 st. aliejaus
2 stiklin4s pieno
vanilinis cukrus
Beze
3 baltymai
0,5 st. cukraus
1 v.š. krakmolo
Paruošti formą maždaug 25 х 25 см. Būtinai iškloti popieriumi arba folija.
Tešla.
Persijoti miltus, sumaišyti su cukrumi. Sviestą sutarkuoti į miltus ir pirštais sutrinti į trupinius. Trupinius išberti į formą, prispausti. Lengvai apkepti maždaug 15 - kol pagels.
Varškės sluoksnis
Varškės sluokniui tiesiog išplakti kartu visus komponentus. Masė bus labai skysta, taip turi būti Varškės masę išpilti ant apkepto sluoksnio ir kepti 30 min. 180 С. Tuo metu išplakti beze ir išdėlioti ant varškės sluoksnio. Kepti dar 15 min. toje pačioje t-roje. Išjungti orkaitę ir palikti joje pyragą dar 8-10 minučių. Išimti iš orkaitės. Kol pyragas aušta, ant jo paviršiaus pasirodys auksiniai karameliniai lašeliai - rasa. Supjaustyti gabaliukais ir išimti iš formos.
smagu, kad pomidorai patiko Man labai malonu
Varškės pyragas su rasa
Ypatingai švelnus, kreminis varškės sluoksnis
Tešla
60 g sviesto
80 g cukraus
120 g miltu
žiupsnelis druskos
Varškės sluoksnis
600 g varškės
3 tryniai
1 st cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo (paprastai imu Dr.Oetkerio, 40 g)
0,5 st. aliejaus
2 stiklin4s pieno
vanilinis cukrus
Beze
3 baltymai
0,5 st. cukraus
1 v.š. krakmolo
Paruošti formą maždaug 25 х 25 см. Būtinai iškloti popieriumi arba folija.
Tešla.
Persijoti miltus, sumaišyti su cukrumi. Sviestą sutarkuoti į miltus ir pirštais sutrinti į trupinius. Trupinius išberti į formą, prispausti. Lengvai apkepti maždaug 15 - kol pagels.
Varškės sluoksnis
Varškės sluokniui tiesiog išplakti kartu visus komponentus. Masė bus labai skysta, taip turi būti Varškės masę išpilti ant apkepto sluoksnio ir kepti 30 min. 180 С. Tuo metu išplakti beze ir išdėlioti ant varškės sluoksnio. Kepti dar 15 min. toje pačioje t-roje. Išjungti orkaitę ir palikti joje pyragą dar 8-10 minučių. Išimti iš orkaitės. Kol pyragas aušta, ant jo paviršiaus pasirodys auksiniai karameliniai lašeliai - rasa. Supjaustyti gabaliukais ir išimti iš formos.
Glacee, noriu koldunu su varske -tesla jau zinau kaip daryt, o varske kaip ? Su kiausiniu? Be? Patark, a ...
Kaip cia padaryt, kad varske tinkama gautusi...as ja pati is kefyro gaminu...Nes sitoj vikingu salyj varskes ner
Kaip cia padaryt, kad varske tinkama gautusi...as ja pati is kefyro gaminu...Nes sitoj vikingu salyj varskes ner
špokulia
varškės įdarą aš visuomet darau su kiaušiniu. Truputį cukraus ir vanilinio cukraus. Viskas iš akies. Kitas variantas - paimti špinatus, lengvai sušutinti su trupučiu sviesto, druskytės, muškato riešuto dar pridėti. Varškę sumaišyti su tryniu, o po to kartu su špinatais - tai toks pikantiškas variantas.
Aš dažnai darau varškę iš pieno - į pieną įdedu šaukštą grietinės ir leidžiu jam surugti, bet nesmarkiai. Tada supilu pieną į puodą, jį įstatau į karštą orkaitę (bet skardelėje su vandeniu ) ir daboju ))) Nemaišau. Kai pradeda tirštėti, tada peiliu supjaustau į tris-keturias dalis (tiesiog perbraukiu) Dar truputį pakaitinu, leidžiu truputį ataušti ir nusunkiu. Mano teta daro dar kitaip - pusė kefyro ar rugusio pieno ir puse saldaus pieno. Pieną užvirina ir juo užpila kefyrą. Išmaišo ir nusunkia. Bet man nelabai patinka, nes mažesnė išeiga gaunasi
varškės įdarą aš visuomet darau su kiaušiniu. Truputį cukraus ir vanilinio cukraus. Viskas iš akies. Kitas variantas - paimti špinatus, lengvai sušutinti su trupučiu sviesto, druskytės, muškato riešuto dar pridėti. Varškę sumaišyti su tryniu, o po to kartu su špinatais - tai toks pikantiškas variantas.
Aš dažnai darau varškę iš pieno - į pieną įdedu šaukštą grietinės ir leidžiu jam surugti, bet nesmarkiai. Tada supilu pieną į puodą, jį įstatau į karštą orkaitę (bet skardelėje su vandeniu ) ir daboju ))) Nemaišau. Kai pradeda tirštėti, tada peiliu supjaustau į tris-keturias dalis (tiesiog perbraukiu) Dar truputį pakaitinu, leidžiu truputį ataušti ir nusunkiu. Mano teta daro dar kitaip - pusė kefyro ar rugusio pieno ir puse saldaus pieno. Pieną užvirina ir juo užpila kefyrą. Išmaišo ir nusunkia. Bet man nelabai patinka, nes mažesnė išeiga gaunasi
QUOTE(Glacee @ 2006 12 02, 00:25)
Aciu labai O per kiek laiko surugsta tas pienas ? Ir kokia iseiga? AS darau is litro-dvieju, kefyro, dar ipilu kokia stikline pieno, ar grietineles, ka turiu...gaunasi is vieno litro apie 230 gramu varskes ...
špokulia
Surugsta priklausomai nuo kambario t-ros - maždaug para arba truputį daugiau. O išeiga tokia ir išeina - truputį daugiau nei 200 g iš vieno litro.
Surugsta priklausomai nuo kambario t-ros - maždaug para arba truputį daugiau. O išeiga tokia ir išeina - truputį daugiau nei 200 g iš vieno litro.
Glacee, o kur tu konkrečiai perki kakavos sviestą? nes aš jau keliose parduotuvėse klausiu, bet niekur neturi...
ačiū
ai, o tam varškės pyragui su rasa, kokį aliejų naudoti?
ačiū
ai, o tam varškės pyragui su rasa, kokį aliejų naudoti?