MonicaQUOTE
Parduotuvinis man žymiai skanesnis. Kažkoks rūgštus gavosi, įdėjau daugiau cukraus - per saldus, nuo garstyčių kažkoks kartus, dar aliejus matyt nelabai tinkamas - naudoju nerafinuotą saulėgražų, man tie visi dezodoruoti rafinuoti neatrodo vertingi ir geri. O jei daryt pvz tik su alyvuogių aliejum nesijaus tas specifinis alyv. aliejaus skonis? Kažkada ragavau naminį majonezą, tai tikrai buvo skanus, o mano tai be ryšio vis gaunasi
Aha, aišku
Šiaip tai parduotuviniame pilna įvairiausių skonio stiprintojų. Mano nuomone, aliejus permušė visus skonius. Majonezo gamyboje naudojami neutralaus skonio aliejai. Neišeina taip - išgerti šaukštą nerafinuoto saulėgražų aliejaus ir nepajausti skonio

Gaminant su alyvuogių aliejumi - irgi tas pats. Čia jau taip yra - arba vertingas arba skanus

Dėl garstyčių - tai arba paimk miltelius, arba labai švelnias garstyčias. Ir truputį paderink pagal savo skonį - kaip yra tau skaniau, juk turi būti kažkos optimalus sprendimas tarp saldaus ir rūgštaus, bet vėl grįžtu prie aliejaus

turi būti neutralaus skonio, nebent patiekalas reikalauja būtent to specifinio skonio
crocus
kol nuneši fotkinti, kol pastatysi taip, kaip patinka, tai šokoladas spėja sustingti ir gerokai

))) tad ir atrodo tirštesnis

nors šiaip tai neturėtų būti labai skystas, daugiau šaukšteliu kabinamas, nei geriamas